Cosmic Telegram

Stardust 436

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 436
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41138-92944.jpg

Γιώργος Πανόπουλος: Δίδυμε, Business and pleasure. Αυτός ο συνδυασμός θα σε απασχολήσει αυτό το διάστημα.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Ο Άρης στον Ταύρο συνεχίζει να πιέζει τα οικονομικά σου. Ουσιαστικά σου δίνεται η ευκαιρία, και προτού το άγχος γίνει πανικός, να σκεφτείς το παρόν και το μέλλον της επαγγελματικής σου ζωής από οικονομική σκοπιά. Με δυο λόγια το ζήτημα είναι πώς θα αυξήσεις ή πώς θα σταθεροποιήσεις το εισόδημά σου. Έξοδα, έκτακτες δαπάνες κ.λπ. κ.λπ. σου τονίζουν ακριβώς αυτό: να ξανασκεφτείς τα επόμενα βήματά σου. Ταυτόχρονα η συγκέντρωση πλανητών στους Διδύμους διευρύνει την επικοινωνία. Δηλαδή; Αισθάνεσαι ότι ο κόσμος δεν αποτελείται μόνο από τα στενά όρια του σπιτιού ή της γειτονιάς σου, αλλά είναι μεγάλος. Ό,τι σχετίζεται με μίντια, ταξίδια, σπουδές, ξένες γλώσσες, εκδόσεις, σχολείο, τουριστικά επαγγέλματα, ευνοείται. Χρήσιμες γνωριμίες, επαγγελματικά ραντεβού, μετακινήσεις. Είσαι πειστικός/ή. Μπορείς να ρίξεις γέφυρες όπου υπήρχε δυσαρμονία και παρεξηγήσεις. Υ.Γ. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του «σου προσφέρω συμβουλή» και του «θα επωμιστώ εγώ το πρόβλημά σου».

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Εν μέσω εκλείψεων, του Άρη στο ζώδιό σου και του Κρόνου στον Σκορπιό, δεν έχεις άδικο να αισθάνεσαι ζορισμένος/η (το λιγότερο). Ωστόσο με τους δύο «ευεργέτες» πλανήτες (Αφροδίτη και Δία) στους Διδύμους, το σύμπαν σού στέλνει μήνυμα ότι ΔΕΝ θέλει να σου κάνει κακό. Έτσι κάτι γίνεται και την τελευταία στιγμή έρχεται κάποια οικονομική βοήθεια, ή στη δύσκολη στιγμή εμφανίζεται ο από μηχανής θεός και σώζει την κατάσταση, ή αυτό που θεωρούσες κακό τελικά δεν είναι και τόσο και αυτό που θεωρούσες αδιάφορο αποδεικνύεται μεταμφιεσμένη ευλογία. Η περιουσία, τα χρήματα, η οικονομική σου κατάσταση άλλοτε είναι στα πάνω τους κι άλλοτε αντιμετωπίζεις πτώσεις. Αυτή η περιοδικότητα της ανόδου και της πτώσης σημαίνει ότι δεν είσαι και τόσο έξυπνος όσο νομίζεις στην απόκτηση και τη διατήρηση των χρημάτων σου ή, εν μέρει, το σύμπαν θέλει να σου μάθει πώς να δέχεσαι από τους άλλους και πώς να τους ελέγχεις. Εννοείται ότι δίνοντάς σου κάποιος ένα ευρώ ή τα καλά του αισθήματα εσύ δεν θα ζητήσεις άλλα εκατό και την πλήρη υποταγή του – συνεννοούμαστε;

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Business and pleasure. Αυτός ο συνδυασμός θα σε απασχολήσει αυτό το διάστημα. Φυσικά και η ισορροπία των δύο θα ήταν μια ιδανική διαχείριση των πλανητικών διελεύσεων στο ζώδιό σου, όμως πάντα η ζυγαριά προς τα κάπου γέρνει περισσότερο. Όσο κι αν η Αφροδίτη εδώ προσπαθεί να σε αποπλανήσει δελεάζοντάς σε με όμορφους αγνώστους ή γοητευτικές άγνωστες, με ταξίδια ή πειρασμούς κάθε είδους, ή ακόμα και με την επιθυμία να μην κάνεις απολύτως τίποτα εκτός από το να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου, ο Άρης στον Ταύρο σε βραχυκυκλώνει με εργασιακές ιστορίες καθημερινής τρέλας, ο Ερμής επίσης εδώ στο ζώδιό σου (από 15/5) σε κάνει να τρέχεις για εκκρεμότητες και δουλειές και ο Δίας επείγεται να σε βγάλει από το λιμάνι για καινούργιες περιπέτειες. Το πρόσημο της εποχής πάντως είναι θετικό – θετικότατο, για την ακρίβεια. Χωρίς ωστόσο να παραβλέπεις τις λακκούβες στα πεζοδρόμια.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Σε καμία περίπτωση δεν είσαι το υποκοριστικό σου –«Καρκινάκι»– και καλά θα κάνεις να μην γκρινιάζεις δεξιά κι αριστερά ότι το σύμπαν, η ζωή και οι άνθρωποι δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Με τους αργούς πλανήτες –Ουρανό και Πλούτωνα– σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου χάρτη βρίσκεσαι ή βρέθηκες σε οριακές επιλογές ζωής κι αυτό σημαίνει ότι σου δίνεται και η δύναμη και η αντοχή και η δυνατότητα να ανταπεξέλθεις σε αυτές. Ακόμα και τις δυσκολίες –που, ναι, μερικές φορές είναι τεράστιες και επώδυνες– μπορείς να τις αντιμετωπίσεις, ακόμα κι αν πρόσκαιρα γονατίζεις, κι αυτό δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο αλλά η ουσία του Καρκίνου – είσαι η αποθέωση της ζωής, το απόγειο του καλοκαιριού, με τη φύση στην καλύτερη στιγμή της. Δύο τρία πράγματα που χρειάζεται να έχεις υπόψη σου αυτή την περίοδο: 1. Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι να πραγματοποιήσεις τους δικούς σου στόχους κι όχι να ζήσεις σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων, όσο κοντά σου κι αν βρίσκονται. 2. Δεν πειράζει να ζήσεις κάποια στιγμή διχασμένος/η ανάμεσα στην επιθυμία της έντασης ενός έρωτα και της ανάγκης για ασφάλεια μέσα σε ένα ζευγάρι. 3. Ερώτηση κρίσεως: Τι κάνεις όταν το πλοίο έχει σαλπάρει, βρίσκεται στα ανοιχτά κι εσύ αποφασίζεις ότι δεν σε ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος προορισμός;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Με το ένα μάτι στην καριέρα, στον ανταγωνισμό και τα επόμενα επαγγελματικά βήματα, και το άλλο στο δίλημμα έρωτας ή φιλία: αυτό είναι το γενικό πλαίσιο της περιόδου. Βεβαίως χρειάζεσαι αναγνώριση και χειροκρότημα, όχι γιατί είσαι ψώνιο (εντάξει, λίγο), αλλά γιατί αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο, γιατί πολλές φορές αναρωτιέσαι αν αυτό που έχεις επιλέξει ως επάγγελμα είναι αυτό που εκφράζει το κουκούτσι του εαυτού σου. Οπότε, το επαγγελματικό στάτους σε ενδιαφέρει και βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου. Όχι πολύ πιο κάτω βρίσκεται επίσης και η ανάγκη να ενδιαφέρεις πολύ κάποιον/α – αισθηματικά μιλώντας. Γιατί μπορεί η κοινωνική αποδοχή να είναι τεράστιας σημασίας, αλλά ζωή χωρίς δράμα, σκηνές, ατάκες μπορεί να υπάρξει; Μεγαλώνοντας αποκτάς καλύτερους φίλους και πιο σταθερές ερωτικές/συντροφικές σχέσεις. Όμως ένα κακομαθημένο αγόρι ή ένα τρομερό κορίτσι πάντα σε μαγεύουν – τώρα πάντως στα σίγουρα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Ακόμα καλύτερα. Όσο μαζεύονται πλανήτες στους Διδύμους τόσο περισσότερο χρειάζεται να βγαίνεις προς τα έξω, να κοινωνικοποιείσαι, να σε βλέπουν, να είσαι ορατός από παντού και από τους πάντες. Η δημόσια εικόνα σου έχει σημασία. Κυκλοφορώντας με τους καλύτερους, ανήκεις στους καλύτερους. Πρακτικά σημαίνει ότι επαγγελματικά βρίσκεσαι σε μια περίοδο που όχι μόνο τα πράγματα κυλάνε εύκολα –τηρουμένων των αναλογιών και της δυσκολίας της εποχής–, αλλά μπορείς επιπλέον να προχωρήσεις, να εξελιχθείς, να δημιουργήσεις ή να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου πέφτουν στο δρόμο, να ανοιχτείς, να μπεις στο μέλλον σου. Ναι, τσακωμοί, εντάσεις, συγκρούσεις, αντιζηλίες, αλλαγές δουλειών, επικοινωνιακά χάσματα και χωρισμοί δεν συμβαδίζουν με την αγάπη και την ενότητα που ένθερμα διακηρύσσεις. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις –μεγάλος, ώριμος και σοφός πια– ότι ούτε τώρα, ούτε πριν και πιθανόν ούτε στο μέλλον θα μιλήσεις τη γλώσσα των άλλων. Προς το παρόν, ωστόσο, για λίγο οι άλλοι καταλαβαίνουν και ανταποκρίνονται στη δική σου γλώσσα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Με τη μεγαλύτερη σαφήνεια: η περίοδος –Μάιος και Ιούνιος– είναι ευνοϊκή σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες που έρχονται από το εξωτερικό ή περιέχουν το εξωτερικό – σπουδές, συνεργασίες, ταξίδια, μετακινήσεις, εισαγωγές/εξαγωγές. Επίσης ό,τι αφορά ίντερνετ, σάιτ κ.λπ., εκδόσεις, εμπόριο, εκπαίδευση, νομικές υποθέσεις. Επαγγελματική πρόταση ή αναζήτηση δουλειάς στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα δημιουργούνται επαγγελματικές ευκαιρίες ή κουμπώνει μια εργασιακή πρόταση ή δρομολογούνται εξελίξεις. Μετακομίσεις, αλλαγή σπιτιού, αλλαγή εργασιακού χώρου. Ακόμα και ερωτικές ιστορίες μπορεί να δημιουργούνται με ανθρώπους άλλης χώρας ή που έχουν σχέση με το εξωτερικό – έχουν σπουδάσει έξω, έχουν μείνει ή γεννηθεί ή η δουλειά τους σχετίζεται με εξωτερικό κ.λπ. Είναι μια εποχή που ανήκεις στον κόσμο και επιθυμείς αλλαγές που θα σε ανανεώσουν – η στασιμότητα τώρα είναι αργός θάνατος.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)


Το καυτό ζήτημα της περιόδου, με τον Άρη στον Ταύρο, είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις – ο κάθε σημαντικός άλλος είτε σε αισθηματικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό, κυριαρχεί. Όπου υπάρχουν διαφωνίες γίνονται συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Όπου υπάρχει συμφωνία και σύμπνοια οι σχέσεις σταθεροποιούνται και παγιώνονται. Απλοϊκά και συμβολικά (μερικές φορές ωστόσο κυριολεκτικά, αφού στην εικόνα υπάρχει και ο Κρόνος) είναι εποχή Γάμου ή Διαζυγίου. Ή με σένα ή χωρίς εσένα. Τώρα, όσον αφορά τις διελεύσεις στους Διδύμους, το σύμπαν προσπαθεί να σου ανεβάσει το ηθικό. Ναι, αξίζεις. Φυσικά και είσαι ελκυστικός. Ω, ναι, έχεις θαυμαστές! Βεβαίως και σε πλησιάζουν, ή σε πλησιάζει κάποιος/α ερωτικά που δεν υποψιάζεται καν ότι αισθάνεσαι σαν πληγωμένο ζώο στη σπηλιά του. Ακόμα κι αν σκυλοβαριέσαι από την εργασιακή ρουτίνα που σου έχει επιβληθεί κάτι γίνεται και παίρνεις πάλι μπρος. Μην ξεχνάς: τα ταλέντα σου είναι προσοδοφόρα. Μην πουλάς φτηνά τον εαυτό σου.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Κάθε άλλος που μετράει για σένα –είτε αισθηματικά είτε επαγγελματικά– είναι καταρχάς δεκτικός απέναντί σου. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ήδη μπόνους το ήμισυ της καλής θέλησης αυτών που σε ενδιαφέρουν και χρειάζεται να καλύψεις το υπόλοιπο μισό χωρίς πολλές δυσκολίες. Ο Άλλος σε βλέπει, σε προσέχει, τον ενδιαφέρεις, μπορεί να σε δει ερωτικά. Ή ο άλλος θέλει να συνεργαστεί μαζί σου επαγγελματικά, διακρίνει τις δυνατότητές σου, ποντάρει σε σένα, σου προσφέρει την ευκαιρία. Παρόλο που η επόμενη έκλειψη στο τέλος του μήνα (25/5) γίνεται στο ζώδιό σου, τα ερωτικά και επαγγελματικά ενδεχόμενα λειτουργούν – αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Y.Γ. Ναι, όλα είναι ανοιχτά. Με μια προειδοποίηση: Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι οι επιλογές σου ανά εποχάς κινήθηκαν μεταξύ ναρκισσισμού και ανισόρροπων ανθρώπων. Ασφαλώς και δεν είναι κακό να αποδεχτείς την τρέλα του άλλου – απλώς δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς ότι δεν την ήξερες.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι κέρδισες τον πρώτο λαχνό του λαχείου θα πρέπει να είναι συγκλονιστική. Λίγοι έχουν νιώσει αυτό το είδος της έκστασης. Οι περισσότεροι, ωστόσο, γνωρίζουμε το είδος της ερωτικής έκστασης. Όταν ερωτευόμαστε ενεργοποιείται ένα εργοστάσιο από ορμόνες, χημικές ενώσεις και αντιδράσεις που μας κάνουν να αιωρούμαστε μεταξύ ουρανού και γης. Τι σχέση έχει ο τζόγος με τον έρωτα; Εκτός του ότι ανήκουν και οι δύο στον Ταύρο, στον οποίο τώρα διελαύνει ο Άρης, αυτό που χρειάζεται να σου τονιστεί είναι ότι μπορείς να κερδίσεις το λαχείο. Είναι πάντα μια πιθανότητα. Όμως, δεν λένε ότι αν δεν παίξεις δεν μπορείς να κερδίσεις; Άρα, πώς θέλεις να νιώσεις την ερωτική παραζάλη αν δεν διακινδυνεύσεις να ερωτευθείς; Δηλαδή, να αφεθείς. Και πώς θα αφεθείς αν επαναλαμβάνεις συνεχώς στον εαυτό σου ότι δεν είσαι αξιαγάπητος/η;

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Με τον Κρόνο ανάδρομο στον τομέα της επαγγελματικής ζωής και τον Άρη στον Ταύρο, δηλαδή στα θεμέλια της υπάρξής σου και στο σημείο εκείνο που συμβολίζει το σπίτι και την οικογένεια, η εικόνα είναι θολή και η επαγγελματική δυναμικότητα έχει μειωθεί. Όχι, δεν χειροτερεύει κάτι δραματικά στην καριέρα σου, αλλά η κούραση και οι προσπάθειες που δεν έχουν εμφανή αποτελέσματα υπονομεύουν την αυτοπεποίθησή σου. Όλα είναι αργόσυρτα σαν ντοκιμαντέρ του National Geographic για το ζευγάρωμα της αράχνης. Ό,τι περιμένεις αργεί και ό,τι επιθυμείς δεν έρχεται. Χμμμ... Δεν έχεις άδικο, αλλά αυτή την εποχή, με έντονη πλανητική δραστηριότητα στους Διδύμους, το σενάριο διαφοροποιείται επί τα βελτίω. Όχι, η ζωή δεν είναι μια συρραφή παλιών επεισοδίων της προσωπικής σου ιστορίας. Υπάρχει ζωντάνια, δημιουργικότητα, παιδιά, καλή διάθεση, αισιοδοξία, ιδέες, μέλλον, φίλοι, ταξίδια, χόμπι, ξενύχτια, σεξ, φλερτ. Υπάρχει απόλαυση. And the old devil called Love.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Όταν η συζήτηση έρχεται σε επικίνδυνα θέματα, όπως αισθήματα, κρίση στη σχέση ή χρήματα, που από κάτω όμως κρύβουν άλλα επώδυνα σημεία τριβής, εύχεσαι να μην είχες φωνή για να τα αποφύγεις. Δεν μπορείς. Όσο κι αν δυσκολεύεσαι, ως «σιωπηλό» ζώδιο, χρειάζεται να μιλήσεις για όσα σε καίνε ακόμα και με αυτούς που σε καίνε. Ταυτόχρονα η οικογένεια. Ω, η οικογένεια! Από τη μία πλευρά μπορείς να έχεις μια σημαντική καριέρα γεμάτη θαυμασμό, αναγνώριση, στήριξη μακριά από την οικογένεια, αλλά από την άλλη χωρίς αυτήν αισθάνεσαι άδειος και κενός. Αυτή την εποχή η οικογένεια –ό,τι την αποτελεί, όπως την έχεις διαμορφώσει ή όπως την επιθυμείς και την ονειρεύεσαι– βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής σου. Αγάπη, σπίτι, παιδιά. Δημιούργησε ή εξέλιξε ή απογείωσέ τα!


Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ