Cosmic Telegram

Stardust 439

Δίδυμε, φόρα καλού κακού μια γαλάζια χάντρα για το μάτι :p

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 439
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42631-95885.jpg

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Τελικά, η Αγία Ελληνική Οικογένεια δεν είναι μύθος. Μπορεί να μην είναι ενωμένη, όπως παλιά, να μην τρώει μαζί τις καθημερινές, αλλά η αίσθηση ότι ανήκεις σε μια οικογένεια τώρα είναι σημαντική. Κι αν έχεις φύγει από τους γονείς είναι από τις εποχές που αναζητάς τον Μπαμπά ή τη Μαμά – ναι, οι επισκέψεις σου σε αυτούς είναι πιο διαχυτικές. Είναι μια περίοδος που θέλεις το σπίτι σου ανοιχτό σε αγαπημένους και φίλους – που μαγειρεύεις σε αυτούς που σε ενδιαφέρουν, που είσαι άψογος οικοδεσπότης ή οικοδέσποινα. Όλα τα προβλήματα που σε αγχώνουν μένουν έξω, όταν κλείνεις την πόρτα μπαίνοντας στο σπίτι σου. Κι όμως φαίνεται ότι, πριν την κλείσεις, έχεις τρέξιμο, ραντεβού, συναντήσεις, υποχρεώσεις, γραφειοκρατικές δουλειές, υπηρεσίες και σπουδές σε εκκρεμότητα, επαγγελματικά ταξίδια, ή μετακόμιση, που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέψεις στο σπίτι σου μια ώρα αρχύτερα.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Όταν ένας Ταύρος έχει χρήματα μπορεί να τα ξοδέψει με ταχύτητα ταχυδακτυλουργού. Ο Άρης στους Διδύμους και ο Δίας μπορεί να σου φέρουν χρήματα, αλλά με την ίδια ευκολία μπορούν να απορροφήσουν σαν ηλεκτρική σκούπα ό,τι έχεις και δεν έχεις. Είναι και τα δάνεια, και κυρίως έκτακτα έξοδα, που σου χαλάνε τον ύπνο. Είναι μια περίοδος που το χρήμα, ό,τι ονομάζεται καλοπέραση και απληστία, επανέρχονται με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή. Εκεί που είσαι γενναιόδωρος γίνεται τσιγκούνης κι εκεί που μετράς τις δεκάρες γίνεσαι big spender. Αν μεταφέρεις αυτή τη κατάσταση και στα συναισθηματικά σου αντιλαμβάνεσαι ότι ζεις σε ένα ασανσέρ που τη μια αγαπάς και την άλλη απαιτείς. Ενώ είναι υπέροχο να μοιράζεσαι προβλήματα και χαρές με τους δικούς σου ανθρώπους, τώρα αξιώνεις οι άλλοι να σου κρατάνε το χέρι την ώρα που αγχώνεσαι και φοβάσαι, και να σε διασκεδάσουν την ώρα που θέλεις να ξεσκάσεις.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Χρειάζεσαι ανθρώπους πιο έξυπνους από σένα, που μπορούν να κρατάνε συνεχώς το ενδιαφέρον σου και να μην τους βαριέσαι. Που μπορούν να παρακάμψουν τα παιχνίδια σου, να ενθαρρύνουν τις απουσίες σου και να δείχνουν κατανόηση στα χίλια πράγματα που περνάνε από το μυαλό σου. Γιατί δεν ερωτεύεσαι, παντρεύεσαι, ζεις με κάποιον από μια διαφορετική κουλτούρα, ή θρησκεία, που μπορεί να σε κρατήσει στη μια ρόδα για περισσότερο διάστημα και μπορεί να σε κάνει περισσότερο συγκεντρωμένο και παρόντα; Κανείς δεν ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή, αλλά στην περίπτωση πολλών Διδύμων ένας μεικτός γάμος θα ήταν μια υπέροχη λύση στο θέμα Σχέση – και ιδιαίτερα τώρα, που ο κοσμοπολίτης Δίας βρίσκεται στο ζώδιό σου. Υ.Γ. Τι να λέμε... Αυτή την εποχή κάνεις μπαμ!

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Όσο κι αν σκέφτεσαι ότι οι ήρεμες στιγμές, οι εποχές νηνεμίας στη ζωή σου, είναι σύντομα διαλείμματα ανάμεσα σε μεγάλες περιόδους αναταραχής, ανεμοστρόβιλων, απογοητεύσεων, αγωνίας, άγχους, εγκαταλείψεων, φόβων και σκληρών αγώνων να τα καταφέρεις οπουδήποτε, ξέρεις πολύ καλά και από πρώτο χέρι ότι η ευτυχία δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου έχεις την ευκαιρία να την αγγίξεις λίγο ΑΝ... Αν δεν πέσεις στη γνωστή παγίδα της αυτολύπησης, της ευθιξίας και της καταναγκαστικής αυταρχικής αγάπης προς αυτούς που σε ενδιαφέρουν («φά’ το, ρε γαμώτο, για σένα το μαγείρεψα... για σένα το πήρα... για σένα το έκανα...»), μπορείς να είσαι ο Καρκίνος που οι άλλοι λατρεύουν να βλέπουν σε σένα: ένας δοτικός, γενναιόδωρος άνθρωπος, που μπορεί να απογειώσει το αστείο και να κάνει το ένα ψάρι δέκα και το ένα ποτήρι κρασί χίλια.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο μπορεί να είναι μια καλή επιρροή σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σου σχέσεις, τις σχέσεις με τους κοντινούς σου, ακόμα και τη σχέση με τον εαυτό σου, αλλά κρύβει και μια σημαντική παγίδα. Σε αποπλανεί. Σε παραμυθιάζει. Σου φυτεύει φαντασιώσεις ευτυχίας εκεί που απαγορεύονται. Σε ξεμυαλίζει με κάποιον/α που δεν είναι διαθέσιμος, που δεν σε θέλει ουσιαστικά, που δεν γίνεται να είστε μαζί για διάφορους λόγους. Ή σε ρίχνει στο παρελθόν ξαναγυρίζοντας στο «τι θα γινόταν αν...». Ναι, η πραγματικότητα με διελεύσεις στον 12ο οίκο σου, που είναι ο Καρκίνος, σου φαίνεται βαρετή, λίγη, δυσάρεστη, πολύ ρεαλιστική, και εσύ τώρα θέλεις να φύγεις, να αποδράσεις, να περπατήσεις στη φύση, να κλειστείς στο δωμάτιό σου βλέποντας απανωτά επεισόδιο του «Game of Thrones». Κι όμως στους Διδύμους γίνεται γιορτή, μια γιορτή που είσαι επίτιμος προσκεκλημένος και στην οποία μπορείς να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να γίνεις αντικείμενο ενδιαφέροντος και να ακούσεις την καρδιά σου να σκιρτάει. Υ.Γ. Α, κι ο Κρόνος πανταχού παρών σού φωνάζει: Σοβαρότητα, Αυτοπειθαρχία, Επιμονή, Πίστη.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Ο Άρης, ο πλανήτης του εγώ, αισθάνεται στα καλύτερά του όταν βρίσκεται όπως τώρα στους Διδύμους, δηλαδή στον τομέα που για σένα συμβολίζει την επαγγελματική ζωή, την κοινωνική παρουσία, τη δυνατότητα να αναλάβεις πρωτοβουλίες και να δράσεις στο κοινωνικό/επαγγελματικό πεδίο. Ενεργοποιείται λοιπόν η φιλοδοξία σου να αναγνωριστείς, να διακριθείς, να εξελιχθείς, να κάνεις εντύπωση σε ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η επαγγελματική σου ζωή. Εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας οποιουδήποτε τύπου και κατεύθυνσης είναι εποχή που μπορείς να ρίξεις τη ζαριά και να σου βγει, ή να ανοίξει ο δρόμος για ένα ενδιαφέρον μέλλον – σου δίνονται οι ευκαιρίες να ξεκολλήσεις, να πάρεις τα πάνω σου, να δεις το παρά κάτω. Έχεις ανάγκη να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου κι αυτό είναι βεβαίως καλό και θεμιτό, αλλά επειδή δεν συμβαίνει πάντα, έχε υπόψη σου μήπως στο δρόμο της δικής σου επιτυχίας ξενυχιάσεις κάποιον που έχεις ανάγκη ή δημιουργήσεις ανεπιθύμητες εντάσεις με συναδέλφους κ.λπ. Συμπέρασμα: Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα περισσότερα σκυλιά δεμένα. Προχώρα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Αν δεν σε ταράζει, δηλαδή σε αναταράζει, αν δεν σε ξεβολεύει, ή αν δεν σε συγκλονίζουν διελεύσεις του Πλούτωνα ή του Ουρανού, αλλά ακόμα και τότε, οι διελεύσεις Άρη και Δία στους Διδύμους και οι διελεύσεις Ερμή και Αφροδίτης στον Καρκίνο σε κινητοποιούν θετικά, δίνουν λύσεις ή διέξοδο ακόμα κι εκεί που υπάρχουν φράχτες. Όλα είναι ζήτημα οπτικής. Αναποδογυρίζοντας ιδέες, σκέψεις, πιστεύω και απόψεις, ξανασυναρμολογείς τη ζωή σου. Αν σε στενεύει μια ιδέα, αν σε περιορίζουν οι προκαταλήψεις, αν δεν εμποδίζουν οι οπτικές που σου μετάδωσαν γονείς και κοινωνία, δημιούργησε τις δικές σου. Δεν είσαι τα πιστεύω των γονιών σου – είσαι ο εαυτός σου. Φυσικά και έχει δυσκολία να βρεις ανάμεσα σε προκάτ πιστεύω το δικό σου, αλλά αξίζει τον κόπο, και τώρα είναι μία από τις περιόδους που μπορείς να βρεις τη δική σου προσωπική αλήθεια, το δικό σου νόημα ζωής. Μπορείς να αναπτύξεις το μυαλό σου με σπουδές, ταξίδια, διαβάζοντας, συζητώντας, αναζητώντας, ρωτώντας, ακούγοντας. Διευρύνοντας τον κύκλο των ανθρώπων που γνωρίζεις. Και να επιλέξεις. Ο μεγάλος κόσμος είναι ανοιχτός. Είσαι ορατός, περιζήτητος/η, παρών. Εισακούγεσαι.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί αυτή την εποχή να μπει σε μια τράπεζα και οι υπάλληλοί της να μη γυρίσουν αλλού το βλέμμα κάνοντας ότι δεν τον είδαν, ή χωρίς να δείξουν ότι είναι απασχολημένοι μιλώντας στο τηλέφωνο, αυτός πιθανότατα είναι ένας Σκορπιός. Πιο σύντομα: μπορούν να εκτιμηθούν οι επιχειρηματικές σου ικανότητες, να ξεκινήσεις δική σου δουλειά, ή συνεταιρικά, να γίνεις επινοητικός στην ανακάλυψη νέων πηγών εισοδήματος. Ακόμα πιο απλά: το ’χεις! Δηλαδή, εάν είσαι δημιουργός μπορείς να ξεκινήσεις ένα magnus opus. Εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, τόλμησε. Κι επειδή μιλάμε για ηφαιστειακή περίοδο, το σεξ ανεβαίνει στο τοπ 3 των επιθυμιών – κλείσε την μπαλκονόπορτα και εκφράσου σαν καλόγερος/καλόγρια που αποφάσισε να ενδώσει στις γήινες επιθυμίες μετά από χρόνια στέρησης. Τώρα μιλάμε για το χρώμα του χρήματος και την ανατριχίλα των στενών επαφών.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, η ανάγκη για σεξ είναι η κορυφή του παγόβουνου που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά, έως συγκλονιστικά, αλλά μπορεί και να δημιουργήσει προβλήματα ή να ανακινήσει θέματα σχέσεων και εγγύτητας. Ναι, άντρας ή γυναίκα, κάτω από την πανοπλία της αυτάρκειας και τους λεονταρισμούς υπάρχουν θαμμένες βαθιές ανασφάλειες – που οφείλονται πιθανόν σε μια Μητέρα που με το ένα χέρι σού πρόσφερε αυτοπεποίθηση και με το άλλο στην έπαιρνε, με αποτέλεσμα να αναζητάς συνεχώς επικύρωση της αξίας σου. Αυτά τα δύσκολα αισθήματα και οι ανικανοποίητες επιθυμίες είναι ωστόσο το καύσιμο της επιτυχίας για την οποία είσαι προορισμένος/η. Δημιουργικότητα και ταλέντα είναι τα όπλα κατά των αυτοκαταστροφικών σου τάσεων. Όταν καταλάβεις ότι κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει τους λογαριασμούς και τα δάνειά σου και ότι η ζωή σου είναι και εμπορικές δοσοληψίες, τότε μπορείς να γίνεις ένας μεγάλος καλλιτέχνης δημιουργός ή ένας ευφυής επιχειρηματίας ή, μακάρι, ένας συνδυασμός και των δύο. Προχώρα προς τα εκεί που θέλεις, ο Δίας είναι στο πλευρό σου.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
1. Με Δία και Άρη στους Διδύμους: Η εργασιακή πραγματικότητα επιταχύνεται. Ανακατατάξεις, ένταση, υπερφόρτωση, η αλληλεπίδραση με τους από πάνω, τους από δίπλα και τους από κάτω έχει τη ρυθμικότητα παλίρροιας. Εργασιακές ευκαιρίες από τη μια πλευρά και στο ενδιάμεσο ένα σούρτα φέρτα που είναι εκνευριστικό. Μπορείς πάντως να στύψεις την πέτρα, να καταφέρεις ό,τι βάζεις στο μυαλό σου πρακτικά, να φέρεις την εργασιακή σου πραγματικότητα τα πάνω-κάτω, αν χρειαστεί. Προσοχή στην υγεία και δώσε σημασία στο σώμα σου. 2. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο δημιουργεί ένα ήρεμο κλίμα σε κάθε είδους σημαντική σχέση που σε ενδιαφέρει. Επίσης ρίχνει τις εντάσεις, όπου κι αν υπήρχαν. Επαναφέρει την επιθυμία συντροφικότητας, αν είσαι μόνος/η, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να συμβεί μια συνάντηση που θα εξελιχθεί. Με δυο λόγια, ο Άλλος σε ενδιαφέρει και τον ενδιαφέρεις.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Αν έχεις παιδιά χρειάζεται να θυμηθείς ότι ήσουν κι εσύ κάποτε ένα από αυτά. Ούτως ή άλλως όμως, μικρός, μεγάλος, πιο μεγάλος, όλοι συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε το παιδί μέσα μας ελπίζοντας κάποια στιγμή να ενηλικιωθεί. Τέτοιες περιόδους το «παιδί» ακούγεται περισσότερο. Οι επιθυμίες του γίνονται πιο έντονες, τα θέλω του αναζητούν άμεση ικανοποίηση, η ανάγκη του για αγάπη και προσοχή γιγαντώνονται. Θέλει να βγει έξω στο δρόμο και να κατακτήσει τον κόσμο. Θέλει να βγει έξω και να παίξει. Μην του χαλάς το χατίρι. Γιατί το αθώο παιδάκι μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρό τέρας γεμάτο θυμό, αν δεν ικανοποιήσεις την επιθυμία του για χαρά και ενθουσιασμό. Κι επειδή πολλοί λένε ότι ο έρωτας δεν είναι τίποτα παρά πάνω από μια ανόητη εφηβική τρέλα, πες τους –χαιρετίσματα– ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος έρωτα, αν είσαι ερωτευμένος.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο λειτουργεί σαν ενεργειακό πεδίο που ελκύει όμορφους ανθρώπους προς εσένα (κι εσένα προς αυτούς), που σε ωθεί να φλερτάρεις. Ίσως είσαι από τους τελευταίους ρομαντικούς που συνεχίζουν ακόμα να καλλιεργούν το ερωτικό βλέμμα και τα αδιόρατα σημάδια του ερωτικού ενδιαφέροντος. Ναι, αφυπνίζεται η διάθεσή σου να ανοιχτείς σε αγνώστους που σου συστήνουν για πρώτη φορά και που μπορεί να εξελιχθούν σε ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Φυσικά και δεν είσαι άτρωτος/η στα σκαμπανεβάσματα της τύχης –αν και υπάρχει ενισχυμένη–, όταν ο Άρης πυροδοτεί δυσάρεστες πιθανόν καταστάσεις μέσα στην οικογένεια ή στη δουλειά. Όχι, δεν χρειάζεται να κρύβεσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο οπότε σκέψου καλύτερα τι θα φορέσεις το βράδυ που θα συναντήσεις καινούργιους ανθρώπους, παρά να τρελαίνεσαι με το ποιος σε αγαπάει ή με τα παράπονα ότι δεν τον/την αγαπάς αρκετά, ή με την τρέλα του συναδέλφου ή του διευθυντή σου που ποτέ δεν θα πάψει να είναι ενοχλητική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ