Αθλητισμος

Η Μπεκατώρου κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της

Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί - Η ολυμπιονίκης κατέθεσε στον εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ © EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε συναθλήτρια της κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου κατά την τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα

Στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν ποινικά φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η χρυσή πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, που συμπλήρωσε ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου περισσότερες από τρεις ώρες διεξοδικής κατάθεσης, φέρεται να έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό δεδομένα που, σε αντίθεση με την δική της υπόθεση, επιδέχονται ποινικού ελέγχου, καθώς αφορούν πράξη ή πράξεις που ενδέχεται να διαπράχθηκαν εντός του ορίου των 15 ετών που έχει δυνατότητα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ολυμπιονίκης φαίνεται να κατονόμασε την περίπτωση συναθλήτριας της στον χώρο της ιστιοπλοΐας η οποία, σύμφωνα με την πρώτη μάρτυρα της έρευνας, έχει υποστεί σεξουαλική βία. Η ποινικά αξιόποινη πράξη κατά της συναθλήτριάς της στην οποία αναφέρθηκε επίσημα η Ολυμπιονίκης, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και είναι ενεργή η δυνατότητα, μετά από καταγγελία τής παθούσας, ενεργοποίησης του εισαγγελέα.

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι η αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η κ. Μπεκατώρου θα κληθεί άμεσα από τον εισαγγελικό λειτουργό σε κατάθεση προκειμένου να επιβεβαιώσει την κ. Μπεκατώρου ή ακόμη και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει στον "επόμενο κρίκο της αλυσίδας" βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο.

Πολλοί εκτιμούν ότι ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής θα ανοίξουν στόματα που επί σειρά ετών παρέμεναν σιωπηλά για οδυνηρές πράξεις και ότι το τέλος της έρευνας που ξεκίνησε με την κατάθεση της κ. Μπεκατώρου θα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης για εξηγήσεις πρόσωπα που επί σειρά ετών παρέμεναν στο απυρόβλητο.

Σοφία Μπεκατώρου: Να μη φοβόμαστε

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ