- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Ιταλία και Ιράν τα hotspots που δείχνουν πανδημία
1.145 κρούσματα σε μία μέρα στις ιταλικές πόλεις, 6.000 κρούσματα δίνει η Τεχεράνη
Ασταμάτητος ο κορωνοϊός σε Ιταλία και Ιράν. Οι ιταλικές αρχές κατέγραψαν 1.145 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.
Ιταλία και Ιράν εξελίσσονται στα δύο μεγαλύτερα hotspots του κορωνοϊού εκτός Κίνας χωρίς να δίνουν σημάδια ότι είναι σε θέση οι ηγεσίες των δύο κρατών να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου ιού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα έφτασαν τα 5.883. Οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.
Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.
Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).
6.000 κρούσματα το Ιράν
Επισήμως η κυβέρνηση του Ιράν επιβεβαιώνει ότι έχουν καταγραφεί 6.000 κρούσματα του Covide-19 στη χώρα και ότι 145 έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.
Επιβεβαίωσε επίσης τον δεύτερο θάνατο κυβερνητικού στελέχους. Ο βουλευτής που πέθανε είναι ο Φατεμέχ Ραχμπάρ, ένας συντηρητικός βουλευτής από την Τεχεράνη.
Στις 2 Μαρτίου το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του ιράν, Tasnim μετέδωσε τον θάνατο του Μοχάμαντ Μιρμοχαμαντί, ενός μέλους του αποκαλούμενου Συμβουλίου Σκοπιμότητας που έργο του είναι η επίλυση των διενέξεων ανάμεσα στη βουλή και στο Συμβούλιο των Φρουρών. Πρόκειται για ένα κυβερνητικό σώμα που μεταξύ άλλων ελέγχει τους υποψηφίους των εκλογών. Ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Ίρατζ Χαριτσί και ένας ακόμη βουλευτής του Ιράν, ο Μαχμούντ Σαντεγκί, έχουν ανακοινώσει ότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.