Trending Now

Ο σκύλος - ήρωας «Κόμπι» έσωσε μια γειτονιά στις ΗΠΑ από διαρροή φυσικού αερίου

Πώς το κατάλαβε η ιδιοκτήτρια του ότι κάτι «δεν πήγαινε καλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: σκύλος σώζει γειτονιά από δυνητική έκρηξη φυσικού αερίου
Φωτό αρχείου © Unsplash

ΗΠΑ: Ένας σκύλος σώζει γειτονιά από διαρροή φυσικού αερίου

Ο Κόμπι ένα χάσκι στην Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να υπερηφανευτεί ότι είναι ήρωας αφού κατάφερε να προειδοποίησει για μια πιθανή έκρηξη φυσικού αερίου. 

Στο βίντεο που ανέβασε η ιδιοκτήτρια του αφηγείται πώς παρατήρησε ότι ο τετράχρονος σκύλος της έσκαβε συνεχώς σε μια τρύπα που βρισκόταν στο τσιμέντο της μπροστινής αυλής της. Η Τσάρλι Μπελ είπε ότι σκέφτηκε: «Αυτό δεν το κάνει ποτέ». Αποφάσισε όμως να ερευνήσει περαιτέρω, επειδή τις προηγούμενες εβδομάδες είχε υπάρξει διαρροή αερίου στο σπίτι της και είχε προβλήματα με τη θέρμανσή της.

Η Μπελ χρησιμοποιήσε τον μετρητή της στάθμης αερίου και άμεσως κατάλαβε ότι υπήρχε διαρροή. 

Οι εργάτες παρατήρησαν ότι κάτι τόσο απλό όσο το άνοιγμα ενός διακόπτη φωτισμού θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάφλεξη και την ανατίναξη ολόκληρου του σπιτιού, καθιστώντας την προειδοποίηση του Κόμπι, καίρια. 

«[Ήταν] πραγματικά, πραγματικά συγκλονιστικό», δήλωσε η Μπελ η οποία παρέδωσε υλικό από την κάμερα παρακολούθησης του σπιτιού της που δείχνει τον Κόμπι κοντά στην εν λόγω τρύπα καθώς και τα συνεργεία επισκευής κατά τη διάρκεια της εργασίας. «Είμαι τόσο ευγνώμων - ευγνώμων για τον Θεό, ευγνώμων για το αγοράκι μου [τον Κόμπι]».

Ερωτηθείσα την Τετάρτη αν ανταποκρίθηκε στις αναφορές για διαρροή αερίου στο σπίτι της Μπελ, η εταιρεία παροχής αερίου της Φιλαδέλφειας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι «μπόρεσαν να εντοπίσουν και να καταστήσουν με επιτυχία το σημείο ασφαλές».

Σύμφωνα με τις αρχές, μια έκρηξη αερίου τραυμάτισε 20 άτομα σε ξενοδοχείο στο Τέξας στις αρχές του έτους. Εν τω μεταξύ, σχεδόν 300 μίλια δυτικά από το σπίτι του Κόμπι, μια έκρηξη από διαρροή αερίου σκότωσε έξι ανθρώπους και κατέστρεψε τρία σπίτια στην κοινότητα Πλαμ της Πενσυλβάνια τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ