Cosmic Telegram

Νέα Σελήνη, 5 Οκτωβρίου στις 11ο56´ του Ζυγού (03:36΄)

Κάθε νέα Σελήνη μάς δίνει καινούργιες οδηγίες για το σπιράλ της εξέλιξής μας

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
302980-230349.jpg

Κάθε νέα Σελήνη μάς δίνει καινούργιες οδηγίες για το σπιράλ της εξέλιξής μας, που ακολουθώντας τις διευρύνουμε τη συνείδησή μας και την ικανότητά μας να δημιουργούμε και να σχετιζόμαστε.

 Μερικές φορές είναι αποκαλυπτικό να φανταστούμε τι θα έλειπε από το ζωδιακό κύκλο, αν αφαιρούσαμε ένα ζώδιο. Χωρίς τον Ζυγό, για παράδειγμα, δεν θα είχαμε όμορφα αντικείμενα στα σπίτια μας, δεν θα υπήρχαν αγάλματα, κήποι ή πάρκα στις πόλεις, ούτε όμορφα κτίρια, ούτε λεωφόροι, ούτε ουρές με τάξη ή καλοί τρόποι, ευγένεια. Όλα αυτά ανήκουν στις ποιότητες του Ζυγού που εκπολιτίζουν τη ζωή, την κάνουν ευχάριστη και ευγενική. Προχωράμε. Ο Ζυγός κυβερνάει και τους νόμους, τα συμβόλαια και τις συμφωνίες που κάνουν δυνατές και διευκολύνουν τις ανθρώπινες σχέσεις δημιουργώντας αρμονία. Ο Ζυγός είναι Ισορροπία, Συντροφικότητα, Δικαιοσύνη, Αισθητική, Διαπροσωπικές Σχέσεις, Ειρήνη. Ζυγός είναι η εμπιστοσύνη ότι όποιος παραβεί τους νόμους που έχουν συμφωνηθεί θα τιμωρηθεί δίκαια.

Τα προηγούμενα 5000 χρόνια ο περισσότερος κόσμος ήταν υποταγμένος στους όρους και τους κανόνες διαφόρων ελίτ και στην Πατριαρχία και αυτό χρειάζεται να τελειώσει:  το 99% των περιουσιών ανήκουν σε άντρες, το 70% των φτωχών και το 70% των αναλφάβητων είναι γυναίκες. Περισσότερο από 1 δις ζουν με λιγότερα από $1.25 τη μέρα. Στις ΗΠΑ η τυπική αμερικάνικη λευκή οικογένεια έχει μέσο εισόδημα 14 φορές πάρα πάνω από μια τυπική ισπανόφωνη ή μια μέση αφρο-αμερικανική οικογένεια. Το 30% του αμερικανικού πληθυσμού δεν είναι λευκοί, αλλά το 60% από αυτούς είναι φυλακισμένοι. Αυτή η νέα Σελήνη μαζί με το συνεχιζόμενο τετράγωνο Πλούτωνα/Ουρανού (ακριβείας στη 1 Νοεμβρίου για τέταρτη από τις εφτά φορές μεταξύ 2012-2015) δρα για άλλη μια φορά καταλυτικά ώστε να συνειδητοποιηθούν και να αμβλυνθούν αυτές οι ανισότητες που αποτελούν κατάφορη παραβίαση της δικαιοσύνης, ανθρώπινης και συμπαντικής. (Μην ξεχνάμε ότι εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού είναι ο Ουρανός.)

 Ένας από τους ιδρυτές της μοντέρνας ανθρωπιστικής αστρολογίας, ο Κριός Dane Rudhyar (1895-1985), χαρακτήρισε τους τρεις εξωτερικούς πλανήτες (Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) σαν Πρέσβεις του Γαλαξία που μας προτρέπουν και μας προσκαλούν να προχωρήσουμε πέρα από αυτό που ξέρουμε, πέρα από τα γνωστά όρια, πέραν της ασφάλειας και του δοκιμασμένου. Είναι οι πλανήτες που αλλάζουν τον τρόπο της σκέψης μας, που αφυπνίζουν τη συνείδηση διευρύνοντάς την. Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα είναι βέβαιο ότι αλλάζει ριζικά τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και σκεφτόμαστε. Ζούμε σε μια καταλυτική ιστορικά εποχή στην οποία καλούμαστε να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους, τους στόχους μας, τα όνειρά μας, τη θέση μας στον κόσμο.

Το τετράγωνο είναι μια όψη που δημιουργεί επείγον και με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα έχουμε στη σκηνή δύο από τους μεγάλους συμπαντικούς αφυπνιστές - είναι ώρα αφύπνισης. Ποιοι είμαστε; Ποιες είναι οι δυνατότητές μας, ποιες δυνάμεις μας έχουμε καταπιέσει ή έχουμε εν υπνώσει; Η μέθοδος του Πλούτωνα είναι να εξαλείφει, να φέρνει στην επιφάνεια, να μεταμορφώνει. Κι αν ο κόσμος φαίνεται ότι βρίσκεται κάτω από μια σκιά που μεγαλώνει τότε είναι καθήκον μας να την αντιμετωπίσουμε, να τη μετατρέψουμε, να την κάνουμε φως. Πιο ευθέως: ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Αλλάζει. Αλλάζει επώδυνα, γιατί κάθε γέννα είναι επώδυνη. Πριν, περνάμε Συμπληγάδες και ίσως οπισθοχωρήσουμε σε σκοτεινές εποχές. Ναι, ξέρουμε. Το ξέρουμε. Πριν την αυγή επικρατεί το πιο βαθύ σκοτάδι.

Πριν το παλιό παραδοθεί -και θα παραδοθεί πολεμώντας μέχρις εσχάτων το καινούργιο- νέα τοπία δημιουργούνται που δεν υπήρχαν προηγουμένως. Νέα ενέργεια εκλύεται που μας τραβάει μπροστά. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε για την ανθρωπότητα και Πλούτων και Ουρανός δημιουργούν τη νέα μας πραγματικότητα.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ζυγού, δεν είναι η αισθησιακή, γήινη, ερωτική Αφροδίτη που κυβερνάει τον Ταύρο. Αυτή εδώ η Αφροδίτη είναι πιο κοντά στην Αθηνά, την πολεμική θεά που βγήκε από το κεφάλι του Διός ενήλικη, πάνοπλη με ένα ξίφος στο χέρι. Η Αφροδίτη στον Ζυγό είναι εγκεφαλική, αποστασιοποιημένη, αντικειμενική, πολιτισμένη. Υπάρχει ένα διάσημο άγαλμα της Δικαιοσύνης στην κορυφή των Δικαστηρίων του Λονδίνου στο οποίο μια γυναίκα κρατάει ένα σπαθί στο ένα χέρι και μια ζυγαριά στο άλλο. Αυτή είναι ο Ζυγός.

Η Αφροδίτη συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς, με το ενεργειακό κέντρο δηλαδή που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε συμπάθεια και εκτίμηση. Όταν οι καρδιές είναι ανοιχτές ξέρουμε ότι είμαστε αναπόσπαστο μέρος όλης της Δημιουργίας. Μπορούμε να δούμε την ισότητα και τη μοναδικότητα όλων των όντων. Είμαστε συνεργάσιμοι, συνδεδεμένοι, φιλεύσπλαχνοι κι όχι επιθετικοί, ανταγωνιστικοί, απομονωμένοι κι επικριτικοί.

 Ο Τζελαλεντίν Ρούμι (1207-1273), Πέρσης ποιητής και δάσκαλος θεολογίας και δικαίου με μεγάλη επιρροή στον ιδεολογικό-θρησκευτικό χώρο του Ισλάμ και ιδιαίτερα στο μουσουλμανικό μυστικισμό, λέει: «Το καθήκον σου είναι όχι να αναζητήσεις την αγάπη, αλλά κυρίως να αναζητήσεις και να βρεις όλα τα εμπόδια που έχεις μέσα σου χτίσει εναντίον της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ