Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Υδροχόε, σε ρουφάνε οι υποθέσεις σου και αποσυντονίζεσαι από τους γύρω σου

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 646
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
idroxoos.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Θέλεις να ζήσεις ελεύθερο πουλί
Κυρίως θέλεις να φύγεις, να κάνεις κάτι διαφορετικό, να αποδεσμευτείς από οικογενειακές υποχρεώσεις, είτε λέγονται σπίτι και γονείς, είτε σύντροφος και παιδιά. Έχεις παραπάνω διάθεση από ό,τι συνήθως για εκδρομές, για να δεις τους φίλους σου και γενικά για να ρίξεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις στον κόκορα, ειδικά αν δεν περιλαμβάνουν το επικοινωνιακό στοιχείο ή δεν σου αφήνουν δημιουργικό χώρο. Η ηλιακή έκλειψη της Πέμπτης επιβεβαιώνει το κλίμα, τονίζοντας επιπλέον τη διάθεσή σου να ξεσπάσεις στα ερωτικά σου δημιουργώντας παρασκήνιο ή κάνοντας τα στραβά μάτια και βλέποντας μόνο ό,τι σε βολεύει και ταιριάζει με αυτά που σκέφτεσαι. Το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στους Ιχθύες την Κυριακή όμως θα σε φέρει αντιμέτωπo με τα αποτελέσματα των πράξεών σου. Παράλληλα εγκαινιάζει μια ανακεφαλαιωτική περίοδο πριν από τον μήνα του ζωδίου σου, κατά την οποία καλό θα ήταν να ξεκουραστείς, να κάνεις τον απολογισμό των ερωτικών σου, να φροντίσεις την υγεία σου και να κλείσεις τις εκκρεμότητες της καθημερινότητάς σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Κόντρα στο ρεύμα, όμως δεν το συνηθίζεις
Σε πείσμα των συνθηκών που σου πηγαίνουν σαφώς κόντρα, καταφέρνεις και φέρνεις βόλτα ουκ ολίγα πράγματα στη δουλειά, ανανεώνοντας τρόπον τινά και τον τρόπο δράσης σου. Δυστυχώς δεν το ευχαριστιέσαι ιδιαιτέρως γιατί τα νεύρα, η αστάθεια και οι μεταβολές είναι υπερβολικά πολλές για τα γούστα σου. Με την έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης, καλό θα ήταν να αποφύγεις να το συζητήσεις και γενικά να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε συνδυάζει λεφτά και δουλειά ή λεφτά και οικογένεια, γιατί δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια οι κινήσεις σου αυτή την εβδομάδα μπορεί να έχουν ιδιαίτερα άσχημο αντίκτυπο στο πρόγραμμα και την αίσθηση ευεξίας σου. Τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά με την είσοδο του Ηλίου και του Ερμή στους Ιχθύες την Τετάρτη, οπότε μαλακώνουν οι συνθήκες και μαζί τους κι εσύ. Θυμάσαι τους φίλους και τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και σου είναι ευκολότερο να περάσεις όμορφα και να κάνεις σχέδια με τον ερωτικό σου σύντροφο και τα παιδιά σου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Κόβεις και ράβεις τα πράγματα στα μέτρα σου, αλλά όχι για πολύ
Είσαι μανούλα στο να φέρνεις κουβέντες, θεωρίες και ιδεολογίες ακόμη, στα μέτρα σου. Αυτή την εβδομάδα το παρακάνεις για να δικαιολογήσεις υπερβολικές εξόδους, αντίδραση στις ακαδημαϊκές ή συγγενικές σου υποχρεώσεις ή μια γενικά άναρχη κατάσταση. Επειδή το εφέ έχει την πλάκα του, δεν αποκλείεται καθόλου να σου φέρει έντονα και περίεργα φλερτ. Αν είσαι ελεύθερος, έχει καλώς εφόσον τίποτα που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου δεν πρόκειται να επιβιώσει. Αν είσαι δεσμευμένος, έχε τον νου σου γιατί είναι ιδιαίτερα εύκολο να δημιουργήσεις μεγάλη ένταση στη σχέση σου και τα ανάλογα μαλώματα, όπως υπογραμμίζει και η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης. Πάντως ο Ήλιος και ο κυβερνήτης σου, Ερμής, στους Ιχθύες από την Κυριακή, σε συμμαζεύουν και σε βάζουν σε πιο παραγωγική και δημιουργική φάση, μέσα από τις κατάλληλες επαγγελματικές προτάσεις και κουβέντες. Συνηγορεί και η κατάσταση στο σπίτι σου που σε σπρώχνει να ασχοληθείς πιο σοβαρά με την καριέρα και τις κοινωνικές σου υποχρεώσεις, ακόμη και χωρίς σαφή σκοπό.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ανησυχείς για τα πάντα, μέχρι που μπαίνεις σε φάση yolo
Οι απότομες αλλαγές στη ρουτίνα σου λόγω δουλειάς και οι μεταβολές στο κοινό πορτοφόλι σου δημιουργούν στρες, σε κάνουν απαισιόδοξο και τελικά ανοίγουν την πόρτα και για διάφορα θεματάκια υγείας. Αυτά ενισχύουν την υπάρχουσα ανησυχία σου και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά καρναβαλικό και χαρούμενο είναι. Η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης επιβεβαιώνει το κλίμα, όμως σημειώνει ότι προσθέτεις κι εσύ έξτρα δράμα στις συνθήκες, ενώ δείχνει επίσης προς δύσκολες κουβέντες και συμφωνίες, κυρίως με τα αδέρφια σου, και την τάση σου να εκτονώσεις αυτό το ανάποδο δυναμικό στο σπίτι σου. Η είσοδος του Ηλίου και του Ερμή στους Ιχθύες την Κυριακή σε τονώνει πολύ ευχάριστα, αφού αρχίζεις να επενδύεις σε εκδρομές, εξόδους, την επιμόρφωσή σου, ενώ παράλληλα βοηθάει στην επικοινωνία και τη διευθέτηση των θεμάτων που έχεις με τους συγγενείς σου, με τον καλύτερο τρόπο. Αν και τα ζόρια στα ερωτικά και τη δουλειά σου παραμένουν, η διάθεσή σου είναι πολύ καλύτερη και επηρεάζει θετικά.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τείνεις να ξεχάσεις τον καλό εαυτό σου ως παράγοντα των σχέσεών σου
Η υπερανάλυση, οι συμβουλές από τα σόγια σου, οι δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος και γενικά ένα παρασκήνιο ανησυχίας και φόβου απειλούν τα ερωτικά σου αυτή την εβδομάδα. Με την έκλειψη Ηλίου στον ζωδιακό σου άξονα την Πέμπτη, τείνεις να ξεχάσεις ποιος είσαι και να αφήσεις χίλια δύο να κάνουν κουμάντο στην ερωτική σου ζωή. Αν είσαι ελεύθερος φρόντισε να μην εμπλακείς σε καινούργια γνωριμία για τους λάθος λόγους, αν είσαι δεσμευμένος να θυμάσαι τις καλές σου ποιότητες ώστε είτε μείνεις, είτε φύγεις, να το κάνεις για τους σωστούς λόγους. Με την είσοδο του κυβερνήτη σου Ηλίου και του Ερμή στους Ιχθύες, την Κυριακή, ούτως ή άλλως θα διαπραγματευθείς σε βάθος ό,τι έρθει ή φύγει με αυτή την έκλειψη, είτε συζητώντας, είτε οριζοντίως στην κρεβατοκάμαρά σου. Και στις δύο περιπτώσεις η διάθεσή σου είναι βαρύτερη και σοβαρότερη, με έξτρα δόση δραματικότητας και συναισθηματισμού που χρειάζονται οπωσδήποτε κανάλια έκφρασης άλλα από την ομιλία.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Κολλάς στο παραμικρό κι ανησυχείς σχεδόν από χόμπι
Θυμίζεις ογδοντάχρονη θεία σε οικογενειακή μάζωξη, η οποία επαναλαμβάνει με στόμφο «υγεία πάνω από όλα». Βρίσκεσαι σε φάση μίας κάποιας υπερπροσοχής σε θέματα υγείας, σώματος, άσκησης, διατροφής και ρουτίνας, τα οποία κάνεις λίγο χομπίστικα για να διασκεδάσεις τις φοβίες σου. Σε μακράν σπανιότερες περιπτώσεις, υπάρχει όντως κάποια αιτία, την οποία και πάλι θα βιώσεις δυσανάλογα μεγάλη και σοβαρή. Η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης αναδεικνύει αυτή σου ακριβώς την τάση και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην τσέπη και στην αίσθηση ασφάλειας σου, καλώντας σε να μη δημιουργείς θέματα για να έχεις κάτι να λύσεις. Με το πέρασμα του Ηλίου και του κυβερνήτη σου Ερμή στους Ιχθύες την Κυριακή, η προσοχή σου στρέφεται στις σχέσεις σου, επαγγελματικές και προσωπικές. Σε ερωτικό επίπεδο μην το παρακάνεις με την γκρίνια ή τα θέματα προς επίλυση. Επαγγελματικά, βοηθιέσαι αν βάλεις στο παιχνίδι την ενσυναίσθηση και δεις τη μεγαλύτερη εικόνα αντί για τα κουτάκια σου.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Σίγουρα δεν αξίζεις να θυσιάσεις τη μοναδικότητά σου χάριν σύμβασης
Το φλερτ, τα ερωτικά σου, η διασκέδαση και γενικώς ό,τι ευχάριστο και δημιουργικό έχεις στη ζωή σου, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής σου αυτή την εβδομάδα. Συνεχίζεις να δυσκολεύεσαι και να μαζευτείς μέσα και να μαζέψεις αυτά που βγαίνουν από το στόμα σου, ειδικά σε ό,τι αφορά την προσωπική σου ζωή. Η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης σού θυμίζει ωστόσο ότι όπου υπεισέρχεται ο έρωτας και η δημιουργικότητα, καλό θα ήταν να μη θυσιάσεις τη μοναδικότητα και τα σχέδιά σου για χάρη κοινωνικών συμβάσεων, καριέρας και γενικά του τι περιμένουν οι άλλοι από σένα. Αν το κάνεις, ο μόνος χαμένος θα είσαι εσύ. Ο Ήλιος και ο Ερμής στους Ιχθύες σε βάζουν σε πιο πρακτική φάση από την Κυριακή ή, καλύτερα, σε μία προσπάθεια να συνδυάσεις τις ιδέες και την αισθητική με τη ρουτίνα σου, κυρίως επαγγελματική. Καλείσαι να μην παραμελήσεις την προσωπική σου φροντίδα για να φέρεις βόλτα τα πολλά που θα έχεις να κάνεις, ώστε να παραμείνεις χαρούμενος και υγιής.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ξεπερνάς ουσιαστικά το «κλείσιμό» σου
Το σπίτι σου είναι το κάστρο σου αυτές τις μέρες κι αν δεν υπήρχε η σχέση σου και οι συνεργασίες σου ως ευχάριστο διάλειμμα, ούτε θα σου περνούσε απ’ το μυαλό να ξεμυτίσεις, ειδικά αφού και η τσέπη σου αναστενάζει αυτό τον καιρό. Η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης σού δίνει και τις δικαιολογίες που χρειάζεσαι, είτε με τη μορφή διαβάσματος, είτε ως συγγενικές υποχρεώσεις, για να απομονωθείς και να κλειστείς στον εαυτό σου. Στην πραγματικότητα αυτό που τείνεις να κάνεις είναι να ξεχάσεις τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς σου στόχους, του γάμου σου συμπεριλαμβανομένου, λόγω εξελίξεων που δεν πολυγουστάρεις. Ό,τι κι αν συμβαίνει κράτα στο μυαλό σου τον στόχο σου. Άλλωστε ο Ήλιος και ο Ερμής στους Ιχθύες από την Κυριακή θα σε βοηθήσουν να βάλεις στη σειρά την καριέρα σου, το κοινό πορτοφόλι, τον γάμο και τον ψυχισμό σου, σχεδόν αυτόματα. Η διαδικασία θα είναι ευχάριστη γιατί στο προσκήνιο έρχεται και η διασκέδαση και το φλερτ.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Προσωπικές κι επαγγελματικές επιλογές με βραχυπρόθεσμη ατζέντα
Τα πατίνια ή τα ροδάκια θα ήταν ένας καλός τρόπος για να μπορέσεις να ανταπεξέρθεις στα χίλια δύο πράγματα που θέλεις να κάνεις αυτή την εβδομάδα. Κι ενώ είσαι σε φάση γνωριμιών, επαφών, φλερτ και γενικά δράσης, καλό θα ήταν να θυμάσαι ότι ούτε λειτουργούν όλοι με τις ίδιες ταχύτητες, ούτε μπορούν να σε καταλάβουν (ειδικά οι δικοί σου). Η έκλειψη της Πέμπτης σού θυμίζει ότι το να υποβιβάσεις αξίες, πιστεύω, ανάγκη για αλλαγή και διασκέδαση, στην περίπτωσή σου οδηγεί σε γνωριμίες και συμφωνίες χωρίς κανένα απολύτως μέλλον. Επειδή είσαι σε φάση ελεύθερου σκοπευτή, μπορείς να το κάνεις και ερωτικά και επαγγελματικά. Στην πρώτη περίπτωση φρόντισε να μη βλάψεις τις φιλίες σου, στη δεύτερη τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σου. Ο Ήλιος και ο Ερμής στους Ιχθύες από την Κυριακή σού κατεβάζουν ταχύτητα και δημιουργούν την ανάγκη να βρεις χρόνο για τους δικούς σου, για τη σχέση σου και για να σκεφτείς τι ακριβώς κάνεις.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Συμβιβάζεσαι για να βοηθήσεις καταστάσεις
Τα θέματα που προκύπτουν στο οικογενειακό σου περιβάλλον και το σπίτι σου, σου κοστίζουν σε χρόνο, ενέργεια, άνεση και χρήμα, ειδικά αφού βλέπεις ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν έχεις καμία όρεξη να το κάνεις. Κι όλα αυτά, όταν βασικά θέλεις να ηρεμήσεις. Η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης σε φέρνει αντιμέτωπο με συμβιβασμούς που επιλέγεις να κάνεις στη σχέση και τις συνεργασίες σου, οι οποίοι όμως δεν εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα ή τις κοινωνικές σου βλέψεις. Για να διατηρήσεις την ειρήνη και να διαφυλάξεις την τσέπη και την ίδια τη σχέση, μένεις σε δοκιμασμένες κι επιφανειακές συνταγές. Αποφεύγεις όμως να ανοίξεις ουσιαστικότερα θέματα που θα ωφελήσουν τη σεξουαλική σου ζωή σε προσωπικό επίπεδο και το κοινό κέρδος σε επίπεδο συνεργασιών. Δώρον άδωρο καθότι ο Ήλιος κι ο Ερμής στους Ιχθύες, από την Κυριακή, θίγουν ακριβώς αυτά τα ζητήματα σε πρακτικό επίπεδο. Ευτυχώς, σε βοηθούν παράλληλα να τα διαπραγματευτείς μέσα από νέες ιδέες, γνωριμίες και καταστάσεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Σε ρουφάνε οι υποθέσεις σου και αποσυντονίζεσαι από τους γύρω σου
Δεν είναι εύκολο για τους ανθρώπους της ζωής σου να συντονιστούν μαζί σου, αφού είσαι σε οργασμό δραστηριοτήτων και έκφρασης κι όλα αυτά με τον δικό σου, μοναδικό τρόπο. Η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης στο ζώδιο σου σε προειδοποιεί να μην ξοδεύεις δυνάμεις που δεν έχεις για να διαφυλάξεις την υγεία σου πρωτίστως και δευτερευόντως να μην αφήσεις τις υποθέσεις της καθημερινότητάς σου να επισκιάσουν τις σχέσεις σου. Οι τελευταίες είναι μακράν σημαντικότερες, όμως δυσκολεύεσαι εν προκειμένω να το δεις, ακριβώς γιατί το να εξυπηρετήσεις τις σωματικές και καθημερινές σου ανάγκες γίνεται εξαιρετικά επείγον. Το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στους Ιχθύες την Κυριακή θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, ειδικά μέσα από το σεξ, το φλερτ, τη διασκέδαση, τον χρόνο με τα παιδιά σου και γενικά μέσα από την απόλαυση της καθημερινότητας και όχι από τον μόχθο της καθημερινότητας. Το εφέ θα είναι ευεργετικό και για την τσέπη σου, με συνεργασίες και το κοινό πορτοφόλι να σε στηρίζουν καλύτερα.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ανάδυση από τη μαυρίλα και την κούραση
Δεν περνούν οι μέρες σχεδόν από την αρχή του χρόνου και γι’ αυτό ευθύνεται η ψυχολογία σου η οποία βαραίνει από το άγχος της ρουτίνας, τις φροντίδες για την υγεία σου και τα ζητήματα που εκκρεμούν στη σχέση και το σπίτι σου. Η τσέπη σου είναι στο ίδιο μοτίβο, με τα έξοδα να παραμένουν δυσανάλογα μεγάλα, παρά τις προσπάθειές σου. Η έκλειψη Ηλίου της Πέμπτης σε μπερδεύει αφού σε αναγκάζει να αφήσεις στην άκρη τις εργασιακές σου υποχρεώσεις και το προγραμματάκι σου για να ασχοληθείς με θέματα που αφορούν τον έρωτα, τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου. Αυτό εντείνει την ανησυχία σου γιατί γίνεσαι απαισιόδοξα απόλυτος. Η είσοδος του Ηλίου και του Ερμή στο ζώδιό σου σε βγάζει από το τέλμα στο οποίο βρισκόσουν. Αισθάνεσαι πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου και ανακτάς τη διαίσθηση και την πίστη σου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του κλίματος στη σχέση και το σπίτι σου. Παράλληλα η ξεκούραση και οι φροντίδες αποδίδουν και τονώνεσαι και σωματικά.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ