Βιβλιο

Ανεβαίνουμε στην 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε ένα τεράστιο αναγνωστήριο στο ετήσιο ραντεβού της με το κοινό, τους εκδότες και τους συγγραφείς

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 259
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6i deth

10.000τ.μ. γεμάτα σελίδες, 400 βιβλιοεκθέτες, 150 events, 70 Έλληνες και ξένοι συγγραφείς στην 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Των ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΙΑΣ ΜΑΤΖΑΡΟΓΛΟΥ


10.000 τ.μ. γεμάτα σελίδες, 400 βιβλιοεκθέτες, 150 events, συμμετοχές από περισσότερες από 45 χώρες, 70 Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, τιμώμενη χώρα η Γερμανία. Η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε ένα τεράστιο αναγνωστήριο στο ετήσιο ραντεβού της με το κοινό, τους εκδότες και τους συγγραφείς. Βόλτες, σελίδες, ξεφύλλισμα, εσπρέσο, βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, μια ενδιαφέρουσα θεματική έκθεση με τίτλο «Βιβλίο και Ιστορία» και, φυσικά, Athens Voice stand! Θα μας βρεις στο περίπτερο 15, στο ισόγειο των εγκαταστάσεων της Helexpo, στο stand 44 Α. Θα χαζέψεις τις εκδόσεις μας, από τα «Βρώμικα» της Κοντοβά και τους «101 Δίσκους που σημάδεψαν την ποπ κουλτούρα» σε επιμέλεια Μάκη Μηλάτου έως τα συλλεκτικά άλμπουμ με τα καλύτερά μας εξώφυλλα, τα φρέσκα τεύχη των Look, Home και SOUL. Η ΔΕΒΘ λειτουργεί καθημερινά (Παρ. με Κυρ.) από τις 10.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σελιδοδείκτης

Τρεις ευκαιρίες για ανάγνωση, γιορτή και γνώση.
1. Με αφορμή το «Έτος Ρίτσου 2009», το ΕΚΕΒΙ οργανώνει στο περίπτερό του ένα ειδικό αφιέρωμα στον ποιητή. Μια κινητή έκθεση με τη ζωή και το έργο του ποιητή, όλα τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφρασμένων και, για το τέλος, μια συναυλία, στην κεντρική πλατεία της έκθεσης, με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστου Λεοντή και Παναγιώτη Μπούσαλη, το Σάββατο 30/5 (8.00 μ.μ.). 

2. Όσοι συμμετέχετε σε Λέσχες Ανάγνωσης, ευκαιρία να γνωριστείτε και να «διαβάσετε» από κοντά. Η συνάντηση των Λεσχών Ανάγνωσης έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 30/5, στις 12.30 μ.μ., με τη συμμετοχή της Λένας Διβάνη, συγγραφέως και αντιπροέδρου Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ. Άμεση επαφή κι ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο.

3. Επίδοξοι συγγραφείς που επιθυμείτε να γνωρίσετε τα μυστικά του διηγήματος και του μυθιστορήματος, να η ευκαιρία. Διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιήσει ο Στρατής Χαβιαράς, συντονιστής του Εργαστηρίου και διευθυντής του προγράμματος “Writing the novel” του Χάρβαρντ. Οι συναντήσεις θα είναι τρίωρες και θα επικεντρωθούν στη δομή, την ανάπτυξη χαρακτήρων, την αφηγηματική φωνή, τη γλώσσα και το ύφος. Θα πραγματοποιηθούν στις 30 & 31/5, στην αίθουσα σεμιναρίων (Helexpo, Περίπτερο 15), στις 17.00-20.00. Για δηλώσεις συμμετοχής: 2310 291.180 και tbf@helexpo.gr. Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ