- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Ηλίας Μαμαλάκης γράφει τις «Αναμνήσεις ενός μαγειριστή»
Ένα ταξίδι γεύσεων, αισθήσεων και αναμνήσεων
«Οι αναμνήσεις ενός μαγειριστή & 10 Ιστορίες αχόρταγης ζωής»: Το βιβλίο του Ηλία Μαμαλάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός
Ο Ηλίας Μαμαλάκης στο πέρασμα του χρόνου αγάπησε πάρα πολύ την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, την οποία κατέγραψε και σε βίντεο και σε βιβλία. Στο βιβλίο «Οι αναμνήσεις ενός μαγειριστή & 10 Ιστορίες αχόρταγης ζωής» (εκδ. Αρμός) διαβάζουμε τα απομνημονεύματά του, μικρά στιγμιότυπα καθημερινής τρέλας που αφορούν το φαγητό, την ιστορία του παππού και της γιαγιάς του, την ιστορία της Αϊσέ, της πρώτης γατούλας που απέκτησε στο σπίτι, έναν ύμνο για τη σούπα, τη δύσκολη στιγμή της ζωής του με τις χημειοθεραπείες της συζύγου του, Στέλλας.
Tο βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο τα απομνημονεύματα. Είναι και 10 νουβέλες. 10 νουβέλες που γράφτηκαν αυθόρμητα μέσα στα χρόνια που πέρασαν, κρυμμένα στη μνήμη ενός υπολογιστή. Έχουν παράξενο περιεχόμενο, άλλες βιωματικές και άλλες από τη φαντασία του Ηλία Μαμαλάκη που σε αυτό το βιβλίο «εκτίθεται». Και σίγουρα κάπου-κάπου θα βρίσκετε και μερικές συνταγές, όχι εντυπωσιακές, αλλά συνταγές της καθημερινότητας μαγειρεμένες με πολύ πάθος.
Ένα βιβλίο για την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία και τις οικογενειακές σχέσεις, αλλά και για την αφοσίωση, τη θυσία και τον αλτρουισμό με κέντρο την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αρμός www.armosbooks.gr
Με αγορές άνω των 20€ δωρεάν μεταφορικά!
Fb: armos.ekdoseis.ekdiloseis, Insta: armosbooks
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.