Cosmic Telegram

Stardust 404

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Tώρα χρειάζεται να αποσυρθείς από τη σκηνή και να δεις τι γίνεται στις πολύ προσωπικές σου σχέσεις.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 404
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25776-56928.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

«Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή και οι άντρες και οι γυναίκες απλώς ηθοποιοί που έχουν τις εισόδους τους και τις εξόδους τους» – λέει ο Σέξπιρ. Δηλαδή;  Δηλαδή, τώρα χρειάζεται να αποσυρθείς από τη σκηνή και να δεις τι γίνεται στις πολύ προσωπικές σου σχέσεις. Είτε στο γάμο είτε στις συντροφικές σχέσεις είτε στις επαγγελματικές σου συνεργασίες, πιθανόν να είναι μία από τις εποχές που χρειάζεται να μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με όποιον θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα. Πρόσεχε: Η διέλευση του Άρη στον Σκορπιό, σε έναν υπόγειο οίκο, μετατρέπει ασυνείδητα ό,τι σε χωρίζει με τους άλλους σε πολέμους εξουσίας. Έχε υπόψη σου επίσης ότι μερικές συναντήσεις ίσως έχουν μεταμορφωτικές ιδιότητες – κάποιος/α έχει καταλυτική επιρροή πάνω σου. Επίσης πιθανόν να αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις κάτι, ή μάλλον να συγκρουστείς, με αποτέλεσμα να αλλάξει κάποιο κομμάτι της ζωής σου. Μπορεί η μάχη να δίνεται, ή να δοθεί για τις αξίες σου, ή ακόμα πιο χειροπιαστά για την ίδια την περιουσία σου ή ό,τι αξίζει. Τα αποτελέσματα αυτής της εποχής μπορεί να είναι υπόγεια ή εκκωφαντικά. Η μόνη απάντηση είναι Διαπραγματεύσου. Ή κάθεσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και προσπαθείς να χάσεις όσο το δυνατόν λιγότερα, ή χάνεις ερήμην σου.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Άρη στον Σκορπιό (στους άλλους δηλαδή ή τον Άλλο), σε αντίθεση με τον Ήλιο σου, την Αφροδίτη στον Λέοντα και μια Νέα Σελήνη (16/9, στις 23° Παρθένου) βρίσκεσαι στο μέσον μιας εξαιρετικά σημαντικής και ενδιαφέρουσας περιόδου – με τη λέξη «ενδιαφέρουσα» δεν υπονοείται καλή ή κακή, αφού ο χρωματισμός της εξαρτάται κατά πολύ από τους άλλους και τον Άλλο, αλλά και τις επιλογές σου φυσικά. Η αντίθεση αυτή σημαίνει ότι συνειδητοποιείς τον οποιοδήποτε άλλο επηρεάζει τη ζωή σου –είτε επαγγελματικά είτε ερωτικά– και αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να είναι ευχάριστη όταν τα πράγματα μεταξύ σας κυλάνε ευχάριστα, αλλά μπορεί να είναι και πολύ δυσάρεστη όταν υπάρχουν προβλήματα, γιατί αυτή την εποχή δεν μπορούν να κρυφτούν. Υ.Γ. Ίσως χρειάζεται να αφήσεις την ασφάλεια για να βγεις προς τα έξω. Για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις στην επαγγελματική και ερωτική σου ζωή, για να συγκρουστείς, αν χρειαστεί, αλλά και για να ανακαλύψεις πιθανόν τον καινούργιο έρωτα (νέα Σελήνη) ή να βάλεις πλώρη για μια καινούργια επαγγελματική περιπέτεια. The world is not enough.  Όλα παίζονται. Θαύμα, τραύμα ή καραμπόλα; 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Προχωράς και κοιτάζεις τις μεγάλες δημιουργίες στους τοίχους των γκαλερί και στα μουσεία, χαζεύεις, σκέφτεσαι, κάνεις συνειρμούς, κάνεις τις δικές σου προβολές πάνω στα έργα των καλλιτεχνών, αφήνεσαι. Η Τέχνη είναι αντίδοτο. Κι ύστερα μένεις έκπληκτος που τα καλύτερα έργα ανάμεσά τους φαίνονται ότι φτιάχτηκαν εύκολα, με εντυπωσιακή άνεση. Οι περισσότεροι δημιουργοί δεν ήταν πλούσιοι ή αριστοκράτες που ασχολήθηκαν με τα πινέλα ή οτιδήποτε επειδή έπλητταν ή από εκκεντρικότητα ή σαν τικ. Οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν – ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ ζωγράφισε 860 πίνακες και 1.300 σχέδια, αλλά όσο ζούσε  πούλησε μόνο έναν πίνακα, το «Κόκκινο αμπέλι», μόλις 4 μήνες πριν το θάνατό του. Αυτό σημαίνει ότι η εξαίσια αυτοέκφραση και η μεγάλη αγάπη στο τέλος πρέπει να κατακτάει τα πάντα, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

ΑΝ δεν έκανε ο Κρόνος δύσκολη όψη με τον Ήλιο σου βάζοντάς σου όρια, θυμίζοντάς σου ότι μεγαλώνεις και αγχώνοντάς σε επαγγελματικά, ΑΝ δεν υπήρχε ο Ουρανός στον Κριό να αλλάζει απότομα το εργασιακό σου στάτους ή να δημιουργεί ξαφνικές ανατροπές για τις οποίες δεν ήσουν προετοιμασμένος, ή ΑΝ δεν υπήρχε ο Πλούτωνας να σε τρελαίνει και να σε παθιάζει με σχέσεις που δεν ξέρεις πώς να χειριστείς, τότε θα ήσουν ένας χαρούμενος, ισορροπημένος, ικανοποιημένος άνθρωπος. Τρία ΑΝ όμως είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις δυσβάσταχτα. Όμως πάντα υπάρχει κι ένα ξέφωτο που μπορείς να αναπνεύσεις κι αυτή την εποχή ονομάζεται Άρης στον Σκορπιό. Για την ακρίβεια κατά τη διάρκεια της διέλευσής του στον 5ο ηλιακό σου οίκο, μπορείς να ξεχάσεις για λίγο ευθύνες, άγχη και φόβους και να ριχτείς στη ζωή με όλη την ορμή σου, όπως στο μεσοπόλεμο του 1920 πριν το μεγάλο Κραχ. Δώστε ό,τι ορισμό θέλετε στις λέξεις Πόθος, Διασκέδαση, Σεξ και εξωθήστε τον στα άκρα. Η ζωή είναι σύντομη, αλλά  τέτοιες εποχές μπορείς να την κάνεις να φαίνεται αιώνια αφού κάθε σου πράξη (πρέπει να) γίνεται για να εκπληρώσει μια επιθυμία σου. Ξεκόλλα.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ναι, εντάξει οι διακοπές τελείωσαν, ο Αύγουστος είναι πίσω, η κρίση είναι πάντα εδώ πιέζοντας μέχρι να ακουστεί κρακ, όμως δεν έχει σημασία τι, πού, πότε ή πώς, αυτό που χρειάζεται είναι να βρεις χρόνο για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, για να ευχαριστήσεις σώμα και ψυχή και να κάνεις εντατικό μασάζ στην αυτοπεποίθησή σου. Ναι, είναι εύκολο να το λες, αλλά όταν έχεις ευθύνες, καθήκοντα, δουλειά, υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, άγχος να τα προλάβεις όλα και δέκα χιλιάδες λεπτομέρειες που σε κάνουν να τρέχεις, τα πράγματα δυσκολεύουν. Δόξα τω θεώ ζούμε στην εποχή των e-mails, των έξυπνων τηλεφώνων, των tablets. Μπορείς να δουλεύεις ΟΛΗ τη μέρα από παντού – εντάξει, αστειεύομαι. Παρόλα αυτά, όχι εντελώς. Υ.Γ. Βρίσκεσαι σε ένα χρονικό διάστημα που έχεις την ευκαιρία να αποδείξεις την αντοχή, την ευφυΐα, την κινητικότητα, την προσαρμοστικότητα, την περιέργεια και όλα αυτά σε ένα γοητευτικό περιτύλιγμα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Νέα Σελήνη, 16/9, στις 23° Παρθένου: Όταν παντού οι άνθρωποι καταρρέουν και αλαφιασμένοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι τους έχει χτυπήσει, τότε  περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε αλληλεγγύη – να είμαστε μαζί, να έχει ο ένας τον άλλο, να αλληλοβοηθιόμαστε, να νοιαζόμαστε. Φυσικά και δεν ανήκεις σε αυτούς που εγκαταλείπουν το πλοίο σαν τα ποντίκια την ώρα που χτυπάει σε ύφαλο. Μένεις, εργάζεσαι υπομονετικά, παλεύεις. Πολλές φορές όμως είσαι τόσο απασχολημένος βάζοντας γάζες στα τραύματα των άλλων, που αδιαφορείς ακόμα κι όταν συνειδητοποιείς ότι κι εσύ έχεις πληγωθεί από τα θραύσματα μιας έκρηξης, μιας σχέσης, μιας δουλειάς, μιας ατυχίας. Ότι κι εσύ έχεις ανάγκες, επιθυμίες, προσδοκίες που χρειάζονται φροντίδα και προσοχή. Και τότε ποιος αναλαμβάνει να περιποιηθεί τα τραύματά σου; Και τον αφήνεις; 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πολλοί Ζυγοί πιστεύουν, και σωστά, ότι όταν κάποιοι  μπήγουν τα νύχια τους στο δέρμα σου, ή ξύνουν τις πληγές σου, ή σε φέρνουν αντιμέτωπο με θέματα που δεν μπορούν να επιλυθούν αμέσως, η πιο έξυπνη κίνηση είναι να βγεις από το γήπεδο για λίγο, να απομακρυνθείς ή να εξαφανιστείς. Άλλοι χρησιμοποιούν μια διανοητική προσέγγιση στα προβλήματα. Πιστεύουν ότι κάθε εμπειρία είναι και μια ευκαιρία για εξέλιξη και ωριμότητα. Μετά υπάρχει και η τρίτη ομάδα: αυτοί που βρίσκονται εντελώς και πάντα σε άρνηση, προτιμώντας να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και η γείωση: ο Άρης στον 2° οίκο σου επαναφέρει στην επιφάνεια και επιτείνει τη μόνιμη ανησυχία σου για το οικονομικό σου παρόν και μέλλον υπενθυμίζοντάς σου ότι το χρήμα γλιστράει πανεύκολα μέσα από τα χέρια, ότι είναι η απόλυτη αυταπάτη, ότι δεν μετράει στο χρηματιστήριο των αισθημάτων και ότι παύοντας να το κυνηγάς με εμμονή, σου επιστρέφεται μέσα από τις πιο παράξενες συνθήκες και ρέει από τις πιο απίστευτες πηγές. Αυτά στο θεωρητικό σκέλος. Στο πρακτικό χρειάζεται να αγχωθείς. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Υπολογίζοντας ότι ο Κρόνος στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού ανακεφαλαιώνει τη διέλευσή του πιθανώς με ένα γεγονός, ή με κάτι που μπορεί να συμβολίζει ή να δείχνει την εξέλιξή σου τα τελευταία δύο-και χρόνια, ο Άρης στο ζώδιό σου σε βγάζει με φόρα στον κόσμο. Με την ελπίδα ότι η ταπεινότητα και η αυτοσυγκράτηση δεν σου είναι άγνωστες λέξεις, η διέλευση της Αφροδίτης στον Λέοντα και του Άρη στο ζώδιό σου σε εξοπλίζουν με ενέργεια, θάρρος, αποφασιστικότητα. Και κοινωνικότητα. Μπορείς  δηλαδή να πιάσεις την κατάκτηση του κόσμου από το σημείο που την άφησες, μπορείς να γίνεις λίγο αυτάρεσκος, να ανεβάσεις το ποσοστό του υγιούς εγωισμού, να διαφημίσεις τη δουλειά σου και να ανανεώσεις  τους στόχους σου. Αν όμως ξεχάσεις τώρα, που αισθάνεσαι και πάλι δυνατός, ότι χρειάζονται ΔΥΟ ισότιμοι βιρτουόζοι για να χορέψουν τάνγκο, τότε ξαναγίνεσαι ο παλιός προβλέψιμος εαυτός σου. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τον Άρη σ’ έναν οίκο μακριά από τα φώτα, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή την περίοδο περπατάς σε κινούμενη άμμο και στα τυφλά. Οπότε: 1) Πρόσεχε ώστε εργασιακά να είσαι αποστασιοποιημένος από τυχόν στρατόπεδα, κουτσομπολιά ή υπόγειες έριδες και κάνε όσο μπορείς καλύτερα τη δουλειά σου χωρίς να αφήνεις γκρίζες ζώνες στις σχέσεις σου με τους πάνω και τους δίπλα σου. 2) Μην αφήνεσαι στην παράνοια ότι κάποιος προσπαθεί να σου την κάνει πίσω από την πλάτη σου. Βεβαίως εδώ υπάρχει υποσημείωση: Είσαι όντως υπερβολικός ή μήπως κάποιος παίζει βελάκια στη φωτογραφία σου; 3) Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι πάντα ο εαυτός μας: όχι ηττοπάθεια και τύψεις για περασμένα λάθη. Υ.Γ. Παρόλα αυτά ο Δίας απέναντί σου στους Διδύμους συνεχίζει να δημιουργεί συνθήκες ανάκαμψης σε όλους τους τομείς και να ανοίγει πόρτες, ενώ η Αφροδίτη στον Λέοντα σε κάνει να δείχνεις και να συμπεριφέρεσαι ως 1 million babe!  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πώς γίνεται να είσαι ζωντανός και ενθουσιασμένος τη μια στιγμή και μετά από πέντε λεπτά να αισθάνεσαι ηττημένος και απελπισμένος; Ίσως αυτή η κυκλοθυμία να οφείλεται στο επερχόμενο τετράγωνο Ουρανού/ Πλούτωνα, που για ακόμα μια φορά σε τραβάει προς ένα μέλλον που δεν ξέρεις, ή μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία σου πολλές φορές να επιλέξεις το σωστό για σένα σύντροφο (ακόμα και φίλο, συνεταίρο, εργοδότη κ.λπ.), καταλήγοντας σε ανθρώπους για τους οποίους ντρέπεσαι, αδιαφορείς, σε φέρνουν σε δύσκολη θέση ή σε επιλογές που θα τις έκανε ένα πεντάχρονο. Άσε που σχεδόν πάντα αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος ή καλύτερη από αυτούς που έχεις κι αυτό σε τρελαίνει κάθε φορά που αποφασίζεις να δεσμευτείς. Ίσως για αυτό αργείς μερικές φορές να πεις το ναι σε μια σχέση.  Η ελευθερία ωστόσο μπορεί να είναι και μια αδιάφορη εμπειρία, αν δεν ξέρεις πώς να τη διαχειριστείς. Προς το παρόν, χρειάζεται να ξεχάσεις την εμμονή σου για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Προέχει να βάλεις μια κονκάρδα στο πέτο σου για να τη βλέπουν όλοι: Luv Me Please! It’s urgent.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με την Αφροδίτη απέναντί σου στον Λέοντα  και τον Άρη ταυτόχρονα στο 10ο οίκο της κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης, διανύεις μια περίοδο που καρότο και μαστίγιο εναλλάσσονται. Άρπαξε το καρότο και άσε να πέσουν κάτω οι προκλήσεις αυτών που σε αντιπαθούν ή δεν δίνουν δεκάρα για σένα –δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που δεν τρελαίνονται με τις ιδέες και την ευφυΐα και το ενδιαφέρον σου για την καλή ζωή όλων των ανθρώπων στον κόσμο–, αλλά μην τους αφήσεις να σου ρίξουν το ηθικό τώρα που μπορείς να προχωρήσεις επαγγελματικά ή να σταθεροποιηθείς εργασιακά. Θυμήσου επίσης ότι από εδώ και πέρα είσαι κοινωνικά ορατός κι αυτό σημαίνει ότι κάθε κίνησή σου παρατηρείται, καταγράφεται, κριτικάρεται, αξιολογείται. Απόφυγε λάθη και παρορμήσεις που μπορούν να σε χαντακώσουν και μην τα βάζεις με ανθρώπους που ξέρεις από την αρχή ότι δεν έχεις καμιά πιθανότητα να κερδίσεις. Στις διαπροσωπικές/συντροφικές/ερωτικές σχέσεις το πράγμα κυλάει, αρκεί να μην πιέζεις τον Άλλο.    

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι διελεύσεις της Αφροδίτης στον Λέοντα, που δίνει έναν τόνο ήσυχης κανονικότητας στην καθημερινότητα και κυρίως του Άρη στον Σκορπιό, μαζί με τη Νέα Σελήνη (16/9, στις 23° Παρθένου) σου δίνουν την ευκαιρία για αναζωογόνηση, για μια βαθιά ανάσα ανακούφισης, για να αναζητήσεις το Νόημα όλων αυτών που σου συμβαίνουν. Τα  βιβλία, η τέχνη, η φιλοσοφία, τα ταξίδια, ακόμα και οι βόλτες μέχρι τη θάλασσα ή κάπου που μπορείς να χαλαρώσεις, είναι μερικοί από τους τρόπους για να αναζητήσεις την προσωπική σου Αλήθεια και να βάλεις σε τάξη ό,τι σε απασχολεί. Με το μυαλό καθαρό, με την αναγκαία απόσταση και χωρίς φόβο και πάθος μπορείς να ΔΕΙΣ τον εαυτό σου, τους άλλους, τα γεγονότα της ζωής σου, τις αντιλήψεις σου, τις αντιδράσεις σου και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ. Είναι μια εποχή που μπορείς να αφυπνιστείς στα θαύματα του κόσμου. Αν είσαι ο λογικός, που πιστεύει στην επιστήμη, πάρε ένα τηλεσκόπιο και στοχάσου την αρχή του κόσμου. Αν ανήκεις στους καλλιτέχνες, στρέψε το βλέμμα σου προς τα μέσα  και ανακάλυψε τα μυστήρια που περιμένουν να εξερευνήσεις. Αν ανήκεις στους Ιχθείς που δεν έχουν πνευματικές ανησυχίες κατέβα αμέσως από το καλάμι.  

 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ