Visual Browsing
Μύθοι γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις

Μύθοι γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις

Οι πιο συχνές λανθασμένες αντιλήψεις μας και η αλήθεια πίσω από αυτές
© StockSnap

Είτε γιατί κάποιος συγγενής προσπαθούσε να μας τρομάξει ή να μας κάνει πλάκα, όταν ήμασταν μικροί, είτε γιατί κάποιος φίλος μοιράστηκε μαζί μας μια λάθος πληροφορία, είτε γιατί διάβασες κάτι εντελώς αβάσιμο στο internet, έχεις καταλήξει κι εσύ μαζί με πολλούς από εμάς να θεωρείς ως δεδομένες, πληροφορίες και αντιλήψεις για το σεξ, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αυτό μπορεί να μην έχει σημασία, όσο βρίσκεσαι στην μη σεξουαλική περίοδο της ζωής σου, αλλά από όταν ξεκινήσεις να κάνεις σεξ και μετά, μπορεί να προκαλέσει μία σειρά αρνητικών επιπτώσεων. Από το να φοβάσαι να κάνεις πράγματα στο κρεβάτι σου, γιατί έχεις πειστεί ότι θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία σου, έως το να καταλήξεις έγκυος, χωρίς να το θέλεις, διότι κάποιος σε έπεισε ότι «αν είσαι έτσι…» ή «αν κάνουμε αυτό…» δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις έγκυος.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πιο συχνές λανθασμένες αντιλήψεις μας γύρω από το σεξ και ποια η αλήθεια πίσω από αυτές;

Όταν έχεις έμμηνο ρύση, δεν γίνεται να μείνεις έγκυος
Οι πιθανότητες να συμβεί είναι λίγες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μηδενικές. Οπότε, καλύτερα να μην πάρεις το ρίσκο και να χρησιμοποιείς προφυλάξεις και εκείνες τις μέρες.

Σχετικα
Πώς σχετίζεται η COVID-19 με τη στυτική δυσλειτουργία;
Πώς σχετίζεται η COVID-19 με τη στυτική δυσλειτουργία;

Όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο
Στην πραγματικότητα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι όλα είναι θέμα τεχνικής και το μέγεθος του ανδρικού πέους δεν έχει κάποια αναλογική σχέση με την ποιότητα του σεξ. Το μόνο αβαντάζ που προσφέρει είναι η αυτοπεποίθηση, που χαρίζει στον κάτοχο του.

Το χάπι της επόμενης μέρας δεν έχει επίδραση στις υπέρβαρες γυναίκες
Η πεποίθηση αυτή έχει προκύψει κυρίως από το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο χάπι δεν έχει απόλυτη επιτυχία. Συνήθως, οι αιτίες της αναποτελεσματικότητας του σχετίζονται με τον οργανισμό της κάθε γυναίκας ξεχωριστά, ενώ δεν έχει βρεθεί καμία πραγματική τους σύνδεση με το βάρος.

Η πληγή μέσα ή γύρω από το στόμα σου είναι σίγουρα έρπης
Πάρε ανάσα και σταμάτα να πανικοβάλλεσαι. Η πληγή μπορεί να έχει προκληθεί από μία σειρά άλλων παραγόντων, όπως είναι το κατά λάθος να δαγκώθηκες ή να έτριψες τα ούλα σου ή το να φιλήθηκες με κάποιον υπερβολικά έντονα.

Σχετικα
Ινδονησία: Ρωσίδα σταρ του TikTok γύρισε πορνό σε ιερό βουνό
Ινδονησία: Ρωσίδα σταρ του TikTok γύρισε πορνό σε ιερό βουνό

Πάρε προφυλακτικά και λιπαντικό και είσαι έτοιμη για πρωκτικό σεξ
Όχι, αν είναι η πρώτη σου φορά. Ναι, ίσως το σώμα σου να μπορεί με τη μία να ανταπεξέλθει, χωρίς να αισθανθείς ιδιαίτερη δυσφορία, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που πρώτα χρειάζεται να κάνουν μία μίνι προετοιμασία-εξάσκηση, με σεξουαλικά βοηθήματα, αλλιώς οι πιθανότητες είναι ότι το πρωκτικό σεξ θα καταλήξει να είναι αρκετά επώδυνο για αυτές.

Τα προκαταρκτικά είναι υπερτιμημένα και συχνά περιττά
Βασικά, τα προκαταρκτικά μπορούν να γίνουν το κλειδί, ώστε μία μέτρια σεξουαλική επαφή να γίνει καλή και μία καλή να γίνει καταπληκτική.

Ο οργασμός είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της διείσδυσης
Αν και σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, υπάρχουν γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό, μέσω της διείσδυσης και το σώμα τους ανταποκρίνεται καλύτερα σε εξωτερικές κλειτοριδικές σεξουαλικές πράξεις και τεχνικές.

Οργασμός μπορεί να προκύψει μόνο από τον κόλπο ή την κλειτορίδα
Στο σημείο G (εσωτερικό σημείο πίεσης), στο στήθος, στοματικός, πρωκτικός, στο σημείο U (ουρήθρα), στο σημείο A (κόλπος), τραχηλικός, κλειτοριδικός, στη «ζώνη» (σημείο απόλαυσης, που διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα), μεικτός, φανταστικός/εγκεφαλικός και πολλαπλός. Αυτοί είναι όλοι οι οργασμοί, που υπάρχουν, σύμφωνα με τους σεξολόγους, οπότε μάλλον δεν ισχύει.

Τους τελευταίους μήνες μιας εγκυμοσύνης το σεξ είναι αδύνατο
Δύσκολο και άβολο ναι, αλλά όχι αδύνατο. Αν υπάρχει θέληση, τότε σίγουρα το ζευγάρι μπορεί να ψάξει εκείνες τις στάσεις, που θα τους επιτρέψουν μια άνετη σεξουαλική επαφή.

Το ανδρικό πέος μπορεί να σπάσει
Εν μέρει, αποτελεί μύθο, αλλά εν μέρει μπορεί να θεωρηθεί αλήθεια. Το πέος δεν γίνεται να σπάσει, καθώς δεν αποτελείται από κόκαλα, αλλά γίνεται να πάθει θλάση, συνήθως στις στάσεις που βρίσκεσαι από κάτω.

Το να τραβηχτείς δεν αποτελεί καθόλου αξιόπιστη μέθοδο προφύλαξης
Στην πραγματικότητα, αν όντως καταφέρεις να τραβηχτείς την ακριβώς κατάλληλη στιγμή, η μέθοδος λειτουργεί. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και ριψοκίνδυνο να τραβιέσαι την τέλεια ακριβώς στιγμή, κατά τη διάρκεια μάλιστα κάθε σεξουαλικής σου επαφής.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5