Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της εβδομάδας | 17-23 Ιανουαρίου 2022

Υδροχόε, στο ξεκίνημα της εβδομάδας υπάρχει αρκετή κούραση και ψυχολογική πίεση λόγω της Πανσελήνου στον Καρκίνο (18/1)

zarastro.jpg
Zarastro
ΤΕΥΧΟΣ 812
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ydroxoos.jpg

Cosmic Telegram: Ο Zarastro κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 17-23 Ιανουαρίου 2022

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Στο ξεκίνημα της εβδομάδας (ξημερώματα Τρίτης) πραγματοποιείται η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς στον Καρκίνο, ένα φεγγάρι πολύ έντονο συναισθηματικά, που επηρεάζει ιδιαίτερα τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου. Η αίσθηση εσωτερικής φόρτισης μπορεί να προκύπτει τόσο από πρακτικά θέματα του σπιτιού, π.χ. κάποια σημαντική βλάβη, ένα ζήτημα με μια αγοραπωλησία ακινήτου που καθυστερεί, θέματα κληρονομικών, όσο και από προβλήματα στις οικογενειακές ή επαγγελματικές σχέσεις. Μπορεί η πίεση της δουλειάς να βγάζει νεύρα που «μεταφέρεις» στους δικούς σου ανθρώπους, ίσως όμως είναι εκείνοι που σου δημιουργούν την ένταση εξ αρχής και μάλιστα...«αναδρομικά». Αν δηλαδή υπήρχαν άλυτες διαφορές μεταξύ σας ή συμπεριφορές που σε πλήγωναν διαχρονικά με γονείς, συγγενείς, σύντροφο ή πρόσωπα με τα οποία συγκατοικείς, ίσως να μην καταφέρεις να συγκρατηθείς, «χρεώνοντας» τους για όλα όσα σε ταλαιπωρούν, βγάζοντας μαζεμένα πολύ θυμό και παράπονο. Καλύτερα πάντως να προσπαθήσεις να αποφύγεις το όλο «δράμα», μένοντας όσο μπορείς μακριά τους. Την Πέμπτη άλλωστε ο Ήλιος εισέρχεται στον Υδροχόο, θυμίζοντάς σου ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε στην ενήλικη ζωή μας και είναι πάντα εκεί για μας στα δύσκολα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)
Η πρώτη Πανσέληνος για τη νέα χρονιά που σχηματίζεται στο ζώδιο του Καρκίνου την Τρίτη, μολονότι έντονα συναισθηματική για όλους, δεν είναι τόσο bad for you, αρκεί να την «χρησιμοποιήσεις» έξυπνα. Επηρεάζει ιδιαίτερα το τέλος του 3ου δεκαημέρου, φέρνοντας μια υπερβολή στον λόγο και στον τρόπο που επικοινωνείς με το κοντινό σου περιβάλλον, συνεργάτες, φίλους, σύντροφο, αδέρφια, ξαδέρφια, δημιουργώντας τάση για παρεξηγήσεις σε συζητήσεις, ίσως και «εσκεμμένα» σε κάποιες περιπτώσεις. Αν θελήσεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, «χτυπώντας» στους άλλους τα ελαττώματά τους, κατηγορώντας τους για τυχόν αστοχίες, όντας «ξινούλης» και δυσάρεστος δηλαδή, θα τα καταφέρεις «περίφημα», κάνοντας την κατάσταση μπάχαλο. Αν όμως αντίθετα επιλέξεις την οδό της συμφιλίωσης με κάποιο άτομο που υπάρχει κόντρα, ρίχνοντας εγωισμούς, τότε θα έχεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα. Η επιλογή είναι δίκη σου. Την Πέμπτη ο Ήλιος εισέρχεται στον Υδροχόο, κάνοντας τα θέματα καριέρας προτεραιότητα, δίνοντάς σου τον απαραίτητο ζήλο για να αναδείξεις τα προσόντα σου. Βέβαια μην ξεχνάς πως εκεί βρίσκεται και ο ανάδρομος Ερμής, καθυστερώντας τον προγραμματισμό σε σχέδια, ζητώντας «διπλωματικές» κινήσεις με συναδέλφους και ανωτέρους.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)
Η συναισθηματική Πανσέληνος στο ζώδιο του Καρκίνου στο ξεκίνημα της εβδομάδας (18/1) σε φέρνει αντιμέτωπο με αναγκαίες συνειδητοποιήσεις στον οικονομικό και ερωτικό τομέα, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το τέλος του 3ου δεκαημέρου. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο της χρονιάς, όμως τα άγχη για τα οικονομικά και μάλιστα αναφορικά με χρέη και εκκρεμότητες του παρελθόντος σε απασχολούν έντονα και θα πρέπει πραγματικά να μπεις στη διαδικασία να βάλεις κάτω τα δεδομένα σου με χαρτί και μολύβι, βρίσκοντας λύσεις μέσα από διακανονισμούς, επανεξέταση όρων σε συμβόλαια δανείων κ.λπ. «κλείνοντας τρύπες» όπως μπορείς. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να κάνει αρνητικά σενάρια και μην συνδέεις την προσωπική σου αξία με το πόσα χρήματα βγάζεις, αν τα τωρινά σου εισοδήματα δεν ικανοποιούν τις ανάγκες, αλλά και τις προσδοκίες που είχες από τον εαυτό σου. Αυτό το φεγγάρι μπορεί επίσης να σε κάνει πιο ευαίσθητο στην κριτική των άλλων σχετικά με τα ερωτικά σου, «φουσκώνοντας» τις όποιες ασφάλειες υπάρχουν για τη σχέση σου. Το πέρασμα του Ήλιου στον φιλικό Υδροχόο την Πέμπτη αυξάνει τη διάθεσή σου για ταξίδια και δραστηριότητες που σε κινητοποιούν σε πνευματικό επίπεδο.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)
«Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο» literally με τη φορτισμένη σε συναισθηματικό επίπεδο Πανσέληνο στο ζώδιό σου τα ξημερώματα της Τρίτης, που επηρεάζει ιδιαίτερα τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο. Αυτό το φεγγάρι μπορεί να «στα σκάσει» χοντρά και μαζεμένα, φέρνοντας τα γνωστά και βαθυστόχαστα ερωτήματα του τύπου «ποιος είμαι; τι κάνω; πού πάω; τι θέλω;» χωρίς «οέο», πυροδοτώντας τις ανασφάλειές σου, με specialty στον τομέα των σχέσεων. Θα έχεις την τάση να τα παίρνεις όλα προσωπικά, όντας περισσότερο ευαίσθητος σε απότομα λόγια, παίζοντας βέβαια και εσύ απο την πλευρά σου το «παιχνίδι των ενόχων», με την κυκλοθυμία να χτυπάει «κόκκινο», καταλήγοντας στο κλάσικ μωρουδιακό statement «εμένα κανείς δε μ' αγαπάει». Και αν το κλάμα είναι μια πολύ καλή επιλογή για άμεση ανακούφιση, ακόμα πιο χρήσιμη είναι η συνειδητοποίηση του τι σου λείπει από τη ζωή σου για να αισθάνεσαι πλήρης συναισθηματικά, προσωπικά, επαγγελματικά, παίρνοντας και τις ανάλογες αποφάσεις «αποχωρισμού» από τοξικές καταστάσεις που «σου τρώνε το συκώτι». Η είσοδος του Ήλιου στον Υδροχόο την Πέμπτη κάνει το ένστικτό σου πιο ισχυρό, βοηθώντας σε να αντιληφθείς τις ανάγκες σου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Ξεκίνημα με μια emotionally loaded Πανσέληνο στον Καρκίνο, στον ψυχολογικό 12ο οίκο του ωροσκοπίου σου κάνει η εβδομάδα, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο. Τα συναισθήματα «ξεχειλίζουν» από μέσα σου και μπορεί να νιώθεις και αρκετά off ενεργειακά, αδυνατώντας να συγκεντρωθείς στα πρακτικά, αποζητώντας περισσότερη ηρεμία και χρόνο με τον εαυτό σου. Και αυτό είναι και το ζητούμενο αυτού του «ζόρικου» φεγγαριού: να σε ωθήσει να αφουγκραστείς τις πραγματικές σου ανάγκες, να απομακρυνθείς από τοξικές καταστάσεις στην καθημερινότητα, στα επαγγελματικά ή στα προσωπικά, κάνοντας ένα full detox στην αρχή της χρονιάς. Αν «συντονιστείς» σε αυτή τη λογική, η Πανσέληνος θα σε βοηθήσει να πετάξεις απομεινάρια του παρελθόντος που σε βαραίνουν ακόμη, να κόψεις κακές συνήθειες στη διατροφή ακολουθώντας ένα πιο ολιστικό πρόγραμμα φροντίδας της υγείας σου, μολονότι θα βγάλει αρκετή ψυχολογική αναστάτωση και ίσως και κάποιο παρασκήνιο στη δουλειά, που θα έρθει στην επιφάνεια αυτές τις μέρες. Η είσοδος του Ήλιου την Πέμπτη, απέναντί σου, στον Υδροχόο, ζητά αρμονία στο κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων για να μπορέσεις να ισορροπήσεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)
Η Πανσέληνος που σχηματίζεται στην αρχή της εβδομάδας στον Καρκίνο (18/1), η πρώτη για το 2022, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε ένα «γλυκό φεγγάρι», επηρεάζοντας ιδιαίτερα όσους έχουν γενέθλια στο τέλος του 3ου δεκαημέρου. Αντίθετα, είναι ένα Full moon που δίνει ένταση στο συναίσθημα, το οποίο κυριαρχεί έναντι της λογικής, κάνοντας όλους μας πιο ευερέθιστους και γκρινιάρηδες. Αφορά το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με την κοινωνική ζωή, τις φιλίες, τις προσωπικές σου σχέσεις in general, τη συλλογική δουλειά και τους στόχους σου για το μέλλον. Δεν αποκλείεται λοιπόν να «επαναφέρει» με κάποιο τρόπο στη μνήμη σου ευαίσθητα σημεία σχετικά με αυτούς τους τομείς, δημιουργώντας έναν εσωτερικό ή και «εξωτερικό», αν υπάρξει κάποια νέα «αφορμή», μηρυκασμό παραπόνων και κολλημάτων για τη συμπεριφορά κάποιου προσώπου που έχει «γράψει» αρνητικά μέσα σου. Ίσως πάλι νιώσεις απογοήτευση για την πορεία ενός επαγγελματικού σχεδίου, όμως μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς και ο κυβερνήτης σου Ερμής είναι ανάδρομος. Το πέρασμα του Ήλιου στον Υδροχόο (20/1) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ασχοληθείς λίγο πιο ζεστά με το θέμα «φροντίζω σωστά την υγεία μου».


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)
Η ψυχραιμία και η αποστασιοποίηση είναι οι δύο αρετές που θα πρέπει να δείξεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας, για να αντιμετωπίσεις με όσο το δυνατό λιγότερες συναισθηματικές «απώλειες» την Πανσέληνο στον Καρκίνο τα ξημερώματα της Τρίτης, που «δείχνει τα δόντια της», επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους γεννημένους στη 3ο δεκαήμερο. Το «μενού» αφορά τον άξονα καριέρας - οικογένειας, έχοντας δυναμική να «ξύσει πληγές» και απωθημένα του παρελθόντος ή να δυναμιτίσει χωρίς λόγο κι αφορμή το κλίμα, χαλώντας σε ψυχολογικά. Έχε υπόψη σου ότι αυτό το φεγγάρι μπορεί να «σεληνιάσει» τους πάντες, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να βγάλουν το «άχτι» τους, οπότε καλύτερα να διαχειριστείς την όποια δίκη σου μελαγχολία, πίεση, ένταση και θυμό με έναν άλλο τρόπο από το να πετάξεις λεκτικές «βόμβες», γιατί οι άλλοι δεν θα μείνουν «άπραγοι», μπαίνοντας στο παιχνίδι με «φόρα». Προσοχή λοιπόν σε σχέσεις με ανωτέρους, συνεργάτες, συναδέλφους, συγγενείς, γονείς, σύντροφο ή άτομα με τα οποία συγκατοικείς, για να μη «σε πιάσει το παράπονο και κλαις», αλλά και σε ζητήματα που αφορούν το σπίτι ως ακίνητο. Η είσοδος του Ήλιου στον Υδροχόο την Πέμπτη θα δώσει όσο να ’ναι ψυχολογικές «ανάσες» και ευκαιρίες για αποφόρτιση.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Το πρώτο Full moon για το 2022 που σχηματίζεται την Τρίτη στον Καρκίνο είναι λίγο παραπάνω συναισθηματικά «αιμοβόρικο», επηρεάζοντας ιδιαίτερα όσους έχουν γενέθλια στο τέλος του 3ου δεκαημέρου. Θα είσαι γενικότερα σε μια πιο picky διάθεση, έχοντας και τάση για θυμό ή σπασμένα νεύρα, όμως σε ανάλογο «μήκος κύματος» θα κινούνται και οι περισσότεροι γύρω σου, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στον τρόπο που επικοινωνείς, αποφεύγοντας κριτικές και «ερμηνείες» στις σχέσεις σου, αντιδρώντας αντίστοιχα όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και σε «τσιγκλίσματα» άλλων, ακόμα και μέσω μηνυμάτων ή social media, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Κοινώς, έχε υπόψη σου ότι όλοι θα «τρώγονται για καβγά» οπότε μην τους κάνει τη χάρη, εκτός πια αν «σκάσει» κάτι που δεν χωρά «προσπέραση». Δεν αποκλείεται πάλι να υπάρξει μια δυσκολία σε θέματα σπουδών, ταξιδιών, επαφών με το εξωτερικό, επαγγελματικών ή εμπορικών συναλλαγών, ενώ καλύτερα να αναβάλεις υπογραφές συμβολαίων και συμφωνιών για αργότερα. Την Πέμπτη ο Ήλιος εισέρχεται στον Υδροχόο και θα έχεις ανάγκη για hibernating και ποιοτικότερο χρόνο με τον εαυτό σου στο περιβάλλον του σπιτιού, χωρίς πολλά κοινωνικά πάρε-δώσε.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)
Στο ξεκίνημα της εβδομάδας πραγματοποιείται η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς στον Καρκίνο (18/1), ή αλλιώς «Πανσέληνος του Λύκου», που μπορεί να σε κάνει να βελάξεις «αούυυ, αούυυ» ως άλλος Μόγλης, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους γεννημένους στο τέλος του 3ου δεκαημέρου. Ok, υπερβολή θα μου πεις, αλλά θα διαπιστώσεις πως η συναισθηματική ένταση είναι μια πραγματικότητα these days, καθώς αυτό το φεγγάρι ξυπνά βαθιά κρυμμένους φόβους και ανασφάλειες στα προσωπικά, «παίζοντας» με τις ισορροπίες σου, γιατί δεν είσαι και άνθρωπος που τα πάει καλά με το πολύ «μαύρο». Ε, λοιπόν αυτό το Full moon την έχει τη «μιζέρια» του και μάλιστα βγάζει την τάση να καλέσουμε κι όλους τους υπόλοιπους στο «γκρουπάκι», για να μην νιώθουμε μοναξιά στην «κλάψα». Σε σένα αυτό θα παίξει κυρίως στα ερωτικοσεξουαλικά, φέρνοντάς σε αντιμέτωπο και με συνειδητοποιήσεις που μπορεί τόσο καιρό να απέφευγες, αν και δεν αποκλείεται για κάποιους να είναι ένα οικονομικό ζήτημα, π.χ. διαφορές/δυσκολίες στα κληρονομικά, στη διαχείριση του κοινού ταμείου με τον σύντροφο, στην επαφή με έναν συνέταιρο κ.λπ. που δημιουργεί την ψυχολογική αναστάτωση. Το πέρασμα του Ήλιου στον Υδροχόο (20/1) θα βοηθήσει στην «αποσυμπίεση» της διάθεσης.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
«Ζόρικο το φεγγαράκι» και αναφέρομαι φυσικά στην Πανσέληνο που πραγματοποιείται απέναντί σου στον Καρκίνο τα ξημερώματα της Τρίτης, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το 3ο δεκαήμερο. You feel the pressure σε μια προσωπική σχέση ή συνεργασία και το θέμα είναι πως δεν έχεις πλέον ούτε τη διάθεση ούτε τις αντοχές να κάνεις τα «στραβά μάτια». Βλέπεις ο Πλούτωνας από το ζώδιό σου σχηματίζει αντίθεση με την Πανσέληνο, μια όψη που κάνει τη συναισθηματική ένταση «θεριό», βγάζοντας δυνητικά όλο το spectrum διαταραχών, εμμονών, ζήλειας, κολλημάτων και αδιεξόδων που συνοδεύουν αυτόν το σκοτεινό πλανήτη. Δεν αποκλείεται λοιπόν να πεις το enough is enough στην περίπτωση που υπάρξει μια κατακόρυφη κλιμάκωση με ένα συγκεκριμένο άτομο, βάζοντας σε προτεραιότητα τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά αυτής της σχέσης, γιατί και το να είσαι συνεχώς απογοητευμένος ή ανικανοποίητος «δεν λέει» πια. Αν ο απέναντί σου πάρει το μήνυμα και «συμμορφωθεί» μπορεί και να υπάρξει λύση, ενώ μια νέα, έντονη γνωριμία που συναρπάζει είναι ακόμη ένα σενάριο αυτού του φεγγαριού για τους αδέσμευτους. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Ήλιος εγκαταλείπει το ζώδιό σου και προχωρά στον Υδροχόο, στρέφοντας το ενδιαφέρον σου στον τομέα των οικονομικών.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)
Χρόνια Πολλά! Στο ξεκίνημα της εβδομάδας υπάρχει αρκετή κούραση και ψυχολογική πίεση λόγω της Πανσελήνου στον Καρκίνο (18/1), που επηρεάζει ιδιαίτερα το 3ο δεκαήμερο. Η δουλειά και η καθημερινότητα έχουν αυξημένες απαιτήσεις και μπορεί να τρέχεις για χίλια δυο καθήκοντα και υποχρεώσεις, αναλαμβάνοντας ίσως ένα μερίδιο ευθύνης που δεν σου αναλογεί. Εκεί είναι που πρέπει να φανείς χαλαρός στον χειρισμό της όλης κατάστασης με συνεργάτες, συναδέλφους, ανωτέρους και πελάτες, γιατί το φεγγάρι αυτό «παίζει» λιγάκι με τα νεύρα σου αλλά και όλων των υπολοίπων, οπότε μια παραπάνω κουβέντα αρκεί για να προκύψουν διαφωνίες. Δεν αποκλείεται όμως να βγουν στην επιφάνεια και κάποια «μυστικά» ή παρασκηνιακές κινήσεις που αγνοούσες, οπότε εκεί το πράγμα αλλάζει και θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Σημαντικό να φροντίζεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση αυτές τις μέρες, παίρνοντας βιταμίνες, κρατώντας τις αποστάσεις, κάνοντας ίσως κάποιες τεχνικές χαλάρωσης που βοηθούν στο στρες, ενώ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μπεις σε πρόγραμμα για να «πετάξεις» τα κιλά των γιορτών. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιό σου και τα γενέθλιά σου ξεκινούν για φέτος και μαζί τα όνειρα για μια πιο δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)
Η έντονα συναισθηματική Πανσέληνος στον Καρκίνο στην αρχή της εβδομάδας (18/1) είναι «η χαρά του κλαψιάρη και του γκρινιάρη», επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους γεννημένους στο τέλος του 3ου δεκαημέρου. Και αυτό γιατί μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο «ευάλωτος», έχοντας ανάγκη να εκφράσεις τον πόνο, το παράπονο, τη στενοχώρια ή την αγωνία σου για την πορεία των ερωτικών σου, των δημιουργικών σου σχεδίων, της κατάστασης με τα παιδιά, με έναν φίλο ή κάποιον συνεργάτη. Οι ψυχολόγοι λένε να είμαστε ειλικρινείς με το συναίσθημά μας, όμως υπάρχει και όριο στο «γρι-γρι» και στην ευσυγκινησία γιατί και ο υπόλοιπος κόσμος θα βρίσκεται «στα κόκκινα» από νεύρα και δεν θα έχει διάθεση να ασχοληθεί και πολύ με τα δικά σου «δράματα». Η κυκλοθυμία λοιπόν μπορεί να φέρει τάση για παιχνίδια ενοχών, για καβγάδες και για εντάσεις μέσα σε σχέσεις, αν και οι πιο έξυπνα «συντονισμένοι» θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να δεθούν μέσα σε μια ρομαντική σχέση, αφού το όλο σκηνικό μπορεί να είναι έως και ρομαντικό για κάποιους αδέσμευτους. Την Πέμπτη ο Ήλιος κάνει την είσοδο του στον Υδροχόο βάζοντάς σε μια διαδικασία καλύτερης φροντίδας της υγείας και της φυσικής σου κατάστασης μέχρι τα γενέθλιά σου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ