Βιβλιο

Υπέροχοι Έλληνες μιλάνε για την Αθήνα

Η ATHENS VOICE τους ευχαριστεί όλους

62222-137653.jpg
A.V. Team
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα
© Θανάσης Καρατζάς

Οι «πρωταγωνιστές» του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα» ζωντανά στην εκδήλωση της ATHENS VOICE.

Μια συγκινητική βραδιά έζησαν το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου όσοι βρέθηκαν στο Public Συντάγματος για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της ATHENS VOICE και του Μάκη Προβατά «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα». Ήταν το καλύτερο κλείσιμο της φετινής χρονιάς για μας. Μια βραδιά γεμάτη ευαισθησία, αγάπη και καλοσύνη.

Τίτος Πατρίκιος
Τίτος Πατρίκιος © Θανάσης Καρατζάς

Ο κορυφαίος ποιητής μας Τίτος Πατρίκιος, πριν μιλήσει για την Αθήνα ξεκίνησε την ομιλία του με μια γλυκιά διαπίστωση λέγοντας: «Επιβεβαιώνω απόψε που είμαι εδώ και βλέπω σχετικά πρόσφατους αλλά πολύ αγαπημένους φίλους και φίλες ότι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίσεις το γήρας είναι να κάνεις καινούργιες φιλίες. Η καινούργια φιλία είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεται και δεν το βρίσκεις ούτε στα φαρμακεία, ούτε στα μπακάλικα, πρέπει να το φτιάξεις με τη δική σου ανοιχτή καρδιά…».

Δεν υπάρχουν πολλές φορές που μπορεί να βρεθούν μαζί σε ένα τραπέζι τέτοια φοβερά ονόματα, πρόσωπα που χρωμάτισαν την ελληνική Τέχνη και Επιστήμη. Και βρέθηκαν εκεί για την Αθήνα και την ATHENS VOICE. Τους ευχαριστούμε όλους και τους ευγνωμονούμε γι’ αυτό.

Παρουσίαση του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα»
Ζυράννα Ζατέλλη, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Μαρία Ευθυμίου, Μάκης Προβατάς, Τίτος Πατρίκιος, Νίκος Δήμου, Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ © Θανάσης Καρατζάς

Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Νίκος Δήμου, Τίτος Πατρίκιος, Διονύσης Σιμόπουλος, Ζυράννα Ζατέλη, Λίνα Νικολακοπούλου, Λάκης Παπαστάθης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Γιάννης Πετρίδης, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Μαρία Ευθυμίου ήταν εκεί, και οι άλλοι που δεν μπόρεσαν να έρθουν, γιατί η χθεσινή βραδιά είχε διαδηλώσεις και αποκλεισμένο κέντρο, μάς έστειλαν χαιρετισμούς.

Γιάννης Πετρίδης
Γιάννης Πετρίδης © Θανάσης Καρατζάς

Η Άλκη Ζέη έτοιμη από το πρωί να μας μιλήσει, καθόταν στην πολυθρόνα της φτιαγμένη αλλά το ραδιοταξί αρνήθηκε να περάσει να την πάρει γιατί της είπαν γίνονταν φασαρίες στο κέντρο. Υποσχόμαστε να κάνουμε άλλη μια εκδήλωση για να είναι κι εκείνη.

Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ
Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ προσερχόμενη στην παρουσίαση βιβλίου μαζί με τον Μάκη Προβατά

Ο Μάκης Προβατάς, ο άνθρωπος που ξεκλείδωσε αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες και του εκμυστηρεύτηκαν τις προσωπικές τους σχέσεις με την Αθήνα, τους παρουσίασε και θυμόταν λεπτομέρειες από τις συνεντεύξεις, ενώ ο Γιάννης Μπασκόζος τους ζητούσε να συγκρίνουν τη σημερινή Αθήνα με την Αθήνα των διάφορων εποχών που την έζησαν.

Ιστορίες από το τελευταίο μισό του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, ακούστηκαν χθες, που ξάφνιασαν όσους βρέθηκαν στο Public και συγκίνησαν με την αμεσότητα, το χιούμορ και την ευγένεια των ομιλητών. Συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή τους, ιστορίες για την Αθήνα, μια πόλη που έπαιρνε σχήμα και ομόρφαινε μέσα από τις διηγήσεις τους, ιστορίες από μια ολόκληρη εποχή.

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_30.jpg
Παρουσίαση του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα», © Θανάσης Καρατζάς

Ήταν μια γλυκιά βραδιά, το καλύτερο λανσάρισμα για ένα συγκινητικό βιβλίο που ξεκινάει τώρα τον δρόμο του για τις καρδιές των αναγνωστών. Ευχαριστούμε όλους για την τιμή που μας έκαναν, χθες νοιώσαμε περήφανοι γιατί αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν φίλοι μας, γιατί τους έχουμε κοντά μας, γιατί μπορούμε να μιλάμε για την πόλη που όλοι αγαπάμε.

Παρουσίαση του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα»
© Θανάσης Καρατζάς

Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ να αστειεύεται με τα Εξάρχεια, μόνιμα παθιασμένη Εξαρχειώτισσα να μιλάει για τη γειτονιά της λέγοντας «θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερή που έζησα τα πρώτα νεανικά και τα τελευταία παιδικά μου χρόνια εκεί» για να καταλήξει «Αχ, δεν τις κάνουν πια έτσι τις γειτονιές».

Η Ζυράννα Ζατέλλη να θυμάται πώς έφτασε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1966 κοριτσάκι μαζί με τον αδελφό της και να δηλώνει «Την Αθήνα την αγαπώ, δεν την κακολογώ».

Ζυράννα Ζαττέλη
Γιάννης Μπασκόζος, Ζυράννα Ζατέλλη, Πέγκυ Ζουμπουλάκη,

Ο Λάκης Παραστάθης να νοσταλγεί την Πανεπιστημίου μεταπολεμικά και να θυμάται τους φωτογράφους της εποχής.

Λάκης Παπαστάθης
Λάκης Παπαστάθης © Θανάσης Καρατζάς

Ο Νίκος Δήμου να λέει ότι η Αθήνα είναι πάντα η εικόνα της παιδικής μας ηλικίας, «γιατί αυτό που νοιώθω ακόμα και τώρα Αθήνα, είναι τα παιδικά μου χρόνια και λίγο τα εφηβικά».

Ο Τίτος Πατρίκιος να διηγείται με σπαρταριστό τρόπο πώς τσακώθηκε με τον ταξιτζή στο Μεταξουργείο.

Titos Patrikios Nikos Dimou.jpg
Τίτος Πατρίκιος, Νίκος Δήμου © Θανάσης Καρατζάς

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας να εξομολογείται ότι «Τα τελευταία χρόνια κάνω μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια να βρω στην Αθήνα κάτι που να μου αρέσει γι’ αυτό και με την παραμικρή ευκαιρία δραπετεύω στο εξωτερικό. Τη βαριέμαι την Αθήνα έτσι όπως έχει γίνει».

Λάκης Παπαστάθης, Διονύσης Σιμόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας
Λάκης Παπαστάθης, Διονύσης Σιμόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας © Θανάσης Καρατζάς

Ο Διονύσης Σιμόπουλος να διαφωνεί με τον Τζούμα λέγοντας «εμένα πάλι μ’ αρέσει η Αθήνα. Αλλά είναι και θέμα επιλογών» και να διηγείται την ιστορία πώς ήρθε με τη γυναίκα του το 1974 από το εξωτερικό.

Λάκης Παπαστάθης, Διονύσης Σιμόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας
Λάκης Παπαστάθης, Διονύσης Σιμόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας © Θανάσης Καρατζάς

Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη να θυμάται την ωραία αύρα που είχε το Κολωνάκι των καλλιτεχνών και να καταλήγει «πάντως την Αθήνα την αγαπώ».

Παρουσίαση του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα»
© Θανάσης Καρατζάς

Η Μαρία Ευθυμίου να δηλώνει ότι «δεν ανήκει σ’ αυτούς που δεν αγαπούν την Αθήνα και ότι είναι πρόβλημα αυτής της πόλης ότι δεν αγαπιέται» και να θυμάται σαν κοριτσάκι να περνάνε από κάτω από το σπίτι της οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που φώναζαν συνθήματα. 

Μαρία Ευθυμίου
Η Μαρία Ευθυμίου υπογράφει αντίτυπο του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα» © Θανάσης Καρατζάς

Η Λίνα Νικολακοπούλου να θυμάται πώς έγραψε τον στίχο το «Καλοκαίρι θα ρθει στην ταράτσα του Βοξ» και να κάνει τη γλυκιά διαπίστωση «Υπάρχει στη διήγηση του κάθε ανθρώπου που μίλησε πριν από μένα ένας πυρήνας που είναι και στη δική μου τη ζωή συγγενικός. Αισθάνομαι κατ’ αρχήν τη ζεστασιά να είμαι εδώ με ανθρώπους που ξέρω πάρα πολλά χρόνια»

Μαρία Ευθυμίου Λίνα Νικολακοπούλου
Μαρία Ευθυμίου, Λίνα Νικολακοπούλου © Θανάσης Καρατζάς

Ήταν μια βραδιά, φινάλε μιας χρονιάς, δύσκολης αλλά γεμάτης.

Να ευχαριστήσουμε ακόμα όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν χθες, τον Σωτήρη Γκορίτσα, τον Μιχάλη Μυτακίδη, τον Κώστα Τσόκλη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Μανόλη Κορρέ, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, τον Σταμάτη Φασουλή και θα θυμόμαστε πάντα τον μεγάλο απόντα, τον Νάνο Βαλαωρίτη. Όπως είπε ο Μάκης Προβατάς, η Πατριάρχου Ιωακείμ θα είναι πάντα ο δρόμος που έζησε ο Νάνος Βαλαωρίτης.

Σας ευχαριστούμε όλους, ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που ήταν εκεί, μας δίνετε πάντα χαρά και κουράγιο με την παρουσία σας δίπλα μας, υποσχόμαστε και άλλες τέτοιες προσπάθειες και ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές.

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_4.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Κάτι τέτοιες στιγμές δίνουν νόημα στη δική μας δουλειά. Αυτές οι συναντήσεις ιδιαίτερων ανθρώπων είναι που έκαναν την ATHENS VOICE την πιο αγαπητή εφημερίδα της πόλης.

Lina Nikolakopoulou 21 Ypeoxoi Ellines Miloun Gia Tin Athina.jpg
Η Λίνα Νικολακοπούλου υπογράφει παρέα τη Μαρία Ευθυμίου αντίτυπο του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα» © Θανάσης Καρατζάς

Μιλένα Αποστολάκη
Λάκης Παπαστάθης, Μιλένα Αποστολάκη, Κωνσταντίνος Τζούμας © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_18.jpg
Ζυράννα Ζατέλλη © Θανάσης Καρατζάς

Αντώνης Πανούτσος
Αντώνης Πανούτσος © Θανάσης Καρατζάς

Κωνσταντίνος Τζούμας
Κωνσταντίνος Τζούμας © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_8.jpg
Ο Λάκης Παπαστάθης συζητά με τη Λίνα Νικολακοπούλου © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_34.jpg
Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ υπογράφει αντίτυπο του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα» © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_33.jpg
Θεοφάνης Τάσης © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_29.jpg
Παρουσίαση του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα», © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_36.jpg
Κωνσταντίνος Τζούμας © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_39.jpg
Παρουσίαση του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα», © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_6.jpg
Τίτος Πατρίκιος, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Μπασκόζος © Θανάσης Καρατζάς

21_yperoxoi_ellines_miloun_gia_tin_athina_32.jpg
Μαρία Ευθυμίου © Θανάσης Καρατζάς

21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα


Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε στέλνοντας email με τα στοιχεία σας όνομα, διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο acc@athensvoice.gr
ή fax στο 210 3632317 και θα λάβετε το βιβλίο χωρίς ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την Ελλάδα. Κεντρική Διάθεση: Xαρ. Tρικούπη 22, 106 79 Aθήνα, 210 3617170, εσωτ. 115​.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ