Cosmic Telegram

Stardust 448

Παρθένε, κατευθείαν στις επάλξεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 448
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48310-107224.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Καλύτερος ο Σεπτέμβριος από τον Αύγουστο; ΝΑΙ. Τουλάχιστον υπό την έννοια ότι βγαίνει ένα αγκάθι από την ψυχή σου που σε έκανε να αισθάνεσαι συνεχώς άβολα, ακόμα και όταν οι συνθήκες γύρω σου ήταν ευνοϊκές. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθανθείς ανάλαφρα, να βγεις έξω χωρίς να νομίζεις από το άγχος ότι έχεις αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα ή το μάτι της κουζίνας να καίει, μπορείς να συναναστραφείς ευκολότερα, να συνεννοηθείς καλύτερα, να φλερτάρεις χωρίς την ίδια ώρα να σκέφτεσαι ότι θα φας πόρτα. Αν ψάχνεσαι επαγγελματικά ή θέλεις να κλείσεις κάποια σοβαρά ραντεβού είναι μια καλή περίοδος. Αν χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις κάποια προσωπικά ή αισθηματικά ζητήματα επίσης είναι μια καλή εποχή.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Εξαρτημένος από τις πέντε αισθήσεις και τους ανθρώπους μερικές φορές –όπως τώρα–, σου είναι δύσκολο να αντέξεις τον κόσμο. Όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις αυθαίρετες ή και αυταρχικές αποφάσεις κάποιων που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική αλλά και την επαγγελματική σου ζωή δεν προκαλεί έκπληξη που αποσύρεσαι σε μια γωνία αποφεύγοντας να έρθεις σε επαφή με αυτούς που φοβάσαι ότι θα σου τη φέρουν. Ο Άρης στη βάση του ηλιακού σου ωροσκοπίου, στον Λέοντα δηλαδή, δημιουργεί ανασφάλεια και ο Κρόνος στον τομέα των συντροφικών σχέσεων φόβο, αμηχανία και δυσαρέσκεια – φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Άρα; Αφού δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή για να βασιστείς ή να κρατηθείς θα πρέπει να απευθυνθείς στο μονίμως διαθέσιμο: τον εαυτό σου. Η μάχη δίνεται σε όλα τα μέτωπα, εσύ είσαι Ταύρος, που σημαίνει αντέχεις, τα δεδομένα γύρω σου δεν έχουν εκπλήξεις, δεν βρίσκεσαι προ απροόπτου – ξέρεις. Κι αφού ξέρεις, πράξε έτσι ώστε κοιτάζοντας τον εαυτό σου από το 2015 να λες... καλώς έπραξα έτσι τότε.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Το τέλειο ερωτικό αντικείμενο βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου. Αν θεωρείς ότι υπάρχει κάποιος/α που μπορεί να υπηρετεί τις ανάγκες σου, να κόβει τα νύχια των ποδιών σου και να λέει ναι σε οτιδήποτε λες, ξέχασέ το. Μπορεί ένα τέτοιο πρόσωπο να είναι φίλος/η, ή κολλητός/ή, αλλά δεν είναι το ερωτικό αντικείμενο που παθιάζεσαι. Έχεις τέτοια τεράστια ανάγκη να είσαι ρομαντικός που είναι αμφίβολο αν κάποιος μπορεί να στην ικανοποιήσει. Εντωμεταξύ, όταν ερωτεύεσαι, τρελαίνεσαι. Όλα αυτά σχετίζονται με την Αφροδίτη που βρίσκεται στον Ζυγό, που για σένα συμβολίζει τις ερωτικές ιστορίες, το ρομαντισμό, την καλή ζωή, το σεξ. Ας ελπίσουμε ότι βρίσκεσαι σε ηλικία που μπορείς να χειριστείς τις σχέσεις σου, αν και σε οποιαδήποτε ηλικία μάλλον σου είναι αδύνατον να αντισταθείς να μη χάσεις εντελώς τα μυαλά σου από αυτόν ή αυτήν που θα σου δώσει την καρδιά στο χέρι.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Είναι γεγονός ότι παρά τις επιπλοκές που έχουν τεντώσει μέχρι τα όριά τους τις σχέσεις σου –και προσωπικές και επαγγελματικές– συνεχίζεις να έχεις τέτοια δύναμη ψυχής, αντοχή και νεύρο που μπορείς να εμφανίζεσαι δημόσια με χαμόγελο, ευγένεια και διαλλακτικότητα. Αυτοί που σε αντιπαθούν και όσοι απέρριψες στο παρελθόν (υπάρχουν άραγε τέτοιοι;) μπορεί να σε χρεώσουν με εγωισμό και πιθανόν να βλέπουν σε αυτή τη συμπεριφορά σου συμπτώματα κατάχρησης αλκοόλ ή ηρεμιστικών. Όμως οι πιο δίκαιοι παρατηρητές και όσοι διαθέτουν μια περισσότερο συμπαντική προοπτική θα ομολογήσουν ότι είναι η Αφροδίτη στο Ζυγό που σε κάνει τόσο αξιαγάπητο. Και κάτι ακόμα: Ακόμα και αν αισθάνεσαι αποξενωμένος ή αποκομμένος από τους ανθρώπους –που την παρουσία τους στη ζωή σου λαχταράς και φοβάσαι ταυτόχρονα–, αυτή την εβδομάδα μπορείς να διορθώσεις την επικοινωνιακή σου ικανότητα, οπότε μπορείς να συνεχίσεις τη συζήτηση από εκεί που την άφησες την τελευταία φορά.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Από τότε που ο Κρόνος εισέβαλε στον 40 οίκο σου έχεις περισσότερες σιωπηλές στιγμές και μερικές φορές μοιάζεις με σκιά του κοινωνικού εαυτού σου. Ε, καλά μη φοβάσαι ότι έχασες το νεανικό ενθουσιασμό σου για τα πράγματα και τους ανθρώπους, ακόμα κι αν αισθάνεσαι σαν να έχεις μόλις σβήσει τετρακόσια κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων σου. Αφού ο Κρόνος έχει προσθέσει πολλά βάρη στους κουρασμένους ώμους σου και  πιστεύεις ότι δεν θα βρεις ποτέ λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί, δεν είναι περίεργο που είσαι έτοιμος/η ανά πάσα στιγμή να απαντήσεις φαρμακερά και κυνικά. Να όμως που ο Άρης εδώ στο ζώδιό σου γεμίζει με αέρα τα λάστιχά σου, η μηχανή είναι αναμμένη και η προσοχή που λαχταράς επανέρχεται. Θυμήσου δύο πράγματα: 1. Έχεις καταπιεστεί και στριμωχτεί ήδη πάρα πολύ. Έχεις κάθε δίκιο να βάλεις τις φωνές ή να θυμώσεις. Όμως η ανάγκη για παρορμητικό ξέσπασμα θα λειτουργήσει εναντίον σου, οπότε φέρσου λογικά, ακόμα και αν αντιμετωπίζεις παρανοϊκούς. 2. Οι  άνθρωποι γύρω σου βλέπουν περισσότερα καλά πράγματα από ό,τι εσύ για τον εαυτό σου. Υ.Γ. Είναι μια σημαντική περίοδος για όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σου. Α, κι όταν είσαι σε φάση μεγαλομανίας τύπου «ξέρω ότι είμαι υπέροχος άνθρωπος», θυμήσου ότι αυτό που εννοείς είναι «χρειάζομαι κάποιον καλό άνθρωπο να με αγαπήσει». Σσσσς… μεταξύ μας αυτό!


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Με τον Άρη στον Λέοντα για τις επόμενες εβδομάδες διαθέτεις δύο εαυτούς: ο εαυτός Νο1 θα είναι κολλημένος στον 12ο οίκο σου – θα αποφεύγει τις προσκλήσεις, δεν θα έχει διάθεση να βγει έξω, με δυσκολία θα κουνιέται πέραν του δίπολου σπίτι/δουλειά. Θα προτιμάει ένα σκοτεινό δωμάτιο καπνίζοντας και τρώγοντας, παγώνοντας κάθε φορά που θα χτυπάει η πόρτα, και θα εύχεται να είναι αόρατος για να μην έχει καμία ευθύνη ή υποχρέωση. Η Αφροδίτη, από την άλλη πλευρά, έχει ξυπνήσει τον εαυτό Νο2. Αυτός ή Αυτή θέλει να έχει πολλούς φίλους για παρέα, η ευχαρίστησή του/της ανεβαίνουν κατακόρυφα κάθε φορά που συναντάει καινούργιους ανθρώπους και έχει την ευκαιρία να ανταλλάσσει συναρπαστικές ιδέες. Αρνείται να διηγηθεί δυσάρεστες ιστορίες για τους άλλους, αλλά και να ακούσει τέτοιες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις έναν εαυτό και να ζήσεις με αυτόν. Α, και ο Νο1 εαυτός δουλεύει σκυλίσια, ενώ ο Νο2 είναι άπληστος στις χαρές που έχει να προσφέρει η ζωή.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Μία ο Ουρανός, μία ο Πλούτωνας, οι γεννημένοι κυρίως στο πρώτο δεκαήμερο, αλλά και οι γεννημένοι στις αρχές του δεύτερου, τα έχουν δει όλα – κι όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Ωστόσο, για όλους τους Ζυγούς, η επιστροφή της Αφροδίτης εδώ στο ζώδιο που κυβερνάει μοιάζει με κοκτέιλ με πολυβιταμίνες. Η αισθητική Αφροδίτη σε βοηθάει να αναστυλώσεις καταρχάς την πεσμένη αυτοεκτίμησή σου και να μαλακώσει τις ρυτίδες της έκφρασης στο πρόσωπό σου. Ο Ουρανός βεβαίως απέναντί σου στον Κριό συνεχίζει να κεραυνοβολεί με αλλόκοτες εκπλήξεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις –δηλαδή ερωτεύομαι/ ενθουσιαζόμαστε/ εξαφανίζεται–, ενώ ο Ερμής από τις 9/9 αρχίζει να σε τρέχει επαγγελματικά –όχι δυσάρεστα–, ώστε να αντιμετωπίσεις το οικονομικό σου παρόν και μέλλον. Ας επανέλθουμε στην καλή Αφροδίτη, που μεταξύ άλλων λέει ότι όπου υπάρχει πρόβλημα υπάρχει και η λύση του και ότι δεν είσαι μόνος/η σε αυτόν τον κόσμο: και σε αγαπάνε και σε βοηθάνε και σε υπολογίζουν. Καλύτερα;


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Αν τους έλεγες μερικές φορές τι περνάς, οι γύρω σου θα σε αντιμετώπιζαν με περισσότερη κατανόηση. Όμως επιμένεις να υπερασπίζεσαι τον εγωισμό και την υπερηφάνεια σου ακόμα κι όταν διευθυντές/συνάδελφοι/πελάτες σε έχουν στριμώξει σε μια γωνιά έτοιμοι να σε πυροβολήσουν. Παρόλα αυτά είναι η φιλοδοξία σου για αναγνώριση, εξουσία και χρήμα που σε κάνουν να επιστρέφεις κάθε μέρα στην ίδια ζούγκλα για να αντιμετωπίζεις τους ίδιους ηλίθιους κυνηγούς. Και πάντα η ίδια σκέψη: Πώς μπορείς να συμβιβάσεις επαγγελματική επιτυχία και τον αγώνα που δίνεις για αυτήν με την επιθυμία για οικογενειακή ευτυχία, συντροφικότητα και ηρεμία, όταν οι κοντινοί σου άνθρωποι δεν βοηθάνε καθόλου; Δεν ζητάς παρά σταθερότητα και συναισθηματική ησυχία.  Δυστυχώς, τώρα αυτά είναι πολυτέλειες. Σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού απλά δεν είναι δυνατόν.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Ακόμα και οι πιο ιδεαλιστές και υπεράνω χρημάτων Τοξότες ανησυχούν όταν ο τραπεζικός τους λογαριασμούς έχει έντονες διακυμάνσεις ή, για να είμαστε περισσότερο σαφείς, όταν παίρνει την κατιούσα. Μπορεί η οικονομική ασφάλεια να μην αποτελεί τη θρησκεία σου, αλλά όταν αρχίζεις να ξαναζεσταίνεις τη χθεσινή πίτσα μάλλον θα πρέπει να κάνεις κάτι με την τσέπη σου. Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να ανεβάσεις τα καθαρά κέρδη σου και να κατεβάσεις την πίεσή σου. Ονομάζεται δουλειά. Πρώτη, δεύτερη, τρίτη… Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα που έχει η εντατικοποιημένη εργατικότητα τόσο στο πορτοφόλι σου όσο και στη διανοητική σου κατάσταση. Κατά τα άλλα ο Άρης στον Λέοντα ευνοεί σπουδές, ταξίδια, μετακινήσεις, μετακομίσεις, διαπραγματεύσεις, μίντια, δημόσιες σχέσεις, ενάρξεις, αναζήτηση συμμάχων, επαγγελματικά ραντεβού, εκδόσεις. Και την αίσθηση ότι υπάρχει Θεός – είτε ως τύχη είτε ως σύμπτωση που δεν είναι σύμπτωση είτε ως ευτυχής συγκυρία είτε ως συγχρονικότητα είτε ως θαύμα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Με τον Ουρανό ανάδρομο στη βάση του ωροσκοπίου σου και ταυτόχρονα με τον Άρη στον Λέοντα, το σπίτι σου και οι ουσιαστικές σου σχέσεις, η αλληλοεπίδρασή σου γενικότερα με τους άλλους, βρίσκονται σε κατάσταση ασανσέρ. Καυτό, παγωμένο, απροσδόκητο, ταβάνι, πάτωμα, ω!, ωχ… Δηλαδή μια σκηνή γίνεται χωρισμός, μια συνάντηση φουντώνει σε έρωτα, μια συνεργασία φέρνει χρήματα, ένα απότομο γύρισμα της τύχης δημιουργεί οικονομικό τράνταγμα. Είμαστε μαζί, δεν είμαστε μαζί. Έχω, δεν έχω. Σε θέλω δεν με θέλεις, με θέλεις δεν σε θέλω. Μερικές φορές (κι έχε το κατά νου γενικότερα πέραν της εβδομάδας, ή των εβδομάδων) η ζωή σου μοιάζει, θα μοιάζει ή έχει δείξει ήδη τάσεις ότι μοιάζει τόσο χαοτική όσο και το Πάρτι του Πίτερ Σέλερς, που άλλοτε σε αφήνει άφωνο με το σουρεαλισμό και τις αναπάντεχες τροπές που παίρνει κι άλλοτε σε φρικάρει. Υ.Γ. Μην προσπαθήσεις να περάσεις σώνει και ντε την άποψή σου, δεν χρειάζεται καν να είσαι ισχυρογνώμων ή απαιτητικός, γιατί οι  άλλοι σε παίρνουν τόσο σοβαρά όσο κι αν μίλαγες έχοντας καταπιεί μερικά δευτερόλεπτα πριν ήλιον κι ακουγόσουν σαν καρτούν.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Ελπίζοντας ότι έχεις βάλει σε μία σειρά την καθημερινότητά σου, ότι έχεις επισκευάσει οτιδήποτε χαλασμένο –πρακτικά και θεωρητικά μιλώντας–, ότι έχεις διευθετήσει τις εργασιακές εκκρεμότητες, ότι έχεις επανακτήσει τη φυσική σου ρώμη και τέλος ότι έχεις ενισχύσει τη φυσική ανοσία σου σε καταστάσεις και ανθρώπους, τώρα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις χωρίς πανικό τα ρίχτερ που θα ενσκήψουν ή ενσκήπτουν ήδη στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Δεν χρειάζεται να δεις αυτή τη περίοδο με τον Άρη στον Λέοντα σαν μια δυσβάσταχτη εποχή. Τα πράγματα μπορεί να είναι απλά: Μην καταπατάς την ιδιωτική σφαίρα των άλλων. Έχε πάντα κατά νου ότι οι άλλοι είναι εύθικτοι σε αυτό τον τομέα. Αν μπορείς να βοηθήσεις βοήθα, αν πρέπει να σιωπήσεις σώπα. Και, προς Θεού, μην κάνεις πολλές ερωτήσεις. Και μη σείεις την επαγγελματική πτέρην, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, γιατί κακό της κεφαλής σου. Υ.Γ. Μπορεί να είναι δύσκολο να ενθουσιαστείς με τους άλλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ενθουσιάζεις εσύ τους άλλους.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Η ανιδιοτελής προσφορά είναι μία από τις ιδιότητες που σου αποδίδονται. Χμμ… υπάρχει κανείς άραγε που να δίνεται σε μια δουλειά ή σε έναν άνθρωπο χωρίς να παίρνει το εγώ του κάποια ευχαρίστηση; Φυσικά και το εγώ σου επενδύεται σε μια δουλειά που κάνεις. Κατά κάποιον τρόπο ΕΙΣΑΙ η δουλειά σου. Η δουλειά σού προσφέρει τεράστια ικανοποίηση. Μέσα από αυτήν αγαπάς και θέλεις να σε αγαπάνε. Η εργασία, λοιπόν, είναι το θέμα αυτή την εποχή. Οι σχέσεις με συναδέλφους, με πελάτες, με τους από πάνω, με τους από κάτω. Υπάρχει δουλειά, εκνευρισμός, αψιμαχίες, διαφωνίες, κόντρες ίσως, αλλά το ζητούμενο είναι η εξέλιξη της δουλειάς σου, η απόδοσή σου. Το πέρασμά σου σε άλλη πίστα. Υ.Γ. Και κάτω από τη δουλειά ή ταυτόχρονα με τη δουλειά ανακύπτουν θέματα όπως «Χρήμα και Συντροφικότητα», «Συναισθηματική Ασφάλεια», «Σχέσεις και Πάθος», «Μονογαμία και Σεξ». Η οικονομική ασφάλεια μπερδεύεται με τη συναισθηματική και η συντροφικότητα με τη χρηματική σου αυτάρκεια.  


* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ