- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
«Η ανάσα του διαβόλου»: Αυτό είναι το πιο καυτερό παγωτό στον κόσμο (video)
Τόσο επικίνδυνο που πρέπει να υπογράψεις πριν το φας
Δεν συμβαίνει συχνά παγωτατζίδικα να δίνουν θέματα για πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο. Το έκανε όμως το παγωτατζίδικο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη της Σκωτίας, λίγο πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φέτος: το «Respiro del Diavolo» – «Η ανάσα του διαβόλου» – μπορεί να παραπλανά με το ροζ χρώμα της, αλλά όποιος νομίσει ότι θα φάει φράουλα ή κάτι παρόμοιο, «την πάτησε». Βασικό συστατικό της συνταγής είναι οι περίφημες πιπεριές California Reaper, από τις πιο καυτερές του κόσμου.
Για να συνεννοούμαστε, είναι 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο. Όσοι αγαπούν το μεξικάνικο ή το Tex-Mex μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο. Γι' αυτόν τον λόγο όταν η «Ανάσα» έκανε το ντεμπούτο της, οι πελάτες έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν (για ορισμένους, η εξαιρετικά καυτερή τροφή είναι ανυπόφορη ή και επιβλαβής).
Ο αδελφός του ιδιοκτήτη του Aldwych Cafe περιγράφει την «Ανάσα» ως «μια θερμοπυρηνική έκρηξη στο στόμα σου». Ο ιδιοκτήτης, όμως, διευκρινίζει ότι είναι παλιά οικογενειακή συνταγή από την Ιταλία. Και γι' αυτόν το λόγο μπορείς να τη γευθείς μόνο στο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη. Αλλά μόνον αν είσαι άνω των 18!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος
Η νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ δείχνει γιατί οι πρακτικές δεξιότητες αποκτούν στρατηγική σημασία στην εποχή του AI
Το θαλάσσιο κήτος έγινε τουριστική ατραξιόν και επίσημος πρεσβευτής της πόλης Μπουσάν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ η Ελλάδα παραμένει χαμηλότερα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το ακούμε μέχρι και στο τρέιλερ του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», αλλά ποιος κρύβεται πίσω από τη φωνή που μας έχει κολλήσει στο κεφάλι;
Αν κάποτε φάγατε «πόρτα», να μερικοί από τους λόγους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Την αγαπούσα και θα την αγαπώ για πάντα» - Ο Κυριάκος Ρεΐζης τερμάτισε δεύτερος στα 5 χιλιόμετρα
Η στιγμή που ξεχώρισε και καταχειροκροτήθηκε από τους φαν της
Η creator περιεχομένου για ενήλικες διχάζει μια ακόμα φορά
Τι συμβαίνει με τους οδηγούς που το κάνουν
Ο φαρμακοποιός σκοπεύει να διατηρήσει τη συγκεκριμένη φωτεινή «όσο υπάρχει ακόμα αυτή η μαυρίλα μέσα μας»
Από τα nuggets του Halo μέχρι τα burgers του Street Fighter, οι αλυσίδες γρήγορης εστίασης ανακάλυψαν ότι ο πιο πιστός πελάτης τους κρατά ήδη ένα χειριστήριο gaming
Ένας 25χρονος στο Νόριτς επέστρεψε κλεμμένη τσάντα στην ιδιοκτήτριά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.