Cosmic Telegram

Stardust 406

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) ΤΩΡΑ: Φλερτ, σεξ, διασκέδαση μπορεί να είναι η τριπλή κορόνα που θα ’θελες να φοράς και μπορείς να φορέσεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 406
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26551-58389.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μετά από περίπου δύομισι χρόνια, που ο Κρόνος σε πολιορκούσε κυριολεκτικά μέσα από τις Σχέσεις και κάθε σημαντικό Άλλο και διελαύνοντας τις τελευταίες μοίρες στον Ζυγό, έχεις την ευκαιρία να ανακεφαλαιώσεις, να αποτιμήσεις, να συνειδητοποιήσεις όλα όσα συνέβησαν σε αυτά τα χρόνια. Ο Κρόνος αποκρυσταλλώνει, σταθεροποιεί, χτίζει σε γερά θεμέλια ό,τι αξίζει, έχει διάρκεια, υψηλές προδιαγραφές, αντοχή και μέλλον. Ό,τι δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές καταρρέει, τελειώνει, σωριάζεται, κλείνει. Σε προσωπική, συντροφική ή επαγγελματική ζωή ο Κρόνος εξέλιξε ή παγίωσε ό,τι άξιζε ή απλώς κλόνισε μέχρι κατάρρευσης ό,τι ήταν χάσιμο χρόνου. ΤΩΡΑ: Φλερτ, σεξ, διασκέδαση μπορεί να είναι η τριπλή κορόνα που θα ’θελες να φοράς και μπορείς να φορέσεις, αλλά όταν υπάρχει στο πλάνο η Δημιουργικότητα δεν μπορεί να συγκριθεί τίποτα μαζί της. Αν και αυτή δεν λειτουργήσει, τότε μπορείς να φρικάρεις με την ερωτική παραζάλη μιας βραδιάς που το επόμενο πρωί πρέπει να πληρώσεις το τίμημά της. Είσαι έτοιμος;

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σχέσεις, λοιπόν. Εσύ κι ο Άλλος (σε σύνθεση ή αποσύνθεση, σύμμαχος ή εχθρός, σε διαπραγμάτευση ή σε αντιπαράθεση). Πρόκειται για αυτόν που εξαρτάσαι είτε είναι αυτός που αγαπάς είτε είναι αυτός που συνεργάζεσαι επαγγελματικά είτε πρόκειται για τον οποιοδήποτε άλλο που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή σου. Όσον αφορά εσένα, είσαι η πιο ευγενής και γενναιόδωρη ύπαρξη που γεννήθηκε ποτέ ή ανήκεις στα κορόιδα που δεν ξέρουν καν ότι είναι κορόιδα. Εντάξει, μερικές φορές συνειδητοποιείς ότι εξαπατήθηκες από ανθρώπους που εμπιστεύτηκες. Κάποιοι λένε ότι αυτές οι φορές θα έπρεπε να σε μάθουν να μη δέχεσαι καραμέλες από ξένους. Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι πεισματάρης και άκαμπτος. Αχ, και να ήξεραν πόσες φορές ήπιες κρασί από ένα ποτήρι που ήξερες ότι ήταν δηλητηριασμένο μόνο και μόνο για να αποδείξεις την αφοσίωσή σου. Στην πράξη τώρα:  Στο σπίτι σου παίζεται μια ανάλαφρη κομεντί με σύζυγο/παιδιά/σκύλο/πρωινό με δημητριακά/σχολικό/καλημέρα/καλημέρα/σ’ αγαπώ/κι εγώ σε αγαπώ. Στις σχέσεις σκηνές από τον «Πόλεμο των Ρόουζ» και στην εργασιακή σου πραγματικότητα, με την Πανσέληνο στον Κριό, το «Risky Business». Η ζωή σου μοιάζει σινεπλέξ με ταινίες για όλα τα γούστα. Υπάρχει ωστόσο ένα σκοτεινό/ αισθησιακό/ μαγικό κομμάτι του εαυτού σου με ακριβό εισιτήριο, που θέλει να ελευθερωθεί από το κουτί που αισθάνεται παγιδευμένο. Χμμμμ. Όχι τώρα.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Όλοι ξέρουμε ότι ένας Δίδυμος και κυρίως τώρα, που ο Δίας στο ζώδιό του επεκτείνει –διευρύνει, εξογκώνει, υπερβάλλει, πληθωρίζει– για να καταλήξει (;) στην αγαπημένη του (;)  σοκολάτα, πρέπει να δοκιμάσει και τις 28 γεύσεις που κυκλοφορούν. Και καλά στη σοκολάτα, τι γίνεται στις σχέσεις; Στις σχέσεις η παρουσία του Δία βραχυκυκλώνει τα πράγματα αφού υπερβάλλει την επιθυμία, ανεβάζει τα στάνταρντς, δεν αρκείται σε μια δυαδική σχέση που θεωρεί κλειστοφοβική. Ωστόσο, περισσότερο από την απιστία το θέμα για έναν Δίδυμο είναι όχι το πόσοι, αλλά το ποιος; Κι αν στην επόμενη γωνία υπάρχει ένα καλύτερος, μια καλύτερη; Από τέτοια διλήμματα σε βγάζει το κύμα πρακτικότητας και καθημερινότητας που σε χτυπάει από τον Άρη στον Σκορπιό. Εργασία, εκκρεμότητες, σώμα – οι προτεραιότητες. Δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος ότι τα λιπαρά, το ποτό και το τσιγάρο μπορούν να μειώσουν το προσδόκιμο της ζωής σου. Όλα εξαρτώνται από μια λέξη που ίσως δεν έχεις ακούσει και λέγεται «αυτοσυγκράτηση». Το ίδιο ισχύει και για τη δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύεις 23 ώρες την ημέρα και να αφιερώνεις 1 για τον έρωτα και τη ζωή; Αυτή την περίοδο, αναγκαστικά.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Άλλοι Καρκίνοι παντρεύονται, αλλάζουν δουλειά ή βάζουν τις βάσεις μιας καριέρας με προοπτικές. Άλλοι χωρίζουν, απολύονται, βουλιάζουν σε βαθιές κρίσεις, μπαίνουν σε ψυχοβγαλτικές σχέσεις στα όρια της παράνοιας ή αντιμετωπίζουν διαταραγμένους ανθρώπους που τους δυσκολεύουν τη ζωή. Πολλοί  άλλοι, επειδή φοβούνται μήπως τους εγκαταλείψουν, από ανασφάλεια ότι θα μείνουν μόνοι τους ή μένοντας στη σχέση από καθαρή εξάρτηση ενώ υποφέρουν, έχουν χάσει τις χαρές και την ικανοποίηση που προσφέρει μια στενή σχέση. Ένας τέτοιος φόβος κι όλα τα υπόλοιπα αρνητικά αισθήματα οδηγούν μαθηματικά στη διάλυση. Ο Κρόνος, συμπυκνώνοντας τη διέλευσή του στον Ζυγό από τον οποίο φεύγει σε λίγες μέρες, μιλάει για ευθύνη, υποχρεώσεις, σταθερότητα, διάρκεια. Και μια ερώτηση που χρειάζεται μια καθαρή, ειλικρινή απάντηση, ακόμα κι αν είναι δυσάρεστη – κυρίως προς τον εαυτό σου: Είσαι με κάποιον/α επειδή θέλεις ή επειδή αναγκάζεσαι για διάφορους πρακτικούς ή συναισθηματικούς λόγους; Ξανά: Μένεις με κάποιον/α ως υποχώρηση και συμβιβασμό ή ως διάθεση να παλέψεις για κάτι που έχεις επιλέξει κι αγαπάς;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η Αφροδίτη στο ζώδιό μας είναι πάντα ένας πολύ καλός οιωνός. Δεν είναι και λίγο να σε κοιτάνε κάποιοι άνθρωποι με τον ιδιαίτερο τρόπο που πάντα φαντασιώνεις ότι θα σε κοιτάξουν. Είναι ωραίο να γοητεύεις, να θυμάσαι ξανά ότι μπορείς να κατακτήσεις, ότι ενδιαφέρεις και ότι έχεις πάντα θαυμαστές που είναι διατεθειμένοι να σε ακολουθήσουν όπου αποφασίσεις να πας. Είναι ωραίο να βγαίνεις από το κομμωτήριο, να φοράς ένα καινούργιο ρούχο, να προσέχεις τον εαυτό σου και οι άλλοι να σου λένε ότι είσαι στις ομορφιές σου. Ακόμα κι αν είσαι πολύ απασχολημένος/η για να δώσεις σημασία στην προσοχή που έλκεις, ή πολύ απαιτητικός πλέον για να παραδοθείς σ’ έναν άγνωστο που σου κάνει κομπλιμέντα, το σίγουρο είναι ότι δεν έχεις χάσει την ικανότητά σου να γοητεύεις όποιον διαθέτει δύο ανοιχτά μάτια.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Κάποιες φορές πρέπει να είσαι χοντρόπετσος για να αντέξεις τις παρατηρήσεις των άλλων και την πρόθεσή τους να σε κριτικάρουν κακόπιστα. Εάν καταφέρεις να ισορροπήσεις στο τεντωμένο σχοινί της κοινωνικής/ επαγγελματικής σου δράσης και στις απαιτήσεις της ιδιωτικής σου ζωής αποφεύγοντας εντάσεις και προστριβές, τότε η συνέχεια της επιτυχίας σου είναι εγγυημένη. Εάν, από την άλλη πλευρά, έχεις πατήσει σε πολλά κεφάλια και δεν έχεις σεβαστεί κανέναν ή έχεις ενοχλήσει πολλούς προσωπικά ή εργασιακά, τότε πρόσεχε. Οι εχθροί σου από κάτω περιμένουν την πτώση σου. Γι’ αυτό μην κοιτάς κάτω. Υ.Γ. Ένας  Παρθένος έχει την ικανότητα βλέποντας ένα ρολόι να ξέρει πώς λειτουργεί το εσωτερικό του, ή να το μάθει σε ελάχιστο χρόνο. Τώρα πρέπει να δεις περισσότερους μηχανισμούς λειτουργίας από όσους υπάρχουν σε ένα κατάστημα ρολογιών. Αυτό σημαίνει ότι τρέχεις πάνω-κάτω στην πόλη ζητώντας συμβουλές από ανθρώπους που οι γνώμες τους συγκρούονται. «Πώς πρέπει να προχωρήσω στη ζωή  μου;» «Ποιον να πιστέψω;» «Με τι να ασχοληθώ;» Άκου τους. Αποφάσισε μόνος.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Είναι εποχή να ρίξεις φως σε όλες τις προσδοκίες με τις οποίες έχεις περάσει τη ζωή σου μέχρι τώρα, για να καταλάβεις τι λειτουργεί και τι δεν τραβάει. Μπορεί να είναι ένα ταξίδι, ένα βιβλίο, ένας φίλος ή απλά μια έκλαμψη που θα κινητοποιήσει τον απολογισμό και θα σε κάνει να πετάξεις τα δόγματα και τις οδηγίες χρήσεως που σε έμαθαν να χρησιμοποιείς όλα αυτά τα χρόνια και όλα αυτά που υποτίθεται θα σε βοηθούσαν να εξελιχθείς. Να απαλλαγείς, δηλαδή, από όλα αυτά που δεν είναι δικά σου αλλά επιβεβλημένα από άλλους. Πέτα τη μαμά, τον μπαμπά, το δάσκαλο, τον παπά, τον γκουρού από το μυαλό σου και αποφάσισε μόνος ποιος είσαι ουσιαστικά. Υιοθέτησε ό,τι διστάζεις να βιώσεις – τον εαυτό που εσύ επιλέγεις να έχεις.  Σπάσε το πατρόν. Υ.Γ. Α, έχε επίσης κατά νου ότι ακόμα και οι εκατομμυριούχοι Ζυγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα. Χρωστάς πολλά, εισπράττεις λίγα κι αυτό είναι θέμα. Βρες τρόπους να το λύσεις γιατί επείγει.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Κρόνος έρχεται. Τελειώνει έτσι ένα μεγάλο διάστημα που ένιωσες ότι δεν είχες κανένα έλεγχο στη ζωή σου. Έζησες σκληρά γεγονότα, δύσκολα γεγονότα, καταστάσεις που είχαν σκοπό να διαλύσουν την κοσμοθεωρία, τις απόψεις, τη στάση σου στη ζωή. Σε προσωπικά ή επαγγελματικά, οικογενειακά ή εργασιακά, τα δυόμισι τελευταία χρόνια, ήταν μία η χαρά και δέκα οι λύπες. Ο Άρης όλο αυτό το διάστημα στο ζώδιό σου, και για λίγο ακόμα, σε κάνει ικανό για δράση και σου δίνει ξανά μέρος του ελέγχου που είχες χάσει. Βαρέθηκες να αντιμετωπίζεις παθητικά τη ζωή από τη θέση του αδύναμου, να μην μπορείς καν να βοηθήσεις κάποιον που αγαπάς ή να απαλλαγείς από τους ανθρώπους που σου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η απάντηση αυτή τη στιγμή είναι οι σοβαρές συζητήσεις – όχι από αυτές που αποπαίρνεις τον άλλο, σε ένα κράμα αγένειας και ωμής ειλικρίνειας που σκοτώνει, αλλά με συμπάθεια και διπλωματία. Το μαζί σε νοιάζει, όχι το χώρια.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με την Αφροδίτη να περνάει στον Κριό αλλά πολύ περισσότερο με τον Δία στους Διδύμους, σκέφτεσαι όλα τα ταξίδια που θέλεις να κάνεις, όλα τα βιβλία που θέλεις να γράψεις, όλους τους ανθρώπους που επιθυμείς να γνωρίσεις, όλα τα στοιχήματα που θέλεις να κερδίσεις, όλες τις φιλοδοξίες που λαχταράς να πραγματοποιηθούν. Δουλειά, έρωτες, στόχοι, προσδοκίες, ταξίδια, δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, επιδιώξεις είναι ΟΛΑ προτεραιότητες και ΟΛΑ στη σφαίρα του εφικτού. Με τόσες επιλογές τι θα συμβεί αν πάρεις την απόφαση να δεσμευτείς και αμέσως μετά χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις αυτόν/ή που πάντα περίμενες; Ξεκόλλα ΤΩΡΑ. Υ.Γ. Μέχρι να μπει ο Άρης στο ζώδιό σου στις 7 Οκτωβρίου θα πρέπει να υπομείνεις μερικά μπλοκαρίσματα στη δουλειά, ένα δύο κακόβουλους ανθρώπους, μερικές σκοτεινές σκέψεις για περασμένες αποτυχίες, τύψεις, ενοχές, ένα πιθανό βραχυκύκλωμα στην καθημερινότητα μαζί με πρακτικά ζητήματα που θέλουν διεκπεραίωση. Τελειώνουν σε λίγες μέρες.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Είναι ώρες και μέρες που σκέφτεσαι ότι «μέχρι εδώ ήταν. Τα ’φτυσα... Δεν μπορείς άλλο άγχος, ούτε άλλες ανησυχίες, ούτε κάποιον που ζητάει ένα κομμάτι σου με τη μορφή δουλειάς, αισθήματος, βοήθειας, στήριξης, αναγκών – όσο κοντά σου κι αν είναι, όσο κι αν σε χρειάζεται. Δεν μπορείς. Κι όμως. Μπορείς. Και θα κάνεις ό,τι σου ζητάνε. Ακόμα κι αν ουρλιάζεις κρυφά στο σπίτι σου ή βρίζεις την τύχη σου ή χτικιάζεις, θα συνεχίσεις να είσαι «παρών» και να προσπαθείς. Γιατί; Γιατί είσαι Αιγόκερως. Δεν γεννήθηκες για να είσαι κομπάρσος σε μια σκηνή ενός έργου, αλλά πρωταγωνιστής. Δεν γεννήθηκες για να καταρρεύσεις, αλλά για να παλέψεις μέχρι να νικήσεις. Κάθε φορά που η ζωή σε χαστουκίζει εσύ γυρνάς δυνατότερος, εξυπνότερος, σοφότερος. Εξάλλου τα break down σου φροντίζεις έτσι ώστε να συμβαίνουν στα διαλείμματα της δουλειά σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μια φράση ενός Υδροχόου, που έχει το ταλέντο να αποστασιοποιείται από τη ζωή του, μπορεί να σου είναι χρήσιμη. Είναι του συγγραφέα Πολ Όστερ, με Ήλιο, Ερμή, Άρη στον Υδροχόο: «Ένας άνθρωπος αρχίζει να ζει μόνο όταν βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο». Δηλαδή: Πρέπει να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, ακόμα κι αν μοιάζεις με 50s αφίσα της ταινίας «Εισβολή Από τον Άρη», με την πλάτη κολλημένη στο τοίχο, τα χέρια να κρύβουν την κραυγή σου, αντιμέτωπος με ένα άλιεν. Αντί να πεις στο άλιεν τη γνωστή φράση σου: «Υπάρχει χώρος μόνο για έναν», γιατί δεν του λες «welcome», έτσι για αλλαγή;

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Άρη στον Σκορπιό, για λίγο ακόμα, έχεις κάθε δικαίωμα να περιμένεις καλά νέα από το εξωτερικό ή για το εξωτερικό. Όπως και την καλοδιάθετη υποστήριξη ή την τόνωση της αισιοδοξίας που θα σου δώσουν άνθρωποι που βρίσκονται μακριά ή έχουν σχέση με το εξωτερικό ή διαθέτουν τη δύναμη για να σε ξεμπερδέψουν από κάποιες απότομες επαγγελματικές στροφές. Αν ανήκεις στους Ιχθείς που δεν μπορούν να κατανοήσουν την έκφραση «go with the flow» –«αφέσου στη ροή»–, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι βρίσκεσαι σε μία εποχή που θα πρέπει να μάθεις να αναλαμβάνεις το ρίσκο που μπορεί να σε προσγειώσει σε μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και να σε πετάξει έξω από το δρόμο. Υ.Γ. Υπάρχουν άνθρωποι (ή ένας/μία) που σε χειραγωγούν και σε κάνουν έξαλλο, επιμένοντας ότι ξέρουν επακριβώς τι συμβαίνει στο μυαλό σου, τι πρέπει να κάνεις στη ζωή σου ή πώς αισθάνεσαι. Η γοητεία τους σε παρασύρει και σε εξαγριώνει. Κι όμως, μοιάζουν τόσο μα τόσο ελκυστικοί που δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτούς, αυτόν, αυτήν.  

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ