Φεγγαρόψαρο κατατρόμαξε λουόμενους σε παραλία της Θεσσαλονίκης (βίντεο)
Θεωρείται ακίνδυνο για τον άνθρωπο
Θεσσαλονίκη: Φεγγαρόψαρο σε παραλία του Σταυρού - Η τρομάρα λουομένων - Δείτε το βίντεο
«Λαχτάρα» για λουόμενους στην παραλία του Σταυρού στη Θεσσαλονίκη. Ένα φεγγαρόψαρο στα ρηχά «πάγωσε» τους πολίτες που κολυμπούσαν και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν αντικρίζοντας το μεγάλο μέγεθος του.
Το Λιμενικό Τμήμα Σταύρου ενημέρωσε το Ινστιτούτο Αλιευτικής Πολιτικής για την παρουσία του και άμεσα δόθηκε η απάντηση ότι πρόκειται για φεγγαρόψαρο το οποίο είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο αλλά λόγω του μεγέθους του προκαλεί φόβο.
Τι είναι το φεγγαρόψαρο
Το φεγγαρόψαρο είναι ένα από τα βαρύτερα γνωστά οστέινα ψάρια, με βάρος που συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 250 και στα 1.000 κιλά. Το είδος απαντάται στα τροπικά και εύκρατα νερά το κόσμου. Το φεγγαρόψαρο μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με μήκος όταν τα ραχιαία και κοιλιακά πτερύγια εκτείνονται.
Τα φεγγαρόψαρα γενικά καταναλώνουν κυρίως μικρά ψάρια, προνύμφες, καλαμάρια και καρκινοειδή. Οι μέδουσες, οι οποίες κάποτε θεωρούνταν ότι αποτελούσαν το κύριο θήραμα του φεγγαρόψαρου, αποτελούν μόλις το 15% της διατροφής του. Τα θηλυκά του είδους παράγουν περισσότερα αυγά από οποιοδήποτε άλλο σπονδυλωτό, μέχρι 300 εκατομμύρια τη φορά. Το κρέας φεγγαρόψαρου θεωρείται λιχουδιά σε κάποια μέρη του κόσμου, όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και η Ταϊβάν, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η εμπορεία κρέατος ή παραγώγων από φεγγαρόψαρο.
Ανήκει στην τάξη των τετραοδοντόμορφων, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους λαγοκέφαλους και τα ψάρια φούσκες, και μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά των άλλων μελών της τάξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Νόμιζα ότι θα έρθουν καμιά δωδεκαριά άτομα» ανέφερε η κοπέλα που δε μπορεί να πιστέψει όσα συνέβησαν
Το trend «2026 is the new 2016» που πλημμύρισε τα social media
Η σκηνή καταγράφηκε on camera και έγινε viral
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Επιστρέφοντας στην εποχή που είχαμε εμμονή με τη Victoria's Secret, χρησιμοποιούσαμε snapchat, το μακιγιάζ ήταν έντονο και η φάση ήταν YOLO
Η γυναίκα του τον χώρισε κι εκείνος τώρα ζητά αποζημίωση
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν και τεχνικές ωρίμανσης
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
«Λάρι, μην μου το ξανακάνεις αυτό»
Η αντίδραση του παρουσιαστή και ο λόγος της κόντρας
Η κουβέντα δεν άργησε να ανοίξει γενικότερα για το φαγητό στις απονομές
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το στιγμιότυπο που δημοσιεύτηκε σε live στα social media
Όταν η εξουσία εμφανίζεται με casual ντύσιμο
Το βίντεο της απόδρασης αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στο Ζωολογικό Κήπο του Βρότσλαβ
Η «δημοσιογράφος» που έγινε viral
Τι πραγματικά έκανε η Πετούνια όταν ο Χάρι έλαβε το γράμμα για το Χόγκουαρτς;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.