Αθλητισμος

Τζόκοβιτς: Υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο - Τη Δευτέρα η απόφαση

Διπλωματικό «επεισόδιο» ανάμεσα σε Σερβία και Αυστραλία

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόκοβιτς: Υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο - Τη Δευτέρα η απόφαση
Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/ALI HAIDER

Νόβακ Τζόκοβιτς: Υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο μέχρι τη Δευτέρα που θα εκδικαστεί η έφεσή του για τη βίζα.

Εώς τη Δευτέρα αναβάλλεται η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα στο Park Hotel της Μελβούρνης μέχρι τότε.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι ζήτησε από τους δικηγόρους των μερών να προετοιμάσουν την παρουσίαση των στοιχείων τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Σέρβος, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, αμφισβήτησε την απόφαση των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον εκδιώξουν από τη χώρα την Πέμπτη,  σε ένα συμβάν που εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να κατηγορεί την Αυστραλία ότι «κακομεταχειρίζεται» τον πρωταθλητή. Ο Σέρβος πρόεδρός, ισχυριζόμενος ότι μίλησε με τον Τζόκοβιτς, έγραψε στο Instagram ότι «όλη η Σερβία ήταν μαζί του (Τζόκοβιτς)» και ότι «οι αρχές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η κακομεταχείριση του καλύτερου παίκτη θα σταματήσει. Ο πρόεδρός της, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ισχυριζόμενος ότι μίλησε στον κόσμο Νο. 1 στο τηλέφωνο, έγραψε στο Instagram ότι «όλη η Σερβία ήταν μαζί του (Τζόκοβιτς)» και ότι «οι αρχές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η κακομεταχείριση του καλύτερου παίκτη στον κόσμο θα σταματήσει το συντομότερο δυνατό».

Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για να παίξει στο τουρνουά Australian Open, αφού αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ  Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης στο ξενοδοχείο Park Hotel, στο προάστιο Κάρλτον, όπου αρκετοί υποστηριχτές του, Σέρβοι που ζουν στην πόλη συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το ξενοδοχείο, ζητώντας την απελευθέρωσή του.

Ναδάλ: Λυπάμαι για τον Τζόκοβιτς αλλά ήξερε

Την ίδια ώρα, Ράφα Ναδάλ είπε ότι λυπάται που δεν επιτράπηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς να εισέλθει στην Αυστραλία, αλλά πρόσθεσε ότι ο Σέρβος γνώριζε εδώ και μήνες ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα εάν έφτανε χωρίς να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

«Φυσικά δεν μου αρέσει η κατάσταση που συμβαίνει», είπε ο Ναδάλ στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη του στον αγώνα του στο τουρνουά Melbourne Summer Set ATP 250. «Κατά κάποιον τρόπο τον λυπάμαι. Ταυτόχρονα, όμως, γνώριζε τις συνθήκες πριν από πολλούς μήνες, οπότε πήρε τη δική του απόφαση», είπε ο 35χρονος Ναδάλ , ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 τον περασμένο μήνα αφού έπαιξε σε τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Ο Ισπανός είπε ότι έζησε «πολύ δύσκολες» λίγες μέρες.

Ο Ναδάλ είπε ότι αυτό που συμβαίνει δεν ήταν καλό για κανέναν.

«Φαίνεται μια δύσκολη κατάσταση», είπε ο Ναδάλ. «Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία να απογοητεύονται πολύ με την υπόθεση επειδή έχουν περάσει από πολλά πολύ σκληρά lockdown. Πιστεύω σε αυτό που λένε οι επιστήμονες , και αν ο λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο».

Ο Ματέο Μπερετίνι, νο 7 στον κόσμο, ο οποίος έχασε από τον Τζόκοβιτς στον περσινό τελικό του Wimbledon, είπε επίσης: «Νομίζω ότι δεν είναι ωραίο να είσαι, δεν ξέρω, πόσες ώρες ήταν εκεί (στο αεροδρόμιο)», τόνισε ο Ιταλός. «Αλλά την ίδια στιγμή, μπορώ να καταλάβω γιατί οι Αυστραλοί προφανώς αισθάνονται όπως αισθάνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ