Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Ιχθύ, ανοίγεις το στόμα σου και ηρεμείς, με μπινελικώματα ή πάστες

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 649
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ixthyes.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πολλές αλλαγές που σε βγάζουν από το καβούκι σου
Εβδομάδα μεγάλων αλλαγών αυτή, καθώς ο Ερμής και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, σε σπρώχνουν να βγεις απο το καβούκι σου και πυροδοτούν την ομιλία σου και τη θελκτικότητά σου ταυτόχρονα. Η σχέση σου, ο περίγυρός σου και γενικά η ρουτίνα σου αρχίζει επιτέλους να λειτουργεί υποστηρικτικά και δεν φαίνεται να είσαι ο χαμένος σε κάθε κουβέντα. Η διάθεσή σου για έξω, βόλτες και διασκέδαση αυξάνεται, όπως και η διάθεσή σου να ασχοληθείς με επιμόρφωση, μαθήματα και να το παίξεις καλό παιδί στους συγγενείς σου. Ωστόσο η αναδρομή του Δία στις 9 λέει ότι τουλάχιστον ως το καλοκαίρι το εγχείρημά σου μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερο και πιο κοστοβόρο από ό,τι υπολόγιζες. Από την άλλη, βλέπεις ανοιχτές οικονομικές και νομικές σου υποθέσεις να βαίνουν προς ολοκλήρωση. Οι αλλαγές αυτές και οι συνειδητοποιήσεις και μετακινήσεις, που έχουν ως συνέπεια, αναμένεται να αναμορφώσουν τα μελλοντικά σου σχέδια με τρόπο σοκαριστικό, που εντέλει είναι υπέρ σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ταλαιπωρείσαι μέχρι να αφήσεις το παρελθόν, στο παρελθόν, οριστικά
Για τα λεφτά δεν μ’ αγαπάς, λέει το άσμα και κάπως έτσι νιώθεις κι εσύ απέναντί στη ζωή αυτόν τον καιρό, αφού αυτό το ζήτημα παραμένει αγκάθι στο πλευρό σου κι αυτή την εβδομάδα. Πάντως η είσοδος του Ερμή και της Αφροδίτης στον ηλιακό σου δωδέκατο οίκο, Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, προειδοποιεί να πάρεις πρωτοβουλίες για να χαλαρώσεις και να ξεπεράσεις υποθέσεις που σε αγχώνουν, με τη λογική «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται». Όλα αυτά για να προστατεύσεις την υγεία και ευεξία σου, να εφαρμόσεις επιτέλους τις ιδέες που έχεις ενστερνιστεί τελευταία και να σταματήσεις να αναλώνεσαι ψυχολογικά και οικονομικά σε θέματα των ερωτικών σου που ανήκουν σαφώς στο παρελθόν. Η αναδρομή του Δία στις 9 εγκαινιάζει μία περίοδο, ως τον Ιούλιο, που μπαίνεις στον πειρασμό να πάρεις πίσω ό,τι άνοιγμα συντροφικότητας, σεξουαλικότητας ή μοιρασμένων οικονομικών έχεις κάνει σε σχέσεις και συνεργασίες. Τέλος, στη δουλειά, ετοιμάσου και πάλι για την επανεμφάνιση των γνωστών προβλημάτων και την επακόλουθη αναστάτωση.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Πλεύση προς πιο ανάλαφρα νερά, με ύφαλο τους οικονομικούς προβληματισμούς
Αλλάζεις τον αέρα σου με την είσοδο του κυβερνήτη σου Ερμή και της Αφροδίτης στον Κριό, Τρίτη και Τετάρτη. Η επικοινωνία με την οικογένεια και τα παιδιά σου βελτιώνεται και προγραμματίζετε κοινές δραστηριότητες, ενώ θέλεις να διαθέσεις περισσότερο χρόνο σε φίλους και χόμπι. Το πρόγραμμα σιγοντάρουν και τα ερωτικά σου. Η αλλαγή σου κάνει καλό, μεγεθύνει όμως τον προβληματισμό σου για το πώς διαχειρίζεσαι το θέμα του σεξ, της συντροφικότητας, το μοιρασμένο πορτοφόλι και τελικά, τις οικονομικές σου υποχρεώσεις. Ο Δίας, ανάδρομος από την Παρασκευή, σε φρενάρει και φέρνει δεύτερες σκέψεις για τις αλλαγές που η σχέση και οι συνεργασίες σου δημιούργησαν στη ρουτίνα σου. Ενώ αμφιβάλλεις αν τελικά μπορείς να συμβιβάσεις σχέδια, φίλους και ερωτική σχέση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρόκληση, ώστε να αξιοποιήσεις όλο το δυναμικό σου για να κάνεις τις προσαρμογές που χρειάζονται ώστε, ναι, να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ζογκλερικές ικανότητες για να αξιοποιήσεις επαγγελματικές ευκαιρίες
Η εβδομάδα φέρνει αυξημένη κινητικότητα στην καριέρα σου και την ανάγκη να αποφύγεις παρορμητικές κινήσεις για να διαφυλάξεις τις βάσεις σου και την ατζέντα σου. Δουλειά υπάρχει μπόλικη, τώρα όμως υπάρχει κι η ευκαιρία να δεις αντίκρισμα, αν βέβαια δείξεις τον απαραίτητο ζήλο, χωρίς να φαίνεσαι απελπισμένος. Είναι μία λεπτή ισορροπία, γιατί ο Δίας, ανάδρομος από την Παρασκευή, σε βάζει σε πειρασμό να βάλεις στην άκρη την ουσιαστικότερη ενασχόληση με τη σχέση, τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου, για να εξυπηρετήσεις τη ρουτίνα σου. Παράλληλα, μέσα από τις σκέψεις και τις κουβέντες των ημερών, βλέπεις ότι χρειάζεται να σπάσεις κάποια στεγανά της σχέσης ή του γάμου σου και ίσως να ξεφορτώσεις ένα μέτρο της ευθύνης της από πάνω σου, για να μπορέσεις να ανταπεξέρθεις. Χρόνος για να ηρεμήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει, όμως οι επιμορφωτικές σου δραστηριότητες, οι εκδρομές, οι παρέες σου δρουν αντισταθμιστικά για να σου δώσουν την ενέργεια και τις ιδέες που χρειάζεσαι και για να συντηρήσουν ένα μίνιμουμ θετικότητας.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ανανεώνεσαι με καινούργιες δραστηριότητες, μέρη, κουβέντες
Τινάζεις από πάνω σου μεγάλο κομμάτι δραματικότητας και σεναριολογίας με το πέρασμα του Ερμή και της Αφροδίτης στον Κριό, την Τρίτη και Τετάρτη. Οι απαιτήσεις της δουλειάς, της τσέπης και της κοινωνικής σου ζωής σε σπρώχνουν να ασχοληθείς με καινούρια αντικείμενα, μέρη και ανθρώπους, υπό τη μορφή μαθημάτων, ταξιδιών, εξόδων και γενικά πραγμάτων που σε κάνουν καλύτερο. Ευεργετείται επιπλέον η σχέση με το συγγενολόι σου, ενώ υπάρχουν πρόσφορες συνθήκες για να διαπραγματευτείς νομικά και οικονομικά. Η δραστηριοποίησή σου σού δίνει νέα πνοή στα ερωτικά και τη σχέση σου, όπου βλέπεις καινούργια πεδία να ανοίγονται μπροστά σου. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι ότι σε ατομικό επίπεδο παραμένεις αρκετά μπερδεμένος και με μία υποβόσκουσα ροπή στις συναισθηματικές και σεξουαλικές υπερβολές, πράγμα που μπορεί να σε κάνει να αμφιβάλλεις για την καλυτέρευση του κλίματος στο σπίτι και μέσα σου. Αυτό συμβαίνει στη λογική «πολύ καλό για να ’ναι αληθινό», πράγμα αντίθετο στη λιονταρίσια φύση σου που το «πολύ» είναι το κανονικό της.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Ζυγίζεις πόσο οι σχέσεις σου με οικογένεια και σύντροφο υποστηρίζουν τα θέλω σου
Η εβδομάδα εστιάζει τη σκέψη και τις κουβέντες σου σε θέματα που αφορούν την τσέπη του συντρόφου σου και τις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες για να δεις πώς αυτά σχετίζονται με τους κοινωνικούς κι επαγγελματικούς σου στόχους. Είναι περίοδος που αναλογίζεσαι θέματα που αφορούν επενδύσεις, καθώς και τα πάρε-δώσε με συγγενείς ή οργανισμούς. Αυτά εξισσοροπούνται από τη διάθεσή σου για περισσότερο σεξ και μεγαλύτερη εγγύτητα με τον σύντροφό σου, αν και ο τρόπος που αιτείσαι την προσοχή του είναι κάπως απότομος και τελικά μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις. Η αναδρομή του Δία στις 9 τονίζει άλλωστε ότι επικοινωνιακά δεν είσαι στην καλύτερή σου φάση κι ότι τελικά τα θέματα και η ένταση που αντιμετωπίζεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον δεν είναι τόσο κοντά στην επίλυσή τους όσο νόμιζες. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην μπεις στη διαδικασία να ματαιώσεις τις σχετικές σου αποφάσεις, γιατί θα έχεις την ευκαιρία να δεις πώς μπορείς να φτάσεις σε συνεννόηση αναίμακτα, ακόμη και σε βάρος της ταχύτητας.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Βλέπεις κόσμο και ότι το να περνάς πραγματικά καλά δεν είναι προαιρετικό
Το άρωμα της εβδομάδας είναι της αρεσκείας σου, αφού περιλαμβάνει νότες κοινωνικοποίησης και άφθονες κουβέντες με τον σύντροφό σου για θέματα επιμόρφωσης, συγγενικών υποχρεώσεων και γενικά για ό,τι είχατε βάλει στην κατάψυξη ως τώρα. Παράλληλα βρίσκεις έδαφος για να εκφράσεις τα θέλω σου σε ερωτικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο στον γάμο σου τα μεν, στις συνεργασίες σου τα δε. Άλλωστε ο έντονα επικοινωνιακός και μεταβλητός χαρακτήρας των ημερών φέρνει στο προσκήνιο των σχέσεών σου σχεδόν βιαίως το θέμα έρωτας, περνάω καλά και δημιουργώ, καθώς και το πώς επηρεάζουν τα ζητήματα των παιδιών τη σχέση. Ο Δίας, ανάδρομος από τις 9, σηματοδοτεί μία μικρή καμπή στα έσοδά σου, λόγω καθυστερήσεων σε συναλλαγές και συμφωνίες ή λόγω εξόδων που κάνεις για το συγγενικό σου περιβάλλον. Από την άλλη, όμως, δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να φτάσουν επιτέλους στην τσέπη σου χρήματα που έχουν συμφωνηθεί και περιμένεις εδώ και καιρό, ενώ σε βοηθάει να ρυθμίσεις καλύτερα το θέμα της όρεξής σου για φαγητό, έξω και ξόδεμα.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αγγαρείες που είναι απαραίτητες για να ανοίξεις χώρο και να εκδιπλωθείς
Ετοιμάζεσαι να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη αυτή την εβδομάδα, καθώς η σχέση και οι συνεργασίες σου σε σπρώχνουν να αναλάβεις δράση για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου. Αυτό μεταφράζεται σε κουβέντες, σκέψεις κι ένα σωρό επαφές για να τακτοποιήσεις πρακτικά ζητήματα και να δημιουργήσεις χώρο για να ασχοληθείς περισσότερο με την υγεία, τη διατροφή, την άσκηση και γενικά με ό,τι έχεις ανάγκη αυτή τη στιγμή. Μεγάλο σου κίνητρο είναι και το να ελαττώσεις τα έξοδά σου, πράγμα που σίγουρα είναι έκκληση για αλλαγή στην καθημερινότητά σου. Άλλωστε η αναδρομή του Δία στις 9, βάζει φρένο σε κάποιες συνήθειές σου και σε ωθεί να ξαναδείς το πώς διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου, ζητώντας σου να τερματίσεις την επιπολαιότητα και να εξετάσεις σφαιρικότερα και πιο ενήλικα τις ευκαιρίες που σου έχουν δοθεί, οικονομικά και συναισθηματικά. Γενικότερα, έχεις περισσότερο τρέξιμο γραφειοκρατικής φύσεως και αρκετές αγγαρείες να διεκπεραιώσεις, υπάρχει λόγος όμως, έστω κι αν η ίδια η διαδικασία σού φαίνεται σχεδόν αφόρητη.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Ο δυναμισμός και το χάρισμά σου ακτινοβολούν σε κάθε πτυχή της ζωής σου
Πολλά μπορεί να είναι η εβδομάδα που έρχεται, βαρετή όμως όχι, καθώς η είσοδος του Ερμή και της Αφροδίτης στον Κριό είναι σχεδόν εγγύηση ότι θα αρχίσεις να περνάς καλύτερα στην καθημερινότητά σου, είτε αυτό λέγεται δουλειά, είτε σχέση. Αξιοποιείς τη δημιουργικότητα, το χιούμορ και παίρνεις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε καθόλα ικανοποιητικές επαφές και κουβέντες. Παίρνεις φωτιά και φίλοι κι επίδοξοι ερωτικοί σύντροφοι σε επιζητούν περισσότερο με ατζέντα καλοπέραση και διασκέδασης. Μέσα στο κλίμα αυτό, οι ηλεκτρισμένες γνωριμίες είναι απολύτως δυνατές. Η αναδρομή του κυβερνήτη σου Δία, στις 9, σε προειδοποιεί όμως να μην εγκαταλείψεις τις καινούργιες σου φροντίδες για τον εαυτό σου, ούτε να αμφισβητήσεις τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει για το παρελθόν σου και για ό,τι δεν θέλεις να επαναληφθεί. Αντιθέτως η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός σου είναι στη διάθεσή σου για να μετουσιώσεις οτιδήποτε αρνητικό θελήσεις και να κλείσεις μία και καλή τους φαύλους κύκλους της ζωής σου.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μεταφορά της δράσης σε πιο ιδιωτικό ή σπιτικό περιβάλλον
Σε φάση οικοδεσπότη σε βρίσκει η εβδομάδα, αφού με την είσοδο του Ερμή και της Αφροδίτης στον Κριό, στις 6 και 7 αντίστοιχα, σου βγαίνει μια ανάγκη να μείνεις και να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με το σπίτι σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψεις την κοινωνική και ερωτική σου ατζέντα, την οποία απλώς τείνεις να μεταφέρεις εντός των τειχών. Επ’ ευκαιρίας ανοίγεις και διάφορες κουβέντες με την οικογένειά σου για ζητήματα που αφορούν από την επιμόρφωσή σου και τα πιστεύω σου μέχρι τους λογαριασμούς που έχεις να πληρώσεις και το τι θα γίνει με τη θεία Σούλα. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιας φύσεως θέματα που παραμένουν ανοιχτά εδώ και καιρό, σου γίνονται πλέον στενός κορσές και τελικά διαταράσσουν την οικιακή σου γαλήνη. Ο Δίας, ανάδρομος από την Παρασκευή, σου κάνει απολύτως σαφές πόσο οποιαδήποτε εκκρεμότητα και ανεπίλυτο θέμα, ακόμη και θέμα που αφορά την υγεία σου, λειτουργεί περιοριστικά για τα σχέδιά σου και για το πώς θα ήθελες να διαθέτεις τον ελεύθερό σου χρόνο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Επικοινωνιακή δεινότητα και επιτυχίες που σου ανοίγουν πόρτες
Την αυλαία της εβδομάδας ανοίγει το πέρασμα του Ερμή και της Αφροδίτης στον Κριό, την Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, και η συνεπακόλουθή βελτίωση της επικοινωνίας στη σχέση και την οικογένειά σου. Το να προσεγγίσεις, να συναντήσεις και να συνδιαλλαγείς με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν διευκολύνεται σημαντικά, ενώ παράλληλα παίρνεις ευκολότερα αυτό που χρειάζεσαι από την οικογένεια και τους συγγενείς σου, σε χρηματικό ή συναισθηματικό επίπεδο. Το ότι στροφάρεις καλύτερα είναι ευεργετικό επίσης για πάσης φύσεως μαθήματα, παρουσιάσεις και διαπραγματεύσεις, όσο δεν λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή, αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχεις κάνει. Δραστηριοποιείσαι παραπάνω και στις φιλίες, τα χόμπι και τις ομαδικές σου δραστηριότητες, ίσως με μία δόση υπερβολής, όμως εντέλει καταφέρνοντας να ανακαινίσεις πλήρως τους κανόνες της σχέσης. Τέλος, η αναδρομή του Δία στις 9 σηματοδοτεί μια κάποια επιβράδυνση στις εξελίξεις στην καριέρα σου, λιγότερη ρευστότητα και γενικά σε κάνει να δυσκολεύεσαι να βρεις ισορροπία ανάμεσα στο τι αξίζει να θυσιάσεις εξωεπαγγελματικά για να πετύχεις τους στόχους σου.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ανοίγεις το στόμα σου και ηρεμείς, με μπινελικώματα ή πάστες
Με την είσοδο του Ερμή και της Αφροδίτης στον Κριό, Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, χάνεις ένα μεγάλο μέρος της διαλλακτικότητάς σου και της παθητικότητάς σου, πράγμα που σε ξεκουράζει και σε βοηθάει να ηρεμήσεις. Αφορμή αποτελεί η κατάσταση στο σπίτι και τη σχέση σου, που σε ωθεί να τα πεις ένα χεράκι και να τελειώνεις. Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις, διακανονισμοί, συμφωνίες κι επαφές που έκανες, αποδίδουν και βλέπεις το κατιτίς παραπάνω να μπαίνει στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Συνεχίζεις βέβαια τις προσπάθειές σου να διευρυνθείς και να ανανεωθείς επαγγελματικά όχι όμως χωρίς κόστος για την τσέπη, τις συνήθειες και το σώμα σου. Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, οι μέρες σού ανοίγουν την όρεξη για φαγητό κι απόλαυση, τονώντας και τη λίμπιντό σου. Η αναδρομή του Δία τέλος, την Παρασκευή, σου δημιουργεί αρκετές αμφιβολίες για τον αν η οπτική σου γωνία είναι σωστή και για το κατά πόσο η επένδυσή σου σε συγκεκριμένες παρέες, τρόπους διασκέδασης κι επιμόρφωσης, συγγενείς, τελικά προάγει τους στόχους σου.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ