Αθλητισμος

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πότε βγαίνει η απόφαση στη Μελβούρνη (βίντεο)

Γιατί πήρε ιατρική εξαίρεση - Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Australian Open στη Μελβούρνη
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/DAVE HUNT

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα απελαθεί από την Αυστραλία. Πώς πήρε ιατρική εξαίρεση. Οι εικόνες που τον «καίνε».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξέρει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 αν τελικά θα παραμείνει στην Αυστραλία και θα συμμετάσχει στο Australian Open. Η ιατρική εξαίρεση που πήρε για να παίξει στην Αυστραλία, προκάλεσε κύμα οργής στους Αυστραλούς που δοκιμάστηκαν από διαδοχικά σκληρά lockdown.

Ο «Νόλε» κρατείται από τις υπηρεσίες μετανάστευσης στη Μελβούρνη και βρίσκεται υπό απέλαση από την Αυστραλία.

Ο Σέρβος τενίστας και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη τένις παραμένει ανεμβολίαστος και στο παρελθόν έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας καλείται να αποφασίσει αν τελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί. Ο «Νόλε» έχει καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα εισόδου του στην Αυστραλία, ώστε να αγωνιστεί στο Australian Open και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2021 στη Μελβούρνη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο και περιμένει τη δικαστική απόφαση, ευχαριστώντας παράλληλα τους Σέρβους που συνεχίζουν να τον στηρίζουν. Η υπόθεση του Τζόκοβιτς και το θρίλερ για τη συμμετοχή ή μη στο Australian Open προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Σερβία και Αυστραλία. Σέρβοι πολιτικοί, μάλιστα, δεν διστάζουν να δηλώνουν δημόσια ότι υπήρξε οργανωμένο «σχέδιο εξευτελισμού». Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρξε παρέμβαση από την κυβέρνηση της Σερβίας, προκειμένου να δοθούν εγγυήσεις και να επιτραπεί η παραμονή του «Νόλε» στην Αυστραλία.

Υποστηρικτές του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη έξω από το ξενοδοχείο καραντίνας
Υποστηρικτές του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη έξω από το ξενοδοχείο καραντίνας © EPA/JOEL CARRETT

Σέρβοι στη Μελβούρνη ζητούν να πάρει βίζα ο Νόβακ Τζόκοβιτς και να παίξει στο Australian Open
Σέρβοι στη Μελβούρνη ζητούν να πάρει βίζα ο Νόβακ Τζόκοβιτς και να παίξει στο Australian Open © EPA/CON CHRONIS

Την ίδια στιγμή στα social media κυκλοφορούν θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται μια... απέλπιδα προσπάθεια να μην κατακτήσει το 21ο Grand Slam στην καριέρα του και να γίνει έτσι ο πιο πετυχημένος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος (σ.σ. Φέντερερ και Ναδάλ έχουν από 20).

Τζόκοβιτς: «Σας ευχαριστώ για τη στήριξη, μπορώ να τη νιώσω» | 7/1/22 | ΕΡΤ

Κανονικά η δίκη Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη - Δεν αλλάζει η ημερομηνία

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το αίτημα των νομικών εκπροσώπων του Υπουργείου εσωτερικών της Αυστραλίας, για να καθυστερήσει η δίκη που αφορά την παραμονή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στη «χώρα των καγκουρό», απερρίφθη. Έτσι, τη Δευτέρα (10/01) η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά.

Οι δικηγόροι του κορυφαίου τενίστα του κόσμου έχουν καταθέσει ένσταση εδώ και ημέρες με αφορμή την απόφαση των αρχών για απέλασή του από την Αυστραλία, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τους υγειονομικούς όρους εξασφάλισης άδειας εισόδου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει τη δίκη του για να δει αν τελικά θα αγωνιστεί στο Australian Open στη Μελβούρνη
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει τη δίκη του για να δει αν τελικά θα αγωνιστεί στο Australian Open στη Μελβούρνη © EPA

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας επιδίωξε να «κερδίσει χρόνο», ζητώντας την αλλαγή ημερομηνίας της διαδικασίας κατά 48 ώρες, αίτημα που, όμως, απορρίφθηκε από τον δικαστή Άντονι Κέλι. Πλέον, μετά τις κινήσεις των δικηγόρων του «Νόλε» και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων, τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει εάν ο Σέρβος τενίστας θα παραμείνει ή, όχι σε αυστραλιανό έδαφος, προκειμένου να αγωνιστεί στο Australian Open.

Οι ισχυρισμοί από τους δικηγόρους του Νόβακ Τζόκοβιτς και οι φωτογραφίες στο Twitter που «καίνε» τον Σέρβο τενίστα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ένσταση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του, ο «Νόλε» πήρε την ιατρική εξαίρεση για να παίξει στο Australian Open στη Μελβούρνη, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου 2022 είχε κορωνοϊό, όπως ισχυρίζονται στην έφεση.

Μόνο που εκείνες τις ημέρες ο Τζόκοβιτς κυκλοφορούσε ελεύθερος, χωρίς μάσκα, συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις στη Σερβία και αγκαλιάζοντας πολίτες -ανάμεσά τους και παιδιά. Ο Σέρβος τενίστας, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε το φιλανθρωπικό του ίδρυμα και σε εκδήλωση για την παρουσίαση γραμματοσήμου.

Οι σχετικές φωτογραφίες που «καίνε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς είχαν ανέβει εκείνες τις ημέρες στο Twitter, ωστόσο -όπως υποστηρίζουν αθλητικοί παράγοντες στη Σερβία- δεν αποκλείεται ο «Νόλε» να μην γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Τα όσα πάντως εκτυλίσσονται στο θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο τένις.

Νέα Δεδομένα στην υπόθεση Τζόκοβιτς | 09/01/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ