- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρίγκιπας Χάρι: Η αυτοβιογραφία έκανε ρεκόρ πωλήσεων, για βιβλίο μη μυθοπλασίας
Τα απομνημονεύματα του πρίγκηπα Χάρι, το βιβλίο με τίτλο «Ρεζέρβα», πιάνει το γρηγορότερο ρεκόρ πωλήσεων, για βιβλίο μη μυθοπλασίας, δημοσίευσε το Sky News την Τρίτη, επικαλούμενο τον εκδότη του.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι είχε σημειώσει πωλήσεις 400.000 αντιτύπων μέχρι στιγμής σε έντυπη μορφή, ebook και audio book συνολικά. Ειδικότερα, το πρακτορείο επικαλέστηκε το Transworld Penguin Random House που έκανε γνωστό ότι οι πωλήσεις του βιβλίου «ξεπερνούν ακόμη και τις πιο μεγάλες προσδοκίες».
Το βιβλίο του Χάρι με τίτλο «Spare» (Εφεδρικός) έχει κερδίσει την προσοχή σε όλο τον κόσμο με τις αποκαλύψεις του για τις προσωπικές του μάχες και τις κατηγορίες του εναντίον άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένου του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου, της μητριάς του, της Καμίλα, και του μεγαλύτερου αδελφού του, του πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Ουρές από θαυμαστές περιμέναν πριν ανοίξουν τα καταστήματα στις 12 το πρωί της Τρίτης για την επίσημη κυκλοφορία των αμφιλεγόμενων απομνημονευμάτων.
Μια χούφτα άνθρωποι ήταν έξω από τις πόρτες του WHSmith στο σταθμό Victoria του Λονδίνου για να είναι από τους πρώτους που θα αγόραζαν ένα αντίτυπο του βιβλίου - το οποίο έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο με αποκαλύψεις-βόμβα για τη βασιλική οικογένεια και διέρρευσε και πουλήθηκε νωρίτερα από ορισμένα βιβλιοπωλεία στην Ισπανία.
Good Morning and #SparebyPrinceHarry went on sale today Caroline was the first and only person outside @Waterstones on Piccadilly when the shop opened at 8am today she was the first to get a copy at this location @rjmyers @RoyalReporter @MirrorRoyal @podsave pic.twitter.com/IbU2dNCa8i
— ian vogler (@ianvogler) January 10, 2023
Αποσπάσματα του βιβλίου διέρρευσαν την περασμένη Πέμπτη, όταν η ισπανόφωνη έκδοσή του άρχισε να πωλείται κατά λάθος σε μερικά βιβλιοπωλεία στην Ισπανία.
Ο Χάρι μιλάει για τη θλίψη του και το πώς μεγάλωσε μετά το θάνατο της μητέρας του, όταν ήταν μόλις 12 ετών, για το ότι έκανε χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών για να αντεπεξέλθει, για το πώς σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, ακόμη και για το πώς έχασε την παρθενιά του.
Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Χάρι επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι μερικά μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων της Καμίλα και του Ουίλιαμ, διέρρευσαν ιστορίες σε εφημερίδες ταμπλόιντ, οι οποίες προκάλεσαν ζημιά είτε στον ίδιο είτε στη σύζυγό του Μέγκαν, για να προστατευτούν οι ίδιοι ή για να βελτιώσουν τη φήμη τους.
«Πιστεύω πως εκείνη (η μητέρα του, η Νταϊάνα), θα λυπόταν πολύ για το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ, το γραφείο του, είχαν ρόλο σ' αυτές τις ιστορίες», είπε στην εκπομπή Good Morning America.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόλυτη βίβλος για τον αθλητισμό, την πολιτική και το παιχνίδι που κατέκτησε, κυριολεκτικά, τον κόσμο
Μιλήσαμε μαζί τους για τους νέους επιτυχημένους τίτλους τους, τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερπληροφόρηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και για την επίδραση της Key Books στους αναγνώστες
Στον φετινό διαγωνισμό οι νικητές και οι νικήτριες αναδείχτηκαν με 200.000 ψήφους αναγνωστών
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η παιδική και νεανική λογοτεχνία εξακολουθεί να αποτελεί ένα εξαιρετικά γόνιμο πεδίο επιστημονικής διερεύνησης
Μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Το κακό που δεν υπάρχει» (μετάφραση Δήμητρα Δότση, 336 σελίδες, Εκδόσεις Utopia)
Ο Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ και ο Αντρέα Μπαγιάνι γράφουν για την άνοια των γονιών τους
«Μόνο με την επίκληση της νομιμότητας δεν θα έχει κανείς μέλλον», λέει ο Αντώνης Κλάψης στην ATHENS VOICE
Ήρθε στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος του Φεστιβάλ ΛΕΑ για να παρουσιάσει το μυθιστόρημά του «Και οι επτά ήταν υπέροχοι»
Πανελλαδική έρευνα αποκαλύπτει τις συνήθειες, τα κίνητρα και τις νέες τάσεις των Ελλήνων αναγνωστών
Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Το μυθιστόρημα «Εκεί εκεί» του Tommy Orange (μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου
Μια συλλογή διηγημάτων που δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις ούτε λεπτό
Μια νουβέλα γραμμένη σαν μια σχοινοτενής ευχή με τη μορφή νουβέλας: μακάρι ένα παιδί να στραφεί νωρίς μέσα του και να αναρωτηθεί βαθιά και ουσιαστικά ποια είμαι, πού πάω, τι θέλω, γιατί το θέλω
Μια συνέντευξη με τον δρα Θεόδωρο Παπακώστα με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Πόση Μεγάλη Ελλάδα θέλετε; — Ναι!» (344 σελίδες, Εκδόσεις Key Books)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.