Κατοικιδια

Σκυλάκι στην Ουκρανία εντόπισε 262 νάρκες και βόμβες (βίντεο)

Πώς βοηθά να «καθαρίσει» το Τσερνίχιβ κοντά στο Κίεβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σκυλάκι Jack Russell που εντοπίζει νάρκες και βόμβες στην Ουκρανία
Το σκυλάκι Jack Russell που εντοπίζει νάρκες και βόμβες στην Ουκρανία © YouTube/The Telegraph

Στην Ουκρανία ο Patron, ένα σκυλάκι Jack Russell, εντοπίζει νάρκες και βόμβες που άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι στο Τσερνίχιβ, κοντά στο Κίεβο.

Ο Patron είναι ένας σκύλος, ράτσας Jack Russell, ο οποίος εντοπίζει νάρκες και βόμβες που άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι στην Ουκρανία. Το σκυλάκι, ηλικίας 2 ετών, «χτενίζει» περιοχές δίπλα στο Τσερνίχιβ, την πόλη - κλειδί κοντά στο Κίεβο, η οποία είχε μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ρωσικό στρατό και τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος κατάφερε να εντοπίσει 262 νάρκες και βόμβες μέσα σε μία ημέρα μόνο, οι οποίες απομακρύνθηκαν από πυροτεχνουργούς και εξουδετερώθηκαν.

Ο Patron εκπαιδεύτηκε πρόσφατα από τους Ουκρανούς να εντοπίζει τη μυρωδιά από την πυρίτιδα. Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο, που δείχνουν το σκυλάκι να εντοπίζει νάρκες και βόμβες, τις οποίες στη συνέχεια απομακρύνουν με προσοχή οι πυροτεχνουργοί.

Military dog helps find 262 Russia bombs left in Chernihiv in one day

Patron, The Heroic Dog Sniffing For Bombs In Ukraine

Υπενθυμίζεται πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, είχε κατηγορήσει τον ρωσικό στρατό ότι έχει «παγιδεύσει» με νάρκες μέχρι και πτώματα αμάχων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ