Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Ιχθύ, έχεις ανανεωμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και επαγγελματική δράση

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 648
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ixthyes.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Στον λαβύρινθο εκκρεμοτήτων και παρελθόντος που ανυπομονείς να ξεπεράσεις
Έχεις αποφασίσει ότι θα το ζήσεις το μελόδραμα στα ερωτικά σου, βοηθάνε - δεν βοηθάνε τα γεγονότα. Στην ύστατη περίπτωση θα δημιουργήσεις μόνος σου τη συνθήκη, αναμασώντας περασμένα μεγαλεία (που λέει ο λόγος), πιθανώς και προχωρώντας πέραν του αναμασήματος σε υπόγειες συναντήσεις και μπερδέματα. Εξ αυτών τίποτα δεν αναμένεται να σου φτιάξει ιδιαίτερα τη διάθεση, ωστόσο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σου φτιάξει το κρεβάτι. Το καλύτερό σου στοίχημα, όπως υπογραμμίζει και η Πανσέληνος της Παρασκευής, είναι να ασχοληθείς με την υγεία σου μέσα-έξω, την επιμόρφωσή σου, τις παρέες σου, να κάνεις κουβέντες για το νόημα της ζωής, καμιά εκδρομούλα και βασικά να μην κλειστείς παντού. Στα συν ότι οι μέρες προσφέρονται για επιτυχημένους διακανονισμούς και για να τακτοποιήσεις εκκρεμείς νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις. Η ανυπομονησία σου και η διάθεση να τα βροντήξεις όλα είναι δικαιολογημένη ωστόσο, αφού θεωρητικά είσαι έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο, ειδικά στα επαγγελματικά σου, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει ένα κουβάρι ζητήματα που χρειάζεται να ξεμπλέξεις για να προχωρήσεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Οι υποχρεώσεις σου σε ρόλο κουνουπιού μία ωραία καλοκαιρινή βραδιά
Τα ’χεις βάλει με το δημόσιο, τα μοιρασμένα οικονομικά, τις ανασφάλειές σου, την κτητικότητά σου, τα κολλήματά σου, και δίκιο έχεις, γιατί αν έλειπαν αυτά θα ήσουν αρχηγός, Καθιστός Ταύρος, με ινδιάνικο στέμμα από φτερά, σε μεγάλα κέφια. Στρώνεις πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων, έχεις δύο πράγματα και πέντε ανθρώπους που σ’ αρέσουν, είσαι έτοιμος βιολογικά και ψυχολογικά για φλερτ και ό,τι προκύψει, και οι διάφορες διαδικαστικές εργασίες, το μόνο που κάνουν, είναι να σου δίνουν στα νεύρα. Πάντως η Πανσέληνος της Παρασκευής τονίζει ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά και συμβουλεύει να τα κάνεις, αν όχι χωρίς φόβο και πάθος, τουλάχιστον χωρίς ενοχές. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η ανανέωση της ρουτίνας σου και οι δημόσιες σχέσεις λειτουργούν σαφώς ευεργετικά και με το αζημίωτο, αφού σε βοηθούν να προετοιμάσεις το έδαφος για καινούργια πράγματα και να βρεις την αναγκαία χρηματοδότηση και στήριξη. Η αυξημένη ευαισθησία σου δε, προσελκύει καταλληλότερους ανθρώπους κοντά σου και στρώνει καλύτερα το έδαφος και για τα ερωτικά σου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Συν Αθηνά και χείρα κίνει για να αισθάνεσαι ότι κάτι ελέγχεις κι εσύ
Κάτι καλό μαγειρεύεται στην επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή, απλώς δεν είσαι σίγουρος ούτε τι ακριβώς ούτε πώς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να το χαρείς. Η δημιουργική ασάφεια που επικρατεί δεν ξαλαφρώνει τον καθημερινό σου φόρτο, ούτε βοηθάει να αισθανθείς ήρεμος κι ότι ξέρεις τι κάνεις. Άλλωστε το μόνο που είναι πραγματικά σαφές είναι το τι χρωστάς, πού. Βασικό είναι το να αποφύγεις αψυχολόγητες κινήσεις στις συνεργασίες σου, χάριν ενός αβέβαιου, θεωρητικού μέλλοντος. Η Πανσέληνος της Παρασκευής σού θυμίζει ότι οφείλεις να δραστηριοποιηθείς βάσει των θεωριών σου, ακούγοντας όμως και τις απόψεις των άλλων, ώστε α) να μην αισθάνεσαι φτερό στον άνεμο β) να μη δημιουργήσεις ρήξεις σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις. Αυτές οι τελευταίες είναι υποψήφιες να δεχτούν τα απόνερα του αποπροσανατολισμού σου, αφού το να αποτραβηχτείς, να ψυχράνεις και να γίνεις υπέρ του δέοντος σαρκαστικός είναι η αγαπημένη σου άμυνα. Διαχώρισε τα γεγονότα από τις ανασφάλειες σου για να βοηθηθείς.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Έξοδοι, διασκέδαση, σπατάλες και δύσπεπτες αλλαγές στις σχέσεις σου
Πώς έχεις καταφέρει και τρέχεις τόσο για τη ρουτίνα σου, θεωρητικά ή πραγματικά, εσύ μόνο ξέρεις. Είναι το ένα πράγμα που δεν σ’ αφήνει να ηρεμήσεις και να ασχοληθείς με την εξόδους, τις παρέες και την επιμόρφωσή σου, τις δημιουργικές σου ιδέες και τις εξελίξεις στα ερωτικά σου. Σε αυτόν τον τελευταίο τομέα τα πράγματα αλλάζουν γοργά και τείνεις να ξεχάσεις αυτά που ήξερες αφού οι γνωριμίες, κουβέντες και εξελίξεις των ημερών σε βγάζουν σαφώς έξω από τη ζώνη ασφαλείας των σχέσεών σου. Δεν ξέρεις αν πρέπει να χαρείς ή να στενοχωρηθείς, αφού έρχονται στη φόρα πολλά που κρύβονταν κάτω από την επιφάνεια σε ερωτικό και φιλικό επίπεδο. Είναι σίγουρα μία βελτίωση, ακόμη κι αν δεν την αισθάνεσαι ακριβώς ή καθόλου έτσι. Η Πανσέληνος της Παρασκευής, άλλωστε, υποδεικνύει ότι το μόνο που απειλείται από την αλλαγή και το άνοιγμά σου είναι η ρουτίνα σου. Ίσως και η υγεία σου, αν επιλέξεις να κάνεις τα πάντα, φαγητό, ποτό, δουλειά, διασκέδαση, στην υπερβολή τους.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δημιουργικότητα, παιδικότητα και έρωτας προς αποφυγή εξάντλησης
Πρέπει να επιλέξεις αν θα ζήσεις έναν έρωτα όλο πάθος σαν να είναι η τελευταία σου φορά ή ατέλειωτο ταξίδι πήγαινε έλα στης τρέλας τα γαλάζια τα νερά, για να παραφράσω τον στιχουργό. Λίμπιντο, διάθεση για φλερτ και έξω, υπάρχουν, όπως και για να ανοιχτείς και να μοιραστείς πράγματα με τον άνθρωπό σου και μάλιστα με τις απαραίτητες λυρικές κορώνες. Εκμεταλλεύσου τα έστω και ως αντιπερισπασμό στους οικονομικούς και συναισθηματικούς σου προβληματισμούς. Αν επίσης μπορείς να βρεις μία δημιουργική διέξοδο για το υπερχειλίζον συναίσθημά σου, θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία σου, σωματική και ψυχολογική. Σε διαφορετική περίπτωση φρόντισε να μην εξαντληθείς είτε από την ανησυχία είτε από τις πολλές υποχρεώσεις και τη δουλειά, γιατί το σώμα σου θα γκρινιάξει άμεσα. Η Πανσέληνος της Παρασκευής συμβουλεύει το ίδιο ακριβώς, ούτε να πας να κολλήσεις αυτιστικά σε λεπτομέρειες και πρέπει ούτε να διανοητικοποιήσεις το συναίσθημά σου μέχρι να το κάνεις αγνώριστο και να νιώσεις άνετα με το πρόβλημα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Καλύτερη επικοινωνία, που διευκολύνει τη ροή των σχέσεών σου
Αλλάζεις επίπεδο επικοινωνιακά στη σχέση και τις συνεργασίες σου. Από τη μία ανακουφίζεσαι και χαίρεσαι γιατί καταφέρνεις να εκφράσεις πληρέστερα τις ανάγκες, τις φιλοδοξίες σου και το τι φέρνεις στο τραπέζι. Από την άλλη παθαίνεις ένα μικρό πατατράκ γιατί κατανοείς ότι αυτά που λέγονται και συμφωνούνται σε σπρώχνουν παραπέρα από ό,τι είχες πάει μέχρι τώρα. Ως αποτέλεσμα παθιάζεσαι και βασανίζεσαι σε ίσες ποσότητες. Άλλωστε η Πανσέληνος της Παρασκευής έρχεται να απενοχοποιήσει τη συνήθειά σου να ασχολείσαι με τους άλλους και το πώς θα γίνει να είστε καλύτερα μαζί σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που πλάθεις στη φαντασία σου. Αυτό που δεν απενοχοποιεί είναι το να χρησιμοποιήσεις τις φοβίες και την προσωπική σου εμπειρία ως δικαιολογία για να επικρίνεις ό,τι και όποιον υπάρχει ώστε να ταιριάξουν στο δικό σου σύστημα. Όσο περισσότερο αφεθείς και ξεχάσεις τις ανασφάλειές σου, τόσο το καλύτερο για σένα, εν προκειμένω. Ειδάλλως έχεις να προσμένεις ένταση μέσα σου και μαλώματα στο σπίτι σου για ψύλλου πήδημα.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Στριφογυρίζεις σαν σβούρα κι έτσι αποφεύγεις σοβαρότερους προβληματισμούς
Μπορεί το πρόγραμμά σου να μη σ’ αφήνει να πάρεις ανάσα και να σε κάνει πτώμα στην κούραση, όμως σε σπρώχνει σε δράση και σου αφήνει λίγο χρόνο για μιζέριασμα με τα πιο σοβαρά της ζωής σου (και είναι πολλά) και φυσικά ευνοεί αρκούντως τα οικονομικά σου. Το τελευταίο θα το νιώσεις επαρκώς αυτή την εβδομάδα, μάλιστα ως δίκαιο προϊόν του κόπου σου. Αυτό που δεν πρέπει να αμελήσεις για κανέναν λόγο, όπως τονίζει και η Πανσέληνος της Παρασκευής, είναι η φροντίδα για την εξωτερική σου εμφάνιση και για την υγεία σου. Ίσα-ίσα είναι περίοδος που αξίζει να επενδύσεις ό,τι μπορείς, χρόνο, χρήμα, ενέργεια, στον εαυτό σου. Απόφυγε όμως την εξαντλητική άσκηση, προτίμησε χαλάρωση και υγιεινές πρακτικές. Τα ερωτικά σου τείνουν να γίνουν κι αυτά μέρος της ρουτίνας σου με ότι συνεπάγεται αυτό, θετικό κι αρνητικό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ανοιχτός στις προτάσεις του συντρόφου σου, ακόμη κι αν σε ξεβολεύουν.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Παίρνεις τα ερωτικά σου στα χέρια σου με αποτελέσματα
Η ερωτική σου ζωή είναι στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα και με εξαιρετικές προοπτικές. Περνάς καλά, διασκεδάζεις, ερωτεύεσαι, δημιουργείς κι αυτό σε κάνει να θέλεις να θέσεις επί τάπητος μελλοντικές πιθανότητες και παρελθούσες εκκρεμότητες. Το κάνεις και μέσα από τη διαδικασία καταλαβαίνεις καλύτερα τι χρειάζεσαι για να καλύπτεσαι συναισθηματικά και οικονομικά. Μαλακώνεις την επικοινωνιακή σου προσέγγιση σε ερωτικές κι επαγγελματικές σχέσεις, όχι όμως και τα στάνταρ σου, δημιουργώντας συνθήκες για να κλείσεις παλιές πληγές και να μπεις σε καινούργιες σχέσεις και συνεργασίες. Το μενού περιλαμβάνει άφθονο πάθος και υπερβολή, αλλά όχι σε βαθμό που καίγονται αξιόλογες γέφυρες και γνωριμίες, κατά τη συνήθειά σου. Από την άλλη ό,τι δεν είναι αξιόλογο, γίνεται στάχτη. Η Πανσέληνος της Παρασκευής υποστηρίζει τη διαδικασία και μάλιστα την επιλογή σου να λειτουργήσεις βάσει πραγματικού στόχου και ζητουμένου κι όχι με σενάρια που ανάγεις σε γεγονότα για να δικαιολογήσεις άστοχες πράξεις. Το μόνο μελανό σημείο είναι τα αυξημένα έξοδά σου και η ρουτίνα που δεν γίνεται να εκπαραθυρωθεί.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Βρες κάτι που αγαπάς και άφησέ το να σε απομακρύνει από το σπίτι
Ευτυχώς που υπάρχει και η επιθυμία στη ζωή σου και σε σπρώχνει να απομακρυνθείς από το δράμα που παίζεται στο σπίτι και μέσα σου και να πας να κάνεις καμιά δουλειά. Στο καλό σενάριο, γιατί υπάρχει κι η επιλογή να είσαι παρκαρισμένος στο σπίτι και μέσα στα νεύρα λόγω διαβάσματος, οικογενειακών υποχρεώσεων, θεμάτων που έχει ο σύντροφός σου μαζί σου, ακόμη και ήπιας γρίπης. Η Πανσέληνος της Παρασκευής σε προειδοποιεί να αποφύγεις να βάλεις τη λογική και το πρέπει στο παιχνίδι για να βγάλεις άκρη. Έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να την βγάλεις καθαρή αν ακούσεις το συναίσθημά σου και κάνεις λίγο (και πολύ) δράμα. Ακόμη περισσότερες, αν ασχοληθείς πρακτικά με ένα δημιουργικό πρότζεκτ, τον έρωτά σου, τα παιδιά σου (και περνάς λιγότερο χρόνο σπίτι). Πάντως καταλαβαίνεις και με το παραπάνω ότι έχεις δώσει πολλά δικαιώματα στο παρελθόν και τώρα έρχεσαι αντιμέτωπος με το να μαζέψεις τις συνέπειες αυτής σου της στάσης.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αναθέρμανση σχεδίων και γνωριμιών και συνεπακόλουθες αμφιβολίες
Δίνεις το φιλί της ζωής σε παλιές σου φιλίες και σχέδια μέσα στον επικοινωνιακό οργασμό των ημερών και με αφορμή τις εξελίξεις στην προσωπική κι επαγγελματική σου ζωή. Ταξίδι, επαγγελματικό πρότζεκτ ή μία σημαίνουσα προσωπική γνωριμία γίνονται η σκανδάλη που σε κάνει να ανασύρεις ανθρώπους και δεξιότητες από το παρελθόν σου, αλλά και το έναυσμα για να δεις πόσο άλλαξες. Βγαίνεις σαφώς κερδισμένος από την όλη ιστορία αφού οι προοπτικές και επιλογές σου αυξάνονται γιατί καταλαβαίνεις πρακτικά πόσα έχεις καταφέρει και πόσο ικανός είσαι. Όλα αυτά βέβαια αν ξεπεράσεις σε ικανοποιητικό βαθμό τη δυσπιστία, τον φόβο σου, τα πλέον ξεπερασμένα πρότυπά σου και σταματήσεις να λογοκρίνεις τις επιθυμίες σου για ένα λεπτάκι. Η Πανσέληνος της Παρασκευής σού κάνει χαλί για να ανανεώσεις τις ιδέες, τη σκέψη και τον κύκλο σου, εφόσον διαλέξεις να δεις τα πράγματα μακροπρόθεσμα και με ευελιξία και δεν επιλέγεις να επιβεβαιώνεις την αυθεντία σου εντοπίζοντας (άσκοπα) και κριτικάροντας το περσικό λάθος.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Κέρδη στην τσέπη σου και στην υγεία σου, αν χαλαρώσεις τελικά
Ο βέβαιος κερδισμένος της εβδομάδας είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός, αφού βλέπεις να έρχονται προς το μέρος σου ως αιθέριες οπτασίες χρήματα που σου οφείλονται καθώς και επικερδή επαγγελματικά σχέδια. Ενδεχομένως όχι απολύτως συμβατικά και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Πάντως, η βελτίωση αυτή των οικονομικών σου συνάδει απολύτως με τα σχέδιά σου, τις εξωσχολικές ασχολίες και τον περισσότερο χρόνο με φίλους που κυνηγάς, αλλά και με τη διάθεσή σου να απολαύσεις το κάτι παραπάνω με τον σύντροφο και την οικογένειά σου. Παράλληλα χαλαρώνεις επαρκώς και συναισθηματικά, αφού αισθάνεσαι περισσότερο επιβεβαιωμένος για το μέλλον της ερωτικής σου ζωής, ενώ οι οικογενειακές δυναμικές είναι σε ισορροπία προς το παρόν. Η Πανσέληνος της Παρασκευής επιβεβαιώνει την ανάγκη σου για σωματική ξεκούραση και για να ρίξεις τους ρυθμούς σου πρακτικά (αν και όχι θεωρητικά) και συνιστά να αποφύγεις να κολλήσεις σε πρακτικούς, οικονομικούς και συναισθηματικούς προβληματισμούς, ακόμη κι αν τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Δεν έχεις ακόμη όλα τα δεδομένα.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ανανεωμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και επαγγελματική δράση
Η εβδομάδα φέρνει εξελίξεις που περίμενες εδώ και καιρό, στην επαγγελματική σου ζωή. Οφείλονται βέβαια στο γεγονός ότι αποφασίζεις κι εσύ να διαχειριστείς τελείως διαφορετικά τις συνδιαλλαγές σου, οικονομικές και άλλες, και αυτό πυροδοτεί σειρά εξελίξεων. Βλέπεις τα πράγματα πολύ καθαρότερα από ό,τι εδώ και καιρό κι έτσι ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις διαδικασίες της ζωής σου, επαγγελματικής και ερωτικής. Η αλλαγή στην οπτική σου γωνία έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αν και μάλλον όχι με τον ακριβή τρόπο ή στην κατεύθυνση που είχες φανταστεί. Σαν να καταλαβαίνεις το τι είχες ανάγκη, αφού αυτό βρεθεί στα χέρια ή τον δρόμο σου. Ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας είναι η ρευστότητά σου, που δοκιμάζει την κοινωνική σου ζωή και σου χαλάει το ζεν. Έχει όμως τη θετική της όψη στο ότι λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη ακριβώς για να πας να δράσεις στην καριέρα σου και να διασφαλίσεις ότι δεν θα χαραμιστεί η παρούσα εξαιρετική ευκαιρία, όπως επιβεβαιώνει η Πανσέληνος της Παρασκευής στον ζωδιακό σου άξονα.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ