Cosmic Telegram

Stardust 441

Καρκίνε οι σημαντικές σχέσεις σου επί τάπητος

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 441
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43671-98203.jpg

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Ακόμα κι αν ανήκεις στη γενιά που ονομάζεται «γιατί-να-κάνω-τον-κόπο;» είναι στιγμές σαν κι αυτή με Άρη και Δία στους Διδύμους που δεν μπορείς να ξεφύγεις με ένα «άσε με, μωρέ, γιατί να ασχοληθώ, αφού κανείς δεν θέλει να ακούσει…». Ίσως να σε τρομοκρατεί το γεγονός ότι οι συζητήσεις που κάνεις και περιέχουν αλήθεια και οξυδέρκεια μπορούν εκληφθούν ως ασυναρτησίες, ή ακόμα χειρότερα να σηκώσουν ένα κύμα αντιδράσεων. Κι όμως... Γιατί θα πρέπει να εξηγείς τα πάντα σε αυτούς που ούτως ή άλλως είναι έτοιμοι να σου πάνε κόντρα σε ό,τι και να πεις; Εντάξει, υπάρχει και αυτή η εξέλιξη, αλλά μια συζήτηση ανοίγει τα χαρτιά στο τραπέζι, κάτι που έχεις ανάγκη αυτή την εποχή. Τι να περιμένεις αυτή την περίοδο; Υ.Γ. Η Πανσέληνος στις 2° του Αιγόκερου (23/6) για μία ακόμα φορά φέρνει στην επιφάνεια θέματα επαγγελματικής ζωής, δημόσιας εικόνας, αναγνώρισης ή δείχνει πού υπάρχει το πρόβλημα το οποίο χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Η αγωνία να τα καταφέρεις εργασιακά επηρεάζει, όπως είναι φυσικό, και την προσωπική σου ζωή που χρειάζεται τιτάνια αυτοπειθαρχία εκ μέρους σου για να μην επηρεαστεί αρνητικά. Χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκράτηση ώστε οι συντροφικές σου σχέσεις να μην καταποντιστούν, ενώ αν βρίσκεσαι σε μια πρόσφατη σχέση αναρωτιέσαι αν ήρθε η ώρα για να συζητήσεις σοβαρά το παρόν και το μέλλον της. Φυσικά και δεν μπορείς να αποτραβηχτείς στο σπίτι σου τώρα, όσο κι αν νιώθεις ότι μία σκηνή ζηλοτυπίας με κατάληξη το σεξ θα ήταν εξαιρετικά τονωτική. Όσο ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Σκορπιό τα σχέδια που περιέχουν σκηνές ερωτικής παραζάλης αναβάλλονται. Χρειάζεσαι στέρεες διαπροσωπικές σχέσεις ώστε απερίσπαστος να δοθείς στη δουλειά που η απόδοση και οι επιδόσεις σου περνάνε από κόσκινο. Δεν υπάρχει μαγικός εραστής που να μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις, ή ανεξάρτητη δουλειά που μπορεί να σε απαλλάξει από μια αμείλικτη αλήθεια που λέει ότι: Όλοι δίνουμε λογαριασμό σε κάποιον πάνω από εμάς. Ακόμα κι εσύ.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Ακόμα κι αν δεν έχεις καμιά απολύτως σχέση με την αστρολογία και δεν ξέρεις ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 8ο οίκο σου, δηλαδή στον Αιγόκερω, μπορείς εύκολα να διαγνώσεις ότι συναισθηματικά βρίσκεσαι σε βαθιά νερά, ότι τα αισθήματα παίζουν πιο σημαντικό ρόλο από ό,τι παλιότερα, ό,τι οι επιθυμίες και οι ανάγκες σου έχουν γίνει πιο έντονες και επιτακτικές, ότι η δέσμευση δεν αποτελεί απαγορευμένη λέξη, όπως και ότι η ζωή σου χρειάζεται να μεταμορφωθεί εκ θεμελίων. Μερικές φορές ωστόσο που ακούς τα θεμέλια να τρίζουν τρομοκρατείσαι – δεν χρειάζεται, αφέσου και θα κολυμπήσεις. Είναι γεγονός ότι έχεις αντιμετωπίσει όλων των ειδών τις προκλήσεις, όλων των ειδών τις αλλαγές που οι ενήλικες ονομάζουν «αναγκαίες» και «εποικοδομητικές». Ναι, ναι, μέσα από τις δυσκολίες «εξελίσσεσαι και ωριμάζεις». Το σίγουρο πάντως είναι ότι ενώ μπορείς να καταπιείς πολλά πράγματα σε μία μπουκιά, αυτού του είδους τις ψαγμένες αερολογίες δεν μπορείς να τις χωνέψεις με τίποτα. Το διά ταύτα: Ο Δίας και ο Άρης στο ζώδιό σου σού δίνουν και σωσίβιο και δύναμη και το νησί που θα φτάσεις κολυμπώντας.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Όταν ο Άρης διελαύνει τον ηλιακό 12ο οίκο μας, όπως συμβαίνει με σένα, και με τον Άρη στους Διδύμους βιώνουμε μια περίοδο που είναι σαν να περπατάμε σε κινούμενη άμμο – αποσταθεροποίηση, άγχος και εσωστρέφεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει επιβράδυνση σε όλους τους τομείς της ζωής σου – σαν να σβήνεις τη μηχανή του αυτοκινήτου και αυτό συνεχίζει μόνο του από τη φόρα. Ενώ ο Ερμής και η Αφροδίτη σε σπρώχνουν προς τον κόσμο, μια φωνή μέσα σου λέει να ξαναγίνεις κάβουρας και να κρυφτείς κάτω από ένα βράχο. Επειδή όμως η εξέλιξη το θέλησε να βγεις από τη θάλασσα πρέπει να αντιμετωπίσεις τις επιλογές που έχεις κάνει χωρίς να παραβλέψεις, με την Πανσέληνο στις 2° του Αιγόκερου (23/6), τις δεσμεύσεις κάθε είδους που έχεις αναλάβει. Υ.Γ. Προσπάθησε κάθε τόσο να απολαμβάνεις έναν αναζωογονητικό ύπνο, που δεν θα διακόπτεται από ξυπνητήρια, και όταν βγαίνεις μην αισθάνεσαι έκπληκτος όταν ακούς «καιρό έχω να σε δω τόσο καλά!».

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Οι δεσμεύσεις παντός είδους –έρωτας, τέχνη, παιδιά– μπορεί να είναι τρομακτικές επειδή χρειάζονται την ολοκληρωτική σου αφοσίωση. Όταν είσαι νέος ή πολύ νέος για τέτοιου είδους δεσμεύσεις θεωρείς ότι σου στερούν την ελευθερία σου και την περιέργειά σου. Μεγαλώνοντας οι Λέοντες που έχουν κάποιον ξεχωριστό άνθρωπο στη ζωή τους –έστω και αν αναγκάστηκαν να δεθούν μαζί του με όρκους αιώνιας πίστης ή με ένα παιδί– μπορεί να είναι οι πιο ισορροπημένοι άνθρωποι στον κόσμο, αλλά όταν οι άνθρωποι από τους οποίους εξαρτάσαι παύουν να σε μαγεύουν, ή οι ομάδες, ή οι επιχειρήσεις που ανήκεις σε κάνουν κάθε λίγο και λιγάκι να παθαίνεις κράμπες στο στομάχι, ίσως χρειάζεται να αναρωτηθείς γιατί συνεχίζεις να είσαι μαζί τους. Η διέλευση του Άρη στον 11ο οίκο σου είναι πολύ σημαντική γιατί ο ιδεαλισμός σου δοκιμάζεται, όπως και οι φιλικές σου σχέσεις και οι στόχοι σου. Άρα μήπως θα μπορούσες να επαναστατήσεις; Αστειεύεσαι; Με τον Κρόνο στο ζώδιό σου δεν μπορείς να ταράξεις τα νερά και μάλιστα όταν προσπαθείς να κολυμπήσεις σε αυτά.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Ναι, είσαι πολύ καλύτερα τώρα – μην πεις λέξη: είσαι καλύτερα τώρα. Τουλάχιστον έτσι μας αφήνεις να πιστέψουμε. Είσαι δραστήριος, όπως πάντα, κινείσαι πιο γρήγορα από κινούμενο στόχο, επιμένεις στις συναισθηματικές δεσμεύσεις, φλερτάρεις διακριτικά επιδεικνύοντας την ευφυΐα σου, εκνευρίζεσαι με τους αργούς ρυθμούς των άλλων στη δουλειά σου, ζεις όπως πάντα στο κεφάλι σου, στα προγράμματά σου, σε dead lines, με οργανογράμματα. Ωραία! Όμως κι εσύ είσαι υποκείμενο στις ίδιες ανάγκες με όλους εμάς, που συνοψίζονται σε συναισθηματική ασφάλεια, διάρκεια, πληρότητα και ικανοποίηση. Ο Πλούτωνας και η Αφροδίτη σού επισημαίνουν να σταματήσεις για λίγο και να σκεφθείς την πιθανότητα να απολαύσεις τη συντροφικότητα με έναν άλλο άνθρωπο. Και, γιατί όχι, να πονέσεις από αυτόν.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Ίσως συναισθηματικά αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκτός πορείας και κυρίως γύρω στην Πανσέληνο που γίνεται στις 2° του Αιγόκερω (23/6) και αναμοχλεύει θέματα συναισθηματικής υποστήριξης και αγωνία για την επαγγελματική πορεία. Ακόμα κι αν δεν είσαι υποκείμενο ξαφνικών ή βαθιών αλλαγών, ήδη αισθάνεσαι ότι η ζωή σου πρέπει να αλλάξει κι αυτή η συνειδητοποίηση σε αγχώνει. Πιθανόν μέσα σου να νιώθεις αποσυντονισμένος με τον υπόλοιπο κόσμο κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βάζεις στο πρόσωπό σου μια χαρούμενη μάσκα, που, στην προσπάθειά σου να καλύψεις αυτά που εσύ θεωρείς αδυναμίες σου, να δείχνεις απότομος και αλαζόνας. Όμως αυτά περνάνε. Γενικότερα η διέλευση του Άρη στους Διδύμους ζωντανεύει τη δίψα σου για περιπέτεια και μάθηση, ελαχιστοποιεί τις μαύρες σκέψεις σου και θα σου δίνει μια διανοητική υπεροχή σε σχέση με τους άλλους. Εντάξει, δεν χρειάζεται να αρχίσεις τα κηρύγματα. Δεν πήρες την αντιπροσωπεία της Αλήθειας – ακόμα.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Αχ, και να υπήρχε κάποιος που θα μπορούσες τουλάχιστον να εμπιστευτείς ολοκληρωτικά και να γείρεις πάνω του μία στο τόσο – για να μην αναφέρουμε το να κάνεις σεξ μαζί του. Αν θέλουμε να είμαστε πάντως εντός πραγματικότητας υπάρχουν και σύμμαχοι και υποψήφιοι σύντροφοι που θα μπορούσες να κολλήσεις μαζί τους. Πρόσεξε, πάντως, και δείξε αυτοσυγκράτηση στις επιλογές σου, όσο κι αν βρίσκεις σκληρό το να είσαι μόνος. Όταν ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται στον 7ο οίκο σου, οι πρώτες συναντήσεις μπορεί να είναι γοητευτικές και εκστατικές αλλά μπορούν εύκολα και σύντομα να αποδειχθούν ότι ήταν τρομακτικά παραπλανητικές. Από την άλλη πλευρά, όμως, ποιος μπορεί να σκεφθεί νηφάλια βυθισμένος στη μαγεία του πρώτου φιλιού με κάποιον που είναι σίγουρος/η ότι έχει ξανασυναντήσει σε μια προηγούμενη ζωή;

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Δίας, ο θεός της τύχης στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Εάν δεν αισθανόσουν την ανάγκη να συνδέεσαι συνεχώς και εάν δεν ανησυχούσες τόσο πολύ στο ενδεχόμενο να μείνεις μόνος, θα μπορούσες να απολαμβάνεις τους ανθρώπους όταν ήταν εκεί και να τους αφήσεις να φύγουν χωρίς να αισθάνεσαι ότι σε κορόιδεψαν, σε πρόδωσαν ή σε εγκαταλείψαν. Βεβαίως και υπάρχουν άνθρωποι που σε απογοήτευσαν, αλλά μην ξεχνάς ότι κι εσύ περιστασιακά υπήρξες ψεύτης ή φέρθηκες σχιζοφρενικά. Το θέμα τώρα είναι πως σου δίνεται μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να πέσεις πάνω σε ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, ή που μπορούν να σε στηρίξουν, ή να σου ανοίξουν τα μάτια σε κάποιον τομέα, μπορείς να επιλέξεις κάποιον/α/ους που δεν είναι τρελαμένοι; Επίσης χρειάζεσαι ό,τι αποθέματα ψυχικής αντοχής, δύναμης και πίστης διαθέτεις για να αντιμετωπίσεις τη συναρπαστική, αλλά ταυτόχρονα και εκνευριστική διέλευση του Άρη στον 7ο οίκο σου – συν κάποιους γελοίους που εκμεταλλεύονται την ευγένειά σου. Οι σχέσεις είναι ΚΑΙ πόλεμος...

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Σιγά το νέο. Το να πεις σε έναν Αιγόκερο ότι ο Άρης κινητοποιεί τον τομέα της εργασίας και ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά και έξτρα ώρες είναι τόσο πρωτότυπο όσο και το να του ανακοινώσεις ότι ο Ήλιος βγαίνει από την ανατολή και δύει στη Δύση. Σιγά να μην ιδρώσει το αυτί σου. Ωστόσο να σου θυμίσω κάτι που ξεχνάς, ίσως επειδή υποσυνείδητα πιστεύεις ότι κάθε καλό νέο είναι παγίδα. Ο Δίας, λοιπόν, σου στέλνει ένα ή δύο καλούς φίλους (ή, συμμάχους, αν θέλεις) που σε υποστηρίζουν σε ό,τι κάνεις. Ότι ο κόσμος δεν περιορίζεται σε εξοντωτικά ωράρια. Και κάτι ακόμα: Ποιος ερωτεύθηκε αν, όταν ερωτεύθηκε δεν τυφλώθηκε, κουφάθηκε, έχασε τη γλώσσα και το μυαλό του; Y.Γ. Η Πανσέληνος στις 2° του Αιγόκερου (23/6), δηλαδή στο ζώδιό σου, σημαίνει ότι πετάς ιδέες, πρακτικές και συμπεριφορές που δεν λειτουργούν πλέον, υιοθετώντας νέες. Μη μένεις παρά πάνω σε ό,τι έχει κλείσει τον κύκλο του.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Τι θα ’λεγες αν κάποιος/α δεν είναι διατεθειμένος/η να παίξει το παιχνίδι σου ούτε λεπτό παρά πάνω, γιατί αυτός (ή αυτή) είναι πάρα πολύ ανήσυχος με τη δική του ζωή και τις αψυχολόγητες αντιδράσεις σου; Ως συνήθως η λύση στις διαπροσωπικές σχέσεις βρίσκεται μετά από μερικές δραματικές, αγχώδεις, βαθιές και αληθινές συζητήσεις. Με την καλπάζουσα –πλην όμως υποκειμενική– διανοητική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι πρέπει να συζητήσεις προσέχοντας να μην επιβάλεις, να μη θυμώσεις, να μην γκρινιάξεις, αλλά να διευκολύνεις. Υ.Γ. Φυσικά και υπάρχει φως στη ζωή σου. Ονομάζεται Άρης στον 5ο οίκο σου. Είναι ενθαρρυντικό να θυμάσαι κάθε τόσο ότι ο έρωτας, όσο κι αν κρύβεται πίσω από σύννεφα, εξακολουθεί να είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Αυτό που σου λείπει, με δυο λόγια, είναι ενθουσιασμός για κάτι. Διάλεξε αυτό το κάτι που θα σε σηκώνει το πρωί από το κρεβάτι, κάνοντάς σε να τρέχεις.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Είναι εντυπωσιακό, αλλά πολλοί Ιχθύες αυτή την εποχή κάνουν σημαντικά βήματα στην επαγγελματική τους ζωή, αρκετοί άλλοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας με τον καινούργιο τους έρωτα αδυνατώντας να συγκεντρωθούν στη δουλειά, άλλοι αλλάζουν σπίτι, περιμένουν τον πελαργό ή χαίρονται με το μωρό που ήρθε, και πολλοί επικεντρώνονται στη δουλειά τους προσπαθώντας να επιβιώσουν. Με πλανήτες στο ζώδιό σου, τους Διδύμους και τον Καρκίνο, πιθανόν να μην μπορείς να συγκεντρωθείς και να μη σε αφήνουν να σκεφθείς τη μόνη σοβαρή ερώτηση που χρειάζεται επειγόντως να απαντήσεις: Τι θέλεις στη ζωή σου; Η πρώτη σκέψη χωρίς δισταγμό είναι η μόνη σωστή. Κι αν δεν ξέρεις, μήπως πρέπει να σκεφτείς επιτέλους τι περιμένεις από αυτή τη ζωή; Είσαι ο αισιόδοξος που είναι έτοιμος να κατανοήσει τον άλλον και που αισθάνεται ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να έχεις ένα κόκκο πίστης ή αυτός που περιμένει να τον σώσουν και οικτίρει τον εαυτό του γεμάτος ενοχές που η μόνη συντροφιά του το βράδυ είναι η νεύρωση στομάχου;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ