Trending Now

O σχεδιαστής που μετατρέπει αραβικές λέξεις σε σχέδια με το νόημά τους

Ό,τι πιο όμορφο ανακαλύψαμε σήμερα στο διαδίκτυο

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aravikeslexis.jpg
Σχέδια του Mahmoud Tammam

Ο Mahmoud Tammam ζωγραφίζει αραβικές λέξεις

Ο αρχιτέκτονας και graphic designer Mahmoud Tammam βρήκε έναν τρόπο να μεταφράσει την αγάπη του για το σχέδιο και τα παιχνίδια με τις λέξεις σε μία υπέροχη σειρά σκίτσων που εξυμνούν την δύναμη της γλώσσας.

 

 

Βασισμένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο δημιουργός ξεκίνησε το project ως προσωπική πρόκληση για να εξελίξει το ταλέντο και την τέχνη του, μελετώντας αραβικές λέξεις και μετατρέποντάς τες σε ζωγραφιές του νοήματος τους. Έχει έτσι ανεβάσει πάνω από 40 illustrations, μαζί με την σωστή αραβική προφορά της κάθε λέξης, έτσι ώστε το κοινό του να μπορέσει να τις μάθει.

 

 

Χρησιμοποιώντας τους αραβικούς χαρακτήρες, ο Mahmoud εκμεταλλεύεται τις καμπύλες και τις τελείες της κάθε μίας λέξης ξεχωριστά για να σχηματίσει ζώα, φρούτα ή ακόμα και τοπία, δημιουργώντας σχέδια με τρομερή κομψότητα και πρωτοτυπία. Κάπως έτσι καταφέρνει να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στα χάσματα που προκύπτουν εξαιτίας της γλώσσας, προσφέροντας την δυνατότητα στον δέκτη να καταλαβαίνει τι ακριβώς διαβάζει, ακόμα και αν δεν γνωρίζει αραβικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ