Βιβλιο

«Ποιητική»: Μεγάλο αφιέρωμα στον Υπερρεαλισμό

Παρουσίαση και συζήτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346280-719174.jpg

Με αφορμή την «Ημέρα της Ποίησης», οι Εκδόσεις Πατάκη και το περιοδικό Ποιητική σάς προσκαλούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων (Ακαδημίας 65), στην παρουσίαση του νέου τεύχους της Ποιητικής, με κεντρικό θέμα τον υπερρεαλισμό.

Στο τεύχος δημοσιεύονται ανέκδοτα και σπάνια κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου, καθώς και σημαντικές μελέτες που αφορούν το έργο κορυφαίων Ελλήνων υπερρεαλιστών (Νίκος Εγγονόπουλος, Νικόλας Κάλας, Οδυσσέας Ελύτης, Νάνος Βαλαωρίτης). 

Θα μιλήσουν οι: Χάρης Βλαβιανός, συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού Ποιητική και συνεπιμελητής του αφιερώματος (φωτογραφία), Ερριέτη Εγγονοπούλου, Λεωνίδας Εμπειρίκος, ιστορικός, Ιωάννα Ναούμ, καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ, Νίκος Σιγάλας, ιστορικός.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς συνεργάτες του τεύχους θα διαβάσουν ποιήματα και μεταφράσεις τους (Γιώργος Βέλτσος, Μαρία Τοπάλη, Ευριπίδης Γαραντούδης και άλλοι/ες), ενώ ο Χάρης Βλαβιανός θα παρουσιάσει ανέκδοτες μεταφράσεις του Νίκου Εγγονόπουλου (Λόρκα, Μαγιακόφσκι, Ντε Κίρικο).

Υπενθυμίζεται ότι και το προηγούμενο τεύχος της Ποιητικής είναι αφιερωμένο στον υπερρεαλισμό, πράγμα που δημιουργεί ένα αξιανάγνωστο δίδυμο αφιέρωμα στο θέμα.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ