Βιβλιο

Hubble: Επετειακό άλμπουμ για τα 30 χρόνια του τηλεσκόπιου

Το πρώτο εργαλείο του ανθρώπου στο... απώτερο διάστημα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hubble’s 30th Anniversary Image

«Expanding Universe: The Hubble Space Telescope»: Ένα άλμπουμ για τα 30χρονα του διαστημικού τηλεσκόπιου.

Τα 30 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble θέλει να τιμήσει η έκδοση «Expanding Universe: The Hubble Space Telescope» που κυκλοφόρησε προσφάτως.

Η εκτόξευση του Hubble έγινε τον Απρίλιο του 1990, και το διαστημικό τηλεσκόπιο ήταν το πρώτο εργαλείο που ο άνθρωπος τοποθέτησε στο απώτερο διάστημα. Ήταν μια από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις στην ιστορία της επιστημονικής εξερεύνησης.

Tο άλμπουμ -έκδοση του εκδοτικού οίκου Taschen- είναι απότιση φόρου τιμής σε αυτό το ορόσημο στη εξερεύνηση του διαστήματος και σε αυτό ο αναγνώστης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιες από τις πιο απίστευτες φωτογραφίες που αιχμαλώτισε το τηλεσκόπιο (σε αυτές περιλαμβάνονται και 30 οι οποίες δεν είχαν έως σήμερα δει τα φώτα της δημοσιότητας).

hubble-2.jpg

Πέραν των φωτογραφιών, το άλμπουμ περιλαμβάνει κείμενα τα οποία διαφωτίζουν κάποιες από τις απορίες για το διάστημα και τον χρόνο. Μεταξύ αυτών, κείμενο του κριτικού φωτογραφίας Owen Edwards και κείμενα των αστροναυτών του Hubble, Charles F. Bolden, Jr., John Mace Grunsfeld και Zoltan Levay.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θωμάς Σιταράς: Γκάφες, μαργαριτάρια και απίθανες ιστορίες από την Ελλάδα μιας άλλης εποχής
Θωμάς Σιταράς: Γκάφες, μαργαριτάρια και απίθανες ιστορίες από την Ελλάδα μιας άλλης εποχής

Ο ίδιος αναφέρεται ως «αθηναιογράφος», και κυρίως ως δημοσιογράφος-συγγραφέας. Το βιβλίο του «Και μη χειρότερα – το φάρμακό σας διά πάσαν νόσον…» είναι γεμάτο με μικρά, αληθινά «φάρμακα διά πάσαν νόσον»

Ευδόκιμος Τσολακίδης, «Υποκριτική: Από τη θεωρία στην πράξη»
Ευδόκιμος Τσολακίδης: 40 χρόνια στο θέατρο, 30 χρόνια στην εκπαίδευση του ηθοποιού

Από τη θεατρική σκηνή στη διδασκαλία, από την Ελλάδα σε πανεπιστήμια και θεατρικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου του «Υποκριτική: Από τη θεωρία στην πράξη».

«Ο Κροκόδειλος» του Αλέξη Ακριθάκη, εκδόσεις Αγρα
Το πιο παράξενο βιβλίο που έχω στη βιβλιοθήκη μου: «Ο Κροκόδειλος» του Αλέξη Ακριθάκη

Στο έργο του Ακριθάκη, ιστορίες που ξεκινούν από τις σελίδες των τετραδίων, σημειωματάριων και ημερολογίων του μεταφέρονται στο χαρτί, τον καμβά, τον «μικρό τύπο» και το βιβλίο.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY