- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Τον τελευταίο χρόνο καταβλήθηκαν περίπου 40 δισ. δολάρια επιπλέον από τις άλλες χώρες μέλη για να βοηθήσουν το ΝΑΤΟ, όμως αυτό δεν είναι καν αρκετό», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Οι ΗΠΑ ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα και οι άλλες χώρες δεν πληρώνουν αρκετά, ειδικά κάποιες», πρόσθεσε.
«Αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και είναι δυσανάλογο και άδικο για τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Θα το κάνουμε δίκαιο. Θέλω να συγχαρώ τον γενικό γραμματέα (του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ), έχει εργαστεί πολύ σκληρά πάνω σε αυτό το πρόβλημα», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Εξάλλου σε συνομιλία του με τον Στόλτενμπεργκ ο Τραμπ επιτέθηκε στη Γερμανία επειδή στηρίζει την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην ΕΕ, καταγγέλλοντας ότι το Βερολίνο «είναι όμηρος της Ρωσίας» και επικρίνοντας το γεγονός ότι δεν ξοδεύει περισσότερα για την ενίσχυση της άμυνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στη διάρκεια του προγεύματος που είχε με τον Στόλτενμπεργκ ότι είναι «πολύ ανάρμοστο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν για την ευρωπαϊκή άμυνα απέναντι στη Ρωσία, την ώρα που η Γερμανία, η πιο πλούσια ευρωπαϊκή χώρα, στηρίζει τις συμφωνίες για τη μεταφορά αερίου από τη Μόσχα.
«Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας διότι παίρνει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της από αυτή», τόνισε. «Πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία και πρέπει να τους υπερασπιζόμαστε απέναντί της (…) Δεν είναι λογικό», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αργότερα σήμερα κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ.
Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.