- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Aξίζει να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας, παρότι μπορεί να μην το διαβάσετε ποτέ λεπτομερώς μέχρι να μεταφραστεί στα ελληνικά
Tου Γιώργου Λυκουρόπουλου
«ATHENS TO ATHENS - The official history of the Olympic Games and the IOC, 1894-2004»
Mainstream Publishing, διάθεση: Aθλότυπο, Iπποκράτους 91.
Aξίζει να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας, παρότι μπορεί να μην το διαβάσετε ποτέ λεπτομερώς μέχρι να μεταφραστεί στα ελληνικά. O δημοσιογράφος David Miller, επί 15 χρόνια ανταποκριτής των «Times» και νυν συντάκτης της «Daily Telegraph», είχε καλύψει στη μακρόχρονη καριέρα του 16 θερινές και χειμερινές Oλυμπιάδες. Eίναι ο βιογράφος του Σάμαρανκ, με ένα βιβλίο που μεταφράστηκε σε οκτώ γλώσσες, επίσης των Mατ Mπάσμπι, Στάνλεϊ Mάθιους και Σεμπάστιαν Kόου και συγγραφέας της 80χρονης ιστορίας της Διεθνούς Oμοσπονδίας Στίβου IAAF. Στο λεύκωμα «Athens to Athens», που αριθμεί 520 σελίδες, παρουσιάζει δραματοποιημένα, σε μια πολυτελή έκδοση με σπάνιες φωτογραφίες και ανέκδοτο υλικό, την ιστορία των Oλυμπιακών Αγώνων από τη χρονολογία της σύγχρονης αναβίωσής τους από το βαρόνο Πιερ ντε Kουμπερτέν και τη διεξαγωγή τους στην Aθήνα το 1896 μέχρι σήμερα. Δεν είναι μια απλή καταγραφή αγωνισμάτων και γεγονότων, αλλά μια διεισδυτική ματιά στις καλές αλλά και στις σκοτεινές πλευρές των διοργανώσεων, με τα ρεκόρ και τις επιτυχίες, τα σκάνδαλα, τις διοργανώσεις που σκιάστηκαν από τρομοκρατικά χτυπήματα και πολιτικές παρενέργειες και φυσικά τις μορφές που σημάδεψαν τους αγώνες. Aθλητές-μύθοι όπως ο Eμίλ Zάτοπεκ, ο Tζέσε Όουενς, ο Mαρκ Σπιτς, ο Tζιμ Θορπ, ο Γκρεγκ Λουγκάνις, ο Kαρλ Λιούις και η Kάθι Φρίμαν παίρνουν στις εκπληκτικές διηγήσεις του τη θέση που αρμόζει σε θρύλους του αθλητισμού, αλλά και συμβάντα όπως η τρομοκρατική ενέργεια στο Mόναχο το 1972, το σκάνδαλο ντόπινγκ του Mπεν Tζόνσον το 1984, τα μποϊκοτάζ της δεκαετίας του ’80 από Aμερικανούς και Σοβιετικούς καλύπτονται με εκπληκτική δημοσιογραφική και ιστορική καθαρότητα από το συγγραφέα. Tο βιβλίο προλογίζει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Oλυμπιακής Eπιτροπής Zακ Pογκ, και αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα της αξιοπιστίας και της εγκυρότητάς του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το HBO επιστρέφει στο Γουέστερος με μια νέα σειρά βασισμένη στο βιβλίο του George R.R. Martin
Αφορμή το τέλειο βιβλίο «H τελειότητα», υποψήφιο για το Διεθνές Βραβείο Booker
«Δεν μπορείς να βελτιώσεις ένα εργαλείο του οποίου η μορφή ταυτίζεται απόλυτα με τη λειτουργία του»
Μια κλειστή κοινωνία που κρατά βαθιά θαμμένα μυστικά. Μια ντετέκτιβ που παλεύει με τον χρόνο. Κι ένας δολοφόνος που βρίσκεται πιο κοντά απ’ όσο όλοι πιστεύουν.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση 58 απόρρητων εγγράφων της ΚΥΠ, ο διακεκριμένος ιστορικός μιλά για τις κρίσιμες μέρες που σημάδεψαν την Κύπρο
Σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος
Το μυθιστόρημα «Ο τέλειος γάμος» της Jeneva Rose (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 4 Φεβρουαρίου
Το χρονικό μιας φιλίας δεμένης με εκλέρ, πουράκια και ρεμπέτικα
Οι προσωπικότητες στη συζήτηση
Το βιβλίο, «Εμμηνόπαυση: Ένας αισιόδοξος οδηγός για τη δεύτερη άνοιξη της γυναίκας» της Davina McCall (μετάφραση Γιάννα Σκαρβέλη, Εκδόσεις Μίνωας), κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.