- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Κατέσχεσαν δύο σπάνια αιλουροειδή που ο ιδιοκτήτης τους τα πέταξε από το μπαλκόνι
Δύο αιλουροειδή, ένα καρακάλ και ένα σερβάλ, που πετάχτηκαν ζωντανά από ένα μπαλκόνι, στην περιοχή του Παρισιού, διασώθηκαν και παραδόθηκαν σε μια δομή φιλοξενίας άγριων ζώων, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές τελωνειακές αρχές.
Η απίθανη ιστορία των δύο ζώων στο Παρίσι έγινε γνωστή μόλις τώρα, αν και χρονολογείται από τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, μέλη της Εθνικής Διεύθυνσης Τελωνειακών Πληροφοριών και Ερευνών (DNRED) που ειδικεύονται στη διακίνηση των προστατευόμενων ειδών, πήγαν στο σπίτι ενός ιδιώτη για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι είχε στην κατοχή του ένα «εισαγόμενο, λαθραίο αιλουροειδές».
Φτάνοντας στο σημείο, οι τελωνειακοί διαπίστωσαν ότι τα ζώα ήταν δύο: δύο αγριόγατες, ένα καρακάλ και ένα σερβάλ, τα οποία ο ύποπτος προσπάθησε να «κρύψει» πετώντας τα στο μπαλκόνι του κάτω διαμερίσματος, χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα.
Πυροσβέστες περιμάζεψαν τα ζώα και τα παρέδωσαν σε μια δομή φιλοξενίας. Ο «ιδιοκτήτης» τους θα κληθεί από τις δικαστικές αρχές να καταθέσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο εμπλέκεται σε δίκτυο διακίνησης άγριων ζώων.
Η «εξαιρετικά σπάνια» κατάσχεση τέτοιων αιλουροειδών εντάσσεται στη διεθνή επιχείρηση «Κεραυνός» για την καταπολέμηση της εμπορίας προστατευόμενων ειδών. Το 2025 συμμετείχαν σε αυτήν την επιχείρηση 134 χώρες, υπό την αιγίδα της Ιντερπόλ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων.
Εκτός από τα δύο αιλουροειδή, οι Γάλλοι τελωνειακοί κατέσχεσαν το 2025 πολλά άλλα ζωντανά ζώα (όπως έναν κιτρινόλαιμο παπαγάλο, ένα σπουργίτι, μεσογειακές χελώνες και άλλα), καθώς επίσης και δόντια καρχαρία, φτερά παγωνιού, κρανία και πόδια ελεφάντων, καύκαλα θαλάσσιας χελώνας, αντικείμενα από ελεφαντόδοντο, κοράλλια, κοχύλια και σπάνια ξυλεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για το ντίζελ δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕ
Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων της ΕΕ θέτει στο στόχαστρο την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
Τα βίντεο με κύματα να σφυροκοπούν και να διαλύουν κατοικίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.