- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΑΤΟ: 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής της συμμαχίας
Πρώτη σύνοδος με την παρουσία του Τζο Μπάιντεν
ΝΑΤΟ: Η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες - Στο τραπέζι οι ενέργειες της Ρωσίας.
Η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, σε μια στιγμή ισχυρών εντάσεων ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Ρωσία, ανέφερε σήμερα, 22 Απριλίου, η συμμαχία σε ανακοίνωσή της.
«Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχυθεί το ΝΑΤΟ», ένας οργανισμός «που ενσαρκώνει τον διαρκή δεσμό ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
Πρώτη σύνοδος με τον Τζο Μπάιντεν
Θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής στην οποία θα συμμετάσχει ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μετά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε πολύ επικριτική στάση έναντι του οργανισμού αυτού, καθώς και σχετικά με τις δαπάνες, τις οποίες θεωρούσε υπερβολικά χαμηλές, των χωρών μελών του, και ιδιαίτερα της Γερμανίας, στον αμυντικό τομέα.
«Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, η τρομοκρατική απειλή, οι κυβερνοεπιθέσεις, η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια και η άνοδος της ισχύος της Κίνας» θα βρίσκονται στο μενού της συνόδου αυτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί ενώ έχουν πολλαπλασιασθεί οι διενέξεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ιδιαίτερα σχετικά με την Ουκρανία με τη μαζική ανάπτυξη ρώσων στρατιωτών κοντά στα σύνορα της χώρας αυτής.
Η σύνοδος κορυφής της 14ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την απόφαση των συμμάχων να αρχίσουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν την 1η Μαΐου με στόχο να έχουν αποσυρθεί πλήρως μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Οι χώρες που έχουν τους περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Τουρκία, η Βρετανία και η Ιταλία. Η Γερμανία επιδιώκει να έχει ολοκληρώσει την αποχώρησή της ήδη τον Ιούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ιστορική διαδρομή από το Σύνταγμα του 1960 έως τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.