Cosmic Telegram

Stardust 403

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 403
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25417-56286.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ναι, εντάξει. Εάν θέλεις να βρεις από πού προέρχεται το άγχος, μπορείς να ονομάσεις άφοβα και χωρίς δισταγμό κάθε τομέα της ζωής σου: από την επαγγελματική ζωή, μέχρι τις δεσμεύσεις που έχεις αναλάβει και τις υποχρεώσεις σου προς τους άλλους. Ή προς τον Άλλο (κι εναντίον της ανεξαρτησίας σου).  Ακόμα και το σώμα σου, που κακοποιείς με την υπερχρήση, υπάρχουν στιγμές που τα φτύνει. Ωστόσο η Αφροδίτη στον Λέοντα κάνει μια προσπάθεια να σε ξανασυνδέσει με τον κόσμο και τους άλλους με περισσότερη ευγένεια και καλή διάθεση, και να σου θυμίσει πάλι ότι οι σχέσεις δεν είναι ένας πόλεμος εν εξελίξει, αλλά και χαρά, και μαγικές στιγμές, και καρδιοχτύπι, και φιλιά, και καλή ζωή και τρυφερότητα και φλερτ. Με λίγα λόγια είναι μια εποχή που θα μιλάς με όσους σε ενδιαφέρουν χωρίς υποσημειώσεις και κρυφές ατζέντες, που θα μειωθεί το στρες και θα αναθαρρήσεις από δύο τρεις καλές ειδήσεις. Πάθος για ζωή μέσα από δημιουργικότητα και σεξ. Δεν υπάρχει ανάγκη να τρελαίνεσαι για όσα χρωστάς ή για τα δάνεια και να σκέφτεσαι μακάβρια  – εκτός κι αν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου ή είσαι γεννημένος στα τέλη Μαρτίου και σε εξουθενώνει ο Πλούτωνας.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αν και οι Ταύροι έχουν παγκοσμίως τη φήμη, ανάμεσα στους φίλους της αστρολογίας, ότι κάθονται σε ένα σημείο και δεν κινούνται μέχρι και η τελευταία αγελάδα να γυρίσει στο αγρόκτημα, εντούτοις χρειάζεσαι ελευθερία κινήσεων. Θα αναρωτηθείς τι το καλό υπάρχει στην κίνηση εφόσον κάθε φορά που θα προσπαθείς να κινηθείς, ή να ανοίξεις το στόμα σου αυτή την εποχή, θα τρως ένα χαστούκι ή θα σκας. Με δυο λόγια, εδώ και λίγες μέρες και για μερικές εβδομάδες οι πιθανότητες να τρως πόρτα από κάθε σημαντικό άλλο στη ζωή σου –εργοδότη, συνεταίρο, σύντροφο κ.λπ.– αυξάνονται έντονα και αισθητά. Το ζήτημα της εμπιστοσύνης γίνεται κεφαλαιώδες και οι αναμνήσεις περιστάσεων και ανθρώπων που στο παρελθόν την εκμεταλλεύτηκαν, επιστρέφουν πιθανόν με καινούργιους πρωταγωνιστές. Λέξη κλειδί της περιόδου: διαπραγμάτευση. Όλα είναι υπό διαπραγμάτευση. Όλα; Εξαρτάται από τις αντοχές και τα όριά σου. 

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται πώς μπορείς να είσαι τόσο αισιόδοξος όταν ο κόσμος καταρρέει οικονομικά μέρα με τη μέρα. Η θετική σου ματιά μπορεί φυσικά να είναι άλλη μία ένδειξη αυτού που όσοι σε γνωρίζουν ονομάζουν «άρνηση της πραγματικότητας», όμως, κακά τα ψέματα, κι εσύ ανησυχείς φοβερά για τα οικονομικά σου. Οι περιστάσεις και οι καταστάσεις δείχνουν να συγκλίνουν και να σε πιέζουν να σκεφτείς το μέλλον σου – πού θα πας να ζήσεις και πώς ΚΑΙ τι θα κάνεις για να τα καταφέρεις. Επειδή σε κανένα δεν αρέσει να στριμώχνεται σε μια γωνία, όσο περισσότερο δημιουργικός, ευέλικτος και εφευρετικός γίνεσαι τώρα, τόσο σε καλύτερη θέση θα είσαι αργότερα. Μέσα στην κρίση θα επιβιώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα δημιουργήσουν κάτι φτηνό και καλό που θα το θέλουν όλοι – εσύ είσαι ένας από αυτούς.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Πόσοι άνθρωποι θα συνέχιζαν να στέκονται όρθιοι μετά από τόσες επιθέσεις και μετά από τη στενή πολιορκία που έχουν υποστεί και αντέξει οι Καρκίνοι τους τελευταίους μήνες, για να μην πούμε τα τελευταία χρόνια; Ελάχιστοι, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Παρόλο που συνήθως αισθάνεσαι περισσότερο εύθραυστος απ’ ό,τι είσαι στην πραγματικότητα, συνεχίζεις να είσαι εδώ, παρών, ζωντανός – εντάξει, λίγο κουρελιασμένος, γδαρμένος και φοβισμένος, όπως οι ήρωες σε ταινίες δράσης μετά τη μάχη. Όμως ο Θεός σε αγαπάει και συνεχίζεις πιο ανθρώπινος μετά τις τόσες φουρτούνες. ΤΩΡΑ το κόλπο είναι να αποφασίσεις ότι πρέπει να προχωρήσεις και να αφήσεις πίσω το παρελθόν, κάτι που μοιάζει με τεράστιο άθλο για τα μέλη του ζωδίου σου.  Τούτου δοθέντος,  να πούμε επιπλέον ότι είσαι η ζωντανή απόδειξη της εξελικτικής θεωρίας της επιβίωσης του ισχυρότερου. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ναι, σου αρέσει να πετάς όταν το θέλεις. Ποτέ δεν ζητάς την άδεια για να απογειωθείς από τον Πύργο Ελέγχου ή από οπουδήποτε αλλού. Θέλεις ελευθερία και ανεξαρτησία, που θεωρείς ότι είναι οι απόλυτες προϋποθέσεις για μια ικανοποιητική ζωή. Αυτό σημαίνει ότι παντρεμένος ή όχι, δεσμευμένος ή χωρίς σχέση, φαίνεσαι πάντα ελεύθερος και διαθέσιμος. Βεβαίως και θέλεις την άνεση και την ασφάλεια, αλλά απεχθάνεσαι τον εγκλεισμό, το ζόρι των σχέσεων, τις ασφυκτικές δεσμεύσεις. Έχε υπόψη σου πάντως ότι αυτή την εποχή η διέξοδος για κάθε πίεση που αισθάνεσαι, είτε σε επίπεδο δουλειάς είτε σε ψυχολογικό επίπεδο, βρίσκεται στο καταφύγιο που δημιουργούν οι άνθρωποι με τους οποίους συνδέεσαι βαθιά και έχεις μεγάλη οικειότητα. Ναι, ναι, από αυτούς που σκεφτόσουν κάποτε, ή πριν από λίγο καιρό, ότι ήθελες να δραπετεύσεις ή να αφήσεις πίσω ή από τους οποίους απομακρύνθηκες. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Φυσικά και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ανθρωπότητα στην ευρεία έννοιά της –να  συνεισφέρεις κάτι σπουδαίο, να σώσεις και να σωθείς. Ω, ναι, πρόκειται για έναν υψηλό στόχο που χάνεται μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, όταν έχεις να σκεφτείς εκατό κι ένα πράγματα που σου σπάνε τα νεύρα, που σε τρελαίνουν και σε ξεστρατίζουν από αυτή την επιδίωξή σου. Πρόσεξε: Χρειάζεται να βρεις την ισορροπία μεταξύ της φυσικής σου παρόρμησης να επιδιορθώσεις κάθε ζωντανό άνθρωπο γύρω σου, είτε είναι σπασμένος είτε όχι, και του γεγονότος ότι όταν ρίχνεις όλη σου την προσοχή στους άλλους ή στον άλλο, τα δικά σου προβλήματα ελαχιστοποιούνται παραμένοντας άλυτα. Ξαναπρόσεξε: Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην άλλη άκρη των καλών σου προθέσεων μπορούν να αντιδράσουν άσχημα σε αυτές ή να ενοχληθούν. Με δυο λόγια, ο δρόμος με τα τριαντάφυλλα που θεωρείς ότι στρώνεις εσύ για τους άλλους μπορεί να είναι δρόμος με πρόκες για μερικούς, που ονομάζεται υστερικός Έλεγχος των άλλων ή του ένα που δηλώνεις ότι αγαπάς.

Ζυγός  (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Παρά την αυτο-αμφισβήτηση και την ανυπομονησία, το θυμό και τη σύγχυση που μπορούν να προκαλέσουν κατάρρευση σε άλλους ανθρώπους, εσύ τα πας μια χαρά – τηρουμένων των αναλογιών. Ο μεγάλος αριθμός των απότομων αλλαγών της τύχης, οι ανακατατάξεις της τελευταίας στιγμής, οι συνεχείς απαιτήσεις, η συνεχής προσπάθεια να μείνεις με το κεφάλι έξω από το νερό και οι απορρίψεις θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα και τον πιο δυνατό και καλόβολο άνθρωπο να τα παίξει και να γυρίζει σαν την Αστέρω στο Σύνταγμα. Έχεις μια θαυμάσια ικανότητα να σηκώνεις τον εαυτό σου από το κρεβάτι, να παίρνεις την έκφραση που θέλεις και να δείχνεις ψύχραιμος. Όλα είναι Εικόνα. Όχι όπως τη φαντάζονται οι περισσότεροι: πόζα, εγωπάθεια και αλαζονεία, αλλά αξιοπρέπεια και πείσμα να τα καταφέρεις παρ’ όλες τις αντιξοότητες. Όταν προβάλλεις την εικόνα αυτού που έχει τα πάντα υπό έλεγχο, συνδυασμένη με αυτοπεποίθηση, ποιος ξέρει; Ίσως τότε πράγματι να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο, αφού η επανάληψη δημιουργεί χαρακτήρα.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είναι εντυπωσιακό, αλλά μερικές φορές χωρίς να φταις, χωρίς να έχεις ξεκινήσει εσύ οποιαδήποτε δράση, χωρίς κίνητρο ή συνειδητή επιδίωξη, ξαφνικά βρίσκεσαι στο μέσο μπερδεμένων καταστάσεων και μάλιστα δυσάρεστων, είτε προσωπικών είτε επαγγελματικών είτε οικογενειακών. Είναι πιθανόν στην προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις διαφορετικούς ανθρώπους, να γίνεσαι διαφορετικός με κάθε έναν από αυτούς. Μετά αρχίζουν να έρχονται προς τα σένα σαν ζόμπι θέλοντας ένα κομμάτι σου. Δεν είναι ταινία, δυστυχώς. Ούτε μια μεταφορά. Οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα, που είσαι περικυκλωμένος/η από ζόμπι, να χρησιμοποιήσεις κάθε σταγόνα ταλέντου που έχεις. Πρόσεχε: Με τον Άρη στο ζώδιό σου να σου λέει ΠΡΟΧΩΡΑ, αλλά και με τον Κρόνο στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού να σου ψιθυρίζει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ και να σου βάζει τρικλοποδιές, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διοχετεύσεις ό,τι δύναμη έχεις στους στόχους και τις επιδιώξεις σου χωρίς να μπλέκεσαι σε ανόητες αντιπαραθέσεις ή συγκρούσεις που θα βγεις ηττημένος. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είναι φυσικό να αισθάνεσαι εύθραυστος και αβέβαιος για τον εαυτό σου. Γι’ αυτό χρειάζεται να απομακρυνθείς από κάποιες σχέσεις και επιδιώξεις που νόμιζες ότι σε κάνουν να αισθάνεσαι σιγουριά και πίστευες ότι θα σε στηρίξουν, και να κινηθείς προς μια περισσότερο πνευματική και εποικοδομητική περίοδο της ζωής σου. Το μήνυμα που στέλνει ο Άρης από τον 12ο οίκο σου, από τον Σκορπιό δηλαδή, σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στον Λέοντα, λέει ότι θα είσαι πολύ πιο ικανοποιημένος και ισορροπημένος όταν ανέβεις στο κύμα που θα σε οδηγήσει στον εαυτό σου. Μη φοβάσαι να απομακρυνθείς για λίγο από τη φασαρία της κοινωνικότητας, σταμάτα να κυνηγάς χίμαιρες και ανθρώπους που σε τρελαίνουν. Δεν υπάρχουν γρήγορες συνταγές ευτυχίας και απλές απαντήσεις. Είσαι ο αγαπημένος των θεών όταν κοιτάς ψηλά, γι’ αυτό παραδώσου στην καλή πλευρά του εαυτού σου και οι προσευχές σου θα εισακουστούν.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ας το παραδεχτούμε. Όσο διπλωμάτης κι αν είσαι, όσο κι αν δείχνεις τρομερό ενδιαφέρον όταν ακούς  ή παρακολουθείς τα δεινά των άλλων και τις προσπάθειές τους να τα ξεπεράσουν, τελικά δεν μπορείς να φτάσεις μέχρι το τέλος. Και είναι φυσικό αφού αγωνίζεσαι για τη δική σου επιβίωση, που παραμένει η Νο1 ασχολία σου. Κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είσαι αυτό που λέμε ο εύκολος άνθρωπος που μπορεί κάποιος να ζήσει μαζί του, ή σε πολλές περιπτώσεις να ανεχτεί. Οι σχέσεις, ωστόσο, σου είναι πιο απαραίτητες από ποτέ, παρά το γεγονός ότι είσαι τόσο απασχολημένος με τον εαυτό σου που είναι δύσκολο να σχετιστείς με κάποιον για παρά πάνω από πέντε λεπτά χωρίς να γυαλίσει το μάτι σου. Ευτυχώς που υπάρχει και η δουλειά, που σε προσγειώνει και σε κουράζει σε σημείο να μην έχεις όρεξη ούτε να τσακωθείς.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ακόμα κι αν ορκιστείς ότι δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου οι επαγγελματικοί ανταγωνισμοί, οι εργασιακές πολιτικές, ότι δεν έχεις επαγγελματικές φιλοδοξίες ή δεν σε νοιάζει η καριέρα σου, κανένας που βρίσκεται δίπλα σου δεν πρόκειται να σε πιστέψει, κυρίως αν έχεις ωροσκόπο Υδροχόο, αλλιώς οι συγκρούσεις μπορεί να μεταφερθούν σε άλλη σημαντική αρένα της ζωής σου – σχέσεις, οικογένεια, προσωπική ζωή.  Σε κάθε περίπτωση, η επαγγελματική ζωή είναι Θέμα. Σοβαρό και σημαντικό. Η επιτυχία ή αποτυχία εξαρτώνται, εκτός φυσικά από τις ικανότητές σου, και από τη διπλωματία. Ή, όπως είπε ένας Υδροχόος που δουλεύει στα καταρρέοντα μίντια,  «διπλωματία σημαίνει να λες στον εκδότη σου τι ωραία γραβάτα φοράει, λίγο πριν σηκώσεις την πέτρα». Αυτός όμως έχει και έντονο Άρη στο ωροσκόπιό του, οπότε οι υπόλοιποι Υδροχόοι κρατήστε  το μέρος της πρότασης  με «την ωραία γραβάτα».

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Εάν δεν έχουν περάσει αιώνες από το τέλος του σχολείου πρέπει να ξαναθυμηθείς την τρομακτική, μοιραία στιγμή, όταν έπρεπε να διασχίσεις την τάξη, να πλησιάσεις τον πίνακα και να βαθμολογηθείς για τις γνώσεις σου, ή μάλλον για την παπαγαλία σου. Τώρα βαθμολογούνται οι απόψεις σου για τη ζωή και το κεφάλι σου είναι γεμάτο από αλήθειες που έχεις παπαγαλίσει. Ήρθε η εποχή για να δώσεις άλλο ένα διαγώνισμα με το οποίο θα υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου – τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ πιστεύω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να καταπλήξεις με τις ικανότητές σου πρόσωπα με κύρος. Αλλά όχι ως γλείφτης. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων

θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ