Wine & Spirits

Οινόραμα 2022: η μεγαλύτερη έκθεση κρασιών επιστρέφει στο Ζάππειο

Ραντεβού εκεί στις 12,13 και 14 Μαρτίου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οινόραμα

Το Οινόραμα 2022, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών επιστρέφει στο Ζάππειο με χιλιάδες ετικέτες και 250 ελληνικά οινοποιεία

Κάθε χρόνο μέχρι και το 2019 οι οινόφιλοι αυτής της πόλης ανυπομονούσαν για ένα και μόνο, ετήσιο ραντεβού: το φαντασμαγορικό Οινόραμα, τη μεγαλύτερη οινική έκθεση όπου κάθε φορά παρουσιάζονται χιλιάδες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε απαρτία τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα αγαπημένα του κρασιά  – σχεδόν κανένας έλληνας οινοποιός δεν λείπει από το Οινόραμα.

Μπορεί η πανδημία να μας στέρησε για δύο χρόνια τη χαρά αυτής της συνάντησης, αλλά φέτος το Οινόραμα επιστρέφει δυναμικά, πανέτοιμο να μας συστήσει σε αγαπημένες και νέες οινικές κυκλοφορίες. Στις 12, 13 και 14 Μαρτίου, λοιπόν, το ραντεβού δίνεται και πάλει στο Ζάππειο Μέγαρο. Εδώ σας περιμένουν πάνω από 2.000 κρασιά από περισσότερα από 250 οινοποιεία που καλύπτουν κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα δοκιμάσουμε όλα τα κρασιά που αγαπάμε, νέες κυκλοφορίες, και βέβαια τη σοδειά του 2021, αλλά και τα κρασιά του 2019 και του 2020, δύο εκ των καλύτερων σοδειών της τελευταίας δεκαετίας που δεν εκτέθηκαν ποτέ στο Οινόραμα.

thumbnail_oenorama_01.jpg
thumbnail_oenorama_03.jpg

Όπως πάντα, ανάμεσα στις χιλιάδες ετικέτες οι επισκέπτες της έκθεσης θα βρουν επίσης τις καλύτερες και πιο ακριβές του ελληνικού αμπελώνα, κρασιά που θεωρούνται εκπρόσωποι των ελληνικών ονομασιών προέλευσης, αλλά και τις πιο διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες που καλπάζοντας ολοταχώς σαρώνουν τα διεθνή βραβεία.

Οι επαγγελματίες επισκέπτες θα βρουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αίθουσες «Οινοτεχνία» (εφόδια και αμπελοοινικός εξοπλισμός) και «Οινικές Αποκαλύψεις» όπου και θα συναντήσουν πολύ μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, καθώς και στο αντίστοιχο wine bar όπου φιλοξενούνται ιδιαίτερα και πιο σπάνια κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και από μη συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (για παράδειγμα κρασιά οινοποιημένα σε αμφορείς ή με γηγενείς ζύμες) και ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

thumbnail_oenorama_02.jpg

Με σκοπό το Οινόραμα 2022 να είναι για όλους ασφαλές κατά Covid-19, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ σε εφαρμογή θα είναι όλα τα εν ισχύ μέτρα προστασίας. Επιπλέον, η λειτουργία της έκθεσης χωρίζεται κάθε ημέρα σε 2 χρονικές περιόδους: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00, με μία ώρα διάλειμμα για αερισμό και καθαρισμό. Το εισιτήριο για κάθε πρωινή περίοδο κοστίζει 12€ (φοιτητικό 7€), όπως και αυτό της απογευματινής περιόδου της Δευτέρας 14 Μαρτίου. Το εισιτήριο των απογευματινών περιόδων Σαββάτου και Κυριακής κοστίζει 15€ (φοιτητικό 12€). Ένα «3-day pass» προς 30€ εξασφαλίζει την είσοδο στην έκθεση όλες τις ώρες και μέρες λειτουργίας της. Για όλες αυτές τις επιλογές προαγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω Viva.gr. Δυνατή είναι και η επιτόπου αγορά εισιτηρίων στο ταμείο της έκθεσης, αλλά χωρίς εγγυημένη διαθεσιμότητα.

thumbnail_oenorama_04.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ