Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Ιχθύ, κίνηση στα ερωτικά σου και επιβεβαιώσεις από παντού

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 647
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fish.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πεσμένη μπαταρία και αδυναμία διάκρισης
Η αρχή της εβδομάδας σε βρίσκει σε συναισθηματική έξαρση και αισθάνεσαι άβολα ακόμη και σωματικά. Βιώνεις ένα τέλος εποχής στα ερωτικά σου κι αυτό προξενεί θλίψη που σε κάνει να αισθάνεσαι ήρωας δράματος, αφού όλα συμβαίνουν στην υπερβολή τους. Έχεις την τάση να συγκαλύψεις ό,τι σου συμβαίνει στον βαθμό που μπορείς, όμως προς το ΣΚ εκδηλώνεσαι. Θέλεις αλλαγή σκηνικού και το καταφέρνεις ταξιδεύοντας ή ξεσπώντας σε εξόδους, αλκοόλ, φαγητό, τζόγο και υπερβολή σε όλα. Στα θετικά ότι η ευαισθησία, η αισθαντικότητά σου, τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα κορυφώνονται και μπορείς να κάνεις θαύματα, αν βρεις κανάλι έκφρασης. Οικονομικά ξοδεύεις και στη δουλειά βλέπεις διαπραγματεύσεις και κουβέντες να λήγουν άδοξα ή να καθυστερούν χαρακτηριστικά. Σωματικά αισθάνεσαι μεγάλη κόπωση και χρειάζεται να προσέξεις την υγεία σου όσο καλύτερα μπορείς, αγνοώντας τρόπον τινά το κομμάτι σου που θέλει να κάνει πολλάααα πράγματα. Είναι περίοδος που μπορείς να επωφεληθείς ιδιαίτερα από ολιστικές θεραπείες και αρκετή ξεκούραση. 


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Θέλεις καλύτερη ποιότητα ζωής και το σχεδιάζεις
Βρίσκεσαι σε περίοδο μεγάλων εμπνεύσεων και μιας πολύ εύστοχης ευαισθησίας που σε κάνει να θέλεις καλύτερη ποιότητα σε ό,τι κάνεις ή σχεδιάζεις να κάνεις. Βλέπεις πιο ζεστά τους φίλους σου και τις ασχολίες σου έξω από τη δουλειά και σου φαίνονται τόσο σημαντικά που είσαι έτοιμος να προσφέρεις γη και ύδωρ σε όποιον έχει την ανάγκη σου. Να το κάνεις, αφού σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες για φλερτ, διασκέδαση και την ευκαιρία να νιώσεις ότι συνεισφέρεις στο σύνολο. Εάν σκέφτεσαι να διαθέσεις χρήματα, καλό θα ήταν να το κάνεις μόνο πιο επίσημα, σαν συνεργασία λόγου χάρη κι όχι σαν δανεικά. Προς το τέλος της εβδομάδας, μάζεψε την επιθετικότητά και την αταίριαστη εμμονή σε θεωρίες για να αποφύγεις να χαλάσεις τη διάθεσή σου, τα πλάνα σου, το γενικό κλίμα και, τελικά, λεφτά. Ειδικά στα ερωτικά σου, άφησε το παρελθόν στο παρελθόν και αν πρόκειται να κοντραριστείς κάπου, ας είναι το κρεβάτι.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Καλείσαι να κλείσεις κομψά τις ερωτικές σου εκκρεμότητες
Στο προσκήνιο έρχονται διάφορα θέματα από το ερωτικό σου παρελθόν και διάφορες καταστάσεις που δεν έβλεπες όπως είναι. Αισθάνεσαι ότι στο εξής πρέπει να κινηθείς διαφορετικά για να υποστηρίξεις το προσωπικό κι επαγγελματικό σου προφίλ και στόχους. Καλό θα ήταν να δράσεις χωρίς πολλές θεωρίες που θα σε κάνουν φουρνέλο και θα σου βγάλουν επιθετικότητα. Άλλωστε, το παιχνίδι της εβδομάδας παίζεται στη δουλειά, με τη δημιουργικότητα, την εμπειρία και τις βάσεις σου να σε σπρώχνουν μπροστά, ακόμη κι αν δεν βλέπεις ακριβώς προς τα πού. Μάζεψε την αφηρημάδα, την τσαπατσουλιά και τις ανακρίβειες για να επωφεληθείς από το θετικό κλίμα και προς το παρόν μη διστάσεις να κάνεις το κάτι παραπάνω χωρίς συγκεκριμένο οικονομικό όφελος. Τέλος, πάρε απόφαση ότι μπορείς να εξισορροπήσεις προσωπική κι επαγγελματική ζωή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα βάλεις σε σύγκριση ή αντιπαράθεση. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις ένταση στη σχέση σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Θετικά προσανατολισμένη ευαισθησία και καλή διάθεση
Οι μέρες αποκαθιστούν το κλίμα στις φιλίες και το οικογενειακό και συγγενικό σου περιβάλλον. Σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται η καλή σου διάθεση και το ότι ξαναβρίσκεις την καλή πλευρά της ευαισθησίας σου και αποφασίζεις να ακολουθήσεις τη διαίσθηση και όχι τις φοβίες σου. Καλό θα ήταν να μην παρασυρθείς και αμελήσεις τις πρακτικές σου υποχρεώσεις, επαγγελματικά και ακαδημαϊκά. Το κλίμα μπορεί να σου πηγαίνει και σχετικές εκκρεμούσες προτάσεις και κουβέντες προχωράνε, αλλά δεν πρόκειται τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους επειδή είσαι καλό παιδί. Σφύζεις από εμπνεύσεις, αισθαντικότητα και δημιουργικότητα αυτή την περίοδο και οφείλεις να μην αφήσεις όλο αυτό το δυναμικό μόνο στη θεωρία. Έρχονται εκδρομούλες, έξοδοι και ευκαιρίες για να γνωρίσεις κόσμο και για να ασχοληθείς με καινούριες δραστηριότητες. Όλα αυτά θα ανακουφίσουν ευχάριστα και ουσιαστικά τις πιέσεις στη σχέση σου, αρκεί, είπαμε, να μη μείνεις μόνο στη θεωρία και στην ξέφρενη διασκέδαση.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παραδοσιακή drama queen σε μεγάλα κέφια
Η σεζόν έχει ανοίξει για δράμα και ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στις επιταγές των ημερών; Σε προσωπικό επίπεδο θα είναι χρήσιμο να το μαζέψεις κάπως, εκτός αν πρόκειται να εκφραστείς γράφοντας σονέτα ή συνθέτοντας άσματα αιώνιας αγάπης, άντε και κάνοντας σεξ. Αν πρόκειται να σεναριολογείς ακατάπαυστα, να γκρινιάζεις, να ζηλεύεις κτλ, άσ’ το καλύτερα, άλλαξε κανάλι και στρέψε την προσοχή σου στη δουλειά και τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Ωστόσο δείξε σύνεση στις κουβέντες που αφορούν τα μοιρασμένα οικονομικά ή τις επιχειρήσεις κι άκου τη διαίσθησή σου για να μη βρεθείς να συνεισφέρεις δυσανάλογα σε οποιαδήποτε συνεργασία. Επίσης μην αναβάλλεις να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις σου προς τράπεζες και δημόσιο, δεν είναι καλή ιδέα και θα σε μπλοκάρει. Το ΣΚ επένδυσε σε σοβαρό πρόγραμμα διασκέδασης ή εκδρομής γιατί χρειάζεται κάπως να εκτονώσεις τη συναισθηματική υπερφόρτιση. Αν σου προκύψει γνωριμία, μη συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από αυτό που χρειάζεσαι σε καμία περίπτωση.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Τα δίνεις όλα στη σχέση και (νομίζεις) χωρίς αντίκρισμα
Οι πόροι σου, υλικοί, συναισθηματικοί και νοητικοί, κατευθύνονται προς τη σχέση σου και την ερωτική σου ζωή, πράγμα που αποτελεί σαφώς ευχάριστη αλλαγή. Ξοδεύεις για εξόδους, εκδρομές και δωράκια για τον σύντροφό σου, αν υπάρχει, ή για τον εαυτό σου με την ελπίδα να υπάρξει σύντροφος. Το κλίμα θα ήταν τέλειο, αλλά δεν καταφέρνεις να αφήσεις τις ανησυχίες, τις φοβίες και κάτι σχετικά ανεπίλυτα ζητήματα τελείως στην άκρη. Δικαιολογείσαι γιατί προσπαθείς να ανεβάζεις τα ερωτικά σου σε άλλο επίπεδο ώστε να συμβαδίζουν με τις κοινωνικά σου θέλω και φιλοδοξίες. Κάνε ρομαντικές κινήσεις, δείξε τα συναισθήματα σου και τις ανάγκες σου με γλυκό και τρυφερό τρόπο και μην πτοείσαι ακόμη κι αν έχεις την εντύπωση ότι ο απέναντι δεν σε καταλαβαίνει γρι. Δύο πράγματα να αποφύγεις, να δημιουργήσεις αναστάτωση στο σπίτι με τις ανησυχίες σου για οικονομικούς ή άλλους λόγους και να πιστέψεις ότι οι συνεργάτες σου θα σου επιτρέψουν να είσαι «λίγο πιο χαλαρός» από ό,τι συνήθως. 


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Τα κάνεις όλα και συμφέρεις, αλλά σε βάρος της ποιότητας
Δουλειά, υποχρεώσεις και ρουτίνα είναι στο μυαλό σου στην αρχή της εβδομάδας και κυρίως το πώς θα γίνει να μην ασχοληθείς μαζί τους. Ή να μεταμορφωθεί ως διά μαγείας η καθημερινότητά σου στην καθημερινότητα της δούκισσας του Κέμπριτζ ή του Σάσεξ. Στο προαναφερθέν πλαίσιο αποφασίζεις (ανεδαφικά) ότι θα τα προλάβεις όλα, ομορφιά, γυμναστήριο, υγεία, σεξ, φίλους, διασκέδαση, σχέση, επιμόρφωση, χίλιοι καλοί χωράνε. Γενικώς τρέχεις λοιπόν, όμως δεν αποφεύγεις αφηρημάδα και μια κάποια προχειρότητα και τελικά δεν πετυχαίνεις την ποιότητα που ήθελες. Τουλάχιστον η φάση σβούρας αυτή ευεργετεί την τσέπη σου, τακτοποιείς και πέντε εκκρεμότητές σου. Κατά τα άλλα εξαντλείσαι και νιώθεις αρκετά έντονα ότι δεν έχεις τις βάσεις που απαιτούνται και ίσως ούτε τη στήριξη που επιθυμείς από το σπίτι και την οικογένειά σου. Ειδικά στο ερωτικό κομμάτι και στη σχέση σου, αν και βλέπεις κινήσεις και γίνονται κουβέντες, στην πράξη συνεχίζεις να αισθάνεσαι ακάλυπτος πρακτικά και ίσως πιο μόνος από ό,τι θα ήθελες.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κατακόρυφη συνολική βελτίωση
Το καρναβάλι μπορεί να τελείωσε αλλά η διάθεσή σου κάθε άλλο παρά σαρακοστιανή είναι αυτή την εβδομάδα. Αντιθέτως είσαι στα κέφια σου λόγω ευχάριστων εξελίξεων στην προσωπική κι επαγγελματική σου ζωή. Αν είσαι δεσμευμένος, οι παράγοντες χαρά, σεξ και καλοπέραση ανεβαίνουν κατακόρυφα, με περισσότερες εξόδους, χρόνο με τους φίλους σας, σχέδια και μια ευχάριστη ευθυγράμμιση των ζητουμένων σας. Αν είσαι ελεύθερος, δύσκολα θα μείνεις έτσι για πολύ, μαγνητίζεις. Η ευεργετική αυτή επίδραση οφείλεται και στο ότι βλέπεις δημιουργικότερες και πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές στην καριέρα σου, αν και σε επίπεδο καθημερινής εργασίας συνεχίζεις να ταλαιπωρείσαι. Η σχέση σου με τα παιδιά σου δεν μένει ανεπηρέαστη. Η επικοινωνία βελτιώνεται και γίνεται τρυφερότερη, ενώ ο χρόνος που περνάτε μαζί ποιοτικότερος από πριν. Το μόνο που οφείλεις να προσέξεις είναι να μην αφήσεις τα έξοδα ρουτίνας που συνεχίζονται αμείωτα να υπονομεύσουν το καλό κλίμα. Δεν λέμε να γίνεις τσιγκούνης, αλλά να μην αφήσεις την καλή σου διάθεση να σε παρασύρει σε αυτόν τον τομέα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Εγώ ή οι άλλοι, το δίλημμα της εβδομάδας
Όλοι κάτι θέλουν να κάνεις στο σπίτι αυτή την εβδομάδα, οι γονείς, ο σύντροφος, η θεία Κούλα, το αφεντικό σου, ο υδραυλικός. Εσύ πάλι το μόνο με το οποίο επιθυμείς πραγματικά να ασχοληθείς είναι τα γκομενικά σου, η διασκέδαση, άντε και τα παιδιά σου, κι αυτό με αρκετό νεύρο ή υπερβάλλοντα ενθουσιασμό. Πάντως λόγω συναισθηματισμού και αυτοθυσιαστικής διάθεσης τείνεις να υποτάσεσαι και να κάνεις όλες τις χάρες που σου ζητούνται, κι αν όχι, οι τύψεις είναι άφθονες. Δεν θα σου φταίει κανείς όταν προς το τέλος της εβδομάδας καταλάβεις ότι δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ιεραρχήσεις καλύτερα τις προτεραιότητες της ζωής σου για να σταματήσεις να βρίσκεσαι όπου σε ξεβράζουν τα συναισθήματά σου και ο αυθορμητισμός σου. Χρειάζεσαι σχέδιο, αν πρόκειται να αισθανθείς και πάλι βολικά στο πετσί και τη ζωή σου. Και όχι, αυτά που έκανες πάντα δεν είναι η λύση. 


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Γνωριμίες, εκφραστικότητα, έρωτες και το σπίτι σου ως τροχοπέδη
Αν και σωματικά έχεις δει και καλύτερες μέρες, αυτή την εβδομάδα αποφασίζεις ότι αρκετά έκατσες στα αυγά σου και κινητοποιείσαι αμετάκλητα. Στο πρόγραμμα μπαίνουν ταξίδια, γνωριμίες και συζητήσεις επαγγελματικής φύσεως όμως και η προσωπική σου ζωή δεν μένει παραπονεμένη. Αν είσαι δεσμευμένος καταφέρνεις να συνδυάσεις τη δουλειά με τη διασκέδαση και να βρεις χρόνο για χαλάρωση με τον άνθρωπό σου. Αν δε είσαι ελεύθερος, η εβδομάδα φέρνει ερωτικές συναντήσεις με ανθρώπους που έχουν το πακέτο που επιθυμείς, αν και τα πράγματα τείνουν στο ρομαντικότερο αν όχι πλατωνικότερο από ό,τι επιθυμείς, τουλάχιστον προς το παρόν. Τα τεκταινόμενα στο σπίτι και την οικογένειά σου παραμένουν πηγή προβληματισμού και ίσως το μεγαλύτερο αγκάθι στο πλευρό σου αυτή την περίοδο. Καλό θα ήταν να μην αφήσεις σχετική ανησυχία, τύψεις και υποχρεώσεις να σου χαλάσουν τη δυναμική της εβδομάδας. Έχεις πολλά κι ωραία να πεις, να γράψεις, να δεις. Αξιοποίησε τη μεγαλύτερη ευαισθησία και δημιουργικότητα, αλλά όχι σε διευκολυντικά ψέματα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ανάγκη για χαλάρωση πριν περάσεις στον επόμενο γύρο
Με την έναρξη της σαρακοστής κλείνει και το τριώδιο της καθημερινότητάς σου της τελευταίας περιόδου. Έχεις διάθεση να αράξεις με την οικογένειά σου, να περάσεις σε χαλαρότερες διασκεδάσεις, να φας καλύτερα, να κάνεις σεξ, να κοιμηθείς λίγο παραπάνω, να δεις τον σύντροφό σου περισσότερο. Βέβαια το μυαλό σου δεν πρόκειται να συνεργαστεί απολύτως και θα σε βάλει να κουβεντιάζεις και να τρέχεις για τα σχέδια, τους φίλους και τα χόμπι σου. Είπαμε, δεν θα αλλάξει και η πολικότητα του εγκεφάλου σου. Αναμφίβολα, θα έχεις την ευκαιρία να ισορροπήσεις καλύτερα και να ανανεώσεις τις δυνάμεις σου αν φυσικά μείνεις στο παρόν σου κι ενδώσεις στην ανάγκη σου για χαλάρωση και δεν παραδοθείς άνευ όρων στις ανάγκες των άλλων και του μέλλοντός σου. Χρειάζεται να δώσεις χρόνο στο σώμα και τα συναισθήματά σου, για να πάρεις απόσταση από όσα συμβαίνουν και όσα σχεδιάζεις και να δεις τη μεγαλύτερη εικόνα, διευκολύνοντας έτσι και τη ροή του χρήματος στην τσέπη σου.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Κίνηση στα ερωτικά σου και επιβεβαιώσεις από παντού
Μπορεί το Πάσχα να αργεί ακόμη, εσύ όμως κάνεις ανάσταση αυτή την εβδομάδα, αφού γίνεται συνολική επανεκκίνηση του συστήματός σου. Παύεις να αισθάνεσαι ένα ράκος και ο αντίκτυπος είναι άμεσος στην ερωτική σου ζωή, φέρνοντας στον δρόμο σου ανήθικες προτάσεις που τονώνουν την αυτοπεποίθησή σου. Παράλληλα ξαναβρίσκεις το μαγικό σου άγγιγμα στη σχέση με την οικογένεια και τον σύντροφό σου και έχεις την ευκαιρία να κλείσεις σχεδόν αναίμακτα πολλά ζητήματα που αφορούν το σπίτι σου. Όλα αυτά, βέβαια, αν δεν σε πιάσει υπερστρεσαριστείς για τα λεφτά και δεν αποφασίσεις, άστοχα, να πας να καταθέσεις όλο αυτό το δυναμικό στην καριέρα σου και τις κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Είναι περίοδος όμως που καλό θα ήταν να απέχεις από σημαντικές κινήσεις καριέρας και να συγκεντρωθείς στις απαιτήσεις της ρουτίνας σου ως έχει. Άσε τις αλλαγές για αργότερα, όταν θα έχεις γεμίσει επαρκώς τις μπαταρίες σου και θα αισθάνεσαι πιο βέβαιος για το τι ακριβώς έχεις ανάγκη για να είσαι καλά. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ