Ελεονώρα Μελέτη

Ελεονώρα Μελέτη

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές 2024.

Η Ελεονώρα Μελέτη γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τίτλο σπουδών στην Ιταλική φιλολογία από το πανεπιστήμιο της Φεράρα στην Ιταλία. (Universita degli studi di Ferrara).

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜE σε ιδιωτική σχολή, ενώ σήμερα είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Μιλάει πέντε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά -πιστοποιημένα, και αραβικά).

Τον Απρίλιο του 2000 ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφράστρια σε περιοδικά και τύπο, μεταφράζοντας επιστημονικά άρθρα και διεθνείς ειδήσεις, μία ασχολία που συνεχίζει μέχρι και σήμερα εστιάζοντας στη μετάφραση - απόδοση θεατρικών έργων.

Από τον Οκτώβριο του 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος – παρουσιάστρια σε μεγάλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, ξεκινώντας τη πορεία  της ως ρεπόρτερ και συντάκτρια διεθνών ειδήσεων. Σήμερα, 23 χρόνια μετά, έχει καθιερωθεί στο χώρο παρουσιάζοντας με επιτυχία δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, εκπομπές συνεντεύξεων και εκπομπές κοινωνικής έρευνας.

Έχει αρθρογραφήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια, σε δημοφιλή sites σε Ελλάδα και Κύπρο κάνοντας αίσθηση με την αιχμηρή της πένα και τα ιδιαίτερα κείμενα της. Aκολουθώντας την τάση της εποχής, τον τελευταίο χρόνο επιμελείται δημοσιογραφικά και παρουσιάζει μία σειρά podcasts γύρω από την επιτακτική κοινωνική επικαιρότητα με μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Toν Οκτώβριο του 2021, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Διόπτρα» κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Γυναίκα ψάχνει», το οποίο πέρασε στη λίστα των best sellers, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 17.000 αντίτυπα. Το βιβλίο πραγματεύεται, μέσα από προσωπικά βιώματα και ημερολογιακή αφήγηση, τον πολυσύνθετο και απαιτητικό ρόλο της γυναίκας σε μία κοινωνία που πλήττεται από φυλετικές παθογένειες και στερεότυπα.

Στις 22 Μαίου 2024, αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μωβ ποδήλατο». Τo βιβλίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και περιγράφει το ταξίδι της ίδιας, προς την ψυχική ανθεκτικότητα και τη θεραπεία από το τραύμα της συναισθηματικής κακοποίησης, για το οποίο η Ελεονώρα Μελέτη έχει τοποθετηθεί  δημόσια.

Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, γνωστή για τη δυναμική και αντισυμβατική προσωπικότητά της. Για το λόγο αυτό, οι συμμετοχές της σε συνέδρια, ημερίδες ψυχικής υγείας  και δράσεις με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση, είναι δεκάδες.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Θοδωρή Μαροσούλη και μητέρα ενός κοριτσιού 6 ετών, της Αλεξάνδρας – Ωκεανίδας. 

Τον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με τον αθλητισμό έχοντας ως αγαπημένες δραστηριότητες την ιστιοσανίδα, το θαλάσσιο και αλπικό σκι.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ελεονώρα Μελέτη: Ο δρόμος για μια ψυχικά υγιή και ανθεκτική Ευρώπη
Ο δρόμος για μια ψυχικά υγιή και ανθεκτική Ευρώπη

«Η Ευρώπη του αύριο θα κληθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της, αλλά και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της. Ως Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, θα αγωνιστώ για να διατηρήσουμε αυτήν τη ρότα»