Αθλητισμος

Euroleague: Σωστά τα σφυρίγματα στο ματς του Παναθηναϊκού - Αδικήθηκε ο Ολυμπιακός στην επαναφορά

Η τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroleague: Oι κρίσιμες φάσεις στους αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού
EUROLEAGUE 2023-2024 / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Euroleague: Τι λέει η διοργανώτρια για τις κρίσιμες φάσεις στους αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Για τις κρίσιμες φάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα των αγώνων του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι και του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα, τοποθετήθηκε επίσημα η Ευρωλίγκα το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι «πράσινοι» έκαναν ένσταση για δύο φάσεις στο τελευταίο λεπτό, μία για τον Νέμπο, που πατάει δύο φορές τη γραμμή, και άλλη μία γιατί αποφάσισαν τζάμπολ μετά το challenge του Παναθηναϊκού, ο οποίος ζητούσε κατοχή.

Για τη φάση του Νέμπο, η Λίγκα τονίζει πως «μετά την εξέταση όλων των διαθέσιμων εικόνων, δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Josh Nebo πατά στην τελική γραμμή, καθώς η φτέρνα του μπορεί να έχει σηκωθεί από το πάτωμα και η γωνία της κάμερας δεν δείχνει αντίθετη λήψη». Οσον αφορά για την απόφαση του τζάμπολ μετά το τσάλεντζ, σημειώνουν πως σωστά αποφάσισαν οι διαιτητές, βάσει κανονισμού.

Στον αγώνα του Ολυμπιακού, η Ευρωλίγκα επισημαίνει πως ήταν διαιτητικό λάθος ο μη καταλογισμός παράβασης 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά του Σατοράνσκι, στα 16,3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας και με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται σε εκείνο το σημείο με 71-69.

Ακόμα, σχετικά με τη φάση που σήκωσε πολλή κουβέντα στο τέλος της παράτασης, η διοργανώτρια Αρχή χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση των διαιτητών να σφυρίξουν φάουλ στην κίνηση του Πετρούσεφ προς τον Πάρκερ, καθώς υπήρξε επαφή με το αριστερό χέρι του Σέρβου φόργουορντ στον Αμερικανο της Μπαρτσελόνα, ενώ προσθέτει πως η συγκεκριμένη παράβαση έγινε εντός χρόνου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.