Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 316

Ο χρόνος, όταν χρησιμοποιείται ωφέλιμα, είναι ζωή. Και εγώ φέτος Ε-ΖΗ-ΣΑ

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 316
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
myrtw.jpg

»Μυρτώ, σκεφτόμουν αυτό που σκέφτομαι κάθε φορά που τελειώνει ένα καλοκαίρι: ο χρόνος, όταν χρησιμοποιείται ωφέλιμα, είναι ζωή (δεν είναι δικό μου, το διάβασα κάπου). Και εγώ φέτος Ε-ΖΗ-ΣΑ. Ερωτεύτηκα χωρίς να σκέφτομαι το μετά, ήπια, διασκέδασα, απλώθηκα στις πετσέτες που έδιναν προσφορά τα καλοκαιρινά τεύχη των περιοδικών. Βούτηξα μέχρι το βυθό με ανοιχτά τα μάτια. Πέταξα από πάνω μου όλα τα σκατά τις περσινής χρονιάς. Και όταν ανέβηκα από το βυθό είδα πως είχε κιόλας περάσει ένας ολόκληρος μήνας. Εκείνος που ερωτεύτηκα γύρισε στη χώρα που ζει. Το προηγούμενο Σ/Κ στην Αίγινα ο –λιγοστός– κόσμος που απέμεινε φορούσε μακρυμάνικα t-shirts και οι περισσότερες παραλίες ήταν άδειες. Πήγα μια βόλτα στα μέρη του καλοκαιριού. Έκανα ένα τσιγάρο εκεί που μαζευόμασταν τον Αύγουστο και αράζαμε μέχρι βραδάκι. Δεν υπήρχε ψυχή... Μυρτώ, μπήκε φθινόπωρο. Το πήρατε χαμπάρι;

Όχι, είμαστε ηλίθιοι. 

Υ.Γ. Δεν θέλω να σας ξενερώσω από τη γλυκιά μελαγχολία σας αλλά, αν δεν απατώμαι, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε 35 βαθμούς και σκάγαμε.  

»Γεια σου, Μυρτώ, εκεί που έμπαινα στο φέις για πλάκα, έπαθα πλάκα, δηλαδή ερωτεύτηκα, δηλαδή νομίζω ότι ερωτευτηκα. Και τώρα, τι κάνουμε τώρα; Πώς θα της το πω; Και θα το πάρει στα σοβαρά με τόσα που γίνονται; Δώσε λύση, δηλαδή δώσε λύση σοβαρή.

Δηλαδή γνωρίσατε μία στο facebook και μετά βγήκατε μαζί της και την ερωτευτήκατε; Ή την ερωτευτήκατε χωρίς να συναντηθείτε καθόλου; Αν συναντηθήκατε, αυτό έγινε μια φορά ή βγαίνετε γενικώς; Εκείνη πώς είναι απέναντί σας; Είπαμε να στέλνετε μικρές επιστολές αλλά πώς θα βοηθήσουμε αν δεν καταλαβαίνουμε Χριστό απ’ αυτά που γράφετε; Εδώ γίνεται επιστημονική δουλειά, όχι άρπα κόλλα. 

Υ.Γ. Αν η γνωριμία είναι πολύ φρέσκια (που νομίζω πως είναι), καλύτερα μην κάνετε τέτοιες δηλώσεις με το «χαίρω πολύ». Με τόση παρορμητικότητα, μπορεί να σας περάσουν για κάνα Κριό. 

»Γεια σου, Μυρτώ, καλό φθινόπωρο, έχω μονάχα μια ερώτηση. Γιατί δεν έχεις σελίδα στο φέισμπουκ; Είναι λόγοι ιδεολογικοί;

Ακριβώς. Όσο ιδεολογικός είναι και ο λόγος που δεν έχω βραστήρα στην κουζίνα.

»Αρχικά ας ξεκινήσω απ’ το ότι ήμουν απ’ τους πιο ξενέρωτους και πληγωμένους από μαλακία-έρωτα ανθρώπους. Κλεισμένη στον εαυτό μου για ένα χρόνο μετά από ερωτική απογοήτευση γνώρισα τον Κωνσταντίνο. Ποτέ μου δεν πίστευα πως θα μπορέσω να ταυτιστώ και να δεθώ τόσο πολύ με έναν άνθρωπο. Είμαστε μαζί τέσσερις υπέροχους μήνες. Η βλακεία είναι όμως ότι φέτος δίνω πανελλήνιες και θέλω να συγκεντρωθώ για να περάσω! Δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα σεξουαλικές επαφές, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα... Απ’ την άλλη όμως δεν μπορώ να αποχωριστώ το άλλο μου μισό που με λατρεύει. Τι να κάνω, οεο;            - Μαρία.Κ 

Το σταυρό σας. Είσαστε νέα, ερωτευμένη κι έχετε και στόχο. 

Υ.Γ. Η στήλη είναι συμβεβλημένη με το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι. Τέσσερις υπέροχοι μήνες χωρίς σεξ… Γουστάρω.

»Ρε συ Μυρτώ, σκέψου, εκεί που είσαι μια χαρά κοπέλα και ασχολείσαι με τα γκομενικά, μία μέρα συνειδητοποιείς ότι πας να χάσεις τη δουλειά σου και η libido σου κατεβαίνει για χαρτική ύλη στο υπόγειο και γεια σας. Και τελείωσε. Και απλά δεν σου σηκώνεται που λέει και μια φίλη (λέμε τώρα, αν ήταν να σηκωθεί κάτι τέλος πάντων). Και εκεί που δεν σου σηκώνεται και περιφέρεσαι σαν τη μούμια, παθαίνουν παράκρουση όλοι και αρχίζουν και σε τριβελίζουν σαν τις πεταλούδες στη λάμπα. Κι εσύ νιώθεις όπως μετά τον οδοντίατρο που ρίχνεις μικρά σκαμπιλάκια να δεις πότε θα φύγει η νάρκωση για να πιεις ένα ποτήρι νερό σαν άνθρωπος κι όχι σαν τον Γκιωνάκη στα «Κίτρινα γάντια». ΚΑΙ σε τριβελίζει ακόμα κι ο καλύτερός σου φίλος. Και λες... καλά δεν είναι κρίμα; Ψωμί κι αλάτι, ρε συ... Μήπως είναι η αναπόφευκτη πορεία των πραγμάτων όταν ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν πολλή παρέα; Μήπως είμαστε ζώα με ρούχα; Μήπως είναι στα πλαίσια του ευρύτερου πνεύματος γαμάτε γιατί χανόμαστε; Όλα αυτά βεβαίως του τα ’πα. Και με κοιτούσε σαν χάνος (τι να ’κανα; Αφού τα λέμε όλα. Ή όχι;). Κι από τότε υπάρχει μια ένταση να την κόψεις με το μαχαίρι. Φακ. Φακ. Φακ. Του κονκλούντ (που λένε και στο χωριό μου):

- υπάρχει σεξ μετά την απόλυση;

- αν ναι, ακόμα και με τους φίλους μας;

- και δεν θα γαμηθεί ο Δίας μετά; (όπως πάντα...)

Τα ’χουμε πει αυτά. Άμα δεν πηδήξεις το δικό σου άνθρωπο, τότε ποιον;

Υ.Γ.1 Φυσικά και υπάρχει σεξ μετά την απόλυση. Μη σας πω ότι είναι και η πιο ενδεδειγμένη συνθήκη. No money, much fucking time.

Υ.Γ.2 Μην αγχώνεστε. Σε λίγο θα είμαστε όλοι άνεργοι και θα αγοράζουμε τηλεκάρτες με αυγά ημέρας. 

 

Άσχετο: “You are so warm, my winter time love to be…”  

Καλό φθινόπωρο… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ