Cosmic Telegram

Stardust 450

Ζυγέ, το μεγάλο ταλέντο σου είναι η μοναδικότητά σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 450
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49363-109345.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Τίποτα δεν σε διεγείρει περισσότερο από το να γίνεις φύλακας κάποιου/κάποιας που έχει την ανάγκη σου, να γίνεις ο υπερασπιστής αυτών που δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Γι’ αυτό και όλοι πιστεύουν ότι είσαι γενναίος και ικανός και δυνατός. Ναι, θέλεις να σε θυμούνται και για όσα κάνεις για τους άλλους. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι είσαι πιο cool από αστροναύτη που εκπαιδεύτηκε στη Nasa για να παραμείνει ψύχραιμος ακόμα και σε περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος με εξωγήινο, αλλά η διέλευση του Άρη στον Λέοντα και της Αφροδίτης στον Σκορπιό ξυπνάνε την επιθυμία σου για οικειότητα, για αγάπη, για τρυφερότητα, για παράδοση, για σεξ, για αισθήματα και ανάγκες δηλαδή που δεν έχουν κύριο συστατικό την ψυχραιμία. Ρίχνοντας όλο το βάρος σε μια κατάκτηση, θυμήσου ότι βαριέσαι εύκολα και ότι σαν τη γάτα λαχταράς να πιαστείς, αλλά όταν πάει κάποιος να σε πιάσει κάνεις ένα άλμα και εξαφανίζεσαι. Κατά τα άλλα η δουλειά φαίνεται ότι γίνεται αποδοτική, σου αποφέρει, ή μήπως κάνεις κάτι που φιλοδοξείς να αποτελέσει καλή πηγή εισοδήματος σε λίγο;

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με έντονη δραστηριότητα στον Λέοντα κάθε προσανατολισμένος/η στην οικογένεια και το σπίτι Ταύρος –δηλαδή σχεδόν όλοι– αισθάνονται την παρόρμηση να κοιτάξουν πίσω από τις κουρτίνες και κάτω από τα καλύμματα για να δουν τι τους ενώνει με την οικογένεια ή με ό,τι θεωρούν οικογένεια. Η απώλεια με κάποιον τρόπο πολύ νωρίς της αίσθησης της ασφάλειας ή της οικογενειακής ζεστασιάς από τους γονείς σου μπορεί να εμπόδισε την εξέλιξή σου και να σου άφησε το φόβο της μοναξιάς, ακόμα κι αν πρέπει να μείνεις μόνος/η για πέντε λεπτά. Αυτή η ανασφάλεια ξύνεται πάλι και αυτή η ανασφάλεια είναι που μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στις επιδιώξεις σου ή σε έχει εκτινάξει σε μια σημαντική επαγγελματική επιτυχία ή στη δημοφιλία. Επάγγελμα και διαπροσωπικές σχέσεις είναι τα θέματα της περιόδου. Το παιδί μέσα σου μπορεί να τρέμει και να πεινάει για αισθήματα, αλλά ο ενήλικος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μετατρέψει τους φόβους σε ικανοποιητικές σχέσεις και επαγγελματικές νίκες.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ε, ναι, το ξέρεις. Οι σχέσεις μπορούν να γίνουν εξαιρετικά πολύπλοκες και πολλές φορές χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να βγάλεις άκρη με αυτές. Φυσικά και είναι ώρα για να τις βάλεις σε τάξη. Επαγγελματικά η εικόνα είναι πολύ ασαφής, μουντή, συγκεχυμένη, θαμπή – κυρίως αν είσαι γεννημένος/η Μάιο. Η ύπαρξη του Ποσειδώνα στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου δεν σε βοηθάει καθόλου να ξεδιαλύνεις αν σερφάρεις σε μια ικανοποιητική καριέρα ή αν αυταπατάσαι με φαντασιώσεις εκτός πραγματικότητας. Αν σταματήσεις να πωρώνεις τον εαυτό σου με ιδέες μεγαλείου και συγκεντρώσεις το ενδιαφέρον σου σε κάτι που συμμετέχει και η καρδιά σου, τότε μπορείς να είσαι σίγουρος/η ότι οι προβολείς θα πέσουν επάνω σου – και για να μην κοροϊδευόμαστε, στη δική σου περίπτωση ο δρόμος για την κορυφή ξεκινάει από βαρετές, τετριμμένες, ταπεινές δουλειές. Υ.Γ. Κάτι για να σκεφτείς: Όσο πιο μακριά είσαι από το μέρος που γεννήθηκες τόσο καλύτερα πάει η ζωή σου.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αν αρχίσεις να ρίχνεις ευρώ σε κουμπαράδες, ή να κρύβεις χρήματα κάτω από το στρώμα του κρεβατιού σου σε μία απελπισμένη προσπάθεια να διασφαλίσεις το οικονομικό σου μέλλον και να αποφύγεις μια δυσάρεστη ανατροπή στη ζωή σου, να θυμάσαι ότι οι εφιάλτες είναι μόνο εφιάλτες. Εκτός πάντως από το θέμα των χρημάτων, που είναι καυτό αυτή την εποχή, θα πρέπει να έχεις κι άλλους λόγους που βάζεις τον εαυτό σου να στεγνώνει στο πλυντήριο, αλλά τουλάχιστον παράμεινε ψύχραιμος. Από αστρολογικής άποψης (ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα, η Αφροδίτη στον Σκορπιό, ενώ συνεχίζεται η σκληρή αντίθεση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω στον Ήλιο σου) και ανάλογα με τις συνθήκες ζωής μπορεί να σημαίνει βαθιά, άσβεστη αγάπη, δημιουργική μαγεία, επαγγελματικές εξελίξεις, ή και δυσάρεστες περιπέτειες, έρωτες χωρίς ανταπόκριση, συναισθηματικούς εκβιασμούς, οικονομικά προβλήματα, υπόγειες μάχες εξουσίας. Υ.Γ. Αν υιοθετήσεις ένα λιγότερο άκαμπτο τρόπο σκέψης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, όπως και μία πιο ήπια συμπεριφορά προς τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, θα εκπλαγείς με την ανταπόκριση που θα έχεις. Μην παρασύρεσαι από τον ευσεβή πόθο ότι όλος ο κόσμος σού χρωστάει κάτι. Δεν σου χρωστάει κανείς τίποτα. Εσύ μόνο στον εαυτό σου.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο Άρης στο ζώδιό σου σε βοηθάει να εξυγιάνεις (που σημαίνει επίσης ότι ενδέχεται και να συγκρουστείς) τις επαγγελματικές, οικογενειακές και συναισθηματικές σου σχέσεις και σε βοηθάει να κλείσεις ή/και να ανοίξεις, όπου χρειάζεται, θέματα που σχετίζονται με αυτούς τους τομείς. Όσο κι αν σου φαίνεται δυσβάσταχτο να έρχεσαι σε αντίθεση με τους άλλους υπερασπίζοντας τον εαυτό σου, τις αξίες ή την πορεία σου, αυτή την εποχή δεν έχεις άλλη επιλογή. Παρόλα αυτά πέσε στα γόνατα και ευχαρίστησε τον Θεό και την Αφροδίτη για τους ενδιαφέροντες ανθρώπους που εμφανίζονται τώρα που τους χρειάζεσαι. Μπορεί τα επαγγελματικά να σου δημιουργούν απανωτά σοκ, αλλά θα ήταν σοφό εκ μέρους σου να γυρίσεις για λίγο την πλάτη στα εργασιακά άγχη, την ανησυχία και τον αγώνα για την επαγγελματική επιβίωση, ώστε να συναναστραφείς κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου ή για να ασχοληθείς με την προσωπική σου ζωή στην οποία αισθάνεσαι ορφανός.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Κάθε τόσο περνάς τις Συμπληγάδες αφήνοντας ένα σημαντικό κομμάτι σου ανάμεσα στους βράχους – ανήκεις στα καρμικά ζώδια, αν αυτό σε παρηγορεί, ή αν χρειάζεσαι μια αιτία για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις. Τώρα η δουλειά δημιουργεί δυσφορία, οι συνεργάτες είναι δύσκολοι, τα αφεντικά απαιτητικά, οι πελάτες τρελαμένοι. Ναι, πολλοί Παρθένοι έτσι και το βάλουν στο μυαλό τους μπορούν να παράγουν τεράστιο όγκο δουλειάς – αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Δεν είσαι προορισμένος για μία μοναδική και διαρκή δουλειά; Ούτε λάμψη, ούτε χρυσόσκονη, η ζωή είναι δουλειά. Μέχρι εδώ καλά. Είσαι όμως και ο ρομαντικός που βλέπει σε ό,τι λάμπει χρυσό. Τα όνειρα που κάνεις ότι σε αγαπάνε και σε λατρεύουν είναι η καταστροφή σου αλλά και η σωτηρία σου από μια δουλειά που σε στεγνώνει. Είναι η ισορροπία αυτών των δύο αναγκών που θα σου προσφέρει μια υγιή ισορροπία. Ούτε ασυνείδητο γλίστρημα σε κάθε έναν/μία που θα σου κουνήσει την ουρά, ούτε ακατάπαυστη δουλειά που οδηγεί στο μοναχισμό.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι με τον Δία στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, στον Καρκίνο δηλαδή, υπάρχουν κλειστές επαγγελματικές πόρτες που μπορείς να ανοίξεις και κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι που διαθέτουν επιρροή, δύναμη ή άκρες που σε βλέπουν σαν hot property. Φυσικά τέτοιου είδους θετικές διαβεβαιώσεις τις θεωρείς new age σαχλαμάρες, υπολογίζοντας ότι κάνεις τρομακτική προσπάθεια για να μην καταρρεύσεις με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω να συνεχίζει να μεταμορφώνει (δηλαδή να ανατρέπει, να δημιουργεί κρίση ή να διαλύει) τις προσωπικές σου σχέσεις και να δοκιμάζει την αντοχή των επαγγελματικών σου. Αυτή την εποχή δεν πρόκειται να σπάσεις, παρόλα αυτά. Ο Θεός, το Σύμπαν, ή ό,τι άλλο, ξέρουν ότι προτού φύγεις από αυτό τον κόσμο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν από σένα να συνεχίσεις να είσαι το υπόδειγμα της Ψυχραιμίας, της Εκλογίκευσης και της Αποστασιοποίησης, πράγμα που σου επιτρέπει την ώρα που βράζεις μέσα σε ένα καζάνι να αναρωτιέσαι κατά πόσο ο καπνός που δημιουργείται επιβαρύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πολλοί Σκορπιοί αισθάνονται τελευταία σαν καραβάνι που η ανεμοθύελλα το έχει ακινητοποιήσει στη μέση της ερήμου. Παρόλο που είναι γνωστή η ανυπομονησία σου να ξεκινήσεις την επόμενη συγκλονιστική περιπέτεια, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι χρειάζεται χρόνος για να μετακινηθείς από το ένα κεφάλαιο ζωής στο επόμενο. Το εισιτήριό σου γράφει ότι πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου στην καριέρα και να παραμείνεις στην επιφάνεια τόσο καιρό ώστε να προλάβεις να γράψεις τη δική σου ιστορία στον κόσμο. Όσο για την Αφροδίτη στο ζώδιο σου, που περιέχει αυτοπεποίθηση, σε ανοίγει στις σχέσεις και σε βοηθάει να βγεις προς τα έξω δημιουργώντας αίσθηση, δηλώνει ότι υπάρχει ακόμα καύσιμο στο ντεπόζιτο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Φαίνεσαι διχασμένος μεταξύ αυτού του κόσμου και του επόμενου. Με τον 12ο και τον 1ο σου οίκο τόσο ενεργοποιημένους, πρέπει να τιμήσεις δύο εντελώς ξεχωριστές πλευρές του εαυτού σου. Η μία εκφράζεται από έναν άνθρωπο των σπηλαίων που βρίσκεται σε διαρκές κυνήγι ώστε να εξασφαλίσει τη τροφή του. Αυτό σε σύγχρονη απόδοση σημαίνει ότι προσπαθείς λυσσασμένα να τα καταφέρεις επαγγελματικά. Η άλλη σου πλευρά, όμως, είναι ευγενική, λιγομίλητη, απόμακρη και πολύ πολύ εξελιγμένη. Αυτή η πολιτισμένη πλευρά σου νιώθει τη βαθιά ανάγκη να τραφεί ζώντας σε ένα μέρος που δεν κυκλοφορεί χρήμα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με πλανήτες στον 8ο οίκο σου μάλλον θα πρέπει να ομολογήσεις ότι δεν είσαι και στην καλύτερη φόρμα όσον αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και είναι δύσκολο να πει κάποιος από πού προέρχεται αυτή η σύγχυση. Ο Άρης στον Λέοντα ανακατεύει πάθη, ζήλεια, απωθημένα, απληστία, με εφορία, λογαριασμούς, κακές οικονομικές εκτιμήσεις, άσχημες οικονομικές δοσοληψίες, ενώ ο Κρόνος στον Σκορπιό κάνει σχεδόν αδύνατο να δράσεις άμεσα σύμφωνα με τις επιθυμίες σου χωρίς να σκεφτείς τα πάντα δύο και τρεις φορές. Έτσι ακροβατείς σε μια τραμπάλα χωρίς καμία πλευρά της να αφήνει τη γη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη δυσφορία τη χειρίζεσαι διατηρώντας τουλάχιστον τον εαυτό σου νηφάλιο και υγιή κι αυτό σημαίνει χωρίς να μουλιάζεις στο αλκοόλ ή σε οποιαδήποτε αυτοκαταστροφική έξη.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μπορεί μια φλόγα να λιώσει έναν πάγο κι ένα παγάκι να είναι περισσότερο καυτό από μια φωτιά; Σίγουρα ναι, όταν ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα και υπάρχει κινητικότητα στον Σκορπιό. 1. Δεν μπορείς να περάσεις τη ζωή σου αποξενωμένος από ανθρώπους που είναι κοντά σου. Μερικοί μάλιστα που μέχρι τώρα έγραφαν στην πόρτα τους «do not disturb» αρχίζουν τώρα να σου την ανοίγουν από μόνοι τους. Ακόμα και οι ηλίθιοι που προσπαθούσες να αποφύγεις μοιάζουν λιγότερο απειλητικοί. 2. Ο Άρης μπορεί να δημιουργεί συγκρούσεις με την ατσαλοσύνη του, όμως η Αφροδίτη στον Σκορπιό επιτρέπει πρόσβαση σε ανθρώπους που πρόσκαιρα παρεξηγηθήκατε ή δεν είχατε δίαυλο επικοινωνίας ή δεν έτυχε να βρεθείτε να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι και να βρείτε κοινούς τόπους δράσης, εννοώ επαγγελματικά. 3. Την ίδια στιγμή αυτές οι επιρροές σού επιτρέπουν να πάρεις απόσταση από τις σχέσεις σου –επαγγελματικές και ερωτικές– και να λειτουργήσεις με περισσότερη αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία. Μπορείς αν θέλεις να είσαι ή φωτιά ή πάγος, σε κάθε περίπτωση έντονος και ορατός.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είναι μια εποχή που αγχώνεσαι από τη δουλειά ή από την έλλειψή της, που χρειάζεται να προσέξεις το σώμα σου και την υγεία σου, που αναρωτιέσαι πότε επιτέλους θα σου προσφερθεί μια σταγόνα αγάπης ανιδιοτελώς, έτσι για αλλαγή, και που αναστενάζεις που εσύ είσαι εκεί για όλους και για σένα σχεδόν κανείς. Η ουσία είναι ότι σε αυτή τη ζωή έχεις έρθει για να εξελιχθείς, να αγαπάς, να βοηθάς, να συναισθάνεσαι, να δημιουργείς, να συγχωρείς. Παρόλες τις φήμες περί του αντιθέτου μπορείς να είσαι εξαιρετικά οργανωτικός και οργανωμένος, όταν εμπνέεσαι. Όταν εμπνέεσαι δεν χρειάζεσαι φαγητό, ποτό, ή ύπνο για να φέρεις εις πέρας οποιοδήποτε έργο. Βρες την έμπνευσή σου και τρέχα. Η Αφροδίτη με τον Κρόνο στον Σκορπιό δείχνουν ότι μπορείς να βρεις το στόχο σου, αν δεν τον έχεις ανακαλύψει ακόμα. Ταξίδια, μετακινήσεις, μετακομίσεις, σπουδές, κινητικότητα. Μην ξεχνάς ότι ως Ιχθύς μπορείς να κολυμπήσεις παντού. Α, μπορείς να είσαι ένα εξελιγμένο, μαγικό δελφίνι, μπορείς να γίνεις όμως και καρχαρίας με τρεις σειρές δόντια.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ