Κοσμος

Γερμανία: Καραντίνα 10 ημερών για ανεμβολίαστους από την Ελλάδα

Στις χώρες υψηλού κινδύνου για τη Γερμανία κατατάσσονται από την Κυριακή η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Καραντίνα 10 ημερών για ανεμβολίαστους επιβάτες από την Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ταξιδιώτες με μάσκα στο διεθνές αεροδρόμιο στη Φρανκφόυρτη © EPA/CHRISTIAN BRUNA

Όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, από την Κυριακή θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοιού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από την Ελλάδα και άλλες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών.

Σύμφωνα με το Open στην λίστα αυτή εντάσσονται:

  • Ελλάδα
  • Ολλανδία
  • Βέλγιο
  • Ιρλανδία

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η 10ήμερη καραντίνα θα μπορεί να λήξει στις πέντε ημέρες εφόσον προηγηθεί αρνητικό τεστ για κορωνοϊό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ. Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Σημειώνεται πως το Βερολίνο πριν από μερικά 24ωρα είχε τονίσει ότι θα εκδοθούν οι σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες για περιορισμούς από τουρίστες χωρών όπως η Σουηδία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Νορβηγία αλλά και ο Καναδάς.

Τέλος, από τις 8 Νοεμβρίου, η Ιταλία, η Πορτογαλία και σχεδόν ολόκληρη η Δανία είχαν ήδη ταξινομηθεί ως χώρες υψηλού κινδύνου μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ