Κοσμος

ΗΠΑ: O Μπλίνκεν έδωσε εξηγήσεις για δηλώσεις Μπάιντεν για Πούτιν

«Διακρίνει δύο πράγματα για τη Ρωσία»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν © EPA

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , Άντονι Μπλίνκεν εξήγησε τα αρνητικά σχόλια του Τζο Μπάιντεν για με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τα πολιτικό πραγματισμό

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, μίλησε σε αμερικανικό δίκτυο για τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», ο Μπλίνκεν κλήθηκε να σχολιάσει αν ο Μπάιντεν μετά από τις αιχμηρές του δηλώσεις επιδιώκει ακόμα συνεργασία με τη Ρωσία, τονίζοντας πως τηρείται μία πολιτική που βασίζεται στο «κριτήριο της σκοπιμότητας».

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Διακρίνει σαφώς δύο πράγματα: Θεωρεί τη Ρωσία υπόλογη για τυχόν εχθρικές ενέργειες που κάνει και, ταυτόχρονα, παραμένει ανοιχτός στη συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι αρνήθηκε, την Πέμπτη (08/04), να διευκρινίσει εάν τα λόγια του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν «μεταφορικά».

 

 

Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι δεν θα «συγκρατηθεί» και θα εκφράσει τη θέση του είτε σε άμεσες επαφές με τη ρωσική ηγεσία είτε σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Να θυμίσουμε πως ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα «πληρώσει το τίμημα» για φερόμενη παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ ενώ απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν θεωρούσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως «δολοφόνο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ