Αθλητισμος

O CEO του Tennis Australia θέλει Τζόκοβιτς στο Australian Open

Τι είπε για την ιατρική εξαίρεση που δόθηκε στον Σέρβο τενίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open στη Μελβούρνη
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/DAVE HUNT

Στο Australian Open είναι η θέση του Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τον CEO του Australia Tennis, που θέλει να δει τον Σέρβο τενίστα να αγωνίζεται στη Μελβούρνη.

Πρώτο θέμα συζήτησης ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε Αυστραλία και Σερβία και το αν θα παίξει τελικά στο Australian Open. Ο διευθύνων σύμβουλος του Tennis Austalia, λίγες ώρες πριν βγει η απόφαση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έκανε δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο «Νόλε» θα παίξει στην Αυστραλία με ιατρική εξαίρεση, έγινε χαμός στη χώρα της Ωκεανίας.

Ειδικότερα, ξεκίνησε ένα «γαϊτανάκι ευθυνών» για το ποιος έδωσε το «ok» ώστε ο ανεμβολίαστος Σέρβος τενίστας να αγωνιστεί σε μια χώρα όπου το ένα σκληρό lockdown διαδεχόταν το άλλο και πολλοί πολίτες παραμένουν στα «κάγκελα» με τα περιοριστικά μέτρα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η Tennis Australia που διοργανώνει το Grand Slam, και η κυβέρνηση της Βικτώρια ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο αναφορικά με την αξιολόγηση των ιατρικών εξαιρέσεων για τη συμμετοχή στο Australian Open.

«Δεν πρόκειται να ρίξουμε την ευθύνη σε κανέναν γιατί υπάρχουν πολλές αντιφατικές πληροφορίες» ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος του Tennis Australia Γκρέγκ Τάιλι. Και ισχυρίστηκε: «Κάθε εβδομάδα μιλούσαμε με όλα τα μέλη της κυβέρνησης για να διασφαλίσουμε ότι κάναμε το σωστό και ήμασταν στη σωστή διαδικασία με τις ιατρικές εξαιρέσεις, αλλά και ότι γνωρίζοντας ότι όσοι έρχονται εδώ έχουν εμβολιαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Σερβία. Στο Βελιγράδι κορυφαία μέλη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως υπάρχει σχέδιο για τον εξευτελισμό του Σέρβου τενίστα, ο οποίος επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για τη Μελβούρνη, καθώς είχε λάβει εγγυήσεις ότι θα αποτελεί ιατρική εξαίρεση.

«Δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν. Το μόνο που θα πω είναι ότι ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας και θα κάνουμε την καλύτερη δουλειά που μπορούμε. Η πλειοψηφία των παικτών είναι σε θέση να παίξουν στο Australian Open γιατί έχουμε δουλέψει πολύ γιa αυτό» ανέφερε επίσης ο CEO του Tennis Australia.

Στην ερώτηση για το αν θέλει ο Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει στο τουρνούα, απάντησε: «Ναι, θα ήθελα να τον δω να παίζει στο Australian Open». Σημειώνεται ότι στην Αυστραλία είχαν ξεσπάσει άγρια επεισόδια για το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Australian Open - Πότε ξεκινά - Ποιος το είχε κατακτήσει το 2021

Το Australian Open είναι το πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν. Διεξάγεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου 2022. Ολοκληρώνεται στις 30 Ιανουαρίου. Μεταξύ των αθλητών που αγωνίζονται, βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Το περσινό Australian Open κατέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ήταν ο απόλυτος άρχοντας στη Μελβούρνη, ισοπεδώνοντας στον τελικό με 3-0 τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Novak Djokovic v Daniil Medvedev  | Australian Open 2021 - Highlights | Tennis | Eurosport

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ