- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
15 λογαριασμοί στο Twitter που αξίζει να ακολουθήσεις
Σε περίπτωση που θέλεις να γίνεις εξυπνότερος…
Εκτός από το να κοιτάζεις αστεία ποσταρίσματα και να ακολουθείς ενίοτε ανούσιους λογαριασμούς στο Twitter, μπορείς να προσθέσεις και αυτούς στη λίστα σου.
Σκέψου πως οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί θα σε βοηθήσουν να μάθεις μεταξύ άλλων και κάτι καινούργιο στη ζωή σου όσον αφορά την ιστορία, αλλά και τον πολιτισμό χωρών από όλο τον κόσμο.
1. Atlas Obscura
Δείχνει μερικά από τα πιο περίεργα, πιο ενδιαφέροντα μέρη στον κόσμο, αλλά και ιστορίες που αξίζει να μάθεις, από το τατουάζ των αρχαίων Αιγύπτιων μέχρι τον μοναχικό φάρο στην Ισλανδία.
This may be the loneliest lighthouse in the world. Iceland’s Þrídrangaviti Lighthouse is perched upon these tall cliffs, which stretch an impressive 120 feet upward. It is located off the coast of the Westman Islands, 4.5 miles away from mainland Iceland pic.twitter.com/7RmCNf0bM7
— Atlas Obscura (@atlasobscura) March 16, 2018
2. Susie Dent
Η Αγγλίδα Susie Dent είναι λεξικογράφος και παρόλο που ποστάρει συχνά ασαφής και παράξενες λέξεις, είναι πολύ ωραίο να τις γνωρίσεις. Λογικά δεν θα γνώριζες ότι η λέξη «firkytoodling», είναι ένας βικτοριανός όρος για κάθε είδους σεξουαλική επαφή.
A reminder of the 13th century word ‘forswunk’: exhausted from too much work. To be ‘foreswunk’ is to be exhausted before you even begin. Morning.
— Susie Dent (@susie_dent) February 2, 2018
3. Pulp Librarian
Η Pulp Librarian ειδικεύεται στο να ποστάρει αστεία, απίθανα, αλλά και γελοία εξώφυλλα βιβλίων από το παρελθόν, που μπορεί να μην φαίνονται αμέσως εκπαιδευτικά, αλλά υπάρχουν μεγάλες ιδέες για την ιστορία, την κοινωνιολογία και την ψυχολογία. Ακολουθήστε την για μια εβδομάδα και μπορεί να βγείτε γνώστες για τους φόβους του Ψυχρού Πολέμου, την πρώιμη φεμινιστική λογοτεχνία και την αντι-κουλτούρα του 1960. Όλα συνοδεύονται με χιουμοριστικές εικόνες.
Thirty four bucks for a case of Creme de Menthe? You sir have got yourself a sale! Henry Hollander advert, 1919. pic.twitter.com/1PA9KqhFIH
— Pulp Librarian (@PulpLibrarian) March 13, 2018
4. Letters Of Note
Μια απίστευτα εντυπωσιακή προσπάθεια του Letters Of Note, το οποίο μοιράζεται χιλιάδες συναρπαστικά γράμματα, καρτ ποστάλ, τηλεγραφήματα, φαξ και σημειώματα. Συναρπαστικά, συχνά ξεκαρδιστικά και σίγουρα εκπαιδευτικά με κάποιο τρόπο.
Can't help but admire this letter to Mark Twain. pic.twitter.com/XJmt4JEzi0
— Letters of Note (@LettersOfNote) March 14, 2018
5. Fact Retriever
Το Fact Retriever προσφέρει απεριόριστες και αξέχαστες πληροφορίες. Για παράδειγμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Andrew Jackson δίδαξε τον παπαγάλο του να ορκιστεί. Αυτή η γνώση μπορεί να σου δώσει μια δουλειά; Πιθανώς όχι, όμως σίγουρα θα σου έρθει στο μυαλό την επόμενη φορά που θα δεις έναν παπαγάλο!
A group of rhinos is referred to as a "crash." #Rhino #WordOfTheDay https://t.co/mQi8z1ed71 pic.twitter.com/rBSVO9ugEQ
— Fact Retriever (@factretriever) March 6, 2018
6. Neil Degrasse Tyson
Φαντάσου να παγιδευόσουν σε έναν ασανσέρ με τον αστροφυσικό Neil Degrasse Tyson. Στην αρχή θα σου φαινόταν άκρως διασκεδαστικό ωστόσο οι περίπλοκες ιδέες του για το διάστημα θα σε έκαναν να θέλεις να επιστρέψεις στην πραγματικότητα και στο γεγονός ότι η Γη είναι επίπεδη. Όμως δεν παύει να θέλεις να τον ακολουθήσεις.
Pointlessly geeky fact: 33 is the number of Pi digits required to manifest all ten numerals at least once:
— Neil deGrasse Tyson (@neiltyson) March 14, 2018
3.14159265358979323846264338327950
7. Medieval Manuscripts
Το Medieval Manuscripts αναφέρεται στα θαυμάσια μεσαιωνικά χειρόγραφα της βρετανικής βιβλιοθήκης, συνδυάζοντας την ιστορία, τη γλωσσολογία και τα αστεία όπως τα βλέπεις κεντημένα πρόσωπα.
Infinitely exciting: the Greek letter π in the shape of two hands holding palm leaves, from the Theodore Psalter dated 1066 https://t.co/aGWLB2BJtM #PiDay pic.twitter.com/OVF4WMtXTT
— Medieval Manuscripts (@BLMedieval) March 14, 2018
8. One Perfect Shot
Το One Perfect Shot είναι αφιερωμένο στην προβολή ιδιαίτερα ωραίων κάδρων από ταινίες και σειρές.
ROCKY (1976)
— One Perfect Shot (@OnePerfectShot) March 15, 2018
Director of Photography: James Crabe
Director: John G. Avildsen
More Shots: https://t.co/ReZpi4lLau pic.twitter.com/sCXvm1U1gF
9. Heather Archuletta
Ειδικός πληροφορικής που κάποτε εργαζόταν ως «pillownaut» της NASA, δοκιμάζοντας το τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα μετά από μήνες αδράνειας, η Heather Archuletta είναι απλώς ενθουσιώδης για να ανακαλύψει πράγματα και για αυτό πρέπει να την ακολουθήσεις.
On this date in 1926, Dr. Robert H. Goddard launched the first liquid-fueled rocket from his family farm in Auburn, MA. It's a golf course now, but hey -- he has a NASA center named after him. So there's that. #NASA #Rocket #History
— Heather Archuletta (@Pillownaut) March 16, 2018
/thread pic.twitter.com/HrxbnhdhHP
10. A.Word.A.Day
Είναι καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τις ασυνήθιστες λέξεις και την προέλευση τους.
whipjack: noun: A beggar who pretends to be an out-of-luck sailor. https://t.co/65xyIEHrGz
— A.Word.A.Day (@awad) March 8, 2018
11. NASA
Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος γνωστή ως διανέμει συνεχώς καταπληκτικές φωτογραφίες από το χώρο, από γεγονότα που γίνονται, μέχρι και από περιστασιακές προσφορές εργασίας για οποιονδήποτε στο διαστημικό κέντρο στην περιοχή του Χιούστον.
Discovered by astronomer Giovanni Domenico Cassini in 1684, Saturn’s dramatic, icy moon Dione, aptly named for a Titaness in Greek mythology, was eyed by our @CassiniSaturn spacecraft, the namesake of its founder, before its graceful farewell: https://t.co/edtN5fDvN0 pic.twitter.com/Loj2oegFF9
— NASA (@NASA) March 12, 2018
12. History In Pictures
Παρουσιάζει πολλές ιστορικές φωτογραφίες με διασκεδαστικό τρόπο.
13. Merriam-Webster
Ο Νώε Γουέμπστερ, Αμερικανός λεξικογράφος, ήταν ο άνθρωπος που αποφάσισε ότι οι Αμερικανοί θα προφέρουν λάθος τις λέξεις «colour» παραλείποντας το u. Το λεξικό δημοσιεύει καθημερινά ενδιαφέροντα ετυμολογικά γεγονότα.
A 'cabinet' was first the small room where a leader's council would meet, then later became the word for the group as a whole. https://t.co/cjHV2ja9mB
— Merriam-Webster (@MerriamWebster) March 12, 2018
14. Quite Interesting
Επικεντρώνεται σε ενδιαφέροντα γεγονότα τα οποία παρουσιάζει η ομάδα που είναι πίσω από την τηλεοπτική εκπομπή του BBC Show με τίτλο QI.
In the average lunch you eat about 150,000 kilometres of DNA.
— Quite Interesting (@qikipedia) March 15, 2018
15. WW2 Tweets from 1940
Είναι ακριβώς ό,τι διαβάζεις, καθώς με συναρπαστικό και εντυπωσιακό τρόπο ανατρέχει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ασχολείται με γεγονότα μεγάλης και μικρής κλίμακας, τεράστιες μάχες και τυχαίες μικρολεπτομέρειες.
410,000 Finns live in land now surrendered to the USSR, almost 10% of Finland's population; most are fleeing north and west, to avoid life under Soviet rule. pic.twitter.com/TeLBaQJmBf
— Second World War tweets from 1944 (@RealTimeWWII) March 14, 2018
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια βόλτα από το Χ θα σας πείσει
Προφανώς η συνεννόηση τους δεν ήταν και τόσο καλή...
Στραμπούληξε τον αστράγαλό του και είπε να το μοιραστεί στο Instagram, όμως οι followers δεν του χαρίστηκαν
Η Νεφέλη Μεγκ σχολιάζει την επικαιρότητα σε πρώτο και τελευταίο βαθμό
Τι ακριβώς κάνει η λειτουργία αεροπλάνου;
To βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ξεπέρασε τα 800.000 likes το βίντεο που δημοσίευσε ο σταρ του ποδοσφαίρου
Η ανάρτηση της «πράσινης» ΠΑΕ
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν εσωτερική έρευνα στην εταιρεία
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Κάποιοι θα πουν ότι αποκοιμήθηκε - Δείτε το βίντεο
Ουρά έξω από το σπίτι - Τι λέει ο ιδιοκτήτης για το ενδιαφέρον των υποψήφιων ενοικιαστών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν στα παρασκήνια του show
Το βίντεο-απάντηση του τραγουδιστή μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το «Απαγορευμένο» στα Τρίκαλα
Τα αγγλικά της Μαρίας Καβογιάννη που θύμισαν...την «Ασπασία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.