Βιβλιο

Βίντεο: 21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του νέου βιβλίου της ATHENS VOICE και του Μάκη Προβατά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια βραδιά συγκινητική, γεμάτη ευαισθησία, αγάπη, καλοσύνη και πολλές ιστορίες για την πόλη που αγαπάμε. Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στο Public Συντάγματος, οι «πρωταγωνιστές» του βιβλίου «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα» αφηγήθηκαν τις συναρπαστικές ιστορίες τους ζωντανά και μας άγγιξαν με την αμεσότητα και το χιούμορ τους. Δείτε εδώ φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ξεχωριστή βραδιά και παρακολουθήστε την ξεχωριστή, ανοιχτή, συζήτηση.

Όπως σημειώνει ο Μάκης Προβατάς στον πρόλογο του βιβλίου:

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο σε αυτή τη ζωή από το να βρίσκεις έναν καινούργιο σημαντικό σκοπό, και μέσα από αυτόν έναν καινούργιο στόχο.

Το φθινόπωρο του 2017 άρχισα να κάνω εκπομπές στον 102.5, το ραδιόφωνο της ATHENS VOICE, και να γράφω στην εφημερίδα. Μετά από πολύ λίγο κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα είχα βρει έναν καινούργιο σημαντικό σκοπό. Να ανταποκριθώ στην ποιότητα και στην ουσία της πρώτης και κορυφαίας ποιοτικά free press της Ελλάδας.

Ένα χρόνο μετά, έρχονταν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της ATHENS VOICE. Ένα μήνα πριν βγει το γενέθλιο τεύχος είπα στον Φώτη Γεωργελέ την ιδέα. «Θέλεις να πάρω συνεντεύξεις από κάποιους σημαντικούς Έλληνες, για να της ευχηθούν;» Θα μιλούσαν για τη ζωή τους και τη σχέση τους με την Αθήνα, την πόλη που αγαπάει και περιγράφει η ίδια η ATHENS VOICE 15 χρόνια τώρα. «Εννοείται, θέλω πολύ. Πάρε μεγάλες συνεντεύξεις για τη ζωή τους, θα τις κάνουμε βιβλίο αργότερα».

Είχαμε μόλις ένα μήνα καιρό. Την επόμενη μέρα, χωρίς ούτε μία διαφωνία καταλήξαμε σε έναν κατάλογο είκοσι ενός προσώπων. Ήταν τα γενέθλια μιας εφημερίδας που από το 2003 υμνούσε την Αθήνα και κείμενα για ένα βιβλίο με πρωταγωνίστρια την ίδια την πόλη και τις γειτονιές της, που θα ζωντάνευαν μέσα από τις αναμνήσεις αυτών των υπέροχων Ελλήνων. Όλοι είπαν ΝΑΙ με μεγάλη χαρά. Δεκαπέντε μπορούσαν άμεσα και ήταν ακριβώς όσα και τα χρόνια ζωής της ATHENS VOICE. Με τους υπόλοιπους έξι κανονίσαμε να μας μιλήσουν σε δεύτερο χρόνο, για το βιβλίο.

Το κριτήριο που τους διαλέξαμε ήταν απλό: Κάποτε το πνεύμα ήταν Θεός. Μετά έγινε Θεός η ημιμάθεια και η ευκολία. Έρχεται ο καιρός που το πνεύμα θα ξαναγίνει Θεός.

Οι πιο πνευματικοί άνθρωποι είναι και οι πιο θαρραλέοι και γι’ αυτό τιμούν τη ζωή. Μερικούς από αυτούς τους Έλληνες αναζητήσαμε. Το καθήκον της ΑTHENS VOICE, στα γενέθλιά της, ήταν να τιμήσει και να τιμηθεί από τέτοιους Έλληνες.

Το καθήκον και ο σκοπός μου ήταν να κάνω το καλύτερο για την εφημερίδα, για τον πολιτισμό και την ευγένεια του Φώτη, για όλα τα λαμπερά πρόσωπα που εργάζονται στην ΑTHENS VOICE».

 

 

Δειτε περισσοτερα