Cosmic Telegram

Stardust 434

Δίδυμε, η τέλεια ερωτική ιστορία βρίσκεται μόνο στο κεφάλι σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 434
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stardust 434
stardust 434

Τα ζώδια της εβδομάδας.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ναι, ήρθες σε αυτό το κόσμο για να μπαίνεις σε πάρτι που δεν σε κάλεσαν, να σπρώχνεις όταν σου κλείνουν το δρόμο, για να κράζεις δυνατά όποιον δεν σου αρέσει και για να δηλώνεις με κάθε ευκαιρία ότι δεν μασάς πουθενά. Ω, μα φυσικά υπάρχουν και πολιτισμένοι Κριοί, αλλά ο αληθινός προορισμός σου παραμένει ένας: να ανοίγεις δρόμο στη ζούγκλα με ένα τεράστιο μαχαίρι και να μη γονατίζεις μπροστά σε κανένα αρχηγό. Και, βεβαίως, η αποτυχία δεν είναι καθόλου μα καθόλου του γούστου σου. Ωστόσο τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιήσεις ή θα σκεφτείς πολλές φορές την «επιβράδυνση», μια λέξη της μόδας που σε αφορά άμεσα αυτή την εποχή. Επιβράδυνση στα οικονομικά σου, επιβράδυνση στις σχέσεις σου, επιβράδυνση στις επιθυμίες σου – δηλαδή εμπόδια, αναβολές, αναμονή και πιθανές συγκρούσεις. Με αιχμή τα οικονομικά δεν αρκεί να μονολογείς «χρειάζομαι χρήματα, χρειάζομαι χρήματα», αλλά κάνε κάτι για να τα αποκτήσεις ακόμα κι αν χρειαστεί πρόσκαιρα να γονατίσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ήλιος, Άρης/Αφροδίτη ήδη και Ερμής από 1/5 επίσης εδώ στο ζώδιό σου. Και ενώ μπορεί να αισθάνεσαι ότι είσαι ζωντανός, ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, ότι μπορείς να οδηγήσεις τα πράγματα προς τα εκεί που θέλεις, ο Κρόνος στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δείχνει STOP σε κάθε σου κίνηση. Εκεί που νιώθεις επιθυμητός/ή, εκεί που αισθάνεσαι ότι έχεις πάρει φόρα και μοιράζεις την τράπουλα στο τραπέζι, ξαφνικά αισθάνεσαι και τις τέσσερεις ρόδες του αυτοκινήτου σου άδειες από αέρα. Το σίγουρο είναι ότι τώρα χρειάζεται να δείξεις αντοχή, αυτοσυγκράτηση, διαλλακτικότητα, προσαρμοστικότητα. Για πολλούς θα είναι μια ενοχλητική όψη, που η καλύτερη αντιμετώπισή της είναι ένα βήμα πίσω από οποιοδήποτε σημαντικό θέμα υπάρχει. Κυρίως οι σχέσεις με τους άλλους που σε ενδιαφέρουν απαιτούν υπομονή και κυρίως ψυχραιμία – κάθε σύγκρουση τώρα έχει δύο ηττημένους.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Υπάρχουν στιγμές που πιστεύεις στα αλήθεια ότι παίζεις σε ταινία του Στίβεν Κιγκ αντιμετωπίζοντας κομπιούτερ που μπήκε μέσα τους το κακό πνεύμα, συνεργάτες που ξαφνικά μιλάνε σε μια ξένη και άγνωστη σε σένα γλώσσα, με μπανανόφλουδες που γλιστράς, με το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου άδειο ενώ μόλις το γέμισες, με ραντεβού που στήνεσαι ενώ ήταν άλλη μέρα, με εγκλωβισμό σου στον προθάλαμο μιας τράπεζας, με δέκα χιλιάδες πρακτικές εκκρεμότητες που θέλουν άμεση διευθέτηση, με μια ίωση στη μέση του πουθενά – συνέχισε... Παραίνεση: Εργάσου δημιουργικά, όχι τελείως εμπορικά γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι νευρικότητα, αλλά με πρακτικό αποτέλεσμα. Είναι μια δύσκολη εβδομάδα, ναι, όμως μην αφήνεις το μυαλό σου να σε τρελαίνει – νωρίς ύπνος, πολλές πράσινες σαλάτες, άφθονο νερό και μια σοκολάτα μπορούν να κάνουν θαύματα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αχ, κάθε φορά που τα βρίσκεις δύσκολα το πρώτο που κάνεις είναι να παγώνεις συναισθηματικά και οι ενδιαφερόμενοι να μένουν άναυδοι γι’ αυτή τη μεταστροφή σου – από καυτός σε πάγο. Αυτή η φοβία να μην παγιδευτείς συναισθηματικά σε κατακλύζει αυτή την εβδομάδα. Έχεις άραγε συνειδητοποιήσει ότι κάθε φορά που το συναισθηματικό σου θερμόμετρο ανεβαίνει προσπαθείς να κατεβάσεις τον πυρετό λέγοντας στον εαυτό σου «όχι, όχι, δεν πρόκειται για σεξουαλική επιθυμία», «όχι, όχι, δεν είμαι ερωτευμένος/η», τοποθετώντας σε στο ρόλο του πιστού καλού φίλου; Ή, ακόμα χειρότερα, προσπαθείς να πείσεις και να πειστείς πως ο έρωτας δεν μπορεί να σε τυφλώσει, δεν παρασύρεσαι, δεν αφήνεσαι. Κι όμως, όσο κι αν καταφέρεις να αποφύγεις την οικειότητα, ακόμα και για μεγάλο διάστημα, έρχεται μια στιγμή –ακόμα και σε μεγάλη ηλικία– που καταλαβαίνεις ότι οι Μπιτλς είχαν δίκιο: Αll you need is love, love, love. Love is all you need.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Άρης στον Ταύρο: φιλοδοξία να επιτύχεις, επίμονη, επίμοχθη εργασία ώστε να καθιερωθείς επαγγελματικά ή να αποδείξεις ότι αξίζεις, πιθανές αντιπαραθέσεις με αφεντικά, συναδέλφους ή πρόσωπα που επηρεάζουν την εξέλιξή σου, πιθανά εμπόδια από ανθρώπους που αισθάνονται εργασιακά ότι απειλούνται από εσένα, ανυπομονησία και δυνατότητες εξέλιξης, ανταγωνιστικά ένστικτα και νίκη με κάθε κόστος. Κρόνος στον Σκορπιό: ανάγκη για σταθερότητα, συνειδητοποίηση ότι ένα κεφάλαιο ζωής τελειώνει, πιεστικές οικογενειακές υποχρεώσεις, αίσθηση ότι οι συναισθηματικές ανάγκες και οι επιθυμίες δεν εκπληρώνονται από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα, παιδικά άγχη και φόβοι ενεργοποιούνται, έρχονται στην επιφάνεια και επηρεάζουν ασυνείδητα τη συμπεριφορά προς τους άλλους. Αντιλαμβάνεσαι ότι οικογένεια και επαγγελματική ζωή έρχονται στο προσκήνιο και συγκρούονται. Είναι μια εβδομάδα που δουλειά και σπίτι αλληλοεπηρεάζονται. Ουσιαστικά χρειάζεται να ισορροπήσεις σε ένα τεντωμένο σχοινί μεταξύ δύο κτιρίων, τριάντα μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ ο άνεμος αρχίζει να γίνεται έντονος τη στιγμή που βρίσκεσαι στη μέση. Θα τα καταφέρεις;

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μπορεί το κέφι των περισσότερων να βρίσκεται στην κατάψυξη, αλλά στη δική σου περίπτωση –με Ήλιο, Άρη, Αφροδίτη και Ερμή από 1/5 στο φιλικό σου Ταύρο αυτή την περίοδο– μπορείς να αισθάνεσαι ότι δεν έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου, ότι δεν είσαι παγιδευμένος σε αδιέξοδο. Αντιθέτως καλείσαι να βγεις προς τα έξω, να ζήσεις όσο πιο κοινωνικά μπορείς και να γνωρίσεις ανθρώπους – που μπορούν να σε υποστηρίξουν ΚΑΙ επαγγελματικά. Όσο κι αν αισθάνεσαι καταβεβλημένος/η από την προσπάθεια να βρεις άκρη με τη ζωή σου και πολλές φορές προτιμάς να ξεχνιέσαι παρακολουθώντας dvd ή να βγαίνεις με παρέες που δεν σου λένε τίποτα και βαριέσαι, εντούτοις έχεις την ευκαιρία να βγεις προς τα έξω για να διαφημίσεις τα ταλέντα σου, την παρουσία σου, τον εαυτό σου. Όσο για τις σχέσεις, μπορείς να τις δεις τώρα με ψυχραιμία και αποστασιοποίηση, αφού το μυαλό σου είναι σε εξαιρετική φόρμα, και να δημιουργήσεις καινούργιες – και ερωτικές: Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος είναι οι μήνες σου.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ξανά. Πάλι. Το σύμπαν εμμένει στην οικονομική σου κατάσταση ενεργοποιώντας τους δύο οικονομικούς οίκους που για σένα συμβολίζονται από τον Σκορπιό (που διελαύνει ο Κρόνος) και τον Ταύρο (που διελαύνει και ο Άρης) και αυτή την εβδομάδα συγκρούονται. Ο Άρης δημιουργεί προβλήματα και προστριβές στις οικονομικές δοσοληψίες με τους άλλους (τράπεζες, συνεταίρους, πελάτες), ενώ ο Κρόνος ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο σε πιέζει οικονομικά περιορίζοντας τα οικονομικά σου ή κλείνοντας τη στρόφιγγα της ρευστότητας δημιουργώντας ανασφάλεια και αγωνία. Η αντιπαράθεση Άρη/Κρόνου αυτή την εβδομάδα δημιουργεί αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, προβλήματα με τους άλλους, που έχουν πιθανή αιτία το χρήμα. Επίσης στο μενού υπάρχουν συναισθηματικές εκκρεμότητες, οικονομικές τρύπες, επιθετικότητα. Ωστόσο η παρουσία της Αφροδίτης και του Ερμή στον Ταύρο επίσης μπορεί να σου φέρουν την οικονομική υποστήριξη που περιμένεις. Υ.Γ. Τώρα που φαίνεται ότι είσαι έτοιμος/η να ανοίξεις καινούργιες πόρτες και να δοκιμάσεις την τύχη σου αποτινάσσοντας από πάνω σου ένα μεγάλο μέρος της μελαγχολίας των τελευταίων μηνών, μην αφήσεις ούτε μια μπουκιά στο πιάτο σου, υπολογίζοντας τους καλούς τρόπους.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Το βασικό αστρολογικό θέμα της εβδομάδας ονομάζεται αντίθεση Άρη (στον Ταύρο) με τον Κρόνο (στον Σκορπιό) και σε αφορά από ό,τι αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Ανάλαβε τον έλεγχο των υποθέσεών σου και απόφυγε να δώσεις οριστικές λύσεις σε προβλήματα που σε καίνε. Εάν κάποιος σηκωθεί όρθιος στη βάρκα που είστε μαζί και αρχίσει να την ταρακουνάει επικίνδυνα δεν είναι ώρα για λογικές εξηγήσεις και συγκρούσεις. Μετά βλέπουμε το ποιος, τα γιατί, το πώς, πότε και τι. Επειδή τα αισθήματά σου γίνονται τόσο εκρηκτικά, φανερά και απροκάλυπτα, όσο και οι μεσαίες σελίδες ενός πορνοπεριοδικού, μην πετάς το γάντι (ούτε φυσικά να το σηκώνεις όταν στο πετάνε) σε αυτούς που δεν θέλεις να σπάσεις τους δεσμούς σου μαζί τους – είτε εργασιακούς είτε συναισθηματικούς-συντροφικούς. Σκέψου ωστόσο δύο και τρεις φορές πριν γκρεμίσεις οποιαδήποτε σχέση, αφού η τελεία που θα βάλεις είναι πιθανόν οριστική. Υ.Γ. Επίσης, όταν οι καταπιεσμένες ανεκπλήρωτες ανάγκες και ο θυμός μεταφέρονται στη δουλειά, τα αποτελέσματα είναι ολέθρια.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο κατάλογος των μαθημάτων που πρέπει να εμπεδώσεις αυτή την περίοδο είναι: (1) Πώς να είσαι δίκαιος με αυτούς που δεν το αξίζουν. (2) Πώς να δείχνεις κατανόηση σε αυτούς που, ενώ τους συμβουλεύεις και τους συμπαραστέκεσαι, αυτοί σε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και σε αγνοούν. (3) Πώς να μην πνιγείς βοηθώντας αυτούς που πνίγονται και σε τραβάνε από τα μαλλιά. (4) Πώς να εργάζεσαι σκληρά υπομένοντας νευρωτικούς συναδέλφους και αποθρασυμένους πελάτες ή αφεντικά, με μόνη ελπίδα ότι κάποτε θα αναγνωριστείς και, πάνω από όλα, πώς να ελέγχεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Η αντίθεση Κρόνου/Άρη τονίζει ταυτόχρονα ότι έχεις κι εσύ ανάγκες που χρειάζονται κάλυψη, ότι αν επαγγελματικά υπάρχει ένα τέλμα χρειάζεται να το αντιμετωπίσεις, αφού οι φιλοδοξίες σου δεν ικανοποιούνται, ότι οι συντροφικές σχέσεις σου χρειάζονται επειγόντως στεγνό καθάρισμα, ότι το «δεν βαριέσαι» τώρα δεν ισχύει κι ότι τώρα είσαι αναγκασμένος κάθε φρούτο να το τρως με το κουκούτσι.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κι ενώ Ήλιος, Άρης, Αφροδίτη στον Ταύρο, ήδη και Ερμής, από 1/5 ενεργοποιούν θετικά τον τομέα που έχει να κάνει με τον Έρωτα, τη Δημιουργικότητα και τη Χαρά της Ζωής, για να σε ξεκολλήσουν από τη ρουτίνα του 9 με 5 και να σε παρασύρουν να στοιχηματίσεις όλα τα λεφτά σου σε ένα μεγάλο έρωτα ή σε ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο, μπαίνει στο κάδρο αυτή την εβδομάδα ο Κρόνος από τον Σκορπιό και βάζει φρένο σε οτιδήποτε σου κάνει κέφι. Έτσι ξαφνικά γειώνεσαι και βγάζεις χαρτί-μολύβι για να υπολογίσεις τα υπέρ και τα κατά στον έρωτα, στη σχέση, στην έμπνευση, στις προσδοκίες. Πάλι η ευθύνη και οι υποχρεώσεις σούρνουν τις αλυσίδες τους στο διπλανό δωμάτιο και σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Κι όμως, τίποτα δεν είναι πιο υπέροχο από την τρέλα του έρωτα, τον ενθουσιασμό της δημιουργικότητας, την αίσθηση ότι η ζωή είναι συγκλονιστική όταν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το κύμα. Θυμήσου τα προηγούμενα την επόμενη εβδομάδα.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Δύσκολη εβδομάδα. Δύσκολη γιατί στη δουλειά σκέφτεσαι το σπίτι σου και την ησυχία σου και στο σπίτι ονειρεύεσαι τις κατακτήσεις στη δουλειά, τη χαρά της αναγνώρισης, την ικανοποίηση των φιλοδοξιών σου. Υπάρχουν μέρες που σέρνεσαι με το ζόρι στο μπάνιο για να κάνεις ένα κρύο ντους που θα σε στείλει στον κόσμο και μέρες που δεν θέλεις να φύγεις από τη δουλειά γιατί βαριέσαι το σπίτι. Ναι, όλοι είμαστε σχιζοφρενείς κάθε τόσο. Και αυτή τη βδομάδα είναι πάλι η σειρά σου να αισθανθείς ότι η αναγνώριση κοστίζει ακριβά και ότι το σπίτι δεν σε πηγαίνει πουθενά κάνοντας πέρα δώθε στην κουνιστή πολυθρόνα. Ναι, όλοι ζητάνε κάτι: αφεντικά και οικογένεια και δικοί σου άνθρωποι και σύντροφος – κι εσύ στη μέση ονειρεύεσαι το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι με αγελάδες, πρόβατα και ζαρζαβατικά, μια οικογένεια σαν διαφημιστικό μαργαρίνης και πουλάκια να σε ξυπνάνε κάθε πρωί με την αυγούλα. Ναι, αλλά το αντέχεις αυτό το όνειρο δεύτερη εβδομάδα;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αυτή την εβδομάδα το αγκάθι στα πλευρά σου ονομάζεται επικοινωνία σε όλες τις μορφές της – από το πρακτικό που μπορεί να είναι προβλήματα με αυτοκίνητο, μηχανάκι, κομπιούτερ κ.λπ. μέχρι ραντεβού που αναβάλλονται και συζητήσεις που ξεκινάνε ήρεμα και στο δρόμο ξεφεύγουν. Αυτή την περίοδο η επικοινωνία είναι βραχυκυκλωμένη, ενώ έχε υπόψη σου ότι οι σκέψεις σου δεν είναι ούτε διαυγείς, ούτε ξεκάθαρες, ούτε αντικειμενικές κι ότι έχουν την τάση να προσλαμβάνουν την πραγματικότητα με αρνητικό τρόπο. Έρχεται κατά ριπές στην επιφάνεια ένας βαθύς φόβος ότι αυτοί που πλησιάζεις για να ερωτευτείς, ή αυτοί που σε πλησιάζουν για να σε βοηθήσουν, το κάνουν για να σε εκμεταλλευτούν. Ή ότι η ζωή, με μικροπροβλήματα μέσα στη μέρα που συσσωρευμένα σε γονατίζουν, θέλει να σου σπάσει το ηθικό. Δεν είναι έτσι ακριβώς –η καθημερινότητα με την πρακτικότητά της ούτως ή άλλως δεν είναι το γερό σου χαρτί, απλώς τώρα αποκτάει έξτρα εμπόδια. Μπόρα είναι, θα περάσει.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ