Γερμανικό δικαστήριο: Να εκδοθεί ο Πουτζδεμόν στην Ισπανία
«Με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων»
Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι ο αυτονομιστής πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων, όμως απέρριψε αίτημα να εκδοθεί με την αιτιολογία ότι εξεγέρθηκε κατά της εξουσίας της Μαδρίτης.
Πηγή στη νομική ομάδα του Πουτζδεμόν δήλωσε πως ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας θα εφεσιβάλει οποιαδήποτε απόφαση εκδοθεί από τη Γερμανία με οποιαδήποτε κατηγορία.
Ο Πουτζδεμόν διέφυγε στις Βρυξέλλες και αργότερα στη Γερμανία αφού ισπανικά δικαστήρια εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του σχετικά με τον ρόλο του στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης υποστηρίζει πως αυτό ήταν παράνομο βάσει του ισπανικού συντάγματος.
«Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα το πρωί ότι επιτρέπεται η έκδοση με βάση την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Σλέσβιχ Χολστάιν.
Απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση του Πουτζδεμόν, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο κατά την είσοδό του στη Γερμανία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.