Cosmic Telegram

Νέα Σελήνη στην Παρθένο, 23ο37΄, στις 16/9, 05:12΄)

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ετοιμάσου για άλλο ένα κύμα αλλαγών αφού στη διάρκεια των επόμενων ημερών διαμορφώνονται πολύ σημαντικά αστρολογικά γεγονότα.

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Πλούτωνας ολοκληρώνει την ετήσια ανάδρομη φάση του και μας λέει ότι είναι καιρός για ένα τεράστιο βήμα ΠΡΟΣ. Να σημειώσουμε εδώ ότι όταν ένας πλανήτης αλλάζει διεύθυνση οι αρχετυπικές του ενέργειες επιτείνονται. Στον Αιγόκερω ο Πλούτωνας εκθέτει τις συνέπειες του να αποποιείσαι την εξουσία και τις ευθύνες σου, ή να την καταχράσαι αγνοώντας τα αποτελέσματα. Στη διάρκεια της στάσης προς ορθή πορεία αποκαλύπτει Τι Πρέπει να Κάνουμε Τώρα. Ποιος ή Τι σκεφτόμαστε ότι θα μας σώσει; Ποια είναι η κατάλληλη δράση που χρειάζεται να αναλάβουμε; Σε ποιο τομέα λειτουργούμε ως θύματα, ή σκλάβοι; Πως η ζωή μας καθρεφτίζει τις ιδέες, τα πιστεύω και τις επιλογές μας; 

Στις 19 Σεπτεμβρίου Ουρανός και Πλούτωνας δημιουργούν το δεύτερο από τα 7 τετράγωνα μεταξύ τους. Το τετράγωνο δηλώνει μια κρίσιμη καμπή και μας γυρίζει πίσω στην προηγούμενη σύνοδο. Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας συναντήθηκαν τρεις φορές μεταξύ 1965-1966 (16ο-17ο Παρθένου) και απείχαν μεταξύ τους μέχρι 10ο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας δημιουργώντας το αντιπολεμικό κύμα, τις διαδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το φεμινισμό, τα «παιδιά των λουλουδιών», τις απαρχές του ίντερνετ, το Μάη του 68, το φεμινισμό, την αποστολή στη Σελήνη, την Κινέζικη πολιτιστική επανάσταση. Το 1986-87 όταν Ουρανός/ Πλούτωνας δημιούργησαν όψη ημιτετραγώνου (45ο) είδαμε το Hands Across America (Wiki: Το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαίου, 1986 επτά εκατομμύρια άνθρωποι ένωσαν τα χέρια τους σχηματίζοντας μια αλυσίδα που κάλυπτε 6.682 χλμ- από την Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια. Αυτό το εθνικής εμβέλειας γεγονός ονομάστηκε «Hands Across America» κι είχε σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να καταπολεμηθεί η πείνα και να βοηθηθούν οι άστεγοι), τις μεταρρυθμίσεις του Γκορμπατσόφ στην Σοβιετική Ένωση, την εκδίωξη του δικτάτορα Μάρκος από τις Φιλιππίνες, την καταστροφή του Τσέρνομπιλ, το Ιράν-γκειτ και την Μαύρη Δευτέρα του χρηματιστηριακού κραχ. Τώρα που σχηματίζεται τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών όσα προηγήθηκαν χρειάζεται να αποκτήσουν γερές ρίζες. Είναι εποχή για να προταχθούν τα ιδανικά του Υδροχόου για Ισότητα, Ειρήνη και Ευημερία για Όλους. 

Εξέλιξη σημαίνει να προχωράς στο άγνωστο , ή στο χάος. Η αρχαία Αιγυπτιακή και βιβλική ερμηνεία του χάους ήταν « το κενό που προηγείται της δημιουργίας». Η θεωρία του χάους που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 από τον Edward Lorenz μας λέει για μια μικρή, ασήμαντη αλλαγή στην αρχή που μπορεί να αλλάξει μακροχρόνια την συμπεριφορά ενός συστήματος. Μια σκέψη, μια λέξη, ένα πρόσωπο μπορεί να αλλάξει τα πάντα. 

Ο Ερμής, ο κυβερνήτης της Παρθένου βρίσκεται δίπλα στη Νέα Σελήνη και στις 20 Σεπτεμβρίου σχηματίζει ένα ακριβές Ταυ- Τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στις 7ο των Ζυγού, Κριού, Αιγόκερου δίνοντας έμφαση στην πρωτότυπη, ανεξάρτητη, έξω από στεγανά και προκαταλήψεις Σκέψη. Ο Ουρανός ως υψηλότερη οκτάβα του Ερμή συμβολίζει την υψηλότερη ευφυΐα που συνδυάζει λογική και διαίσθηση. Η αντίθεση αυτών των δύο πλανητών πιέζει για ριζοσπαστικές σκέψεις, απόψεις, λύσεις και αποκαλύψεις, ενώ τα τετράγωνά τους με τον Πλούτωνα μας προειδοποιούν να είμαστε ανεκτικοί και προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Ενώ η προφανής λύση είναι η σύγκρουση που δεν θα αποφευχθεί το συμπαντικό μήνυμα είναι: Μην είσαι εναντίον οτιδήποτε- αυτή η στάση διαιωνίζει το πρόβλημα. Αντί σύγκρουσης: Ευγένεια, Καλοσύνη, Καρδιά. Την ίδια στιγμή Εστία και Δήμητρα τετραγωνίζουν τον Ήλιο και την Σελήνη ενώ η Αθηνά σε σύνοδο με τον Ουρανό και η Ήρα σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό μιλάνε για τη δύναμη του θηλυκού που θεραπεύει και ενώνει. Το Sabian σύμβολο γι΄αυτή τη Νέα Σελήνη στις 24ο της Παρθένου μας καλεί να φροντίσουμε και να προσέχουμε ο ένας τον άλλο: «Η Μαρία και ο αμνός της- είναι ανάγκη να διατηρήσουμε ζωντανή και αγνή απλότητα στην ψυχή μας όταν αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες της ύπαρξης».

Η αλλαγή είναι συναρπαστική και τρομακτική. Ο Fritz Perls , διάσημος γερμανός ψυχίατρος και ψυχαναλυτής είπε ότι «ο φόβος είναι ένας ενθουσιασμός χωρίς αναπνοή». Όταν νιώθεις να φοβάσαι πάρε αργές και βαθιές αναπνοές. Ο φόβος είναι ενέργεια. Ο φόβος είναι ο αποτελεσματικός τρόπος που η εξουσία χρησιμοποιεί για να ελέγξει τους ανθρώπους. Έχε όμως πάντα στο μυαλό σου ότι αυτοί που θέλουν να ελέγξουν τους άλλους είναι οι ίδιοι φοβισμένοι. 

Έχει έρθει ο καιρός να αναλάβουμε δράση για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια, τα ιδανικά μας, την ελευθερία μας, την θέλησή μας για αλλαγές. Το μέλλον είναι ανοιχτό και το διαμορφώνουμε λεπτό το λεπτό. Συνεχώς. Η αλλαγή είναι αναπότρεπτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ