- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γερμανικό δικαστήριο: Να εκδοθεί ο Πουτζδεμόν στην Ισπανία
«Με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων»
Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι ο αυτονομιστής πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων, όμως απέρριψε αίτημα να εκδοθεί με την αιτιολογία ότι εξεγέρθηκε κατά της εξουσίας της Μαδρίτης.
Πηγή στη νομική ομάδα του Πουτζδεμόν δήλωσε πως ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας θα εφεσιβάλει οποιαδήποτε απόφαση εκδοθεί από τη Γερμανία με οποιαδήποτε κατηγορία.
Ο Πουτζδεμόν διέφυγε στις Βρυξέλλες και αργότερα στη Γερμανία αφού ισπανικά δικαστήρια εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του σχετικά με τον ρόλο του στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης υποστηρίζει πως αυτό ήταν παράνομο βάσει του ισπανικού συντάγματος.
«Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα το πρωί ότι επιτρέπεται η έκδοση με βάση την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Σλέσβιχ Χολστάιν.
Απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση του Πουτζδεμόν, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο κατά την είσοδό του στη Γερμανία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.