- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνέχεια από το προηγούμενο
Οι άντρες ερωτεύονται γιατί βαριούνται και οι γυναίκες γιατί ανησυχούν για το μετά του είπε ο κυρ Αντώνης ο ψαράς ένα βράδυ παραμονή του Σωτήρος. Ο πατέρας του Μηνά γνώρισε τη μάνα του στην παραλία της Χαλκίδας. Έτρωγε πάστα στο Ελαφίνο και φορούσε ένα πουά φόρεμα, που άνοιγε σαν ομπρέλα και φανέρωνε τις λεπτές θηλυκές της γάμπες. Του άρεσε που αυτή η γυναίκα έτρωγε λαίμαργα την πάστα και άφηνε τη σοκολάτα να λερώνει τη μύτη της.
Παντρεύτηκαν δυο μήνες μετά. Δεν είχαν τι να κάνουν και έκαναν δυο παιδιά την Αρίστη και τον Μηνά. Η Αρίστη ερωτεύτηκε το Γιώργη και έφυγε νωρίς από το σπίτι. Σήμερα ζει με το Νικόλα στη Θεσσαλονίκη ακούνε τζαζ και κάνουν συλλογή από ήχους. Η Αρίστη προτιμά τη Χαλκιδική από τη Χαλκίδα γι’ αυτό και δεν τους επισκέπτεται ποτέ. Ο Μηνάς έφυγε σαν την αδερφή του αλλά επέστρεψε.
Ο πατέρας του όταν βγήκε στη σύνταξη, είδε τη ζωή του να αλλάζει. Στην αρχή για να περάσει ο χρόνος διάβαζε βιβλία, έπαιζε σκάκι και έπινε καφέ με τους άλλους συνταξιούχους στο Παλίρροια, όταν επέστρεφε σπίτι υπέμενε τις υστερίες της γυναίκας του, ώσπου μια μέρα μπούχτισε και ένα βράδυ δε γύρισε. Η μάνα του δεν κατάλαβε ποτέ της ότι έλειψε. «Να μου τα φάει τα λεφτά η Ρωσίδα, δε με νοιάζει» της φώναξε μια μέρα και πήγε να αγοράσει τσιγάρα. «Σε λάθος ηλικίες ενηλικιωνόμαστε οι άνθρωποι» του είπε ο κυρ Αντώνης και τον κέρασε κρασί. Η Πανδώρα και αυτή αν είχε χρόνο θα έμενε μόνη της, του είχε πει ένα βράδυ που είχε πιεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Μια χορταστική συζήτηση για το ποδόσφαιρο με τον δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό και συγγραφέα Μάκη Διόγο, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης μίλησε για το βιβλίο του Τάσου Τέλλογλου «Πατριδογνωσία», στην παρουσίαση του βιβλιοπωλείου «Ευριπίδης στη Στοά» στο Χαλάνδρι
Η νέα γενιά της κυπριακής λογοτεχνίας μιλάει στην ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.