Βιβλιο

Διαγωνισμός Bridgerton: Κέρδισε τα 8 βιβλία της σειράς

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας έγινε γνωστή για τα ρομαντικά μυθιστορήματα, που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Elxis (Διόπτρα). Δείτε πώς θα τα διεκδικήσετε

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bridgerton-diagonismos-ekdoseis-dioptra-vivlio.jpg

Διαγωνισμός «Bridgerton»: Πώς θα κερδίσετε τα οκτώ βιβλία της Τζούλια Κουίν από τις εκδόσεις Elxis (Διόπτρα) στα οποία βασίζεται η επιτυχημένη σειρά του Netflix

Έρωτες, σκάνδαλα, ίντριγκες, δυναμικοί γυναικείοι χαρακτήρες και λαμπερές δεξιώσεις σε χαώδεις αίθουσες χορού με φόντο την Αντιβασιλεία της Βρετανίας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των διάσημων βιβλίων «Bridgerton» της Αμερικανίδας συγγραφέως Τζούλια Κουίντα οποία στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Elxis (Διόπτρα). Τα βιβλία αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία της επιτυχημένης, ομότιτλης σειράς στο Netflix.

Η Τζούλια Κουίν είναι γνωστή στον χώρο του βιβλίου για τα ρομαντικά μυθιστορήματα και τις ιστορίες εποχής. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες. Μάλιστα, έχει βρεθεί πρώτη στην κατάταξη των πιο ευπόλητων συγγραφέων στους New York Times, τιμήθηκε με 3 βραβεία βρετανικής ρομαντικής λογοτεχνίας - Rita και είναι ένα από τα 16 μέλη του Hall of Fame των Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων της Αμερικής. 

Ο σεναριογράφος - παραγωγός Κρις Βαν Ντούσεν και η παραγωγός των «Grey's Anatomy», «Scandal» και «How to Get Away With Murder» Σόντα Ράιμς, εμπνεύστηκαν από τις ιστορίες της συγγραφέως, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το τηλεοπτικό πρότζεκτ που έκανε πρεμιέρα στην streaming πλατφόρμα ανήμερα των Χριστουγέννων 2020. Το σενάριο διατηρεί το ρομαντικό στοιχείο, το πάθος και το χιούμορ των βιβλίων, παρουσιάζοντας παράλληλα τις εξελίξεις στην αριστοκρατία της Βρετανίας με μια σύγχρονη ματιά που καταρρίπτει τα κοινωνικά στερεότυπα και πυροδοτεί συζητήσεις γύρω από την πλοκή. 

Η πρώτη σεζόν γνώρισε τεράστια επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε μόλις 14 ημέρες από την κυκλοφορία βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας με τις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφερε να προσεγγίσει 63 εκατομμύρια νοικοκυριά, να ξεπεράσει σε τηλεθέαση το «Γκαμπί της Βασίλισσας» και να κατακτήσει την κορυφή της πλατφόρμας σε 76 χώρες. Τον Ιανουάριο του 2021 το Netflix ανακοίνωσε ότι η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Μπρίτζερτον που σημαίνει ότι το σενάριο θα βασιστεί στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Ο ιππότης που αγάπησε».

Κάθε βιβλίο ακολουθεί την ζωή ενός από τα μέλη της οικογένειας Μπρίτζερτον στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης και ευτυχίας στη ζωή του. Τα οκτώ πρώτα επεισόδια αφηγούνται τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου της συγγραφέως με τίτλο «Ο Δούκας κι Εκείνη». Κεντρικός χαρακτήρας είναι η Δάφνη Μπρίτζερτον, η οποία ενηλικιώθηκε και –σύμφωνα με την παράδοση της υψηλής κοινωνίας– πρέπει να συμμετάσχει στις κοσμικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με στόχο να βρει τον ιδανικό σύντροφο και να παντρευτεί. Όμως, αργεί να βρει το κατάλληλο ταίρι. Τότε εμφανίζεται ο φίλος του αδερφού της και δούκας Σάιμον Μπάσετ, ο οποίος είναι έτοιμος να ζητήσει τη Δάφνη σε γάμο. Ο Σάιμον και η Δάφνη καταστρώνουν ένα περίπλοκο σχέδιο με σκοπό ο πρώτος να μην είναι πλέον διαθέσιμος για νέες γνωριμίες και η δεύτερη να προσελκύσει μερικούς επίδοξους μνηστήρες, τώρα που ο Δούκας την έχει ανακηρύξει ποθητή. Ωστόσο, ενώ οι δυο τους παριστάνουν το ζευγάρι, η Δάφνη δυσκολεύεται να θυμηθεί ότι το φλερτ είναι μια απάτη και καθώς ο κοινωνικός κύκλος στενεύει, θα χρειαστεί να αναλάβει δράση. Η συγγραφέας της σκανδαλοθηρικής φυλλάδας Λαίδη Γουίσλνταουν σχολιάζει όλο το παρασκήνιο. 

Τζούλια Κουίν «Bridgerton» από τις εκδόσεις Elxis (Διόπτρα)/Εκδόσεις Elxis
Τα οκτώ βιβλία της Τζούλια Κουίν «Bridgerton» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Elxis (Διόπτρα)/Εκδόσεις Elxis

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Ο ιππότης που αγάπησε» επικεντρώνεται στον Άντονι Μπρίτζερτον. Πρόκειται για τον πιο αμφιλεγόμενο εργένη, ο οποίος δεν έχει δώσει δείγματα ότι επιδιώκει τον γάμο. Όμως αυτή τη φορά, οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες έπεσαν έξω καθώς όχι μόνο αποφάσισε να παντρευτεί, αλλά έχει βρει και τη μέλλουσα σύζυγό του. Το μοναδικό του εμπόδιο είναι η αδερφή της αγαπημένης του, η οποία θα προσπαθήσει να διαλύσει τον αρραβώνα. Και τότε ξεκινά μια σειρά από περιπέτειες.

Στο τρίτο βιβλίο, «Παραμυθένια Πρόταση», η Σόφι Μπέκετ, κόρη ενός κόμη που έχασε την κοινωνική της θέση και πλέον εργάζεται ως υπηρέτρια στη μητριά της, θα πάρει μέρος στον διαβόητο μασκέ χορό της λαίδης Μπρίτζερτον. Εκεί θα συναντήσει τον «πρίγκιπά» της. Τι θα συμβεί όμως όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα;

Η Πενέλοπε Φέδερινγκτον ήταν από πάντα ερωτευμένη με τον αδερφό της καλύτερής της φίλης, Κόλιν Μπρίτζερτον και το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Bridgerton» εστιάζει στην ιστορία τους και το μυστικό που κρύβουν και οι δύο φαινομενικά άσπιλοι χαρακτήρες. Τίτλος του βιβλίου είναι «Ο ρομαντικός κύριος Μπρίτζερτον».

Ο Σερ Φίλιπ Κρέιν γνωρίζει ότι η Ελοίζ Μπρίτζερτον δέχεται κοινωνική πίεση για να βρει σύζυγο και της κάνει μια πρόταση, βέβαιος πως εκείνη δεν θα μπορέσει να αρνηθεί. Όμως η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική και αυτή την ιστορία παρουσιάζει το πέμπτο βιβλίο με τίτλο «Αιώνια δικός σου». 

Τζούλια Κουίν «Bridgerton» από τις εκδόσεις Elxis (Διόπτρα)/Εκδόσεις Elxis
Τα οκτώ βιβλία της Τζούλια Κουίν «Bridgerton» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Elxis (Διόπτρα)/Εκδόσεις Elxis

Ο Μάικλ Στέρλινγκ σε όλη του τη ζωή κυνηγούσε γυναίκες μέχρι που συνάντησε τη Φραντζέσκα Μπρίτζερτον και εντυπωσιάστηκε. Όμως η Φραντζέσκα ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον κόμη του Κίλμαρτιν και έτσι ο Μάικλ δεν θα μπορούσε να έχει προσδοκίες. Αυτό το γεγονός ανήκει στο παρελθόν, η Φραντζέσκα είναι πλέον ελεύθερη και εκείνος δεν τολμά να της αποκαλύψει τα συναισθήματά του. Η συνέχεια αποκαλύπτεται στο έκτο βιβλίο με τίτλο «Μαγεμένη Καρδιά». 

Ο Γκάρεθ Σεντ Κλερ βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς ο πατέρας του τον απεχθάνεται, είναι αποφασισμένος να εξανεμίσει την περιουσία και μην του αφήσει τίποτα. Η μόνη του κληρονομιά είναι ένα παλιό ημερολόγιο που περιλαμβάνει μυστικά του παρελθόντος και το κλειδί για το μέλλον. Το ημερολόγιο είναι γραμμένο στην ιταλική γλώσσα και για την μετάφραση θα χρειαστεί τη βοήθεια της Υακίνθη Μπρίτζερτον. Το έβδομο και προτελευταίο βιβλίο της σειράς ονομάζεται «Το φιλί σου μόνο». 

Ο Γκρέγκορι Μπρίτζερτον πιστεύει στον αληθινό έρωτα και θέλει να παντρευτεί. Ερωτεύεται την Ερμιόνη Γουάτσον, η οποία βρίσκεται σε μια καταστροφική σχέση. Η φίλη της λαίδη Λουσίντα Αμπέρναθι θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να προσεγγίσει την Ερμιόνη, όμως τελικά θα τον ερωτευτεί η ίδια. Το όγδοο βιβλίο ονομάζεται «Και ζήσαν αυτοί καλύτερα». 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η Athens Voice και οι εκδόσεις Elxis (Διόπτρα) δίνουν τη δυνατότητα σε 1 από εσάς να κερδίσει και τα 8 βιβλία της σειράς. Μπορείς να τα διεκδικήσεις όλα στέλνοντας ένα απλό e-mail στο contest@athensvoice.gr με το όνομά σου και γράφοντας «Bridgerton» στο θέμα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. 

Όροι διαγωνισμού
Όσον αφορά την παραλαβή, οι νικητές που είναι κάτοικοι Αθηνών παραλαμβάνουν από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διόπτρα, (Σόλωνος 93-95, 2103300774) εντός ενός μήνα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. 

Το ωράριο είναι:
Δευτέρα και Τετάρτη: 9:00-17:00
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 9:00-20:00
Σάββατο: 9:00-17:00 

Οι κάτοικοι της περιφέρειας παραλαμβάνουν απευθείας μέσω courier και για την αποστολή πρέπει να περιλαμβάνεται στα στοιχεία τους απαραιτήτως ΤΚ και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Αν το δώρο δεν παραλειφθεί και επιστραφεί, η αποστολή δεν επαναλαμβάνεται. Ο αποστολές γίνονται μόνο εντός Ελλάδος. 

bridgerton-diagonismos-dioptra.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ