- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Χάρτες: το bar στη Λευκάδα που ζηλεύουν τα μαγαζιά της Αθήνας
Απίθανα cocktails, brunch και θέα σε ένα απέραντο μπλε
Είναι ένα από τα πιο παλιά κτίρια της Λευκάδας. Με τα μπλε του πατζούρια κοιτάει τον ήλιο να δύει στη λιμνοθάλασσα και ονειρεύεται ταξίδια. Το δικό του ταξίδι άρχισε πριν 6 χρόνια όταν ο Παναγιώτης, ο Αντώνης και ο Σπύρος αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους. Ένα all day bar που θα συναγωνιζόταν στα ίσα αρκετά από τα καλύτερα bar της Αθήνας. Του βρήκαν στέγη σε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 1920 και το ονόμασαν «Χάρτες» μια και ταξίδεψαν σε πάρα πολλές περιοχές για να μαζέψουν το υλικό και να φτιάξουν το όνειρό τους.
Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στους Χάρτες είναι η επιμονή στα premium προϊόντα, οι σωστές τεχνικές, ο σεβασμός στις πρώτες ύλες. «Ανταλλάσσουμε συνταγές με τα καλύτερα bars της Αθήνας, κάνουμε πολλές επισκέψεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να καταλήξουμε στα ποτά και στα cocktails, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον εξειδικευμένο εξοπλισμό», λέει ο Παναγιώτης, ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες-φίλους.
Οι Χάρτες λοιπόν ανοίγουν από τις 8 το πρωί και σε χορταίνουν με ένα λουκούλλειο πρωινό και καφέ cold brew (θα βρεις 4 επιλογές σε χαρμάνια). Αν στη συνέχεια πεινάσεις κι άλλο, υπάρχουν ωραία σάντουιτς, σαλάτες, αλμυρά και γλυκά pancakes (σε εκδοχές σοκολάτα/ πραλίνα/bueno/ snickers) που κάνουν χαμό.
H πραγματική, ανήσυχη ψυχή όμως που έχει αυτό το στέκι κάνει τη μεγαλειώδη εμφάνισή της από τη δύση του ηλίου και μετά, όταν πια έχει έρθει η ώρα των καλοκαιρινών cocktails και των δροσερών ποτών. Στον κατάλογο θα βρεις 14 σταθερά signature cocktails, ενώ κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται ακόμα 6, μέσα από τις θεματικές βραδιές που διοργανώνονται. Έτσι, κάθε Παρασκευή του καλοκαιριού έχει τα δικά της θεματικά cocktails και αυτό σημαίνει ότι πάλι καινούργια, διαφορετικά και περίεργα cocktails θα πετύχεις. Από μεξικάνικα cocktail (με βάση την tequila) και Tiki cocktails (με βάση το ρούμι), μέχρι…μοριακά! Στην τελευταία περίπτωση το mojito σου θα έρθει σε μορφή τζελ ή και σφαίρας. Σε άλλα νέα, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τα κλασικά cocktails by Χάρτες που φέρνουν τα πάνω κάτω σε αυτά που ήξερες, αποχρωματίζοντας γνωστά υλικά και δίνοντας διαφορετική υφή σε άλλα. Μην απορήσεις δηλαδή αν το daiquiri φράουλα που παρήγγειλες έρθει διάφανο σαν το νερό…Είναι ένα μόνο από τα μαγικά που συμβαίνουν σε αυτή τη λευκαδίτικη μπάρα.
Εκεί στους Χάρτες, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, οπότε όλα τα συνοδευτικά που έρχονται με το ποτό για τσιμπολόγημα είναι ένα κι ένα. Αντί για τα συνηθισμένα ξηροκάρπια, θα συναντήσεις λευκό σταφύλι με κολοκυθόσπορο και παρμεζάνα ή καραμελωμένο ανανά με σταγόνες λευκής σοκολάτας και χώμα από μπέικον.
Ναι, δεν θα βρεις τίποτα από αυτά που συνήθως συναντάς στα ξεχασμένα bar του Ιονίου. Αλλά οι Χάρτες δεν είναι ένα συνηθισμένο bar. Είναι αυτό που θα ευχόμασταν να έχουμε και στην Αθήνα.
Άγγελου Σικελιανού 13, Λευκάδα, Fb: Xartes Café Bar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.