Cosmic Telegram

Stardust 438

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 438
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42180-94996.jpg

Δίδυμε, είναι υπέροχο αυτή την εποχή να είσαι Δίδυμος. Εnjoy the ride!

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Ενέργεια, οίστρος, διανοητική φόρμα. Με τον Άρη και τον Ήλιο στους Διδύμους έχεις ιδέες που μπορούν να σε ξελασπώσουν εργασιακά, μπορείς να καταπιείς δέκα βιβλιοθήκες αν σπουδάζεις κι αν πας για δίπλωμα αυτοκινήτου μπορείς να πάρεις και τριαξονικού. Δηλαδή, να ανεβάσεις διανοητικές στροφές. Έχεις και έμπνευση. Και είσαι πειστικός. Και μπορείς να ψαχτείς εργασιακά, αν χρειάζεται. Και να κάνεις επαγγελματικά ραντεβού με αποτέλεσμα. Και να διαφημίσεις τον εαυτό σου. Εντείνεται και η κοινωνικότητα. Και η πινέζα: Μπορείς να έχεις τόσο έντονες απόψεις, ιδέες, οπτικές, που να τη σπάσεις στον άλλο φτάνοντας σε ρήξη, οπότε μη μεθάς με τα λόγια σου κι άκου τον απέναντι. Κι ενώ ένα κύμα σε σπρώχνει προς τα έξω, το άλλο κύμα της Αφροδίτης (από 3/6) σε κλείνει στο σπίτι, γιατί τίποτα σαν την προστασία και την ασφάλεια του σπιτιού – κι αν υπάρχει κάποιος που σε δελεάζει να μείνεις, ε τότε χρειάζεται προσπάθεια για να σε τραβήξει ο έξω κόσμος. Κι όμως, κάτι σου λέει ότι εκεί έξω κάτι παίζεται που δεν μπορείς να το χάσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Φεύγοντας ο Άρης από το ζώδιό σου και μπαίνοντας στους Διδύμους (1/6), η ζωή επιστρέφει σε πιο κανονικούς ρυθμούς και η προσοχή στρέφεται στο Χρήμα και τις προεκτάσεις του. Δηλαδή; Δηλαδή σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις υγιώς άπληστος/η είτε ανακαλύπτοντας το χρήμα εκεί που οι άλλοι βλέπουν χάσιμο χρόνου είτε ξοδεύοντάς το εις πείσμα της κρίσης, και μάλιστα παρορμητικά, είτε πληρώνοντας έκτακτα έξοδα –χάλια εκδοχή– είτε φτάνοντας στην τσέπη σου χρήματα που είχες ξεχάσει –λέμε τώρα–, που σου χρωστούσαν ή δεν περίμενες. Φυσικά η απληστία δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά, αλλά εκτείνεται και στα αισθήματα και στις σχέσεις. Είναι από τις εποχές που θέλεις την άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών σου, αγνοώντας τα θέλω των άλλων, ή αν αυτό που θέλεις το θέλει και ο άλλος, ή αν το διαθέτει για να στο δώσει. Στο σημείο που θέλεις και δεν σου δίνεται, υπάρχει θέμα που καλό είναι να μην επιμείνεις, γιατί θα μείνεις με ψυχρότητα στον αέρα και χέρια άδεια.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Η άφιξη του Άρη στο ζώδιό σου (από 1/6) βγάζει από πάνω σου τη μαύρη σκιά που πιθανόν σκοτείνιαζε ακόμα και τις πιο ηλιόλουστες μέρες και σε επαναφέρει σε μια πραγματικότητα της οποίας έχεις τον έλεγχο. Χωρίς περιστροφές, έχε υπόψη σου ότι επί τρεις εβδομάδες η ζωή σου επιταχύνεται και με τον Δία, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις σε όποιον τομέα της ζωής σου σε ενδιαφέρει θαυμαστά αποτελέσματα ή να δημιουργήσεις το υπόβαθρο μιας αναγέννησης ή μιας καινούργιας αρχής. Έχεις τη δύναμη, σου προσφέρεται και η τύχη, οπότε διοχέτευσε την ενέργειά σου σε μια επιδίωξη, σε ένα στόχο, σε μια επιθυμία. Ανάλαβε πρωτοβουλίες, πίστεψε, δράσε. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ευάλωτος, απογοητευμένος, μόνος ή μόνη, δεν θεωρείται σοβαρός λόγος για να σε κάνει να μη βγεις προς τα έξω διεκδικώντας χαρά, αναγνώριση, τις φιλοδοξίες σου. Παντού. Από τους πάντες.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού συμπίπτει με μια συμπαντική φιλοφρόνηση που έχει τη μορφή της Αφροδίτης στο ζώδιό σου (από 3/6). Η επικοινωνία με τους γύρω σου γίνεται εύκολη, είσαι πιο δεκτικός στις ανάγκες των άλλων και οι άλλοι στις δικές σου. Θυμήσου μόνο ότι κάνοντας σε κάποιον το καλό δεν είναι απαραίτητο να σου ανταποδοθεί από τον ίδιο – το καλό που κάνεις μπορεί να σου επιστραφεί από οποιονδήποτε άλλον, οπότε κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό. Έχε υπόψη σου επίσης ότι ο Ερμής στο ζώδιό σου θα γυρίσει ανάδρομος στις 26/6, οπότε μην αφήσεις σημαντικές δουλειές, επαγγελματικές δοσοληψίες, υπογραφές, αγορές, μετακομίσεις, εργασιακά ταξίδια και σοβαρές συζητήσεις για τότε, δρομολόγησέ τα τώρα για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων και κυρίως για να μην αντιμετωπίσεις αναβολές, καθυστερήσεις και ψυχοφθόρες ασυνεννοησίες. Μέχρι τότε υπάρχει κίνηση, πρακτικά και εργασιακά θέματα, γρήγοροι ρυθμοί, εκκρεμότητες και τρεξίματα διεκπεραίωσης. Υ.Γ. Όσο για τον Άρη στους Διδύμους, από την αρχή του μήνα δίνει προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την εργασία και το σώμα. Ναι, η Αφροδίτη σε ομορφαίνει. Ναι, τρως περισσότερες σοκολάτες ή παγωτά.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Βγαίνεις εκεί έξω, συναναστρέφεσαι φίλους ή γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, μερικούς τους συμπαθείς παρά πάνω, μερικοί παραμένουν αδιάφοροι, μπορεί να φλερτάρεις κάποιον, ή κάποια, ή να αφεθείς στο διακριτικό φλερτ του/της. Υπάρχουν στιγμές που χαίρεσαι τον κόσμο, και τότε είσαι ήρεμος. Μέσα στους ανθρώπους υπάρχουν στιγμές που ξεχνιέσαι και νιώθεις ότι όλα θα πάνε καλά. Ναι, όταν βγαίνεις έξω, ακόμα κι αν σε τράβηξαν με το ζόρι, στο τέλος τους ευχαριστείς που το έκαναν. Κι έπειτα γυρίζεις στο σπίτι και κάτι λείπει, ακόμα κι αν είναι κάποιος/α δίπλα σου. Ο έξω κόσμος μοιάζει υποσχόμενος, ο μέσα κόσμος είναι μελαγχολικός. Τη μια ανεβαίνεις στο κύμα της ζωής και μετά στην άμπωτη, κάθεσαι στην άκρη της ακτής και ονειρεύεσαι καράβια, ταξίδια, καινούργιους προορισμούς, τον άγνωστο ή την άγνωστη που θα σε γοητεύσει μέχρι έρωτα. Το καλό νέο είναι ότι μπορείς να κάνεις το ταξίδι.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Χρειάζεσαι αγάπη, αναγνώριση και θαυμασμό – όπως όλοι μας άλλωστε. Είναι μια εποχή που μπορείς να έχεις κάτι από αυτά, ή και όλα. Στη δουλειά έχεις δώσει/δίνεις αίμα και ιδρώτα. Στις σχέσεις επιμένεις τόσο όσο κανείς άλλος δεν θα επέμενε ή λες «προτιμώ να μείνω μόνος/η παρά να ρίξω τα στάνταρντς μου». Η είσοδος του Άρη στους Διδύμους (1/6) φέρνει για άλλη μια φορά την επαγγελματική ζωή στο προσκήνιο. Εκεί τα καταφέρνεις και τα καταφέρνεις καλά. Αυτή την εποχή ό,τι συμβαίνει πρέπει να συμβεί στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Οι προσπάθειές σου είναι να κατοχυρωθείς ως επαγγελματικά Κάποιος, να ξεχωρίσεις ως επαγγελματίας, να λάβεις τον έπαινο του δήμου. Το παράξενο είναι ότι, παρόλες τις προσπάθειές σου να χαραχθείς στο μυαλό όλων ως Κάποιος, είναι το Κάτι που προσφέρεις που έχει πιθανότητες να μείνει, όχι το Κάποιος. Άρα φρόντισε ώστε αυτό που κάνεις να έχει αξία, να του δίνεις αξία, να το κάνεις σαν να έχει μεγάλη αξία αγνοώντας τις διαταγές και τις τρικλοποδιές των γύρω ή των από πάνω.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Ξεκινώντας, ένα φιλοσοφικό/ιατρικής φύσης ρητορικό ερώτημα: Είσαι το θύμα μια παράξενης εγκεφαλικής διαταραχής και δρας με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή είσαι κάποιος προικισμένος που σε άγγιξε το χέρι του πεπρωμένου για να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι; Ας αφήσουμε τα βιβλία ιστορίας να αποφανθούν αν είσαι ένας ψυχωτικός, ή διαταραγμένος, ή μια ιδιοφυΐα με εικονοκλαστικές ιδέες. Κι όμως, με τον Άρη και τον Ήλιο στους Διδύμους, αλλά κυρίως με τον Δία στους Διδύμους, από πέρσι τον Ιούνιο έχεις μπει συνειδητά ή ασυνείδητα σε μια διαδικασία που σε οδηγεί να αποφασίσεις πού βρίσκεσαι διανοητικά και ποιο δρόμο θα ακολουθήσεις ώστε η ζωή σου να ανθίσει. Όλα εξαρτώνται από το πέρασμα της συνειδητότητας (της δικής σου και των άλλων) στο επόμενο επίπεδο. Δεν έχει νόημα να επαναλάβεις με καινούργιο αμπαλάζ τις παλιές σου αλήθειες, προκαταλήψεις, φόβους, τρόπους σκέψης, οπτικές γωνίες, τρόπους συμπεριφοράς και πιστεύω. Το νόημα που δίνεις στη ζωή χρειάζεται να γίνει καινούργιο ώστε να σε βάλει σε νέα τροχιά – όλα τα άλλα είναι πρακτικές λεπτομέρειες. Μην ξεχνάς ποτέ: Η σκέψη δημιουργεί πραγματικότητα.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Υπάρχουν στιγμές που είσαι ατσάλι κι άλλες που είσαι χυλός. Ακόμα κι αν δεν είχες γεννηθεί έτσι, ψυχολογικά είσαι και τα δύο. Μετά είναι αυτά που σου μαθαίνουν σχολείο, εκκλησία και κοινωνία. Υπάρχει μια αμφιθυμία κι εδώ: ασπάζεσαι τις παραδοσιακές αξίες και ταυτόχρονα τις απορρίπτεις. Όπως και στον έρωτα: μπορείς να ερωτευθείς κάποιον/α εντελώς διαφορετικό/ή από σένα, με εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις, πιστεύω, απόψεις, ιδέες, οπτική, και μετά να απογοητευτείς. Εξιδανικεύεις και μετά ξενερώνεις. Υπάρχει και η περίπτωση να υιοθετήσεις κι έναν τρόπο ζωής που δεν είναι δικός σου. Είναι σαν να βρίσκεσαι παγιδευμένος/η ανάμεσα στην αφοσίωσή σου στη Μαμά και την ανάγκη σου να τρέξεις μακριά από αυτήν. Και τώρα; Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται. Ερωτεύομαι, εξιδανικεύω, θέλω να φύγω μακριά από ό,τι ξέρω, να μη θυμάμαι τίποτα από ό,τι με πονάει. Καλή τύχη.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Ε, καλά... ο Άρης στους Διδύμους από 1/6 λέει ότι υπάρχουν στιγμές που και αυτοί που αγαπάμε και αυτοί που δεν αγαπάμε, αλλά δουλεύουμε μαζί τους, είναι αφόρητοι. Ή απογοητευτικοί. Υπάρχουν και αυτοί που μας αγαπάνε ή που θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να μας αγαπάνε στον υπερθετικό. Εδώ το ζήτημα είναι αν υποδύθηκαν τους συναισθηματικούς, αν καταλάβαμε λάθος ή αν τελικά φανταζόμαστε περισσότερα από ό,τι μπορούν να προσφέρουν. Τα σενάρια μπορούν να είναι πολλά, οι φαντασιώσεις πειστικές, εσύ διψασμένος για αισθήματα και επαφή. Το γεγονός παραμένει: διαλέγουμε σύμφωνα με ένα pattern που είτε είναι υγιές είτε είναι διαταραγμένο. Οι άνθρωποι δεν μας επιλέγουν, τους επιλέγουμε – εν πάση περιπτώσει λέμε «ναι» εκεί που βλέπουμε να κουμπώνουν με την επιθυμία μας και οι επιθυμίες μπορεί να είναι ναρκισιστικές, ανισσόροπες ή τρελαμένες. Αυτός ο μήνας είναι και ο τελευταίος με τον Δία στους Διδύμους, δηλαδή στον τομέα που συμβολίζονται οι διαπροσωπικές σου σχέσεις: Φρόντισε αυτός/ή που σου αρέσει να είναι αυτός που θα σε ενθουσιάσει χωρίς να σε τρελάνει. Και θυμήσου ότι χωρίς συγκρούσεις σχέση δεν στεριώνει.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Όλοι ξέρουμε πια ότι υπάρχουν φορές που όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά στη δουλειά ή στα προσωπικά μας υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σωματοποιήσουμε το άγχος και την αγωνία που περνάμε. Εξανθήματα, αλλεργίες, λήθαργος, ιώσεις, στομάχι κ.λπ. βρίσκονται στο μενού των παρενεργειών της έντονης προσπάθειας να τα καταφέρουμε. Το σώμα αντιδρά όταν η ψυχή καταπιέζεται έντονα, όταν βρίσκεσαι σε διαρκή συναγερμό. Έχε το υπόψη σου τώρα που ο Άρης και για όλο το μήνα θα βρίσκεται στους Διδύμους και η δουλειά θα αποκτήσει έξτρα στροφές και μεγαλύτερη ένταση. Τουλάχιστον με την Αφροδίτη στον Καρκίνο (από 3/6) έχεις κάποιον που ενδιαφέρεται για σένα και σε ηρεμεί, ή υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα όταν είσαι μαζί τους, ή που αν τους αφήσεις να σε πλησιάσουν μπορούν να σου προσφέρουν το αντίδοτο που έχεις μεγάλη ανάγκη: τρυφερότητα.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Πολλοί αντιμετωπίζουν τους Υδροχόους σαν τρελαμένους τύπους που δεν στεριώνουν πουθενά και είναι αλλοπρόσαλλοι. Κι όμως, πολλοί Υδροχόοι παθαίνουν ναυτία όταν βρίσκονται σε rollercoaster, απεχθάνονται τις εκπλήξεις και ενθουσιάζονται από σταθερές δουλειές, σταθερές σχέσεις και ένα σταθερό σπίτι. Τώρα, ας πούμε, με Ήλιο, Άρη και Δία στους Διδύμους, θέλεις μια σχέση, ένα παιδί, μια δουλειά που σε ικανοποιεί, ένα μέλλον που υπόσχεται, δημιουργικότητα που σε ενθουσιάζει και σε κάνει να τρέχεις. Τα ’χεις. Ή μπορείς να τα έχεις. Ή μπορείς να συμπληρώσεις τις ψηφίδες που λείπουν στο παζλ που έχεις αρχίσει. Υ.Γ. Προειδοποίησε, σε παρακαλώ, κάθε ερωτικό υποψήφιο: «Τα αισθήματά μου μπορούν να είναι και βαθιά και διαρκείας, αλλά ποτέ δεν θα γίνω γλυκερός ή εξαρτημένος».

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Ο Δίας στους Διδύμους από πέρσι τον Ιούνιο μέχρι το τέλος αυτού του μήνα ευνοεί καταρχάς ό,τι απαρτίζει το Σπίτι και την Οικογένεια –γέννηση, μετακόμιση, αγορά– και εξ αντανακλάσεως μπορεί να ανοίξει και επαγγελματικές προοπτικές. Το σπίτι κάτω από την ομπρέλα του Δία είναι προστατευμένο, υποστηρικτικό, καταφύγιο. Τους ενδιαφέρεις και σε ενδιαφέρουν. Με το πέρασμα του Άρη επίσης στους Διδύμους προστίθεται ένταση, κινητικότητα και σε μερικές περιπτώσεις αναστάτωση που δεν χρειάζεται να κάνεις θέμα, αν δεν είναι κάτι σοβαρό – υπάρχουν στιγμές που κάποιος λέει μια λέξη παρά πάνω, κάποιος είναι κουρασμένος και δεν έχει κέφι για πολλά πολλά, κάποιος ή εσύ έχει παράπονα. Δεν χρειάζεται να κάνει την τρίχα τριχιά. Η Αφροδίτη και ο Ερμής στον Καρκίνο δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δημιουργικότητα και ιδέες και συναντήσεις που μπορούν να σε εξελίξουν ή, το λιγότερο, να σου δώσουν έμπνευση και χαρά σε ό,τι κάνεις. Ή απλά είναι καλοκαίρι, η διάθεση να φλερτάρεις βγαίνει αυθόρμητα, η επιθυμία για διασκέδαση ανεβαίνει, θέλεις παρέα για να περάσεις καλά και κάποιον/α που θα μπορούσες να ερωτευθείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ